Цикълът ми закъснява отново - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121357)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18568)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Цикълът ми закъснява отново
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2146 пъти
Отново откачам от притеснение, закъснява ми вече с пет дена, принципно с приятеля ми ползваме презервативи, уж най-добрите-Дюрекс, но аз много се притеснявам, ако забременея това ще е края на образованието ми, а все още съм на 17, много често ми се случва да ми закъснява и всеки път почти си взимам тест, въпреки че вътрешно знам, че не би могло да се случи, тъй като се пазим и сме супер внимателни. Тази сутрин отново си направих и се оказа отрицателен, направих го на сутрешна урина и на гладно, но не мога да се успокоя, майка ми постоянно ми говори как, ако забременея ще се проваля, под напрежение съм, моля се да ми дойде най-накрая. Много ми се иска да отида не гинеколог, но майка ми ще започне да ми задава много въпроси. Какво да правя искам цикълът да ми стане регулярен. Има ли някоя рецепта за това... да си предизвикам цикъла...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3ab9dfc687
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Притесненията ти идват от.... незнание.
Първо, не цикълът ти закъснявал, а МЕНСТРУАЦИЯТА. Който прави секс, той не бива да се срамува от тази дума - срамно не е! Менструацията е част от един цикъл, който продължава от 25 до 33-35 дни в зависимост от жената. Цикълът е периодът между първите дни на две поредни менструации. Цикълът може да е по-продължителен, но менструацията закъснява.
Колкото до ползването на кондоми - ами чети листовката и проверявай целостта след всеки полов акт. Ако кондомът е цял, как ще забременееш?
Виртуално не може да се забременее, а и те-миличките-не могат да подскачат и да минават през гума.
На 17 г. имаш нередовен цикъл, това ти е проблемът. Спри да се шашкаш, а мисли рационално или взимай противозачатачни да ти мирне главата, но и там май ще правиш циркове.
Или вземи да четеш за контрацепцията, или не прави секс - просто стресът не си заслужава.

Отчасти обаче объркването се дължи на недобросъвестни хора, които твърдят, че са били забременели, защото уж се бил спукал кондома. Аз познавам поне 3 мои приятелки, които твърдяха това, а после дори една си ми призна, че кондом разопакован не е виждала в живота си. Не слушай подобни индивиди, те просто се срамуват (с право), че не са се пазили и са чакали мъжете да изхвърлят семето си извън вагината, ама май не им се е получило и сега ги е срам. Не бъди като тях, ползвай кондоми или противозачатачни и си гледай живота. Аз ползвам от над десет години кондоми за контрацепция, късал ми се е само два пъти и съм взимала Ескапеле без проблеми. На теб да ти се скъса кондом е много малко вероятно. Между другото, не си длъжна да купуваш маркови кондоми, ВСИЧКИ кондоми са ИНДИВИДУАЛНО електронно тествани и разликата в евтини и скъпи е само маркетинга и по-големия избор при марковите по отношение на екстри. Един кондом от 40 ст. е точно толкова сигурен като Дюрекс с две думи и си даваш парите на вятъра, ако не държиш на разни екстри.
Българските „Спортекс“ дори за младежи са по-добри, защото са по-плътни и тесни и създават чувство за сигурност. Дюрекс са 2 мм. по-широки от повечето кондоми, те са много тънки, заради което хората плащат и високата цена, но при младежите това създава впечатление за несигурност. Дори пуснаха нови кондоми без латекс, които също са много добри, но два пъти по-скъпи. Вие си решавате, но аз на ваше място бих взимала най-евтините кондоми или средна класа, а ако не се чувстваш спокойна - отиди на лекар-гинеколог да ти изпише противозачатачно и си задай въпросите.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 005dd02e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Еми за какво правиш секс на 17, като искаш да си завършиш образовапието, ти си просто поредната разпоретина където не и стига, имат цял живот пред себе си, обаче правят секс на 17.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: dd4bc5ccb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз си го регулирам с бял равнец (ако ми е закъснял 5-10 дни (без полов контакт) пия бял равнец и ми идва на същия ден, в който съм го пила). Късмет!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 77a31d896d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Купи си витамини ''Герикапс''. Предизвикват менструацията и са без рецепта, струват около 3 лева. На мен много ми помагат:)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 601307a36d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 2 много съжалявам не всички сме длъжни да слушаме лицемерни проповеди и а нахлузваме расото. Аз също съм момиче на 17 и също водя полов живот. Преди да хвърляш ''камъните'' по нас имай предвид, че авторката се нуждае от съвет не от още някой, които е решил да я съди. Към авторката: аз и моят приятел ползваме презервативи от най-обикновените. 25-30 стотинки е бройката презерватив е оставал в мен само веднъж и то не в края на акта веднага го усетихме и се погрижихме. Късане не сме имали до сега и дай боже и да нямаме. С отговорно отношение кум тях проверка за целостта на презерватива преди и след половия акт и проверка на опаковката преди да извадиш презерватива от нея няма повод за страх. При положение, че презерватив се пукне или скъса ЕСКАПЕЛ 30 лв. е таблетката пиеш една таблетка до 72 часа най-най-късно след акта с проблемната случка и това е. Хубаво е, че си отговорна няма нужда да изпадаш и в паника. Аз съм с редовен цикъл проверяваме си презервативите преди и след, но имах закъснение от 15 дни. Побърках се, разбира се, затова те разбирам. При теб обаче проблема не се е случил веднъж, така че вземи направление и иди на гинеколог, моята е жена и ми е по-спокойно казано честно. Хубаво е 1-2 пъти годишно да ходиш на профилактични прегледи. Не пий лекарства на своя глава. И още нещо интервала между менструациите е индивидуален за всеки. Върху нея оказват влияние и климат, приема на някой лекарства при боледуване, дори по онова време да не си била неразположена, стрес и много други. Голямо влияние оказва и храната като количество и състав, ако гинеколога не открие нищо нередно говори с него за връзката на количеството храната, която приемаме с менструацията. Попитай какви са възможните странични ефекти върху менструацията, ако не присъстват мазнини или са в твърде ограничени количества. И аз мога да ти обясня, но определено обясни ли ти го лекар ще е по-точно и по-лесно ще разбереш.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ce111af142
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   1 лъжица канела се изяжда.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker