Спортувам, а не отслабвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Спортувам, а не отслабвам
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2045 пъти
Здравейте! Момиче на 19, от почти месец ходя на фитнес, за да отслабна, но без кой знае какъв напредък. Изключих от менюто си всичко тестяно, сладко, газирано и алкохол.. Храня се със салати, риба, месо, яйца, овесени ядки с кисело мляко, кафе без захар само с прясно мляко, готвено и то не каквото и да е.. Овкусявам със зехтин, а се готви само с мас или масло. Но килограмите си стоят. Визуално ми казват, че съм отслабнала и на сантиметри ми личи, но все пак започвам да се отчайвам. Знам, че за месец няма да станат чудеса, но само с 1 кг... Вижда ми се мноого малко. Въпреки това усещам как силата ми се покачва - правя повече повторения с по-малки почивки и по-големи тежести. Моля, ако някой се е сблъсквал с този проблем и го е преодолял да изкаже мнение, съвет или помощ... Благодаря предварително..
П. С 165см /80кг.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 323515f1c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Бързам да те поздравя за решението да се храниш и изобщо да живееш здравословно. Това е важна инвестиция, която ще ти се отплаща все по-видимо и осезаемо напред във времето! Адмирации и голямо браво за всичките усилия и внимание, които си насочила към желаната цел! :)

Сега на въпроса... Действително интересен казус. Така, както излагаш фактите, хрумват ми три предложения.

Едното е свързано с броя на приеманите от теб калории за деня, т. е., възможно е (независимо, че идват от изцяло полезни храни и съставки) калориите, които приемаш, да не са много по-малко от тези, които гориш, и именно това да е причината да няма много разлика на кантара. Ако по принцип си избрала да не следиш обстойно калорийния си прием, опитай поне 4-5 дни последователно да си теглиш и смяташ нещата, които приемаш за деня (напитки и храни), а след това сравнявай цифрата с тази, означаваща общия ти енергоразход. Има калкулатори в интернет, които, щом въведеш ръст, килограми, възраст, пол и физическа активност, ще те насочат към това колко калории гориш дневно. Ако се окаже (примерно), че на ден гориш около 2500 калории, но приемаш 2450 от храната, това дава отговор на въпроса ти защо се бавят работите.

Друга възможна вероятност е да задържаш много вода. Ако опиташ горното предложение и се окаже, че приемаш значително по-малко калории, отколкото си изгорила (например приемаш 1500 на ден, а гориш 3000), и въпреки това резултатът не е, какъвто трябва да бъде иначе, прочети някоя и друга статия за задържането на вода, и опитай съветите, които дават медицински лица за справяне с проблема.

Ако обаче не задържаш вода, а в съотношението "прием:разход" редовно изразходваш доста повече калории, отколкото приемаш, по мое мнение ще бъде добре да не чакаш много и да посетиш съвестен и опитен ендокринолог, който да ти пусне съответните изследвания. При хипофункция на щитовидната жлеза, например (засяга всяка трета жена в света), без съответната терапия изключително трудно и мъчително се свалят излишните килограми. (Хипофункцията на щитовидната жлеза е състояние, при което жлезата с форма на пеперуда не работи оптимално, което е причина за цунами от неприятни симптоми, сред които косопад, липса на енергия, постоянна умора, запек, суха кожа, задържане на тегло, задържане на вода, завишен холестерол, проблеми с цикъла и фертилитета, болки в ставите и мускулите, депресия и проблеми с паметта. ) Разбира се, това е само едно възможно предполагаемо обяснение, изстрел в тъмното по отношение на твоето конкретно състояние.

Ето защо е добре да си пуснеш изследвания при специалист, за да си напълно наясно какво точно се случва с тялото ти, как работи то и дали проблемът с килограмите не идва от съвсем друго място. Ако, дай боже, си напълно здрава, всички системи работят добре, и имаш възможност, свържи се с диетолог, който съставя тренировъчни и фитнес-режими (имаме отлични професионалисти, които работят изцяло онлайн). Следвай режима, който ще е пригоден изцяло за твоето тяло, особености и вкусове, и със сигурност нещата ще се задействат. :)

Пожелавам ти здраве и успех! Бъди щастлива!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 9e70f33cb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Ако не си изчислила калориите подходящи за теб, нищо няма да стане. Каквото и да говорят, това с калориите е много важно. Можеш да пълнееш и задържаш и от здравословни храни. Това го знаеше, нали?
Един приятел така "Ама аз ям само протеинови барчета, те са здравословни", а той глупачето не вижда, че едното барче е 1000 калории, той дори не спортува. Приема нашия 3-4 такива барчета, между другите уж диетични храни и после ама аз не отслабвам! Еми, понаучи нещо бе човек или ме послушай мен като професионален фитнес инструктор.
Закусваш ли? Без закуска, няма резултати и рискуваш да прекалиш с храната през останала част от деня. Направи така. Закусвай, но след тренировка и не яж нищо след 18-19 ч. И продължавай с движението и фитнеса. Постоянството е важно.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e1eb71575c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Това какво правиш във фитнеса и каква храна ядеш нямат много общо с отслабването, ако искаш да отслабваш ядеш по-малко отколкото тялото ти изразходва. За месец не можеш да натрупаш толкова мускул, но е съвсем възможно мускулите ти да задържат вода.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 963ea84cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нека специалист ти изготви диета (хранителен режим). От това, което казваш, аз бих изключила мас, овесени ядки и прясно мляко. За сметка на това ти трябват ядки и семена. Така ми се струва без да те познавам, затова казвам, обърни се лично към консултант по храненето. Зависи и колко ядеш, може би взимаш повече мазнини от необходимото или в готвенето има картофи, спагети и макарони. Комбинациите също са важни, месо с въглехидрати например е табу и подобни. Фитнесът също може да е различен - за оформяне, за отслабване, за раздвижване само, имаш ли инструктор, с когото работите заедно за твоята конкретна цел? Иначе един кг не е толкова лошо, но с правилните диета и упражнения можеш да сваляш по 500-1000 г на седмица в началото.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d63607d98a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Трябва да си в калориен дефицит, тоест да ядеш по-малко калории от тези, които тялото ти гори само. Има доста формули за изчисление на калориите, както за сваляне, поддържане, така и за качване. Другото важно нещо е, че не е нужно да изключваш тестяно сладко и каквото и да е, а да ги включиш по такъв начин в менюто си, по който хем да си щастлива и доволна без да се ограничаваш, хем да сваляш килограми като пазиш дефицита. ПЪЛНЕЕ СЕ ОТ ВСЯКА ЕДНА ХРАНА АКО МИНАВАШ КАЛОРИИТЕ СИ. Казваш че си хапваш риба, което е супер, но калориите в скумрията са почти 300 за 100 грама, а 100 грама са нищо, едно филе е около 220-270 което прави почти 900 калории. Същото е с ядките и зехтина, където калориите са около 600 и 900 съотвено за 100 грама.
Успех и продължавай фитнеса, не забравяй, че освен безкрайно кардио има силови упражнения, които ти помагат да гориш калории дори след тренировка :)

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: dcf33c55b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Фитнеса не е спорт за отслабване а за офорняне. Включи повече кардио. Това е решението...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: dabcbf939a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Променила си вида на храните, но калориите, дори от добри източници, са си калории. Изчислявай ги по-стриктно. Сигурна ли си, че правиш тренировките правилно? Имаш ли треньор? Наистина е странно само един килограм, трябваше да са поне 2-3, най-малкото от задържани течности. Намали ли и солта, пиеш ли достатъчно вода?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a71e4daffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Може да си започнала да правиш мускулна маса, затова визуално да изглеждаш по-слаба, а килограмите да са същите. Мускулната тъкан тежи много повече от мастната. Това не мисля, че е лошо нещо.

Един месец не е толкова много време, също така.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 9c251518a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Колегата от номер 1 ти е казал общо взето всичките възможни сценарии в твоя случай. АКО нямаш някое заболяване, което да ти пречи на отслабването, или да го прави много по-трудно и/или бавно (хашимото, например), то тогава сериозно наблегни на храненето си, защото във фитнеса можеш да се стегнеш, но НЕ МОЖЕШ да отслабнеш, защото гориш доста по-малко калории, отколкото вероятно си мислиш (доколкото съм чел разни изследвания, при много тежка и изцеждаща тренировка можеш да изгориш около 300 калории, а си представи, ако са ти по-лежерни тренировките какво е положението).

Обърни внимание и на количествата, защото мастта и маслото са ти по поне 750 калории на 100 грама, зехтинът ти е близо 900 калории на 100 милилитра. Тоест, ако приемем, че на ден ядеш 2 свински пържоли, които си приготвила с 30 грама масло/мас (което изобщо не е нужно, защото свинското само по себе си е достатъчно мазно, за да бъде допълнително омазнявано), то само от това ти имаш в най-добрия за теб случай едни хиляда калории. Една салата принципно надали е повече от 200-250 калории (все пак говорим за женска порция), но овкусена с 25 милилитра зехтин отива на над 500 калории, така че само дотук ти си на поне 1500 калории, а изобщо не съм смятал нито закуската, която ядеш, нито течните калории, които несъмнено приемаш (сама казваш, че пиеш кафето с мляко, а сигурно и други течни калории приемаш, независимо дали под формата на сок, фреш, алкохол и т. н. ).

Пробвай 1 седмица да ядеш абсолютно едно и също всеки ден, като го мериш на електронна везна и тегли и себе си всеки ден. Усредни теглото си за седмицата и виж спрямо миналата дали си качила, или си свалила, за да знаеш дали си в калориен дефицит. Ако не си свалила, значи просто не си в дефицит и трябва или да намалиш храната, или да увеличиш кардиото без да ядеш повече, или пък и двете.

Между другото, по този начин сериозно ще се изненадаш, а може би дори и шокираш от това колко НЕТОЧЕН е окомерът на човек, който няма опит с тегленето на храната си. Ти може да си мислиш, че си сложила съвсем малко масло, а всъщност да са 30 грама. Същото важи за зехтина, овесените ядки (техните калории варират между 350 и 400 на 100 грама), млякото (ако е с по-висок процент мазнини една кофичка може да ти отиде на 250, че и повече калории), и въобще за каквато още се сетиш храна от тази, която ядеш в момента.

Похвално е, че си елиминирала боклуците, но гледай чат-пат да си позволяваш и някоя глезотийка, защото иначе рискуваш в един момент много сериозно да прегориш и да преядеш брутално (може и да е в рамките на няколко поредни дни) само с храни, от които си се лишавала. В един момент повечето хора, ако се лишават системно от нещо, те просто не издържат и брутално преяждат с храната, от която така стриктно са се пазили, и всичко отива на вятъра. Нищо няма да ти стане от едно блокче, състоящо се от 4 парченца шоколад, но ако изядеш целия шоколад вече е друга тема.

Обърни повече, и по-сериозно внимание на диетата, и по никакъв начин недей да мислиш, че самото ходене на фитнес ще доведе до твоето отслабване, защото ще останеш силно разочарована. ;)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: e58dedcb39
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Първо, благодаря много на всички за бързите отговори!! :))
Нека отговоря на някои от въпросите ви.. Като за начало тренирам с инструктор, който е неотлъчно до мен и ми показва как, какво и кога.. Също така всяка сутрин закусвам, обядвам, лека междинна и вечеря, като се старая да вечерям само салата.. Не включвам в менюто си ориз, картофи и всякакви макаронени изделия. Тази вечер например хапнах салата от цвекло и моркови, а за вечеря лодка от печени тиквички с гъби, сирене и домати, като не са някакви колосални количества. Но ми е трудно да разнообразявам менюто... Сега карам основно на яйца, салати от домати, краставици, репички, зелена салата, овесени ядки преди тренировка (през останалото време ги избягвам) и понякога пилешко или риба... Ще изчисля калориите, които би трябвало да приемам и ще започна да следя коя храна колко съдържа.. Надявам се да помогне :))
Авторката.

 
  ...

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 3a4bc0fff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От упражнения не се отслабва, просто се стягаш и оформяш - единственият начин да губиш тегло е като намалиш приема на калории.

Ако наистина си започнала да ядеш правилните храни и промяна няма, това означава, че трябва да намалиш още количествата. От здравословните храни също се пълнее просто не толкова, колкото от вредните - трябва да изпаднеш в недостиг на калории, за да започнеш да гориш със спорт мазнините, иначе в резултат от тренировките просто трупаш мускули под сланинатa.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 39dc22ee30
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Трябва да кажеш по-подробно как се храниш, как тренираш и как се възстановяваш. Ако храната ти не е добре балансирана, няма да отслбанеш кой знае колко. Има си точно определно съотношение между протеин и въглехидрат, което за всеки е разлино и трябва да се тества. Не си мисли, че ако почти не ядеш въглехидрат, а наблягаш на протеин, ще отслабнеш - напротив прекаляване с протеин също не е добре.

Упражненията - може да не правиш достатъчно кардио. Задължително се почва със силова тренировка (след загрявката разбира се) и в края се прави кардиото, а не обратното. И се правят в една тренировка.

Възстановяването също е важно. Ако тренираш прекалено много дни или прекалено натоварено, честа грешка при начинаещите, също се губи ефекта. Трябва да си почиваш и наспиваш добре между тренировките. Не си мисли, че като тренираш всеки ден или прекалено интензивно, ще има по-добър ефект. Напротив.

По принцип може и наистина да си отслабнала, но да си си същите килограми. Може просто лесно да трупаш мускулна маса и тя да е заместила мазнините, може да си задържала вода и др. Съвета ми е да не гледаш килограми и мерки, а да се снимаш веднъж на седмица-две и да сравняваш снимките. Няма значение колко килогама и сантиметра си, а как изглеждаш. Защото ти ако замениш мазнините с мускули, може и да не смъкнеш много килограми, но да изглеждаш коренно различно.

Според мен си плати на някой специалист поне в началото да ти изготви хранителен и тренировъчен план и най0-важното да следи как ти влияе и да ти го донастрои с времето според твоите нужди.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker