Скъсан кондом - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Скъсан кондом
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2455 пъти
Здравейте... Не съм мислела, че някога и аз ще пиша такава тема. В петък на 07. 08. вечерта на 28 ден от цикъла ми с приятеля ми правихме секс и уж супер здрав кондом Durex Extra Safe не че се скъса, ами направо се беше разцепил и той свърши в мен. Кълне се, че не е усетил, но ето, че беше. На втория час след половия акт пих едно хапче Ескапеле. Цикълът по принцип не ми е много точен, но днес ми е 31 ден от цикъла и още не ми идва. Преди това ми дойде на 11. 07., преди това на 15. 06. и така 4 месеца назад все на 14-15 число. Не се чувствам по-различно, освен че гърдите ме болят и са се уголемили повече от обикновено и коремът ми е подут, но толкова.
Никога не съм пила Ескапеле преди, а и не съм имала такъв лош късмет. Знам, че това е ужааааасно честа тема, аз също съм се дразнила на такива, но ето, че и мен ме сполетя и искам да помоля хора, които са минали през това, да пишат. Притеснявам се, въпреки че ми беше 28ми ден. По принцип знам как действа Ескапеле-то, но все пак наистина ще помоля за мнения. Благодаря ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9107b06f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Първо, правилно си постъпила, взела си хапчето повече от своевременно и няма от какво да се притесняваш.
Второ, симптомите, които описваш са най-вероятно предменструални. И без това е трябвало скоро да ти дойде. При Ескапеле често просто ти идва менструацията по-рано или по-късно, но нищо повече.
И аз съм на кондоми от много години и защото здравословно така се чувствам по-добре, взимала съм Ескапеле 3 пъти и или ми е идвало по-рано, или по-късно, но е невъзможно да забременееш като си взела хапчето толкова рано.
За кондомите - късат се преди всичко при неправилна употреба - най-вероятно просто и заради периода на цикъла ти не си била достатачно овлажнена или при слагане се е получило леко одраскване. Ползвайте лубрикант, особено при по-горещи изпълнения, а дебелината на кондома не го прави кой-знае колко по-сигурен или здрав, а просто за млади хора дава чувство на сигурност - тези кондоми са и по-стегнати.
Ако търсите още по-плътни кондоми, за вас е българската марка Спортекс. По-плътни са и немарковите кондоми от Лидл и тем подобни магазини, не искам да правя реклама, но са хубави. Дюрекс обаче също са хубави - въпрос на вкус. При Спортекс всички са по-тесни и по-плътни, независимо от серията. Дюрекс успяват да произведат сигурни тънки кондоми и дистрибуторската мрежа им е добра, но ако и така ползвате плътни кондоми, просто е безсмислено да плащате за Дюрекс. Сменете марката ако се чувствате по-сиругни, но знайте че кондомите от всички марки са сигурни и единично тествани - наливното кондомче от аптеката, кондомчето от Лидл, Кауфланд и со. или бг. марка е също толкова сигурно колкото Дюрекс! Не се подлудявай и не подлудявай партньора си. Случва се и вие сте взели правилните мерки - спи спокойно - нито периодът от цикъла ти е бил благоприятен за забременяване, нито с Ескапеле на 2ри час е възможно да забременееш, но забрави за календара си - сега тялото ти ще определи нов, а старият дори можеш да хвърлиш.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b6ac68f50f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се безпокой! На моята не и идваше 2 месеца след като изпи Ескапела... Така, че е нормално да закъснее. Но няма шанс да забременееш ;)

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5701020bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Само да ти кажа, госпожичке, че изобщо не е трябвало да пиеш Ескапел. Ескапел се пие, когато свършат в теб, докато овулираш. Ти не си овулирала, ти си била пред цикъл и единственото нещо, което ще се случи в момента, е, че цикълът ще ти дойде след няколко дни и след това ще ти е нередовен с месеци, защото си си разбъркала хормоните.

Ескапел не се пие под път и над път за всяко изпразване в теб. Все пак е имърджънси пил, а истинска опастност има само когато овулираш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: b5d5c1a233
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката. Номер 1 - Боже, благодаря ти за отзива! Кондомът се беше скъсал горе отстрани на резервоарчето, което силно ме накланя на мисълта, че е имало балонче въздух и честно казано обвинявам приятеля си за това. Влудна се и той горкият. Аз също се чувствам по-добре, ползвайки кондоми с оглед на това, че и от най-малкото замърсяване ми излиза бяло течение. А ползвахме Extra Safe, защото в аптеката нямало други. Искам да ти благодаря за изчерпателното мнение и за съветите, както и да помоля други също да се включат, ще съм много благодарна и на тях!

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 794fa7e78f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Защо просто ен си направиш тест за твое успокоение. МАкар че абсурд да си бременна, но все пак да си спокойна.

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1406f8d5a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Няма страшно.... щом си била на 28ден, а и веднага си взела мерки с хапчето. Симптомите и напрежението в тялото показват, че скоро ще ти дойде.
Спи спокойно!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5d6aa31cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да репликирам номер 1. Вероятност да забременееш има. Неслучайно с големи букви пише навсякъде, че никой метод за предпазване от забременяване не е 100 процента ефективен. Но е и истина, че колкото по-рано се вземат тези хапчета, толкова по-малък е шанса да станеш родител по неволя.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 9107b06f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   От 1 до Авторката - Мерси и не слушай номер 3 - на твоята възраст не можеш да рискуваш, а освен това на 100% никой не може да си изчисли овулация. Жената има и 2 яйчника - случва се вторият да отдели при силна възбуда или стрес зряла яйцеклетка - слушали сте за двуяйчни близнаци... при изнасилвания е доказано, че забременяват 2/3 от жените заради уплахата и така нататък, което може да се случи и при много силна възбуда, а аз вярвам, че ти имаш и страст с партньора си - изобщо не рискувай с две думи.
Номер 7 не е прав - първо не си била все пак в овулация (най-вероятно), второ взела си Ескапеле много рано. Никой не знае със сигурност как функционира хапчето и до днес, но се знае, че пречи на загнездване на зиготата в матката и с това е невъзможно забременяването, а на опаковката пишат винаги такива неща, за да се защитят в САЩ от лудите съдилища, които за един опарен език с кафе осъдиха Макдоналдс за милиони.
Освен това не е вярно, че ти се размествал цикълът с месеци - няма как да се случи това, защото тялото ти е изхвърлило вече хормоните. Влияе ти само за менструацията след приема и толкоз - после всичко си е нормално, но да - променят ти се датите, но Авторката е достатачно образована виждам, че не гледа дати, а си брой, което е правилното - затова и казвам да забрави за досегашния си календар - ще има друг, но това може да се случи и след стрес, промяна във времето и тем подобни. Аз заради изпити имах 2 пъти месечно менструация без иначе причини, което е много по-зле от Ескапеле един път годишно или по-рядко ...така че продължавайте с кондомите, брой си и си записвай, но не се доверявай на 100% за овулации и взимай винаги Ескапел при такъв проблем, защото и ще е достатачно рядко (по-рядко и от 1 път годишно), а хапчето дори всеки месец може да се пие според производителя...

Може би си права за въздуха, Авторке, но защо обвиняваш и филмираш момчето - на листовката има добри картинки как да се слага правилно кондомът, но обикновено действително става дума за голямо триене в резултат на много бурни изпълнения, а и липсва мъжката „смазка“ - често може да изсъхне естественото смазване при бурни изпълнения и дори да има голяма възбуда така че ползвайте лубриканти за всеки случай или кондоми с екстра овлажняване поне.
Сменете марката от чисто психологически причини, но знайте, че ВСЕКИ кондом е единично тестван електронно за дупчици и дефекти- няма зачение за 20 ст. или за 2 лв. бройката. Не е задължително да купувате кондоми дори и от Аптеката - в целия ЕС контролът е много голям заради ХИВ, така че откъдето и да купите, където е стоял на стайна температура и сухо няма да имате проблеми. На вашата възраст и бюджета ви е ограничен - по-добре ползвайте и имайте повече кондоми за смяна от това да купувате скъпи кондоми. При евтините като почувства мъжът някакъв проблем или сте сложили грешно не ви е яд да го хвърлите, а Дюрекс за левче бройката все пак на вашата възраст е тъпо. Винаги имайте на склад над 12 бройки като сте на кондоми, така че да не ви се налага да ходите да търсите по нощите. Хубави и евтини кондоми има в Секс шоповете имат и екстравагантни японски кондоми за по-интересни преживявания, защото като така или иначе сте се спряли на този метод е хубаво да използвате и предимствата му - разнообразявайте се и експериментирайте. Не разчитай само на момчето да има, а и ти в дамската си чантичка носи 3 кондома, а у дома имай и повече, за да си подпълваш бройките.
Дюрекс са хубава марка, защото имат много добра дистрибуция, имат богат избор, но имайте в предвид, че са по-подходящи за възрастни мъже, защото са по-широки - 56 мм., а другите са по 54 мм - това на младия мъж не му внушава доверие, а възрастният си има опит и е по-спокоен и по отношение опастност от охлузване.
За вашата възраст действително препоръчвам Спортекс, , а от немарковите - просто вижте големите опаковки в Лидл, Кауфланд, други магазини, сексшоповете, защото те са по принцип стегнати и по-плътни.
За всички марки важи, че релефните кондоми са по-стегнати и по-плътни ако той се чувства несигурен - ползвайте релефни.
Днес има човек избор - вземете повечко и да ви е мирна главата, а Ескапеле може винаги да купите. Не дръж на склад, защото на мен ми се е случвало да ми изтече срока на годност - толкоз за вероятността да ти се скъса кондома. И в момента имам Ескапеле в банята с изтекал срок на годност :). Последно взимах мисля 2013 г. при редовен, почти ежедневен секс с кондом, което при вас няма как да се случва. Случва се много рядко да се скъса кондом с две думи и спи спокойно. По-често може да се изхлузи и гледайте тук да е сложен правилно. Няма смисъл да си харчиш парите и нервите за разни тестове за бременност - ще отчетат и без това отрицателно, защото им трябва и време от забременяването, но с Ескапел няма как просто да забременееш. Не вреди особено и не се оставяй хора да те плашат, които никога не са го взимали - само ще ти дойде по-рано или по-късно ВЕДНЪЖ, но няма да ти разбърка цикъла напред - то е и нелогично, защото ти няма как да съхраняваш тези хормони и с месеци да се възползваш от тях :) - ха, чети и листовката - няма такива сладки - един път взимаш и веднъж има действие и толкоз - след следващата менструация няма вече никакво отношение.

Не обвинявай момчето иначе, за да не му убиеш желанието да ползва кондоми - никой няма вина. Thinks happen.
Kaто цяло не обвинявай хората след някаква грешка, а гледай да предотвратиш такива неща - например слагай ти кондома и се погрижи да е правилно сложен, но той действително не чувства как се е скъсал и тук няма вина. Изобщо не се вкарвай във филми ...и него не го вкарвай. За вашата възраст сте избрали най-удачния метод и е хубаво, че момчето прави компромис и ползва кондоми вместо да те убеждава, че щял да те пази ... а такива като 3, които са свикнали на естествени методи рано или късно забременяват нежелано - ти си ползвай кондоми Ескапеле при такива ситуации и спи спокойно
На мен и в овулация ми се е случвало, последно като при теб точно преди менструация и пак взех Ескапеле, защото не ми се става нежелано майка, а аборти не искам да правя.
...а, и извини се на момчето ако си била прекалена паника...има защо да му се извиниш, защото е било безпочвено и обвинението, и филмацията, а мъжете много страдат от такива неща - по-чувствитлени са от нас по темата.

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 5701020bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   От №3 - тя рискува много повече, използвайки хапчето. Да, не трябва да се приема повече от веднъж на меструален цикъл, но моят гинеколог ми каза, че реално не трябва да се приема повече от 2 пъти годишно, защото НЕ Е РЕДОВНА КОНТРАЦЕПЦИЯ. Попитай гинеколог да ти даде повечко информация за ескапела като имъджънси пил. И още нещо, как да не ти разбърква хормоните, като самото хапче съдържа хормон. Ако не знаеш, активната съставка на Ескапела е левоноргестрел, който си е чист ПРОГЕСТИН. Точно затова се размърдва цикъла. И понеже става въпрос за хапче за СПЕШНА контрацепция, представи си, че е в хиляда пъти по-висока доза, отколкото във всяко едно обикновено друго противозачатъчно хапче. Доколкото знам и доколкото хора покрай мен да го ползвали, дори го изписват за лечение на акне, поликистоза и прочие точно заради това.

Още повече замисли се, че след като и е бил 28 ден от цикъла, т. е. очаква се да и дойде, дали е имало смисъл да се пие? Дори в листовката, ако не се лъжа, пише да се прецени много внимателно дали има нужда от приема на хапчето. В случая яйцеклетката се е отделила на около 14 ден от цикъла с плюс минус 2-3 дена. Т. е. фертилният период на девойката е бил около 5 дена грубо, в никоя вселена тя няма как да е бременна и е било абсолютно излишно да пие Ескапел.

Така че, госпожо, моля ви се, информирайте се малко, преди да се изказвате.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker