Мога ли да го скрия? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Мога ли да го скрия?
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 10458 пъти
Здравейте! Пише ви момиче на 15 години. Въпроса ми е следният. Майка ми иска да ме води на гинеколог, за да се убеди дали съм правила секс. Истината е, че съм правила, а тя не знае. Сега моля не почвайте "кажи и, няма какво да се притесняваш". Просто не познавате майка ми :) Иска да ме заведе, защото ми няма кой знае колко доверие, а бях на море без нея. Можете ли да ми кажете как стоят нещата? Имам ли право на личен разговор с лекарят, родител присъства ли.. изобщо може ли да го скрия? Благодаря предварително и без хейт.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5f7a724ff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Хей. Нека си изясним едно нещо - САМО ТИ знаеш дали си правила секс. Никакъв лекар не може да докаже това. Девствената ципа може да се скъса по време на гимнастика/разтягане/скок/тичане/etc. Никой не може да докаже девствеността ти (липсата на такава). Успех, мила. (:

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c7e50c5f25
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Ами така или иначе като те заведе, ще разбере. Как ще накараш гинекологът да я излъже?? Не става, тъпо е. Да си мислила, когато е трябвало. А сигурно щом ти няма доверие си има причина...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 59e562fcda
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   На 15 си, няма начин да не присъства майка ти. Отделно, макар и номер 1 да е казал, че не се разбира, само от девствената ти ципа майка ти ще разбере, може да се опиташ да я лъжеш, ама тя щом си е наумила, че си правила секс, каквото и да и кажеш, все тая.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6804f8c735
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Никой няма право на такава манипулация над теб БЕЗ твое съгласие. Говори с баща си и ако и двамата настояват ги заплаши с жалба при службата за защита на детето.
Над 14 г. ти си непълнолетна, но си над 14 г. и имаш право да откажеш такава процедура.
В краен случай при лекаря ОТКАЗВАШ да те преглежда на магарето и готово. Той не е луд да си навлича процеси на главата - кажи, че ако те принудят, ще ги обадиш в детска педаготическа стая за БЛУДСТВО
Имаш това право - отиди в полицията дори, ако се наложи.

Ти си над 14 г. и не е забранен ДОБРОВОЛНИЯТ секс с теб по закон (чл. 149 от Наказателния кодекс). Дори да разкрият, че си водила полов живот, те нищо не могат да направят на приятеля ти, дори да е пълнолетен, ако кажеш, че е ДОБРОВОЛНО.
НИКОЙ няма право да те насилва за каквото и да е било. Може да си под 18 г., но по КОНСТИТУЦИЯ имаш права, ЧОВЕШКИ права, а ОСНОВНО такова право е ТЕЛЕСНАТА НЕПРЕКОСНОВЕННОСТ.
Лекарят и родителите ти, ако те ПРИНУДЯТ НЕДОБРОВОЛНО за ГИНЕКОЛОГИЧЕН преглед ОТГОВАРЯТ ПРЕД ЗАКОНА ЗА БЛУДСТВО С НЕПЪЛНОЛЕТЕН, КОЕТО СЕ НАКАЗВА С ДО 5 Г. ЗАТВОР.
Можеш да им го кажеш това - ще отидеш в полицията - кажи го точно така на лекаря - той веднага ще изгони родителите ти от кабинета, да НЕ Е ЛУД да влиза в затвора заради тях!
Само АКО ДОКАЗАНО имаш някаква силно заразна болест като турбеколоза, могат да те водят насила на лекар - дори ако беше болна от СПИН доказано, пак НИКОЙ не може НАСИЛА ДА ТЕ ВОДИ НА ГИНЕКОЛОГ!
Имаш права!!!
НИКОЙ, ДОРИ РОДИТЕЛИТЕ ТИ НЯМАТ ПРАВО ДА ТЕ ПРИНУЖДАВАТ да правиш гинекологичен преглед!
НА 15 г. не само, че имаш право да ходиш сама на лекар, но и ИМАШ ПРАВО ДА ОТКАЖЕШ!
Само за аборт се иска позволение от един родител, но пак не може да е против волята ти и ако решиш дори можеш да раждаш - един гинекологичен преглед ли не можеш да откажеш? БЪДИ СИЛНА!
АКО ТЕ НАСИЛИ ЛЕКАР за преглед, това се води телесна повреда, а НАСИЛСТВЕН гинекологичен преглед е БЛУДСТВО с непълнолетен и се наказва с 5 г. затвор. Можеш това да го кажеш и на лекаря, и на родителите - прегледът ще бъде НАСИЛСТВЕН и ще отидеш в полицията. Кажи го това на лекаря и ще ви изгони веднага. Освен това лекарите не са чудовища...каквито май са родителите ти, които просто ги е страх, че ще забременееш, вместо да ти разяснят как да се пазиш.
Не се обиждай, но имаш прости родители, които просто не могат да се справят с ролята си, чакат учителите и институциите, в случая дори лекари да се справят с детето им, защото те не са в състояние.
Нека те водят тогава на лекар, но ти ще си също толкова глупава като тях, ако на 15 г. не си знаеш правата и позволиш подобен преглед!

....между другото...НЕ Е ВЯРНО, че на гинекологичен преглед ТРЯБВАЛО да бъде родител - аз съм ходила на 16 г. БЕЗ родител и няма проблем. САМО манипулации се правят със съгласието на родител!!! ДОРИ ПРОТИВОЗАЧАТАЧНИ МОЖЕШ да искаш да ти изпишат БЕЗ знание и позволение на родител!!!
ВСИЧКО могат да правят лекарите, КОЕТО ТИ им позволиш без манипулации, за което се иска позволение от родител.
НИЩО НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ С ТЕБ БЕЗ ТВОЕТО ПОЗВОЛЕНИЕ - НИТО ПРЕГЛЕД, НИТО ЛЕЧЕНИЕ, НИТО ЛЕКАРСТВА, НИЩО!
ТИ си човек и като такъв имаш ПРАВО на ФИЗИЧЕСКА непрекосновенност от САМОТО РАЖДАНЕ.
Само при ваксини за малки деца се допуска насилствено да се действа заради общественият интерес да не се разпространяват зарази, но до тук - дори СПИН не се води силно заразна болест.
ТИ ИМАШ ПРАВО да правиш секс, ако искаш и НИКОЙ няма право да те наказва и да те тормози заради това. ИМАШ ПРАВО да не казваш

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a8147780ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Когато имах проблеми със стомаха и лежах в болница, ходих на прегледи дори на генеколог и откриха, че маструбирам,

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 991b2a5481
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Просто кажи, че мастурбираш и за да е по-автентично купи вибратор.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 333333a3d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хаха номер 5 как го откриха?

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f764b693e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ще ти го кажа като дете на двама лекари - лекарят е длъжен да пази така наречената "лекарска тайна". Това значи, че ако ти влезеш и му кажеш "не искам майка ми да разбира, че не съм девствена", той няма да й каже. Ако имаш рак (не дай си боже) и кажеш "не искам никой да разбира", той е длъжен да не издава, и т. н. ОК? Освен това всичко, дето ти го каза номер 4, е вярно.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 27481c6636
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Споко майка ти няма да разбере сега ще ти кажа как.
Значи като влезнеш при гинеколога сядаш на един обикновен стол. Гинеколожката ще ти задава въпроси преди прегледа и ще ги записва на компютъра си.
Въпросите.
Име?
На колко си години?
Кога ти беше последно цикъла? На коя дата ти е дошъл последно?
Колко дни трае обикновено?
И след това ще те пита.
Дали поддържаш полов контакт и дали си имала такъв.
Ако кажеш че си имала ще те пита кога е бил?
Ако кажеш че си нямала тя ще направи само външен преглед. Той представлява преглед на срамните истини и преглед на матката ти с видеозон. Няма да рови в теб споко. Така че можеш да идеш без да се притесняваш.
Но смятам че си достатъчно сериозна и зряла за да кажеш на майка си. Това че си го правила не трябва да те притеснява. Ако решиш да кажеш на майка си тогава ще ти направят цялостен преглед. Тъкмо ще си спокойна че след първия си път всичко ще ти е наред ако ти каже че е наред и не намери някакъв проблем. Смятам че трябва да и кажеш и да ти направят цялостен преглед за да си спокойна и око има проблем да се лекува преди да е станало по зле. Винаги трябва да се отиде на гинеколог след първия път. После ходи веднъж в годината само за профилактика това е нормално и не бива да се притесняваш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1b546375e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката.
До номер 8. Имам ли право на личен разговор с него без да присъства мама? А, това е, че и мама и татко са съгласни за прегледа. Ако аз откажа, те ще се осъмнят, затова се съгласявам. Искам всичко да протече нормално без никакви поводи за съмнение от тяхна страна. Благодаря на всички!

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7ff6ea6102
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Мила, не се притеснявай! Когато бях все още девствена ми се е налагало да ходя на гинеколог, поради проблеми с цикъла. Единственото, което направи той е да ме погледне на ехограф, на който е невъзможно да се определи дали имаш девствена ципа или не! Ако държиш да скриеш факта, че не си вече девствена, можеш да кажеш на гинеколожката, че не си правила секс и тя няма да направи обстоен преглед. По друг начин стои въпросът, ако ти закъснява и се притесняваш от евентуална бременност, но предполагам, че това не се отнася за теб. Иначе при положение, че си непълнолетна, майка ти най-вероятно ще присъства на прегледа, да не говорим, че именно тя те кара да ходиш. Не се притеснявай, за да не си проличи, че имаш да криеш нещо, отпусни се и всичко ще мине и замине. :) След това ще намериш подходящия момент, в който да кажеш на майка си, че си правила секс, но това е лично твой избор кога и как ще й го споделиш! Не смятам, че да криеш нещо подобно от родителите си, е здравословно и в твоя полза, но в крайна сметка майка ти трябва да осъзнае, че с "изненадващи" прегледи и нежелано вмешателство няма да те спре!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 70ff434ab9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момиче, послушай номер четири и не задавай въпроси.
В случая имаш пълното право ДА НЕ играеш по свирката на консервативните си родители, които искат да разберат нещо, което касае пъти в повече теб, а не тях! (по дяволите, баща ти за какъв *** ще се интересува дали ******* на дъщеря му е с/без ципа... какво го касае него? ... вулгарно е... ) Това, че майка ти и баща са "съгласни", не значи нищо без ТВОЕТО съгласие. Защо майка ти да не ти каже на колко години се е чукала за първи път и баща ти дали още може да го вдига? Същото нещо е. Какво значение има дали девствената ти ципа и там или я няма? Въпросът за секса е фундаментален - както ти не се интересуваш от техния полов живот, така и те не могат да се интересуват от твоя собствен, който в един момент, започва. Това е нормална част от живота, родителите ти са недорасли. Просто е неудобно, неетично, неморално да те подлагат на такъв преглед, за да те порицават после.... Крайно неправилно! Да не би родителите ти да са даскали? Обикновено те са с такова консервативно мислене. Според мен ако се съгласиш да се подложиш на преглед без твое желание е признак на малодушие, без значение, че са ти родители - както каза, половия въпрос е фундаментален и при него нещата не стоят по типичния начин както в нормалното общуване родител - дете. Това, което искат да направят, не е правилна родителска постъпка! Сексът е нещо нормално, и откога са започнали тези секс - полицейски инспекции от родители към децата им? Според мен не се подлагай на прегледа, защото това е издевателство спрямо теб и не говори за здравомислеща родителска постъпка, а за крайно елементарно и примитивно мислене от страна на родителите ти. Опъни им се. Това, което е написал номер 4 е много правилно. Не свеждай главичка под секирата на вашите за такова вмешателство в личния ти живот. Вместо да ти обяснят какви са предпазните средства, да ти обяснят важни неща за половото здраве, те ще те подлагат на унизителни прегледи по тяхно желание, за да се установи нещо, което в последствие ще бъде анализирано и подлагано на оценки с цел да бъдеш унижавана, поругавана за постъпката си. От мюсюлмански произход ли си? Аман от малоумни родители. Толкова ли нямат подход към децата си. Постъпката им е долна, грозна, селска, първобитна, примитивна; говори за ниска интелигентност, за параноичност и неспособност за общуване с теб. Ти си си в правото си да откажеш този преглед, защото това не е правилния начин родителя да "светне" детето си за голееемия полов въпрос - чрез порицаване, унижаване на личносто достойнство. Ами последиците от това тяхно "забавно" хрумване върху теб какви могат да бъдат; дали са размърдвали старите пъпеши да помислят върху това? ! Могат да възпитат у теб фригидност, нежелание за полово общуване, страх от секса, комплекси в сексуален и личностен апект, което след време да доведе до неврози в зряла възраст. Защо не им кажеш, след като ти ще се чепиш да ти бъркат в ******* на гинекологичния стол, защо и майка ти да не отиде на един профилактичен преглед, ей така, и тя да се разчекне, а баща ти да отиде да му вземат секрет от задника за глисти или да му направят една клизма най-добре, и андролози на 70 години да му пипат свидния орган и да му направят изследване в каналчето на пениса... because why not!? ... след като ти ще се подлагаш безпричинно и по желанието на друг на такива ужасни процедури, защо и те да не се подложат? ... Не прави прегледа!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 36f1fefc80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   пък може да те води и за да разбере дали имаш някоя венерическа болест -без хейт карам или дали си забременяла или майка ти просто ходи там да си пие кафето. Пък ако не си правила й кажи просто че не си сваляш гащите пред някви дърти и готово ти си си лапи и без туй ако искаш счупи нещо за повече автентичност или наръгай някого и готово. или пиши само с главни букви ехехе

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 244dd264db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Гинекологът може да не разбере, но майка ти няма да се откаже ще бъдеш принудена да и кажеш

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 43db360a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Хе хе хе, майка ти е много строга, но те е пуснала сама на море.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker