Не виждам смисъл - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Не виждам смисъл
преди: 15 дни, 17 часа, прочетена 956 пъти
Мъж съм на 39 и без да искам да звучи като клише, не виждам смисъл в живота си. А за мен смисъл има само в любовта. Накратко казано, имам добра работа, стабилни доходи, собствено жилище, прилична кола... И какво от това? Дори като казвам на колко съм реално изглеждам с 10 години по млад. Тренирам редовно, грижа се да изглеждам добре. Във всяка връзка която съм имал давах всичко от себе си. Не става дума за пари, без това не може. Става дума за истинско внимание, уважение и обич. Но никога не попаднах на момиче което да усещам че истински ме обича. Имаше такива които бяха с мен за интереса си, други защото са имали нужда от подкрепа в момента и какво ли още не. Но никога не усетих истинска обич. А само това може да ме зарадва. Не ми пука какво друго имам, не виждам смисъл в нищо. Понякога се питам, защо съм се родил изобщо след като ще съм нещастен цял живот? Знам че има хора които ще кажат, не бива щастието ти да зависи от друг. Искрено завиждам на тези които са си самодостатъчни и не изпитват нуждата от близостта на някого. Но аз не мога. Погледнато от страни вероятно на хората им изглежда че имам всичко. А аз се чувствам смазан.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 дни, 2 часа
hash: 2742f6e20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   До Автора. Авторе, ако се беше представил като жена /каквато ми се струва че си/ щях да съм напълно съгласен с теб, но ти се представяш като мъж, а такива мъже почти няма. Това което описваш е присъщо само на жените. Мъже в такива отчайващи състояния няма.

 
  ...
преди: 15 дни, 2 часа
hash: 6cc270e019
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Здравей. Поздравления за това, че изказваш чувствата си, дори тук, дори анонимно, все пак е стъпка напред. Ако мога да ти помогна по темата със самодостатъчността, бих ти споделила, че това е ключът. Приключих връзка в началото на годината, и след като минах през буря от всякакви емоции, не съм се чувствала в живота си по - благодарна от сега. Погледнах се отново, заобичах се отново, абе направо се влюбих в себе си. Можеш го и ти. Само тогава, когато истински се цениш, ще започнеш да получаваш и това, което желаеш. Не, не е клише. Истината е. Ето, отлично, че ходиш на фитнес, полагаш грижи за себе си. Продължавай и не се отказвай. Отношенията са много работа, първо със самите нас, после във връзка. Ще се нареди всичко, само не спирай да се цениш, да се отказваш и да се бориш. Успех!

 
  ...
преди: 14 дни, 15 часа
hash: fd2ff9425c
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   И аз мисля като теб. Наскоро разбрах, че мъжът ми ми изневерява и съм съсипана като си представя, че ако го оставя ще съм сама - имам дете, хубава работа, приятели... но нищо няма значение без любовта. Точно тази форма между мъжът и жената, която те завива вечер и сутрин те събужда с целувка по челото.
Желая ти успех в намирането на твоя човек. За мъжете сякаш никога не е късно.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 15 часа
hash: d0f352b786
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Автора съм. Номер 1, мъж съм и се обзалагам че няма да ми говориш така ако не беше анонимно. Това че не съм пърдящ на дивана шкембелия чиято най висша цел е да изпие два литра бира вечерта и да напсува жена си не значи че не съм мъж. Но ти благодаря. напоследък се замислям че познавам не малко жени които и по някой шамар изяждат и по някоя изневяра понасят но си търпят. Може би така трябва да се отнасям и аз и подхода ми е грешен. Благодаря ти замислих се.

 
  ...
преди: 14 дни, 8 часа
hash: f6524da2a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Казват че човек не може да проходи, докато не се опита да пусне патерицата. Твоята е същата, говориш за хипотетична любов, която няма лице и цел, но задължително си представяш как е насочена към теб и как задължително трябва да е изразена във взаимност, каквато ти да усещаш.
Което пък прави страхливия глупак със счупения крак, защото го е страх да пусне патерицата да се раздвижи, защото можел да падне.
Така на 39 цял живот си живял в страх, облечен в някакви оправдания и си стигнал до момент, в който онова сейфти място, което си изградил ти изглежда поносимо, тъй като за всяко нещо имаш оправдание и си стигнал до етап, да не можеш да прецениш къде си изкривил собствената си реалност.
Така хем не си щастлив, хем си мислиш че не си нещастен, защото за всичко имаш обяснение и леля ти Гица изглежда някак много по-нещастна от теб, което за теб е лъч светлина че не е толкова лошо, има и по-зле от теб.
А пък хем си самодостатъчен, хем пък единствено би те осмислила някаква любов, за квото обаче оправданията няма да играят, а си трябва даване, ама не на пусти кинти, а на едни други неща-смирение, уважение, близост, все неща за които имаш хиляди оправдания и нито една крачка напред.

 
  ...


...
преди: 13 дни, 21 часа
hash: a7a66dfd36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравей, като казваш че не си усещал истинска обич е било защото не сте си пасвали или не си искал да си с тях?

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 20 часа
hash: 93ce52c56c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   До №1, не сте прав, това, което описва автора не се е случва само с него. Аз също бях скромно и срамежливо момче с ниска самооценка. В девети клас лицето ми се покри с пъпки, бях грозен, чувствах, че ъм изрод. Бях силен ученик, отличник, но никога пълен. Казваха, че съм умен, но гледах да не се мяркам пред очите на съученичките ми и кротко си обитавах последният чин на средната редица. Живот скучен, учене, тренировки джудо, подготовка на уроци, четене на книги и така ден след ден. Дните еднакви като вадени под индиго. Единственото момиче, с което говорех, разменяхме си книги, правехме записи на нейният касетофон беше съседчето срещу нас. Беше по малка от мен, заедно сме израснали от най-детските години, беше дъщеря на генерал от Службите. Чак лятото преди влизането в казармата за първи път ме целуна момиче, толкова бях смотан, че от неопитност за малко щях да И избия зъбите с моите зъби, но чешкото момиче само се засмя. Много харесвах момичетата, но пуста смотаност и този комплекс на срам. След това НШЗО, разпределение по частите в един непълно формиран парашутно -десантен батальон. Така до започване на следването, някъде почти на двадесет и една година, бях само целувал едно чешко момиче. Упокояващото беше, че почти 90% процента от момчетата бяха на моето положение. От спорта, от тежката казарма, както и по генетична линя, бях с атлетична, но момчешка фигура, с наивно физиономия. От пъпките бяха изчезнали, само на някои места имаше леки белези, даже една колежка ми казваше, че така съм по-интересен. Да бе интересен, как пък не. Тя не е била пъпчива и не може да ме разбере. И аз съм си тогава задавал въпроси, дали има смисъл да се живее, като си различен от другите, да си грозен, травмиращо е.. //Fallschirmspringer//-- Десантчик--"Навсякъде, по всяко време"

 
  ...
преди: 13 дни, 19 часа
hash: 9b1b72ba9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей аз съм като теб само дето съм 10 години по-млад.
Заобичай себе си първо, не мисли, че има нещо грешно в теб.
Само че, виждам изброяваш само външни качества, кола, пари, форма, кариера. Свестните жени, които биха те обичали, не са им тези неща като първи приоритет. А по-скоро, да си щедър, добър, внимателен, забавен и най-вече ИНТРИГУВАЩ!
Трябва да могат да си говорят с теб, да имаш истории да си мъдър и да има на какво да ги научиш.
Пусни тая представа за перфектната любов и тя ще дойде.
Мисля си, че имаш голямо ЕГО, което е изразено в това, че си попиваш разни неща като, за да те обича някоя то ТРЯБВА Еди кое си и т. н

Пусни се!

 
  ...
преди: 13 дни, 14 часа
hash: 32418e1b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Този проблем го имат повечето хора - и мъже и жени. Обвиняват се взаимно, че другият е виновен, липсва разбирателство, взаимност. Хората се озлобяват. Жените стават феминистки и мъжемразки, понеже "всички мъже са еднакви". Мъжете стават женомразци, понеже "всички жени са еднакви ". А всички сме хора, които имат нужда от обич, споделеност, приятелство, разговор. И тук годините не играят съществена роля. И деца, и тийнеджъри, и възрастни хора се чувстват самотни. Според мен, едни от причините са голямото его на всеки, страхът от първата крачка, от отхвърлянето, разочарованието от неуспешния опит и затварянето в себе си. Освен това много малко хора споделят искрените си чувства, за да не изглеждат отчаяни, уязвими и някой да им се подиграе. А колко много смелост има в демонстрацията на слабост, да отстъпиш в спор, да признаеш, че се чувстваш самотен... може би е привилегия само на силните. Другият проблем е, че не се събираме с правилните хора. Правилни в смисъл, че не сме на един етап в живота и започваме взаимно да се съдим. Не прави грешката да се озлобяваш към целия женски пол, понеже с няколко жени не сте били на един етап и егото ви е било водещо. Любов се намира, когато душата ти е чиста, мислите ти са подредени, готов си да даваш от себе си, а не да пресмяташ кой колко е дал. Пък и никога не знаеш коя точно е жената, която ще те обича с цялото си сърце. Може и да е около теб и да не я забелязваш или вече да си я отсъдил за неподходяща, понеже не се вписва в някой стандарт.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 11 часа
hash: a572ffee9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Поредният 40-годишен бездетен чичо, сменял жените като салфетки и изведнъж се сетил, че е сам. Жените му виновни, че не са го оценили. Изглеждал като тийнеджър, блъскал у фитнесо, кара прилична бричка, върху него валят пари, но жените не го оценили. Защото е толкова уникален. А може би не са намерили причина да са с теб? Характерът ти как е?
Как да виждаш смисъл като си повърхностен? На тия жени предложи ли брак, поиска ли деца?

 
  ...

...
преди: 13 дни, 1 час
hash: 1491d9be70
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Отиди и се помоли в църква.
От цялата си душа. За това, което искаш.
И дай някакъв обет-че ако я срещнеш, ще направиш еди-какво си (по твоя преценка-дарение може да е, нещо за някого... ).

Сериозно го казвам това. Направи го! Действа!

И помни- Любов не се търси. Тя е даденост и идва сама. Или по-точно пращат ни я.

 
  ...
преди: 13 дни, 49 мин.
hash: 9bec462373
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   "Не малко жени които и по някой шамар изяждат и по някоя изневяра понасят но си търпят. Може би така трябва да се отнасям и аз... " Значи като си се отнасял добре с бившите си приятелки не ти се получили връзките, обаче с шамари и изневери ще потръгне, ще те заобичат много и ще си осмислиш живота. Любовта на това се базира- на насилие, лъжа и предателство. Вярвай си.
Очевидно и жените не се виждали много смисъл да останат с теб.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 18 часа
hash: 915f173312
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Трябва да има химия още от самото начало. То е като привличане с магнит, като мощно притегляне. Усещане на силна топлинна енергия, трепети в корема, постоянни мисли за другия, все едно не можеш без него и т. н. Трудно е да се опише, но друг вид връзки не съм имала. Стояла съм и по 2 години сама, но защото не срещах мъж, в когото да се влюбя.
За себе си мога да кажа, че всичките ми дълги връзки са били по любов. Чувстваше се, а и дълги години след като се разделихме с първите двама, дори и сега, продължават да ме поздравяват за празниците и да се обаждат да ме чуят как съм. За третия се омъжих
Смятам, че ме търсят точно заради това, че са чувствали, че ги обичам.

 
  ...
преди: 12 дни, 16 часа
hash: 060eed6f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Авторе, трудно се намира половинка, всичко трябва да е ок, и химия, и като личност и цели и етап в живота. Някои имат късмет и намират половинката си рано, други трябва да почакам повече, да потърсят. Вярвай, че ще намериш правилния човек за теб и не се предавай. Знам, изтъркано е, звучи като клише, но е истина. Аз също търсих дълго, даже вече си мислех, че с мен нещо не е наред. Какво ли не опитах, молитви, наричания, писах си представите/ желанията, разбира се срещах се с приятели, ходихме по разни събития, ходих и на тренировки/ курсове. И накрая се намерихме. Изключително се радвам, че изчаках и не създадох семейство с първия срещнат. И при теб ще се получи, просто трябва да вярваш! Може би има нещо, което трябва да научиш още, преди да срещнеш партньорката си. Стискам палци да се получат нещата

 
  ...
преди: 12 дни, 10 часа
hash: f20479547b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Мъж за който любовта а не едното клатене му е по важно е златен. Жените обичат да са мачкани и унижавани и бити и плюени. Когато видят малко да е по романтичен, влюбчив бягат с 200.
И аз не мога да разбера за какво е това разминаване във връзките.

 
  ... горе^

...
преди: 12 дни, 7 часа
hash: 060eed6f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Интересно номер 17, имам същото наблюдение за мъжете, че обичат да бъдат унижавани и плюти. И темите тук също го доказват. Все си падат по шавливи жен, а един беше питам даже, дали е направил грешка, като не се е оженил за такава. Стойностите и скромни жени биват подминавани.
И аз като теб не разбирам какво е това разминаване във връзките

 
  ...
преди: 11 дни, 18 часа
hash: df38a6a05c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторе, решението на твоя проблем е следното:

да се обърнеш към Бога с цялата си душа и сърце, и да се въцърковиш в православната църква!

 
  ...
преди: 10 дни, 6 часа
hash: e75839d611
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   До 17

"Влюбчив мъж" - че това въобще мъж ли е.. това са неща присъщи за жените. Мъж съм.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker