Зависим съм от интернет. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121214)
 Любов и изневяра (29713)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18529)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Зависим съм от интернет.
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 2934 пъти
Не знаех къде да поставя темата и я слагам тук за да е най-достъпна и да имам най-голям шанс да ми отговорят.
Здравейте, значи на 13 години съм и съм зависим от интернет(да, точно така действа ми като наркотик). Дори в момента съм пред компютъра, клавиатурата ми е супер мръсна и неподдържана, но няма да я чистя, понеже нон-стоп съм на компютъра и няма смисъл... Не мога да се откажа , пък и има различни игри, сайтове, програми. Каквото ми душа поиска... Странно, но нямам никакви проблеми, имам добра памет, висок съм, чувствам се добре. Проблема е, че всеки ден ходя на училище и сам трябва да взимам мерки за "набавянето" на така необходимия интернет. Та се налага да стоя само първите часове и после бягам. Бягам от училище почти всяка седмица. Помогнете моля.
Търся спешна помощ

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 51bac53f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лошо, лошо... ама то така като се замислиш - и от водата си зависим, и от хладилника, и от дома в който живееш, и от града (колко често излизаш от него?), даже и от училището, в което учиш!
Не си вкарвай филми, пич, това явно е тенденцията за бъдещето на новите поколения. Едно време хората са прекарвали едно 80% от времето си навън - на нивата, на полето, на двора, в гората за дърва и билки... Виж ги сега - от къщи в офиса и обратно, най-много до мола в събота и неделя. Следващата стъпка сигурно ще е нещо като в "Матрицата" или "Сурогати". Световни тенденции, младеж! Но сега поне имаш избор - можеш да отидеш на село и да си изкарваш поминъка, отглеждайки зеленчуци в градината, можеш да бачкаш изтупан в костюм в офис, скоро ще можеш да отпуснеш спокойно телеса в една вана с хранителен разтвор до края на живота си, а съзнанието ти да скита из дигиталните светове...

Бъди рахат!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4b1a4f3142
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей и аз съм на 13 години и света ми е намери си хоби извън Интернет. Аз ходя на актьорско майсторство/аз съм момиче/

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 0b63a9343f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм на 19 и също съм зависим от интернет. Заспивам, буквално, ровейки се из компютъра и веднага щом се събудя, дори без да съм си разтворил очите добре пак отварям лаптопа и бързам да си проверя разните "социални" мрежи, които ме направиха асоциален всъщност.
Много е лошо да имаш интернет зависимост, не знам как го допуснах аз, надявам се да успея да се измъкна! Ти действай докато е време, ограничи си компютъра, наблегни на ученето и излизай с приятелите си. Аз вече нямам такива, живота ми е в интернет, реалността за мен не съществува, но за теб има спасение!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 79c7f167ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не си единствен. Просто не стой толкова много пред копютъра, никакъв мултиплеър и най-важното - стой далеч от интернет.

М. 23

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 550d13e662
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   моят живот след 15 годишна възраст до 18 годишен зависише само и само от интернет. Социалните ми контакти се бяха свели до минимум, освен тези в скайп и в Counter-Strike, докато преди това общувах с приятели, излизах напред назад, с момичетата общувах на добро ниво, свалки, ала-бала, бъзици.. живот :) Но... в един момент в 9ти клас имах вече интернет и се зарибих по компютъра, не излизах когато ме викаха по дискотеки, не общувах с хора и постепенно имах притеснение дори да общувам нормално с хора. Сега на 23 години имам първата сериозна връзка с момиче, бях притеснен дори в началото... сега общувам свободно с хората, но най-важното е, че интернетът за мен вече не е на първо място, а когато бе така, просто имах проблеми, които не осъзнавах... и сега ползвам фейсбук пез телефона, играя фифа, но преди всичко са ми приятелката, приятелите и работата, всичко друго е на заден план и е за забавление.. от компютъра получих някакви прищипвания на нерви по гърба и врата, боли ме доста, имам шум в ушите от 18 годишен (вече 5 години), будя се на нощ по 3-4 пъти, имам болки във врата, очите, главата... и всичко това от този застоял живот който водих, съжалявам че е било така, това ми донесе само нещастие. Сега пак губя време, нерви да пиша по сайтове, но пак казвам, интернетът не ми е на първо място и компютъра, това е много важно, той ми е в свободното време

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 4d49341045
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Нищо ти няма, просто се сблъскваш с това че свободата на интернет е по увлекателнa от типичните занимания извън компютъра.

Преди компютрите хората имаха повече навика да киснат с не чак толкова приятните си "приятели". сега вече имат избор и могат да си стоят на стола и да се забавляват сами.

Едно е да понасяш някакви хора около теб защото нямаш какво по добро да правиш, друго е да си точно с такива каквито искаш, защото искаш.

Да, пристрастяващо е. Но ще ти мине. Ще станеш адски добър на някоя игра. И после ще осъзнаеш дали си е струвало времето. След известно време ще можеш да пресмяташ доста добре колко време ти струва и колко качествено забавление получаваш срещу това време. Стигаш до извода до който стигаш и в магазина, вафлата е скъпа, освен това гадна на вкус и нямаш никакво намерение да си купуваш от нея никога повече.

Сега си на 13. Малко по натам ще осъзнаеш че дали си висял пред блока с кварталните налепи, да се наливате с бира и да пушите цигари не е с нищо по важно или интересно от това да си правил това което ти е интересно пред клавиатурата. И там има хора и когато са ти достатъчно важни, те излизат от интернет и се срещаш с тях отвън.

Единственото необходимо е да се научиш да имаш силата да го спираш за малко. Някои хора са много готини и някои занимания на вън също са много готини. Просто давай шанс на такива ситуации.
Компютъра можеш да ги го пуснеш по всяко време което си искаш (да де ако не броим родителския контрол :)) Като пораснеш ще можеш да си мъкнеш и лаптопа навсякъде и по всяко време по което си искаш. Така че не се очертава някога да имаш компютърен недостик.

Ако не си предубеден, ще си намериш точните приятели и точните занимания, и когато те кажат свободни сме, айде да правим Х. Няма да имаш никакви проблеми с това да кажеш "Save game, Save browsing session, Shutdown" и да се забавляваш с тях, след това да продължиш от там до където си стигнал.

Нищо ново. Просто сега почваш по сериозно да се сблъскваш с това колко действително отвратителен и умопомрачително безинтересен е общоприетия начин на живот.

Не случайно виждаш огромни количества озлобени хора.
Те са такива защото им е гадно и ненавиждат начина по които живеят, а да озлобеят е просто лесния начин да отговорят от вместо да си оправят живота - което изисква труд и усилие.

Намери начин да управляваш това умение за ТВОЙ личен вътрешен МИР и спокойствие.

Направиш ли го, ще си щастлив цял живот, в каквито и ситуации да се намираш. Със или без интернет.

Ако ли не, рискуваш да си поредния злобар който е крайно нещастен. Виждаш ги около теб, няма да ти е трудно да направиш сравнение.

Привет.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 941af26331
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Първата крачка със справянето с проблема е признаването и осъзнаването му. Сега остава воля и мотивация.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2e9e791fc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Значи клавиатурата ти няма да бъде почистена ако наистина не го искаш. Да бягаш от училище за да влизаш в нета си е адска тъпотия, в час не си ли пускаш през телефона.... ужасно положение, ама май си осъзнал, че ти пречи това. От теб зависи да се поскараш малко на вътрешното си "зарибено Аз" и да се спреш или поне по-умерено. Нищо няма да ти избяга в този нет. Игричките няма да те хранят един ден и да ти решават семейните и битови проблеми. А и приятелка няма да се задържи при тебе, освен ако не ходина на среща с лаптопите си.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ef28f4e294
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   аз също бях.. има едно решение което от незнание(и малко глупост)направих.. отваряш кутията и бъркаш с отверка по видео картата си... имаш гарантирано изгорял процесор видео карта и твърд диск.. след ремонт може да повторишXD след месец и нещо без комп се излекувах.. в началото е гадно ама се свиква хах

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker