Не напредвам и не знам какво да променя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Не напредвам и не знам какво да променя
преди: 15 дни, 18 часа, прочетена 412 пъти
Здравейте, ще започна с това, че съм мъж на 24 години, висок 176 см и тегло 72/73 кг. Цял живот съм бил слаб и не съм тренирал, нито съм могъл да тичам по много, нито лицеви, нито набирания, нито кофи и реших да променя това, но се оказа не толкова лесно.
Оказа се, че не мога нито 1 набиране, дори с ластик от 60 кг мисля, че беше (дебел черен от декатлон) едва правя 1-2 набирания, което за мен беше просто ужасно и шок. Помня в ученическите години с приятели така сме ходили на лостове и поне 2-3 без ластик съм могъл, а сега... с този дебел ластик отново 1-2 със зор. Реших да пробвам лицеви - едва 5-6-7 правя и то пак със зор. Колички също не мога, колкото да се кача на успоредката, до там стигат силите. Е, реших да не се отказвам, взех си за вкъщи лост за касата на вратата, разчетох се кое, как да започна и вече може би месец само вися на този лост (уж да ми свикнат мускулте), за лицевите реших, че ще правя "женски" понеже хубави изпълнения мога 10-15, а за кофичките реших вкъщи такива кофички като на пейка (по 10-12 с по голяма почивка и 5-7 с по-малка). Тренирам почти всеки ден, през ден, през два по около 30 минути, поне докато хептен не се изморяи не започна да правя едва-едва по 1-2 бройки от упражнение. И така, реших, че ще напредна, но ето, че вече месец мина и прогрес нулев, ама пълна нула, още не мога да се отлепя от лоста, още не мога повече от 5-6 лицеви, още не мога 1 кофичка и не знам какво да правя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 дни, 4 часа
hash: f4546e919c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Отиди в зала, и работи с инструктор, който да ти обясни какво и как да правиш

 
  ...
преди: 15 дни, 3 часа
hash: 2b12113a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Хал-хабер си нямаш как се тренира. Вземи си плати на един инструктор да те научи. Почва се от по-лек тип упражнения, щом тези ти идват тежки. Отделно се тренира 2-3 пъти седмично като за начало, за да може да се възстановяваш. А упражненията колко правилно ги правиш пак не се знае. Това, което правиш ти е да претренираш, което има обратен ефект. Почни от съвсем леки упражнения и имай търпение.

 
  ...
преди: 14 дни, 22 часа
hash: 84987837e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Да правиш "много" време упражнения не е същото като да е малко времето, но правилно. Най-много да си до караш някоя фрактура или болежки, които съвсем да те откажат.
Минимум месец с добър инструктор за да научиш правилните стойки дори. Има и в ютуб, но са малко които обясняват добре най-важното- стойка, дишане, изпълнение.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 18 часа
hash: c22e678b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   От автора - до номер 1 и 2, първо нямам никакво желание да ходя на зала, още по-малко да се занимавам с инструктори, камоли да плащам. Не търся професионално трениране, да следя калории, упражнения, сплитове и т. н. Целта ми е просто за здраве и тонус малко повече да се раздвижвам и тренирам със собствено тегло като съм избрал набирания, лицеви, колички, евентуално коремни преси, напади и може още нещо с времето да включа. Въпроса е, че е лесно като можеш да правиш примерно 3 серии по 5 набирания, 3 серии по 10 лицеви примерно и да прогресираш, ама като не можеш? Специално до номер 2 - по-леко от женски лицеви, кофички на пейка и полу набирания няма на къде, а и мога да правя серии, но не прогресирам. И изобщо не претенирам, според мен точно обратното - прекалено малко тренирам. Общо взето всяка тренировка м ие по 3-4 серии с по 5-10 повторения и то през ден-два. Явно по-скоро ще започна по-тежко да тренирам и така..

 
  ...
преди: 14 дни, 14 часа
hash: 4dff8b6c18
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Първо, не се тренира всеки ден, а през ден. Дните за почивка са за да може мускулите да се възстановят. Ако не им даваш възможност да се възстановят е нормално да не отбелязваш прогрес.
Второ, наблегни на храненето. На хората със слаба конструкция им е по-трудно да качат мускулна маса. Гледай да си набавяш нужното количество протеини. Протеините са строителния материал за мускулите. За трениращи, на всеки килограм телесно тегло трябва да приемаш 1. 5 г протеини. Тоест 72 х 1. 5 = 108грама протеини дневно.
Трето, има си схема на тренировките. Не е да почнеш да повтаряш безразборно едно и също упражнение. Универсалната формула са 3 серии по 12 повторения за всяко упражнение. Между сериите правиш малка почивка. Но формулата се индивидуализира в зависимост от човека, степента на трудност на упражнението и т. н.
Съветвам те да се запишеш в зала и да потренираш с инструктор поне първите месеци. Иначе ще тъпчеш на едно място. Просто не тренираш както трябва затова няма резултати

 
  ...


...
преди: 14 дни, 11 часа
hash: 2b12113a7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   4, първо на първо не е казано да следиш калории, тренираш професионално и т. н. Идеята е да правиш упражненията правилно, за да не се контузиш. Защото ако си докараш някоя травма, която може и да ти остане до живот или да се наложи операция, напредъка ще ти е последния проблем.

Второ на второ - идеята е да правиш правилните упражнения за теб, според твоите възможности. Докато правиш неща над възможностите си и цял живот да тренираш, няма да постигнеш напредък и ще си останеш с по едно повторение. Много хора си мислят, че като тренират повече и с по-трудни упражнения ще напреднат повече. Истината е, че упражненията трябва да са съобразени с възможностите ти. Ако хванеш някой, който не е ставал от стола си цял живот, и упраженията на Мистър Олимпия да прави, няма да напредне, ако ще да тренира 20 г. Докато стигне до това ниво да прави д аправи подобни упражнения, ще минат години с многоо по-леки такива.

Самият факт, че не можеш да правиш повече от 1-2-3 повторения, означава, че тялото ти изобщо не е за такива на този етап и като напъваш нещата, става по-зле. Отделно може да си докараш контузия. Оптималния брой повторения на серия са 6-8 за маса. Т. е. тежестта да е таква, че да можеш точно 8 повторения, нито повече, нито по-малко. Факта, че ти можеш 3, означава, че тежестта ти е много повече от необходимото и е въпрос на време да си увредиш ставите. Ако трябва си вземи някакви малки тежести по 1, 2 или 5 кг като за начало и гледай да са ти като за 8 повторения. Ако ент ис е дават пари, направи си сам с бутилка и пясък примерно или просто си нагласи ластика като за такова натоварване дори да ти се вижда малко.

Като не ти се дават пари, поне питай някой, дето разбира как точно да ги правиш правилно упражненията и също да ти даде съвет от какви по-леки да почнеш. Ако и познат нямаш, поне гледай някакви клипове за начинаещи. Набирания и тем подобни са за по-напреднали по принцип. Това е все едно да хванеш един първолак и направо да го почнеш с тригонометрия. Дали ще напредне според теб, като не знае дори таблицата за умножение?

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 4 часа
hash: b8770daa78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Ти кво искаш, хората цял живот тренираме и пак не сме културисти, ти сега си се присетил, на 24 си изпял песента за нещо сериозно. Резултатите идват с годините постоянство, дисциплина и труд. Блъскай така 5 год яко и ще водим друг разговор. Желая успех!

 
  ...
преди: 13 дни, 16 часа
hash: f9798b131a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Звучи като здравословен проблем. Посети лекар и поговори. Може да нещо сериозно, коеот изисква медицинско внимание. И бъди 100% честен пред доктора.

 
  ...
преди: 13 дни, 9 часа
hash: 6802200205
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей, първо да знаеш, че не си 'слаб'.

На твоите килограми съм, а съм 1. 83 висок.

По-скоро просто нямаш достатъчно мускулна маса в горната част на тялото и затова са ти трудни набиранията и кофичките.

Аз правя по около 10 набирания/кофички на първа серия и по 6-7 на втора, трета, четвърта.

По принцип набиранията и кофичките не са лесни упражнения. Даже се от трудните със собствено тегло.


Инструктор не ти трябва, защото ти не искаш да ходиш на фитнес, а да тренираш на лостове.

Почни с лицеви опори с различни захвата. Като започнеш да правиш по 20 чисти лицеви


Прави и негативни серии набирания и кофички като не можеш цели - скачаш с крака на лоста, набираш се с инерцията и спускаш бавно. При кофичките същата работа - отпускаш се в долно положение и само буташ нагоре, да да заякне трицепса.

Успех. Докато стигнеш 10 набирания и кофички и да заякнеш малко в гърдите и гърба трябва да си търпелив и да отделиш поне 1 година

Спортист не се става за един ден. Както и не се тренира всеки ден. Противопоказно е. Почива се поне два дни в седмицата.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 8 часа
hash: 3ba9546afe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Братле, не ги слушай, аз почнах на 39 и 9 месеца с лостовете и гимнастика от същата нула, с никакви мускули и отпуснато шкембе след пандемията, преди тичах три пъти по 10км и три пъти тенис на седмица и свалях много бързо шкембето, но без никакви мускули с ресни рамена и никаква сила. Почнах с оранжевия ластик. Увеличавай с едно набиране на седмицата, прави поне 5 различни места. За три месеца стигнах до 10 набирания с ластика оранжевия. Прави в краката на лоста за активиране на ядрото и стягане на коремната област, първо свивай, след няколко месеца вдигай нагоре краката, докато не успееш да са над главата, бавно, стъпка по стъпка...
Промени храната, трябват ти много протеини за да расте силата и да възстановиш, както и добри въглехидрати като ориз, батат, червени картофи, булгур. Мазнини взимай от фъстъчено масло, тахани...
За релеф трябва лишения, аз ям много сладко и пия веднъж на седмицата, тоест съм далеч от плочки. Но на 41 години направих от лостове, но с отдаденост 6 пъти в седмицата без кардио, без химия, невероятни неща за мен, не съм искал мускули, а да съм по тонизиран и да не съм инвалид, не очаквах че се трупа така мускулна маса с гимнастиката. Вече правя кръст на халки, а като почнах и 10 секунди не можех да се задържа на лоста без да пусна и първите месеци най-болезнено бяха мазолите, въпреки ръкавиците, защото никога не бях се занимавал с желязо.

 
  ...

...
преди: 13 дни, 8 часа
hash: 3ba9546afe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Мисълта ми от предния пост е, че ако си толкова зле както пишеш- и аз бях така, не можеш да искаш бърз напредък, а само постоянство първите месеци, след това напредъка е експоненциално на усилията. Аз не вярвах че мога на направя набиране сам първите три месеца или да се вдигна на халките... Не се предавай и чакай резултати след шест месеца и голяма промяна след 12 месеца поне!

 
  ...
преди: 12 дни, 12 часа
hash: a51a6e3338
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Номер 8 - Какъв здравословен проблем те гони, бре човек? :D Здравословния ми проблем, е че цял живот нищо не съм правил и нямам грам мускул по себе си..

Номер 9 - "Слаб" имах в предвид не като килограми, а чисто физически, за вдигане, скачане, тичане и т. н., иначе мисля, че съм си много добре с тези килограми. Честно казано в, диапазона 70-75, ако яървя мисля съм най-добре, особено с малко повечко мускул. Иначе благодаря за коментара. Да, решил съм да започна с негативни набирния (вече пробвах и мускулната в гърба е брутална, та предполагам това е начина за начало), за кофичките за сега карам на такива върху пейка, тъй като на успоредка мога колкото да се кача. За лицевите съм решил, че за сега ще продължа с "женските" лицеви, тоест на колена. Понеже така мога да правя няколко серии по 8-10 чисти повторения без да ми тежи цялото тяло и да се гъна и криви и техника, и всичко. Ще пробвам с различни хватове и скорости. Решил съм и планкове да правя, тъй като за лицевите забелязах, че и самото тяло много ми тежи (не само за изтласкване, а просто в седене на позиция). Ще си взема и оранжевия ластик от Декатлон, мисля беше 35 кг., да ми помага с набиранията, а и знам няколко готини упражнения за гръб, за трицепс, бицепс и да..

До номер 10 - Благодаря за насоката. Да, яденето трябва да го оправя, тъй като може и оттам да нямам прогрес. Общо взето в работен ден, то през целия ден нищо не ям. Сутрин с колегите кафе с 1 вафла и чак вечерта към 8-9 като се прибера се наям с каквото има, било то манджа, месо, ориз, картофи и т. н. Иначе в почивен ден предимно закусвам яйца (омлет или бъркани с малко месо и сирене) след това през деня съм на салата, предимно някакво пилешко месо и картофи/ориз и вечерно време каквото дойде, я пак месо и картофи/ориз, я само салата, манджа, кюфтета, пица и т. н. Хубавото, е че не пия, не пуша, сладко не ям много, общо взето не ми е проблем и изобщо да не ям, мога да ям едно и също постоянно :D Откъм диета може би съм роден отличник, най-непретенциозния човек.

Като заключение - Благодаря на всички, реално получих насока и хубави съвети.

 
  ... горе^
преди: 11 дни, 19 часа
hash: 6802200205
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   12 храненето ти е много зле, с такова хранене забрави за мускул. Една вафла цял ден и преяждане на вечеря е път към сланини, а не спортна форма. Трябва да се храниш равномерно 3, даже 4 пъти дневно, вечер не се преяжда, защото няма къде да изгориш калориите докато спиш.

8-10 женски лицеви.. човек ти буквално нямаш никаква физическа подготовка! Никога ли преди не си тренирал, поне в училище не са ли ви карали да правите лицеви? Това е основно упражнение за раменния пояс и ще ти помогне много с лостовете?


Опитай да правиш по няколко истински лицеви, ако ти е трудно стои на планк по 20-30 декундиъ!

От всичко най-важно е постоянството, ако си се надъхал и тренираш по 6 пъти седмично, ако не видиш резултат за месец-два е много вероятно да се демотивирали!

А ти едва ли ще видиш резултат, особено с това хранене! Трябва ти коренна промяна най-вече в храненето и начина на живот(повече ходене пеш, повече двигателна активност) и едва след това мисли за мускули, лостове и релефи

Пак казвам - оправи си храненето първо, закусвай сутрин нещо здравословно преди работа, готви си събота и неделя.

Ядене 70%<, 30% тренировки е формулата

Т. Т.

 
  ...
преди: 10 дни, 19 часа
hash: c22e678b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 13 - Знам, че храненето ми е зле в работни дни и ще гледам да го оправя, то като цяло работата ми доста бъзика сметките, но такова е. Иначе за лицевите, 13-15 бройки на първа серия мога да направя, но след това при 1-2 мин почивка между 8-10 и накрая вече 5-6. За истински лицеви, на първа серия мога 5-7 бройки, след това по 3-4 и накрая 1-2 и фалирам. Планк вече правя, държа до 1 минута, 1 и 20-30 секунди. Съгласен съм, че физически съм слаб, ама все трябва да тръгна отнякъде, нали? Иначе в ученическите години (около 9-10 клас мисля) сме тренирали малко така с приятели, помня тогава бях започнал да правя по 2-3 набирания, 5-6 кофички, 10-12 лицеви, даже тогава беше "модерно" тези изгъзиците, пирамидални лицеви, по 6 бройки правех. Сам се учудих сега като почнах, че нищо не е останало.

 
  ...
преди: 9 дни, 9 часа
hash: f66d2f903c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   5, за какво трениране всеки ден говориш, като не прави 1 набиране? Трениране е да направи 5-10-20 и да се умори. Той се напъва, не става и спира. Това трениране всеки ден ли е, че да го разрежда?

Вземай гири по 1-2кг и ги вдигай 20-30-50 пъти или колкото можеш. Като го правиш 1 месец, ще има прогрес и с другото. И като цяло един месец не е кой знае колко време, че да чакаш големи промени.

 
  ... горе^

...
преди: 8 дни, 14 часа
hash: b549c845de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Човек, аз съм 114 кила дебелак и правя 30 лицеви (сигурно мога и повече) и успявам 3-4 набирания. Проблемът ти е в храненето. Храни се 3 пъти хубаво, за да имаш сила. Като начало не ти трябват набирания, а тренировки с ластици или гирички, плюс малко лицеви, коремни преси и клек. За напълно начинаещ е ок това, плюс упражнения с ластици. Прави по 3 - 4 серии по 10 повторения като начало, т. е. стреми се да ги стигнеш, после мисли за друго.

 
  ...
преди: 7 дни, 12 часа
hash: 9a813103d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От автора - вече гледам да хапвам по-често и повече (поне протеин, където е предимно пилешко, яйца и някакви млечни продукти). В момента продължавам да тренирам вкъщи, като програмата е следната:
1. Лицеви, като първата серия са 7-8 броя, втората 5-6, след това правя женски една серия 10-12 броя, още една 8-10 и ако има сили за теета 5-6 бройки (женски вече) и фалит.
2. Набирания с ластик 35 кг (оранжевият от декатлон) 2-3 серии по 1-2 цели набирания, след което 2-3 серии само негативни спускания възможно най-бавно, след което 2 серии набирания под наклон (г/д на нивото на гърдите слагам лоста) и по 6-8 повторения, колкото успея и завършвам с дърпане на ластик на колене като lat pulldown колкото мога. Резултата накрая, е че ако пробвам негативно спускане накрая - не мога, така че смятам, че добре съм изморил мускулите.
3. Кофички на пейка (или в моя случай слагам лоста долу на касата) и правя първа серия 25-30 броя, втора около 15, трета около 7-8 и накрая при 4-5 едва се надигат и правя още 1 или 2 серии така.
4. Ако ми се занимава и имам сили (примерно не съм след работа), правя напади и клекове няколко серии
5. Накрая завършвам с 2-3 планка по 1 минута и нещо.
Между всички серии почивам по около 1-2 минути. Тренирам през ден стриктно, ддн тренировка, ден почивка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker