Често боядисвана коса? Как я поддържате? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Често боядисвана коса? Как я поддържате?
преди: 7 години, 9 месеца, прочетена 1576 пъти
Здравейте, мили хорица :)
Искам да споделя нещо, което в момента ме тормози много и се надявам да открия адекватно решение.
Обожавам косата си. Преминала е през какви ли се брутализации - руса, кестенява, рижава. И все пак мога да се подхваля - имам ужасно гъста, много здрава коса, дебел, твърд косъм, расте ми бързо, НО... суха и изтощена ДО МАКСИМУМА. От година се боядисвам червена, много се харесвам така, но ми създава проблеми. Цвета пада след 4-5 измивания, започва да оранжевее, после да розовее, и не го понасям. Всеки, който се боядисва червено, е наясно, че за да поддържа интензивното, красиво червено, си е почти задължително да се маца два пъти в месеца. Къса ми е косата, малко над раменете е. Подстригвам се на 2-3 седмици, защото боята ми гори, но тя продължава да е все така зле. И незнайно защо, най-късите степени на косата ми са най-увредени, най-сухи, най-зле изглеждащи. Отдолу, по-дългите са си съвсем нормални, дори на допир не са чак толкова трагични като горните... Можете ли да ми препоръчате ефективни маски, шампоани? СЪщо така ме интересува дали мога да си възстановя косата изцяло с домашни маски, не купени? Прочетох доста информация в интернет, но ме интересува, има ли червенокоски, които имат съшия проблем? Или просто момичета, които се боядисват често, както мен, и как поддържат косата си хубава? Тя моята понеже е и къса, пък и ходя на тренировки и се потя много, защото танцуваме интензивно, та я мия почти всеки ден, най-много през ден.
Помагайте, няма да ми е излишно да разбера кой с какво борави за красива, често боядисвана коса?
Най-късичките ми степени, са наистина много къси, уж режем изгорялото, след като се боядисам, но отново е все така отвратително на допир, пък не мога да си позволя да ги скъсявам още повече, вече са достатъчно къси.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 години, 9 месеца
hash: 4d85147046
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моята е червена. Боядисвам се в този цвят от 5-6 години. Но нямам проблем със сухотата на косата. Е, няма как да не й се отразява боядисването, но си има доста здрав вид. Малко под раменете е, етажирана. Не използвам кой знае колко скъпи бои и козметика. Слагам шампоан, маска и балсам, а понякога само шампоан и балсам. Домашни маски не ползвам, защото имам лош спомен от едно мацане със зехтин и някакви мазни витамини. После нямаше измиване това чудо. Може да си е просто до коса... генетика :)

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: bf2c0b6951
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз съм с червена коса от много време-обожавам червеното, но ако смяташ, че брутално си си третирала косата-бъркаш! Моята е била труса, синя, розова, черна на червени кичури и после пак червена, беше и сива когато излезе модата! ... Потдръжката ми е такава, че вече си поръчвам тайно козметика, че приятеля ми откача като види сметката! Реално само професионална козметика замазва положението. Единственото от което съм перманентно доволна е мароканското масло за коса-ползвам го много и съм страшно доволна! Не, че това ми пречи да имам купища други мазила! Сама трябва да пробваш и да видиш какво ти действа добре на косата.
За маска можеш да си намажеш косата със зехтин-на мен ми се отразява много добре! Стоиш така колкото свободно време имаш и се къпеш. Напоследък слагам по-малко зехтин и пробвам различни натурални масла-кокос, арган, бадем... каквото ми дойде отвътре!
Друг трик на който се научих скоро е да ползвам оцветители за коса-така цветът издържа още малко.

 
  ...
преди: 7 години, 8 месеца
hash: 918388e49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз се боядисвам червена от няколко години. В началото и моята коса беше доста суха и капеше ужасно, направо стоеше като настръхнала. От няколко месеца използвам кокосово масло, истинско уж индийско и косата ми изглежда доста добре. Понякога си правя маска за коса със зехтин, жълтък и мед. Просто се иска постоянство с грижите за косата. Лично на мен готовите маски не ми действат добре, въпреки че съм си купувала доста висок клас, а може би проблема е, че имам изключително чувствителен скалп.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 8 месеца
hash: fb3a46c9f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Здравей! Момиче на 17 съм, но косата ми е преживяла толкова много! Също като твоята, косата ми е гъста, с дебел и хубав косъм. Натуралния ми цвят е светло кестеняво. Преминавала съм през: розово, лилаво, червено, русо омбре и черно. Сега съм тъмно кафяво, защото наскоро бях черна и се изсветлих с блундор, предполагам си чувала? Та гори доста косата и за да махна черната къна от дебелия си косъм ми трябваха няколко повтаряния с блундора. И това го правих в процес, а не за един ден, защото косата ми щеше да изпопада. Намерих много добри маски за косата си. Едната е домашна и се състои от:
две яйца
седем (че и повече) супени лъжици зехтин
две супени лъжици кисело мляко
щипка канела
една супена лъжица ракия
*и някой път ако имам тривитаминол или кокосово масло по една-две чаени лъжички
Бъркаш, мажеш и аз принципно стоя три часа. Правя я всеки път преди къпане.
Другото нещо е КОКОСОВО МАСЛО! Много помага и не само на мен. Това е супер-храната на 21-ви век. Става за кожа, коса и дори за ядене, ако е органично.
Другото нещо, което използвам след къпане е на AVON: "Advance Techniques Moroccan and argan oil" мажеш само краищата след къпане. Дано съм ти помогнала!
А

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker