Има ли шанс да си получа парите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли шанс да си получа парите
преди: 15 дни, 21 часа, прочетена 526 пъти
Историята е следната - с бившия ми живеехме без брак, в жилището на моята майка в продължение на 5 години. През това време сме правили козметични ремонти на жилището, които основно съм плащала аз. Той е плащал уреди и мебели на обща стойност приблизително 2к. Бяхме се разбрали да отделя поне 400 лева за сметки, храна, които да плащам аз, но тази сума никога не съм я виждала на куп. Последните 2 години буквално с клизма ми хвърляше по 100-200 лева, и то не всеки месец, а последната година 0 лева. Тоест живееше си в дома ми без да се включва в плащането на сметки. Имаше период, в който той имаше проблеми с алкохола, а единствено не пие, когато шофира. И рефинансирах свой кредит, с част от парите купих кола, която регистрирахме на негово име. (Зная, че е много глупаво и наивно от моя страна и без да ми го пишете) Просто в този момент не съм мислила за раздяла и търсех начин да му помогна да спре да пие. Е, спря, вече не сме заедно, но като му казах, че искам да ми прехвърли колата, за да я продам и да си покрия поне част от кредита - отказва. Бил вложил в нея пари за подобрения, освен това през годините бил влага пари и в моето жилище. Това са му аргументите. Не става дума за някакъв скъп автомобил, но 5к са си 5к. Освен това той буквално живееше на моя издръжка повече от година. Предложих да продадем колата и да си удържи парите, които е вложил в жилището ми - отказва. Какви са полезните ми ходове? Има хора, които могат да потвърдят, че парите за колата съм ги дала аз

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 дни, 4 часа
hash: 36aaec2e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Имало хора, които можели да потвърдят. То ако ставаше така. Гледат се документи. То аз мога да кажа, че имам 5 апартамента, ама никой съдия няма да ми повярва, дори да му донеса 20 свидетели. Пий една студена вода и да ти е за урок.

 
  ...
преди: 14 дни, 21 часа
hash: 73a25e8ba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Полезният ход е, че си се отървала от търтея.
Остави му колата, може да му трябва да живее в нея като няма коя да го прибере на хранилка...

 
  ...
преди: 14 дни, 20 часа
hash: 36838ee84c
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Да не си го приемала на ол инклузив у вас. Как така пускате такива индивиди в домовете си не знам. Този е една голяма ходеща червена лампа. По-добре с десетки котки отколкото с такъв боклук. Няма как да си върнеш нищо. Радвай се че пак леко си се оттървала и не се занимавай с тоя боклук.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 19 часа
hash: e61776d328
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   По принцип е възможно да заведеш гражданско дело и да тръгнеш да доказваш, че сте живели на семейни начала и че ти си теглила кредит, в кердитите обикновенно пише за какво си теглила, може да се доказва, че неговите доходи не биха му стигнали да събере за автомобил, но е кауза пердута и много разходи по адвокати и съдилища, а изходът на такова дело е 50 на 50, защото съдът може да прецени че той е имал дохода да си купи колата, може да прецени че ти си му подарила колатта, може той да предяви насрещен иск за мебелите и уредите и много други варианти, знам ли каква теза ще тръгне да доказва неговия адвокат, за 5к не си струва такова сложно дело и хиляди лева за адвокати и доказателствени документи. Затова пии една студена вода и друг път да ти е обица...

 
  ...
преди: 14 дни, 15 часа
hash: c5752871f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Няма как да го накараш да ти я прехвърли. Пий една студена вода и карай напред.

 
  ...


...
преди: 14 дни, 10 часа
hash: e42d489818
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Прибирате такива пияни, лъжливи и мързеливи отрепки, а свестните момчета да духат супата и да мастурбират пред компа.

Нищо не можеш да направиш освен да пиеш една студена вода. Институциите, които искаш да те защитят, работят с документи, а не с юнашка дума. Полезният ход е повече да не храниш и обгрижваш алкохолизирани търтеи с месеци и с години. От това по-полезен ход в случая не виждам.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 1 час
hash: e42d489818
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Добре си е поживял човека - издръжка, секс, кола. Ха дано всекиму. Всъщност, за съжаление, не е всекиму, а само на такива боклуци. Свестните мъже са неполучават и едно "здрасти" и дори и най-малкия им недостатък се превръща в тежък недъг.

 
  ...
преди: 13 дни, 21 часа
hash: cfb618bde9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   "Какви са полезните ми ходове? "

Не знам дали си забелязала, но на жените "полезният ход" е като си избират някой, не след това... След това обикновено нямат такъв, особено ако освен секс сте му давали и пари, и покрив над главата... Щото е бил тотален загубеняк. Имаше една преди теб тук, "избранникът" и беше батка, ограбил я, заплашвал я, та и тя си търсеше "полезния ход". Смешно... Някакси ви е трудно да приемете, че сте направили изключително лош житейски избор, пропилели сте години от живота си, ограбили са ви... Постъпили сте глупаво, и сега върви доказвай нещо. Но ви е трудно да приемете грешките си и да си сърбате попарата.

 
  ...
преди: 13 дни, 21 часа
hash: f38c027eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Затова живеене само с брак. Никакви такива модерни лиготии със съжителства. Като иска да живеете-пръстен.
Пари се дават само с подпис, никакви такива устни договорки и свидетели. Грешката ти е, че много си го търпяла. Едиственият ти вариант е той да развие съвест и да ти върне парите, ама едва ли.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 19 часа
hash: 189f226e54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Това не са някакви големи пари, че да си ги търсиш. С колата си се возила и ти, нали? Просто във връзката си дала повече пари и толкоз. Освен това казваш, че част от колата си я платила ти, а не цялата. Няма как да си търсиш парите.

 
  ...

...
преди: 13 дни, 11 часа
hash: 0b7025e984
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   На Запад масово съжителстват.
А малкото, които подписват брак, не правят брачен договор и като се стигне до развод, делят всичкото имущество на две.
Ако някоя парцалана се намъкне при заможен, при развод му отмъква половината и той гък не може да й каже ако няма предбрачен договор.
В България имам пример със съученик - той е пълен с пари, с два разтрогнати брака (все жените изчезват) и три деца от тях.
В момента е с трета жена и четвърто поред за него, дете, тя е с 20г по-млада, маникюристка.
Пожелавам му да не го ошушка, защото вече е започнала с ненужните пластики на лицето си и не прилича на себе си.
Той е учил и си е създал сам бизнеса, вади луди пари, за какво си говорят в къщи, не знам.
Но са вече 8г заедно с 4 годишно дете.
Тоест всичко е строго индивидуално и не зависи от страната, а от човека.

 
  ...
преди: 12 дни, 22 часа
hash: f38c027eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   11, този твоят съученик е цветарка. Цвъка деца където мине. За предпазни средства не знае ли, че съществуват? Дано поне се грижи за тия деца.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 15 часа
hash: a5228b2661
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Полезните ти ходове са да си направиш правилните изводи и да не повтаряш същите грешки!

1. Да не съжителстваш с човека, който обичаш, а да сключиш брак и да създадеш семейство!
2. Никога да не купуваш нещо на друг човек на името с твои пари! (Освен, ако не искаш да му го подариш! )

Това, че бил повече на твоя издръжка не си права да го правиш на проблем! Така си се съгласила(или примирила). И аз винаги съм плащал сметките, когато сме излизали на заведения с бившите ми гаджета - все едно като се разделяме да им кажа: върнете ми сега половината пари(които съм похарчил по вас)!
Пито - пито! Платено - платено!

По въпроса дали можеш да си върнеш част от средствата за колата? - много малка е вероятността за това! Единственият начин, според мен е да му напишеш всички свои аргументи по въпроса - спокойно и с любов, да му кажеш, че имаш нужда от част от тези пари и да го помолиш да постъпи според съвестта си! (Като му припомниш какво си направила за него! )

Тоест предлагам ти да заложиш и да пробудиш доброто в него! Защото с лошо - нищо няма да се получи, освен тотално да се изпокарате и намразите!

Така, че опитай с добро и да пробудиш съвестта му! Нищо не губиш, ако не се получи!

Това е от мен и весело посрещане на Великден ти желая!

 
  ...
преди: 12 дни, 10 часа
hash: 3ec06daf97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Хубаво де, номер 8 - направили сме лош избор, взимаме си уроците и тн. Не ти ли хрумва обаче че в началото не сме си давали сметка че е лош избор? Че всеки може да те баламоса докато си влюбен. Да не хващаш никой ли? Да го гледаш отстрани и да му пишеш оценки? Той може да изглежда най-перфектния и след известно време тотално да се измени. Изобщо не е ок това, което си писал.

 
  ...
преди: 12 дни, 1 час
hash: 50c79bcead
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Номер 10, не съм писала, че съм платила част от колата, чети добре. С част от кредита си платих колата. Колкото до всички, писали за лошия ми избор - някои мъже сте за Оскар. Такива актьори, такива позьори и лъжци. Никой не се хваща доброволно и осъзнато с търтеи-използвачи. И точно заради този горчив опит се радвам, че нямахме брак. Че тогава 101% щеше да ми съсипе нервите, докато го разкарам

 
  ... горе^

...
преди: 11 дни, 19 часа
hash: c5752871f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   14, не съм 8, но ще ти кажа, че съм съгласна с него. Да, всеки може да те баламоса докато си влюбен и си на 20. След това обаче е добре човек да си даде сметка за грешките си и да не ги допуска повече. Със сигурност е имало червени флагове преди това, но авторката ги е пропускала или наивно е вярвала, че нещата ще се оправят.
Цитирам: "Последните 2 години буквално с клизма ми хвърляше по 100-200 лева, и то не всеки месец, а последната година 0 лева. "- това си е системен проблем, а не нещо временно. Да купиш кола на някого, защото му помагаш да остави алкохола е турбо глупост. Изобщо не би трябвало да му дава да кара, да не говорим да му купува кола.
Само в твой и на авторката интерес е да се освобождавате максимално бързо от такива паразити, а не да ги търпите и дундуркате с години. Не се засягай, всички сме били млади и сме правили глупости, но е добре да ги оставим в миналото и да си отваряме по-добре очите.

 
  ...
преди: 11 дни, 14 часа
hash: 79bfab60c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Не разбирам и аз мъжките злорадствания в такива случаи - "Такива сте си ги избирали"... А при мъжките несполуки с жените какви са изводите - нали много ги разбират нещата, кой им е избирал жените?

Едва ли не, като си жена, си заслужаваш всичко лошо, ти изначално си лошата, а мъжът - все невинна жертва. Дали? Защо? И какво ще ти помогне на теб лично като злобееш на чужд гръб?

Не е правилно това, няма мъже и жени, има измамници и честни хора. Жената е права да си търси правата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker