Страх от сешоари и преси, мания. Да ползвам ли? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Страх от сешоари и преси, мания. Да ползвам ли?
преди: 3 години, 5 месеца, прочетена 1857 пъти
От доста години съм на вълна "без сешоар, без преса, без алкохол или силикони" когато става въпрос за косата ми. Състоянието и се подобри значително. Здрав и лъскав косъм, няма цъфтежи, не се къса. Но в този вид не е особено красива. Държа я на кок или плитка, никога не я пускам. Не изглежда добре пусната. Дори не използвам боя за коса, а си купувам най-тъмно кафявата къна за коса, натурална с билки, става почти черно, само на светлина стои кафеникаво. Доволна съм. Но косата ми не изглежда добре, приличам на отчаяна съпруга в главата. Развих някакъв страх /знам, че не е нормално/ от това да използвам сешоар или преса. Зимата суша отдалече за да изсъхне и толкова. Но друго си е с четка, а после и преса за да се заглади. Отгоре на всичкото си имам професионална преса за 300 лв. с керамични плочи, в които има инфузирани макадамия, арган и кератин. Косата става невероятно гладка и лъскава с нея. На 170 или 175 градуса, в краен случай на 180 я минавам. Но от страх я ползвам веднъж в годината. Често си мисля, че докато се правя на много био, на много здравословна, живота минава покрай мен и аз съм с лоша прическа. Като гледам момичетата с изправени и изсушени коси не са умряли още от това. Какво мислите? Луда съм доста, по-скоро ми се иска да ме убедите че греша и няма от какво да се плаша...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 5 месеца
hash: 233c1ec1f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма от какво да се плашиш, ползвай си всичко. Аз нямам хубава коса, тъмно руса ядка и бухнала, чупи се на различни страни и капе и не живея в страх, правя каквото реша. Ако стане много зле ще се пострижа късо, ако така е зле ще я обръсна и ще си купя хубави перуки. Защото ако сега не се радваш и не се опитваш да се харесаш на себе си, кога ще го направиш?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6c1f66c714
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо не пробваш да я къдриш вместо да я изправяш? Поеше къдриците се поотпускат с дните и стоят много красиво.Иначе няма какво да и стане толкова ако не прекаляваш и ползваш термозащита

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bb1c3c38f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторка: Благодаря ви. Номер 1, имам страх и защото преди 10 години не се грижих добре за косата си и постоянно я горях със сешоар и една ужасна некерамична преса и беше в ужасно състояние, но пък сега е здрава и мога да опитам. Номер 2, косата ми е подстригана на черта с малко по-къси кичури отпред на бретона, стигат малко под брадичката. Не стои никак добре къдрици на коса на черта като че ли. А не ми е особено гъста и на пластове не стои добре.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 58c03b5dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Луда си. Аз се изправям всеки ден и нищо няма на косата ми.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: f2372bbc6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Моята коса е дълга под дупето(около 95см). Спрях да използвам преси и маши преди 5 години. Също като теб водя здравословен начин на живот. Не си съсипвай хубавата коса! Нормално да стърчи като не е загладена. Не я мии толкова често. Аз открих, че моята изглежда най-добре когато я мия на четвъртия ден. Ако е тънка не използвай маска за коса, а балсам с отмиване. Нанасяй и някакъв серум след като я измиеш и подсушиш. Подсушавай я като я намотаеш в кърпа и не я търкай. На 2-3 месеца подстригвай връхчетата. И аз като теб си имам скъпи преси с терапия, но ги ползвам само на рожденните ми дни. Момичетата с изправените и къси коси до раменете винаги ме питат как я поддържам толкова красива, никой не ми каза досега че стърчи и изглежда зле за това че не я горя. С нещата които ти изброих по-горе забелязвам, че косата ми е перфектно права и бляскава и без преса! :)

 
  ...


...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4fbd642435
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Всяка крайност е лоша. Аз просто я издърпвам с пресата леко и това е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 046a8dd4cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Има много начини за оформяне без топлина. Обикновено за навиване, но съм виждала и да изправяне. Потърси в YouTube no heat hairstyles.
Няма какво да се лъжем, косата цъфти от топлинна обработка. Пробвала съм да изрежа всичко нацъфтяло и да изправям рядко преса, на ниска температура, с термозащита и пак след известно време косата не е здрава, както когато не я третирам.
Аз използвам много такива методи за къдрене на косата, докато спя. А от скоро използвам сешоар с въртяща четка, на полусуха коса, за кратко и на ниска степен и съм доволна. Но знам, че на много жени тези четки им се заплурат в косата, моята е права и хлъзгава и нямам такъв проблем.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 6032aa5db4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако използвах хубава преса/маша, не се побъркваш на тема перфектна прическа (познавам момичета, които все ден си изправят косата) и разбира се използваш хубава козметика (има спрейове, които се пръскат преди изправяне и предпазват косата), няма да имаш никакви проблеми. Важното е ги ползваш умерено. И разбира се, да глезиш косата си с качествена козметика, шампоани, маски, спрей за предпазване...

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: cc22132657
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Жена, 26.

Преди да се подстрижа (имах коса, дълга до под дупето, сега е къса и на каре), мислех, че света ще свърши, ако си изправям косата редовно. Че ще изтънее, ще цъфне и ще е ужасна, абе, изобщо – че ще трябва да се простя с косата си и да избирам между здрава и красива коса. Нищо подобно!

Ще ти кажа стъпките, благодарение на които имам изключително здрава, лъскава и красива коса – без цъфтеж, винаги отлично изправена и получаваща комплименти.

1. Посещение при фризьор за оформяне всеки месец, максимум на месец и половина. Взема ми колкото е пораснало за този месец – около сантиметър.

2. За поддържане на плътен и лъскав черен цвят не ползвам боя, а къна Herbul, в която слагам кокосово масло и зехтин. Оставям сместа да стои върху косата един час, после измивам. Цялата коса къносвам 1 път на месец, а корените когато израстат.

3. Под душа ползвам шампоан Здраве с водорасли (имам чувствителен скалп) и маска за коса на Гарние. Нея оставям да постои няколко минути.

4. Подсушавам с хавлия добре, нанасям термозащита и флуид за изправяне на косата на Маги (един продукт с 2 действия). След това само по краищата кристали пак на Маги. Разресвам с дървена четка.

5. Изправям и оформям с електрическа четка Ремингтън влажната коса (условието е да не тече вода от нея, така пише в упътването). Ползвам две приставки, отнема ми около 35 минути да се сдобия с перфектен боб.

6. Накрая пръскам само долната част с лак за коса Invisible power. Не утежнява, а държи.

Изправям косата си на всеки 5-7 дни и по-красива не е била. Разбира се, храня се здравословно, тренирам редовно, всеки ден пия клеева тинктура и лимонов сок, също витаминен комплекс. Преди, когато не я подстригвах редовно и не я изправях, беше буквално кошница. Суха, като мъртва. Оскубана и жалка. Но тогава не се грижех както сега.

Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bb1c3c38f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, супер, мерси за съвета, но имай предвид, че Herbul е химия. Такава катранена става, има парафенилендиамин. Аз развих алергия и скалпа ми гореше. Минах на култиватор'с и косата ми е по-хубава отпреди. Съвет просто и ще ти стане още по-хубава косата.

 
  ...

...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: cc22132657
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   А какво е мнението ти за билкова боя за коса ХенаФокс? :) Пробвала ли си я, хваща ли добре?

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: bb1c3c38f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хенафокс не съм, но четох доста и предпочетох пред нея тази на Cultivators. Според мен е по-добра. Хваща перфектно, взимам тъмен кестен, за 3 часа става естествено черно, а след месец е тъмно кестеняво и тогава бялата коса леееко се вижда, но нее фатално.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker