Сила в краката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Сила в краката
преди: 1 година, 1 месец, прочетена 725 пъти
Здравейте на 17 години съм и имам забрана за клек и мъртва тяга, когато започнах да тренирам преди две години нищо ми нямаше но със времето много контузии ми дойдоха на главата. В момента живея на село и съм далеч от фитнеса залата, тренирам на лостовете и има ли възможност да направя силни и големи крака като дърпам на дядо ми буса и колата и карам колело по баирите, мисля да правя и клекове за бройка, забраната за вдигане на тежести е защото костите ми се развиват по бавно с 3 години тоест имам костите на 14 годишен, благодаря за коментарите!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 1 месец
hash: 6280260edd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   За да спестиш доста въпроси, добави малко пояснения. Какво имаш пред вид в сила в краката, клек и мъртва тяга и тнт.? Предполагам някакъв вид костна плътност ли са ти правили или с изледвания на костната структура-длан и какво беше? Какво разбираш под сила? Принципно съветът ми към теб, ако си се занимавал със силов трибой или някаква силова дисциплина е да продължиш да правиш някакво изолирано упражнение: прримерно клек върху пейка или клек с щанга пред гърди. За тяга може някакъв ограничен вариант частична тяга 45градуса, може и обръщане. Примерно тези основни упражнения ги правиш в 2-3 може и 4 разгряващи серии и в 2-е работни без да падаш под 6-7 повторения. Към тях задължително по 2-3 встъпителни... за крака бедрени екстензии, напъди без с тежест, български клек... при гърба хипер екстензии набиране може да включиш, някакъв скрипец или гребане. Ако под сила разбираш експлозивност, то спокойно бичи с колелото, въженце по схема рунд въженце -почивка и тнт. За гърба можеш да оставиш набиране, а обръщането по принцип е упражнение за експлозивност и си го работи, но пак частично без да вдигаш щангата от пода, а от стойка. Няма място за кахъри, от село по-добро място няма за вдигане на килограми, постижения и рехабилитация на контузии...

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: 02f1adbcc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Сила (strength) и мускулна маса са две коренно различни неща. Повече мускули не е непременно равно на повече сила. Бодибилдъра, макар и с много мускули не е по-силен от един щангист, който няма толкова изразена мускулатура. Експлозивността (power) е още по- различно качество, то пък зависи от силата и скоростта (speed). С лостове можеш да постигнеш много, за съжаление само горна част на тялото.

Първо дай да разберем защо си се контузил, зарежи за момента докторите. Къде сбърка с контузиите - механиката на упражненията, неправилни тренировки, тежестите, претоварване, не си се въстановяявал добре, къде е проблема? Някаква медицинска диагноза/болест?

Повече доктори и идея си нямат кое как работи. Най-най-най-доброто нещо което всеки един човек (мъж иили жена) може да направи за здравина на костите е точно тренировките с тежести. Точно това прави костите по-здрави и плътни. Няма никакво значение на колко си години, колкото по-рано започнеш толкова по добре. Разбира се правилното изпълнение на упреажненията и подходящите тежести са важни, но това са специфични неща за всеки човек. Тук е началото.

 
  ...
преди: 1 година, 1 месец
hash: e072c3cd20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Можеш, разбира се. Тичай, карай колело, скачай на въже и т. н. Няма да станеш щангист от тези упражнения, но ще ти направят краката здрави и жилави. Впоследствие вече като си поукрепнал, ще почнеш вече със силовите упражнения и ще видиш как ще ти е по-лесно, отколкото ако не си бил тренирал краката преди това изобщо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker