Достойнството или нормалният живот? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Достойнството или нормалният живот?
преди: 11 години, 10 дни, прочетена 5519 пъти
Здравейте,
на 18 години съм и пред мен стои тежестта на сериозна дилема: достойнството или нормалният живот? От много малка съм сама. Майка ми почина, всичките ми роднини са по чужбина и никой не го е грижа за мен, баща ми все едно няма дъщеря. Издържам се с пенсия (която е мизерна), детски и стипендия. С тези пари си покривам сметките за телефон, интернет, цигари и ядене. От 16 годишна работя всяко лято за мизерни заплати от 300 лева на месец. За лятото събирам 600, с които да започна учебната година и пак се започва безпаричието. Писна ми да нямам пари за елементарни нужди. Всички ходят по кафета и дискотеки аз стоя в къщи, за да не си харча и малкото пари, които имам. Догодина ми предстои бал, които трябва да си плащам сама. Никак не ми се иска да тегля кредит, а няма как да работя и през учебната година, защото няма да се подготвя за матурите, държавните изпити и отделно да вадя високи оценки за дипломата. Вече се побърквам. Хубаво момиче съм, доста поддържано и с красиво тяло. Вече 2 пъти стигнах до високо платена проституция. Ужасно е чувството, но с една вечер преспиване с някой си изкарах парите от една заплата. Получавам предложения от типа: 2 дни 700 лева.. което е ЛАУ! Спала съм само с 2ма до сега. Бившият ми приятел и човекът с който преспах 2 пъти за пари. И си мисля едно: момичетата на моята възраст се напиват по дискотеките, правят секс с непознати в тоалетните.. имат в пъти повече бройки от мен.. защо аз да не преспивам от време на време с някой за пари.. даже ми се струва по-разумно, защото поне си продавам достойнството за висока цена, а те за лоша слава. Или ме подкрепете или ме откажете.. Благодаря Ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 дни
hash: 696e782075
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има резон в това, което казваш. Защо не си хванеш някой заможен приятел на твоята възраст да те води по дискотеки? Иначе браво за това, че успяваш сама да се изгледаш и издържаш-поклон!

 
  ...
преди: 11 години, 9 дни
hash: fc450f3d35
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Недей!!! Няма да привеждам аргументи, защото темата е изтъркана и най-вероятно си прочела много по въпроса. Така, че просто недей!!! Стискала си зъби досега, стискай още. Живота не свършва на 25, както си мислите вие на тая възраст, които наричате 30 и няколко годишните старци едва ли не. Ще имаш достатъчно години и възможности да изтриеш лошите спомени от трудното детство. Има обаче "спомени", които не се изтриват. Някои от тях дори са фатални. Познавам едно момче, което сега е на 24. Навремето горе-долу със същите мотиви започна да пласира дрога. Той даже и това не правеше, само си мислеше, че това прави. Лапешка му работа. Няма да разказвам какво се случи. Но не само, че не си реши проблемите, ами затъна до степен, в която аз лично не вярвам, че ще може някога да се измъкне. Помни - пътя към ада е постлан с добри намерения. Това не е просто приказка. И 700 лв. за две вечери /особено, ако става въпрос за целите вечери/, не е високоплатена проституция. Това си е просто проституция.

 
  ...
преди: 11 години, 9 дни
hash: 35f292213f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Еми аз съм момче, никога не съм бил при платено момиче, но някак си само заради статията бих си платил дори само да си поговоря с теб. Аз те подкрепям, защото всеки човек решава в един момент какво да прави със своя живот. В момента може би трябва да минеш през такъв период, да си събереш пари за образование и един ден да изживееш нещо различно. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 дни
hash: b4f6b5a0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Здравей. Наистина най-добрия вариант е да го правиш за пари. Изкарват се ЛУДИ пари. Знам го... макар че съм момче.
Та, както и да е. Парите са луди, както ти каза, можеш да си изкараш месечната заплата за един-два дни.
Не знам защо не си се сетила да го правиш по-рано? Какво чакаш? Защо трябва да живееш мизерно и без пари, като имаш лесен вариант да си БОГАТА?
Недей слушай всякакви дъртаци-моралисти, тяхното мнение нищо не струва, а техните съвети няма да направят живота ти по-лесен.
Прави го за пари и винаги с презерватив ако е вагинално, за да не станат гафове.
Късмет.

 
  ...
преди: 11 години, 9 дни
hash: 41d4a684f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Знам какво ти е и изобщо не те обвинявам. Но като направиш два пъти може да си речеш и трети път. После... ми к'во от тва, още веднъж... е, к'во от тва, хайде още веднъж и... така ще останеш проститутка докато си годна.... Живота ти хич не е нормален и по стандарта, но... по - добре без пари отколкото да си продаваш тялото. Съветвам те да събереш пари (дори и по този начин) и да заминеш за чужбина защото ще изгниеш в България. Самата аз постъпих по този начин. Ако не, гнии си, но не и в леглото за пари!
Късмет!

Стеф

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 дни
hash: 88a843c49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Осъзнай се докато е време, има и други начини да искарваш прехраната си, помисли си един ден твоят мъж ако разбере за това, как ще се почувства. Спри докато е време. Успех.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 дни
hash: a2c7d74d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж, ще нахвърля няколко неща. Това че си от такова семейство, не те оправдава. Факт е, че човек роден в лошо семейство, по-трудно успява, от такъв на когото му е било подсигурено всичко и същевременно е бил възпитан да не пилее пари, а да е също толкова амбициозен, колкото родителите си.По тая логика, ти реално вече си тръгнала по лошия път, но все още тези грешки са поправими. Сега са 700 лева, но запомни, хората сме алчни. В един момент ще си навлечеш беля, непознат човек всичко може да ти направи. Проститутки се правят и наркозависими, за да останат завинаги в професията. Няма и да усетиш като ти пробутат тайно някоя дрога.

Не мисля, че е разумно да теглиш кредит, и то за бал. Смешно е, това е една вечер, която няма значение за по-нататъшния ти живот. Важните неща са образование, избор на мъж, кариера, деца. Балът е само някакъв спомен, добър или лош, дори за момента да има значение, за по-нататък няма. Има и една приказка- всеки се простира според чергата си.

Достойнството струва повече отколкото си мислиш. На тази си възраст не можеш да осмислиш всичко. Станеш ли проститутка, никога няма да се задоволиш с нормална професия, никой нормален мъж няма да пожелае да създаде семейство с теб. Предполагам, повечето, ако не и всички жени, станали проститутки са станали такива не от добро, а от лошо. И все са си мислели, че уж замалко ще са в бизнеса, уж един, пък два, пък три пъти ще го направят и после ще спрат. Това е зависимост като всяка друга зависимост. Който те убеждава в противното, е човек, който не е нито успял, нито има някаква ценностна система.

На базата на казаното от мен сигурно си мислиш, че ми е лесно да си говоря, нали аз нямам тези проблеми. Но знам, че винаги има начин. Пак можеш да имаш хубав живот, но ще трябва да положиш повече труд от другите, повече воля и повече усилия. Да, така е, едни имат късмет повече от други. Но смятам, че си струва жертвата да се бориш повече от други хора, ако крайния резултат ще е да си като тях- финансово стабилна и с добро семейство.

Огледай се и запиши хубава специалност в добър университет, не някой посредствен, по принцип бих те съветвала в чужбина, но очевидно няма как в твоя случай, защото ти едвам се издържаш в Бг. Макар че сигурна ли си, че щом имаш роднини в чужбина, те не биха ти помогнали със следването в съотетната държава(ако става въпрос за западни държави всъщност...) Говорила ли си с тях? Всъщност молила ли си ги изобщо за помощ? Запомни, че когато човек има желание за нещо и търси стабилно помощ, другите хора забелязват това, положиш ли усилия, те няма да останат недооценени.

Начини има. Но трябват разумни действия, пресметливост, малко нахаканост, малко вяра, малко кураж, риск, желание. Не е достатъчно просто да си работиш нещо и да учиш нещо просто ей така. Трябва да имаш причина зад това, което правиш. Също да общуваш с почтени хора. А бързо спечелените пари ще ти донесат само моментна печалба, на която дори няма да се радваш, а ще си покриеш сметките и храната. Наистина ли си заслужава това, което правиш в дългосрочен план?

 
  ...
преди: 11 години, 9 дни
hash: e4a0b15142
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Благодаря на всички Ви! Ще взема всеки един коментар под значение. До номер 7: това е и моята идея, да събера пари за старт (колкото да си направя бала, да събера пари за следването и евентуално да заделя малко) и да спра. Не мисля, че мога да си кажа "пак и пак", след като това е нещо, което ми носи болка (и физическа и психическа). Ще се радвам все пак и други да се включат с мненията си.

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: 5c445d632f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Стана ми мъчно като прочетох това... Така ми се иска да имаш късмет в този живот.. Да срещнеш богат, добър мъж /като в приказките/ и да заживееш достойно и щастливо.. Но... в живота не винаги става така. Не знам какво да те посъветвам.. Опитай се по по-достоен начин да успееш. Или поне да не станеш долнопробна проститутка.. Не всичко е пари.. макар, че без тях наистина нищо не става. Т. е казвам ти ако твоята душевност ти позволи - прави го за парите, но ако това те терзае или смяташ, че ще остави отпечатък в психиката ти.. по-добре трудно, но със спокойна психика. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 дни
hash: 0bb665e5cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Мисля, че 1 и 2 ти дават относително разумни съвети, просто си доста млада и психиката ти неминуемо ще се повлияе и то в незнайна посока, може би не особено желателна... Вероятно за теб най-добрият вариант е да си хванеш за приятел човек, който може да ти помогне финансово поне докато завършиш средното си образование, и защо всичко това да не бъде по любов? Според мен не е изключено, дано да имаш нужния късмет в любовта. Чиста проституция, елитна или не, не е добър избор, поне според мен.
М, 35

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 дни
hash: 1b8a3cd5ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Единствената ни собственост е човешкото достойнство(поне така мисля аз). Достойният човек не е стока за продаване! Освен тяло ние хората притежаваме душа, тялото след травма се възстановява, но с душата не е толкова лесно. Не унивай, всеки човек се ражда с мисия на този свят, огледай се, аз вярвам, че за теб има един прекрасен път, път, който е само твой.

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: a0fd9fd706
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Недей, курви има много, остани си примерна, дори и по-бедна. Ще намериш някой да го оцени, инак ще те чукат всякакви и когато стещнеш човека с главно Ч няма да можеш да избягаш от миналото си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 дни
hash: ca3eb76b9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   „Издържам се с пенсия (която е мизерна), детски и стипендия. С тези пари си покривам сметките за телефон, интернет, цигари и ядене. От 16 годишна работя всяко лято за мизерни заплати... “
Така започва историята на всяка проститутка... Стегни се - бъди благодарна за малкото, което имаш, СПРИ ЦИГАРИТЕ и ето ти пари за храна/бал да кажем. Работи цялата година, ще успееш да съчетаеш учене и работа. Много хора го правят. На балът отиди със скромни дрехи или попитай някой от сегашните завършващи да ти продаде роклята евтино. Има и магазини втора у-ба, цяла година имаш да намериш, какво от сега си се спекла?
Ами като не ходиш по заведения, хвани и работи, а в останалото време си учи. Ще се справиш. Така и повечето студенти се оправят, защо не и ти?
НЕ ПОЧВАЙ ДА СПИШ С ХОРА ЗА ПАРИ, защото ти се пуска име и все ще попаднеш на някой сутерньор да те продаде в чужбина или у нас на някой бардак. Ако толкова много ти се иска да живееш на гърба на някой мъж, поне си намери някой сериозен господин, с когото ще живееш на семейни начала, но в никакъв случай не почвай с проституцията.
Има доста самотни мъже, ти си на 18 г., защо не, но не търси чичко-паричко, а мъж с работа, към когото можеш да развиеш и чувства. Търси хора с образование и длъжност (адвокати, държавни служители, мениджъри, инжинери, информатици, лекари и т. н. ). Направи си профил в сайт за запознанство, но бъди внимателна. Светът е жесток както вече виждаш. Довери се на женската си интуиция. Никой няма да те упрекне, ако потърсиш сигурност и закрила при някой нормален човек, но ако се продадеш на парче, въпрос на време е да се превърнеш в последния български парцал в някой западен бардак.
Веднъж проститутка, винаги проститутка. Няма такова нещо като „пари за старт“ - почнеш ли КРАЙ, а тогава става късно - какъв бал - балът е 1 вечер, а после? После остава само парцалът.
П.П. Аз лично отидох на бала си с дънки, бюстиенце и едно старо сако. Прекарах си чудесно. Днес има рокли във втората за 20 лв., има и хубавки черни и класически рокли по разпродажбите за тези пари.

 
  ...
преди: 11 години, 7 дни
hash: e4a0b15142
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   От авторката: Искам да Ви попитам.. смисълът на живота не е ли в щастието? Животът е кратък, защо трябва постоянно да се мъчи човек, за да запази достойнството си (което така или иначе го няма вече)? Какво е достойнството? Вие не си ли продавате достойнството като работите за някакви мизерни заплати, пребивате се от работа, а вкъщи Ви чака детето. Детето, за което после няма да имате време, защото сте нечовешки изморени след работа и домашни задължения? Не мисля, че някой в този свят реално има достойнство щом парите са част от живота му (по всеобщите християнски или там някакви си религиозни канони). Аз не искам семейство, от както се знам съм лишена от такова.. вече съм свикнала и привикнала с липсата му. Не искам да имам дете, защото животът е адски коварен и не мисля, че ще имам силата да го съхраня (разводи, смърт, недостиг на пари, домашно насилие). Всяка майка знае колко е трудно (особено психически) да изгледа дете в този мизерен свят. Та мисълта ми беше.. като умираш за достойнството ли се сещаш или за красивите си мигове? Има ли достойнство умиращия, който се сеща как не е имал време за детето си от работа или време за себе си от работа? По-достоен ли е мъжът, които си е пребивал жената и детето от проститутка за няколо месеца? Това ли Ви е достойнството? Еми.. не мисля, че е нормален този начин на живот. Така или иначе всички се продаваме за пари, поне за няколко месеца ще се продам както трябва за много пари.

Искам да благодаря пак на всички Ви. Коментарите Ви и добрите пожелания са от голямо значение за мен. Все пак мисля, че съм преминала през не малко неща и ще успея да се справя психически и с това.

 
  ...
преди: 11 години, 7 дни
hash: b4f6b5a0a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   " Та мисълта ми беше.. като умираш за достойнството ли се сещаш или за красивите си мигове? Има ли достойнство умиращия, който се сеща как не е имал време за детето си от работа или време за себе си от работа? По-достоен ли е мъжът, които си е пребивал жената и детето от проститутка за няколо месеца? "

Бе да ти кажа, умиращия няма никакво достоинство, тъй като смъртта прекъсва всичко, слага край, и всичко до което се докосне става на нищо.
Но за останалите неща си права.
Тия тука дето ти бръщолевят за достойнство и не знам си кво - ква е файдата от някакво измислено достойнство, ако няма пари? Ако няма прясно месо всеки шибан ден, пресни зеленчуци и тем подобни?
Заеби ся скъпи коли, телефони и хубави цигари.
Няма ли качествена храна здравето става на нищо, кокалите стават чупливи и т. н.

За какъв чем й е достойнство, ако с този мизерен живот и липса на нормална качествена храна ще си съсипе здравето?

Вие тука всичките сте много добри в даването на съвети, в приказките за някви там достойнства и тем подобни измишльотини.
Но реалността си остава друга: това момиче й трябват пари, и те й трябват сега. И тя има много лесен начин да ги изкара направо таз вечер.

И предполагам ще го направи. А вие така и ще си останете със своето... достоинство.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 6 дни
hash: 2070b58cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   След като прочетох последният ти коментар се разочаровах от теб. Казвам ти честно, с историята си ми спечели интереса, но с разсъжденията си го изгуби. Не че аз някак си бих могла да ти помогна, просто бих ти дала поредния съвет.
Тази година бях абитуриентка, да ти кажа и моето финансово положение не беше цветно, и сега не е, работя от 16-годишна, също като теб съм полу-сирак и знам какво е да се чувстваш захвърлен от родителска гледна точка. Съдбата ни е почти една и съща, с разликата, че твоята е по-жестока, ако бих могла така да се изразя. Влизам ти в положение, разбирам те напълно.
Аз лично никога не бих си позволила да правя секс за пари. За мен достойнството е важно нещо и смятам да си го запазя. Това разбира се е до характер. Животът е жесток, но това не е оправдание за някои наши напълно неразумни постъпки. Никога не прехвърляй цялата вина на това, че животът е такъв. Ако един човек наистина иска нещо и е много упорит - ще го постигне. Ако ли не, ще си намери оправдание за това, че не го е направил.
Не се отчайвай и не прави неща, за които по-нататък гарантирано ще съжаляваш. И един съвет от личен опит - бъди наистина упорита, всичко в този живот се постига, имаш ли воля; никой нищо не ти дава на готово.
П. П. : Цяла година работех и едновременно с това учех, справих се с разходите покрай бала, лиших се от някой лукс, но се радвам, че всичко това го направих сама, без никаква помощ. Взех си матурите успешно и ме приеха в университет. Всичко това ти го казвам, само за да ти докаже, че човек който не се отказва от мечтата си и има силна воля може да постигне всичко. Надявам се съм ти вдъхнала някаква надежда или кураж и съм те мотивирала по някакъв начин да не избираш лесният път, а да се бориш докрай независимо колко е трудно.

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: 4bc0ae12f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Здрасти авторката....

Да, историята ти е доста тегава, още повече че баща ти явно е адския гъз за да забрави че има дъщеря, а си и сираче... на малко хора може да им се случи това, а повечето които са тук предполагам не могат да те разберат напълно...

Казваш че се издържаш от стипендия - това е чудесно, означава че мадама с акъл в главата а не куха лейка, означава че имаш желание да се развиваш а не да седиш като търтей някъде и каквото стане това....

На крехките 16-18 години ти успяваш да направиш нещо което повечето хора не могат да постигнат и на 40... да бъдеш самостоятелна и отговорна към себе си, да можеш сама да се оправяш с живота си и да не може никой да ти държи сметка...

Пределно ясно ми е какво е да нямаш пари за основни човешки нужди - на 15 години ми се налагаше да работя и да ходя на училище понеже майка ми лекичко се запиля в чужбина без даже да знам кога си беше заминала, баща ми тогава беше задраскан от живота ми с дебелата черта и аз се озовах 15 годишен дрисък който трябваше изведнъж да намира пари за какво ли не - студена вода, ток, храна, и цигари... е сама знаеш колко пари се изкарват като си под 18 и работиш ограничен от училище...

Да, и аз исках да мога да изляза като останалите ми съученици и приятели на дискотека, да поканя някое момиче на кафе, абе да мога да изляза един път някъде като пич и да си поръчам нещо без да гледам в цената и да се упражнявам по математика и теория на вероятностите....

Обаче в крайна сметка установих че докато моите съученици все още летят на някъде и "тате носи, мама меси", аз можех да си позволя да ги погледна и да видя какви повърхностни лайна са всички...

Точно сега е момента в който най много усещаш липсата на парички и на "живота" който кипи покрай теб, но повярвай ми, точно в момента определено не изпускаш нищо... знам го понеже на твоите години бях в същото положение :)

Сега малко да ти се "поскарам"....

В крайна сметка ми кажи какво направи с тези 700 лева.... купи си цигари, отиде на дискотека, купи си нови дънки и блузка и? Отиде още веднъж на дискотека? Сама виждаш за какво си ги дала - за нищо съществено...

Да, парите са лесно изкарани, равни са ти на месечната заплата в някаква мизерна дупка където си работила, а ти си ги заработила за 2 дни... е вярно по гръб но... това кара ли те да се чувстваш добре... едно е да погледнеш назад и да си кажеш - гадна работа е да си сервитьорка, но поне си общувах с хора пък и понаучих нещо което може дами е от полза... и друго е да погледнеш назад и да кажеш - ми да, седях 2 дена да ме мандруса някакъв тип където и както сси поиска и се научих че от задника в устата вкуса е гаден...

Определено не се връзвай на тая глупост с тегленето на заем за да си купиш рокля за 300 кинта и да отидеш с кола под наем за една скапана вечер.... на моя абитурентски бал отидох с костюм който ми струваше 100 лева някъде, отидох с на един мой приятел 20 годишната кола и бяхме в най обикновен ресторант... парите които си спестих дотогава ми помогнаха тази вечер да мога да отида с приятелите и съучениците ми след ресторанта на дискотека където всички си разделихме сметката за 3 бутилки водка и в крайна сметка се оказа че аз дори не съм похарчил толкова пари колкото съм се опасявал...

А ти искаш да се вкараш с 2-та крака за да изплащаш малоумен заем който дори не ти трябва на първо време... запомни едно нещо - заем се взима само за започване на бизнес - всичко останало е безсмислено... мога да ти дам пример с една моя съученичка която изтегли заем за да си купи силиконови цици... в крайна ссметка познай къде я видях един ден... в стрийптиз бара на хотел хемус... да ме офертира дали искам да изкарам 1 час с нея за 150 лева... не ме беше познала... е платих и ги тия 150 лева, отидохме вкъщи и там и обясних кой съм и си поговорихме.... плака бая неудържимо тогава... все още ми е жал какво направи момичето с живота си...

Сама каза "високоплатена проституция" - ето ти я разликата ти за 2 дена струваш 700лв а въпросната моя позната струва по 150 на час ( за цяла вечер от 6 часа - 450лв )...

Да психически силна си, сама казваш че ще го издържиш, но това не е начина по който да се развиваш, забележи че не ти говоря глупости от рода на "ще си унищожиш душата"... казвам ти че ако си продаваш задничето не търпиш развитие като човек, който когато стане на 40, да знае какво може, да се занимава с това което може, и да е сигурен че неговото бъдеще ( евентуално деца ), няма да зависи точно от сегашния момент или от някой друг....

Недей да правиш сравнението с твоите съученички и приятелки или други познати - те ако искат да са кухи лейки и малоумни кифли ги остави - идея си нямаш от мъжка гледна точка колко е голяма разликата между жена която изглежда добре и не трябва да си отваря устата и такава която изглежда добре и ти е приятно да можеш да си говориш с не....

Честно казано тук не пиша, понякога от скука преглеждам по някоя и друга статия, но ти определено май успя да ме трогнеш с твоята история, може би защото донякъде прилича на моята...

Бих искал да ти помогна по някакъв начин, единия вариант който мога да направя е да ударя едно силно рамо за започване на работа където да не ти плащат по 200 лева, и другото е да ти помогна да се изнесеш от да живееш на друго място...

Ако те интересува това ще се радвам да мога да поговоря повече с теб за да разбера как мога да и помогна и дали ми е по силите естествено...

Знам че модераторите забраняват публикуването на лични данни, но ще ги помоля в случая да направят едно изключение, мейла го създадох точно преди 5 минути и няма да го ползвам повече веднъж след като се свържа с авторката - spodeli_tochka_net@abv. bg

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: a2c7d74d8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   От номер 10- Не съм съгласна с долните постове, авторката, както и другите коментиращи просто имат криворазбрано разбиране за това какво е достойнство.

Мисля че всъщност истината е много жестока, авторката не е способна да достигне до финансова независимост по друг начин, т. е. преследвайки квалифицирана и доходоносна професия, или по-скоро смята, че не е способна или я мързи. С прости думи, по-лесно и е да си разтвори краката, за да получи някакви пари, които ще бъдат използвани на момента, но няма да и носят перспектива. Наистина се опитах да помогна, и много жалко, че много момичета са толкова наивни и не разбират основните стъпки за това как човек може да направи живота си хубав.

А примерите с това как всеки престъпва достойнството си по един или друг начин, са както некоректни към дадената ситуация, така и манипулативен начин авторката да се самоубеди, че прави правилното нещо. Това е все едно да кажеш, че другите убиват и крадат, и дай и ние да крадем. С този начин на мислене не се стига далеч.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 дни
hash: a4b5a6c559
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Авторке, ти уж търсиш съвет, а вече си решила как ще изживееш живота си. Не е важно как ще умреш, а как ще живееш!

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: e4a0b15142
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Мисля, че из постовете се намери човек, които да ме разубеди. До номер 22: именно.. и как живееш? Както и да е.. всеки със своята истина. Моята все още представлява сблъсък с реалността и илюзията.. явно не съм се надраснала толкова, колкото искам. Все пак грешките са за това, да се учим от тях. Благодаря на всички писали. Оценявам всеки коментар.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 ден
hash: 37fefd878c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Ако станеш проститутка, само се замисли каква ще ти е средата. В крайна сметка, като станеш на 30 ще си смачкана от живота, вече ще си стара за професията и никой мъж няма да иска за жена някоя, която има какви ли не болести и е спала с всякакви мазни чичковци. Бързите пари се изкарват или от проституция, или от мошеничество. Те винаги първо носят някаква наслада (фалшива, защото дори не са използвани разумно), и след години притежателя плаща цената на бързо изкараните пари, мафиота- или чрез живота си, или ще бъде пратен в затвора, или ако е толкова богат, че може да се предпази от двете, той ще плати с пълното си духовно самоунищожение, проститутката- с неоставено поколение, никога неипитала любов, несъздала семейство....
Аз казвам, достойнството И нормалния живот. Не е казано, че другата ти алтернатива е да си сервитьорка. Като искаш нормален живот, имай го. Само не виждам кое е нормалното да си продаваш тялото, за да си плащаш сметките, да си купиш дрехи и такива глупости.
И ако един служител си продава също достойнството, защото е тъпкан от тея на по-високи постове, то поне тоя човек седи зад бюро с документи, и у дома го чакат деца и всеотдаен партньор, може да иде на почивка със семейството си или да има свое хоби, което го прави щастлив. Това си е истинска идилия сравнено с жена, която я дупчат, с извинение, във всички дупки, и я бият, насилват я, дават и тайно наркотици, тя се среща все с някакви мутри и я третират като... ами като дупка, в която ще си сложат оная работа, и с която никой няма да разговаря, чисто и просто, защото тя е някакъв уред, не е човек, и никой не се съобразява с това, че и тя има нужда от човешко отношение.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 ден
hash: 561001a571
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Първо, абитурентският бал е просто един фарс, ненужно скъп при това, и може преспокойно да се пропусне или да се отбележи без малоумни разходи (рокля втора ръка например и без ходене по дискотеки).
Второ, разкарай цигарите и ще имаш повече пари. Също така, работата и ученето могат да се комбинират, немалко студенти го правят. И не се бой за дискотеките, безполезни дупки са си.
Трето, "достойнство" е вредна дума, доста субективна и предмет на всякакви интерпретации. Това е уж идеята, че човек по рождение има правото да бъде третиран етично и с уважение. Доста дълбока и философска тема.

Това кой е достоен е въпрос на възгледи. Проститутките са мразени, защото правят възможно най-интимното за пари, с някой, когото не познават и той тях не, без никакви чувства. Сега, тук възниква въпросът кой има повече достойнство? Проститутката, която не крие намеренията си и казва ясно и точно какво за колко прави, или непроституиращата к*рва, която не го прави за пари, но изневерява, манипулира, лъже, използва и крие действията си, пак с цел достойнство. Коя е по-стойностна?

Ми, колкото хора, толкова мнения. Един автор, Б. Ф. Скинър ще каже, че колкото по-явни са причините за дадено поведение, толкова по-малко достойно става то, защото хората вече знаят какви обстоятелства са накарали индивида да се държи по този начин и следователно на автономния човек му остава по-малко, за което да бъде акредитиран. Пример: ако въпросната непроституираща к*рва бъде разкрита в изневяра и стане ясно, че се е държала мило само за да извлече нещо от някой, достойнството и отива в канала.

Това становище обаче може и да се обърне - какви са причините едно момиче да проституира? Защото по природа си е к*рва? Или не, може би животът я е стъпкал от рано и немотията я е принудила да използва тази "професия", за да оцелее? В този случай, разкриването на причините връща достойнство.
Както става ясно, всеки гради достойнството си на базата на своите ценности, своят опит. Това, което е достойно за един милионер (да не носи един костюм повече от 10 пъти) не е съотносимо с един човек, под средното финансово равнище. Не те познавам, не мога да дам директен съвет. Ако се интересуваш от хорското мнение, не проституирай, за да пазиш достойнство. Ако не се и искаш пари - давай. Знай само, че това за цял живот ще ти даде титлата "к*рва" и ще бъдеш гледана с презрение, дори и от по-нестойностните от теб (пък и възможността от нежелана бременност или СПИН също е там), но няма да можеш цял живот да си такава, защото рано или късно (при проститутките става рано) ще се изхабиш, остарееш и няма да ти връзва.
Лично аз ценя искренността и за това за мен една проститутка е по-достойна от една прикрита к*рва. Но не е така за всички.

Това, което трябва да знаеш е: Изборът е твой, защото животът е твой. Достойнството не слага хляб на масата, но пък проституцията е един живот "нормален".

 
  ...
преди: 11 години, 14 часа
hash: 9d9458f69f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Моят съвет - вади хубави оценки за хубава диплома, готви се за кандидат-студентски, стани студентка в престижен университет(СУ, НБУ, УАСГ, каквото те влече), изтегли си кредит колкото да си покриеш семестриалните такси (държавна поръчка ще ти трябват около 2000лв., в НБУ около 8хил. ), изкарай първата година или първия семестър, хвани се на работа (тук идва момента, че ако искаш да учиш и работиш НБУ е най-доброто място където можеш да получиш адекватно образование(стига да имаш желание да учиш) и да съчетаваш работа с учене). Почни да си докарваш доходи работейки, учи - изкарай висшето и светът е пред теб. Винаги ще има нужда от кадърни и образовани хора, не си губи шансовете докато ги имаш. Недей да свършваш като проститутка само защото някой има повече финансови възможоности от теб.
И аз съм бил изправен пред подобна дилема, само че при мен вариант беше да уча и работя или да уча само - аз избрах второто, защото сметнах, че образованието ми е по-важно от това да ходя по дискотеки, да се напивам, да си купувам нови телефони, лаптопи, телевизори и прочее. Да, в момента кажи-речи живея като куче - имам пари единствено за цигари и храна (за странични забавления обикновено трябва да ги планирам месец-два по-рано и да пестя за да се реализират).
Това е, с няколко думи - заложи на личностното развитие, не на материалното! Потруди се и то ще дойде по-късно, но тогава ще имаш самочувствието, че си постигнала всичко сама и с много труд, а какво по-хубаво от това?

 
  ...
преди: 11 години, 14 часа
hash: 70e06be76f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Спри пушенето - хем няма да харчиш пари за цигари, хем е добре за здравето ти.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 часа
hash: 3c60c1e270
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Сестра ми отиде на абитурентския си с някакви нормално евтини дрехи (ок. 150лв. ). Аз отидох с риза и панталон, които месеци преди бала си бях купил за към 90лв. общо (очаквах че покрай бала ще вдигнат цените). И след това никога не носих нито ризата, нито панталона, така че това са едни лошо похарчени 90лв.

Иначе за проституирането... Ами остави тези неща с достойнството, смъртта и прочие. Ако от сега си настроена за живота с мисли като "ами то човек като умира какво достойнство има? " то няма да се чувстваш добре живеейки си живота. Общо взето никога не съм разбирал понятието "достойнство", то е сякаш по какъв начин другите хора очакват да се държа (т. е. ако нямаше други хора наоколо понятието достойнство изобщо нямаше да съществува). Затова достойнството го остави.

Виж за себе си нещата как стоят. Преценяваш си ти, без да гледаш понятия като достойнство, смърт и прочие. Защо си решила, че не искаш в някакъв момент в бъдещето да имаш семейство и деца? Пак подхождащ крайно негативно, да много двойки се развеждат, но основната причина обикнвоено е ранен брак. 80% от разведените двойки са се бракували във възраст 20-23 години (Сега намерих някаква статистика в интернет). А ти как ще мислиш на 23? Как ще мислиш на 33?

Ако на абсолютно 100% си убедена, то спокойно може да станеш супер яката проститутка, дето да е супер разработена и да го поема дълбоко в гърлото на всеки втори с някви пари.

Ако все пак имаш дори 1% колебание, остави решението за вбъдеще. Само че все пак имай предвид че като стигнеш една възраст повече няма да печелиш толкова като разработена кака, т. е. като си на 40 вече няма по 700лв. да ти дават, ами по 70. Тоест, хубаво е да имаш резервен план все пак. Не може цял живот да си проститутка. Е, всъщност може щото много проститутки умират рано от разни болести...

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 12a0050cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Всичко в този живот си има цена и по един или друг начин ще си я платиш, въпроса е в цената и какво ще остане от теб след това.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5abd3406ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Пиши на фондация Покров и кампанията "Виждам те" с молба за финансова помощ.
http://www. pravoslavie. bg/Социална-дейност/Виждам-те
Аз исках да се свържа с теб за да ти помогна обаче тук модератора не ми пусна коментара може би защото бях оставила имейл.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: ae4a038886
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Ето един съвет и от мен събери пари чрез проституция и започни бизнес така няма да се налага повече да се продаваш.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 59939875cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   От написаното личи, че си свястно момиче. Не смятам, че трябва д асе стига до крайности да спиш за пари. И това, че другите ходят по дискотеки и кафета, а ти не не е болка за умиране. Аз съм на 19 детството ми е минало на село и в квартала. И както можеш да се досетиш на село няма кафета, а в квартала си бяхме доста добре без кафета и се забавлявахме с полицията :D. За мое щастие не се замесих в нищо нелегално и нередно, и досието ми е чисто, за разлика от моите другари. И на 17 спрях да излизам с тях горе-долу, и до 19 пак не ходя по кафета и дискотеки. Тренирам си и си ми е кеф. Там приятели няма, в дискотеката говорим. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 29 дни
hash: 880e53f655
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Достойнство разбира се, чак понякога съжалявам, че съм момче, защото това не се цени, а си по-малко пич, ако държиш на приятелката си, или ако преди нея не си преспал с всички боклуци, без значение : дебели, грозни и т. н. Имам приятелка, която обаче не е разсъждавала и живяла с достойнство, а се е лъгала на разни глупаци, а още по-гадното е, че го знам. Тук секс за една нощ на купонче, там свирчица, друго пф. , защото си е мислила, че мъжете могат да бъдат приятели и 2-3 пъти на гости, на третия изнасилване и после не му отговаряше, не му се върза пак, но моментните необмислени постъпки са я карали да живее по тази вълна на ку*вите, а аз като съм си създал един образ и идеал на по-свестно момиче, много ми е трудно да се абстрахирам и да забравя за тези случки, които са се случвали с нея, макари да не ме е лъгала, да не ме е използвала и фактически да не е такава в действителност, каквато е била в някой единични случаи. Повярвай ми, ако станеш такава, рано или късно се разбира и няма никой да те вземе насериозно, а само ще те подхвърлят, говорим за евентуалните ти сериозни връзки с момчета, ако е свестен, няма да те приеме лесно, за мен е истинска борба да я приема моята и да забравя за тези смешници, които утре ще срещна някъде и ще се нервирам много, особено оня с изнасилването веднъж го срещнах на някакво събиране с разни други, направо вдигнах кръвното и ми причерня пред очите, аз бях с още 2-ма приятели, те бяха 10-тима и за щастие се скри и отиде в една от стайте, иначе щях да го убия, без значение какво ще стане после, направо полудявам, дано някога преодолея това в себе си.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 27 дни
hash: 74ccb497a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   Помисли си дали не е необходимо да преосмислиш ценностите си. За единия бал и дискотеки заслужава ли си?
Няма нищо лошо в доброволната проституция. Проблемът е докога тя остава доброволна. Винаги има риск да попаднеш на някой сводник.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker