На 12 съм, как да се справя с "там долу" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

На 12 съм, как да се справя с "там долу"
преди: 3 месеца, 28 дни, прочетена 952 пъти
Здравейте! Аз съм на 12 и вече имам доста окосмяване долу, но нямам идея как правилно да се бръсна, за жалост нямам майка, която да ми каже, а да питам приятелките ми ме е срам... гледах няколко клипчета и това, което разбрах е, че не трябва никога да се минава срещу посоката на растежа на космите. Обаче с другото се губя. Някои казват да ползвам интимни гел за самото бръснене, други с олио, трети олиото след бръснене и т. н. Аз пробвах и беше катастрофално! Две седмици много сърбеж и почти всеки косъм ми расте навътре. Отчаяна съм и не знам какво да правя. Почти съм жена, а не знам как да се грижа за себе си. Моля, дайте ми правилни съвети

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 28 дни
hash: c306612fa3
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Здравей, най-важното нещо е каква самобръсначка използваш! Има една която е с алое Вера и няма да имаш нужда от олио или каквото и да е било. Казва се Wilkinson Sword Intuition Sensitive Care. Много е лесна и удобна за ползване върху всички зони! Аз съм на 22 и откакто започнах да я ползвам нямам сърбеж, дразнене или подкожни косми.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 3d84ac8d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Скъсяваш космите максимално с ножица. И леко почваш да ги бръснеш с хубава бръсначка, но минаваш по един път на място, за да избегнеш рани. Сега аз вече не се обезкосмявам така, но когато го правех, най-лесно ми беше под душа и със сапун, кожата и космите ставаха по-меки и беше по- бързо. Веднъж като го направиш добре, после през 2-3 дни трябва само да дообръсваш наболите косъмчета и е лесно.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 1db9f8e543
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Силно се съмнявам да си 1вг девойка... Но все пак:
С балсам за коса на предварително намокрено мястото, само в полска на растежа. Най-лесно и сигурно е да ползваш и гледало за да не закачиш чувствително място.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 6295bf0e65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Поради каква причина ще се бръснеш на 12? Кой ще ти я гледа? И, да, това се случва при бръснене независимо на колко години си.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: de70bd7d1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не си почти жена, а си дете все още, като станеш пълнолетна тогава ще си жена. Относно окосмяването това което аз използвах когато бях на твоята възраст беше крем за обезкосмяване. Значи първо ако си се бръснала със самобръсначка изчакай космите да пораснат изцяло, след това си вземи крем за обезкосмяване има го в аптеките различни видове са, но няма значение кое, мажеш косматата част с него изчакваш около 10 Мин при някои повече (отзад ще има начин на употреба) и ще има нещо като малка шпатула взимаш и почваш да махаш космите. Това за сега за твоята възраст е най-добрият вариант няма да те боли няма да те сърби. След време вече като пораснеш (поне над 16 ) тогава сама ще се научиш как да махаш със самобръсначка (трябва да взимаш самобръсначка специално за жени и има пияна с която да се намажеш за по-лесно махане), както казах вече като пораснеш стигнеш определена възраст освен самобръсначката може да ходиш и на лазерна епилация. А за сега, за да не те сърби можеш да използваш бебешка пудра или алергозан (мехлем )

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 102cb64570
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Самобръсначката трябва да ти е достатъчно остра и си отдели една само за тази зона. Ползвай задължително пяна или олио за пръснене преди самото бръснене. Вече след това може да ползваш някакво олио за след бръснене, аз предпочитам бебешко олио. Много внимавай, недей много да кривиш самобръсначката, по-добре да пропуснеш някъде, отколкото да се порежеш. Съвета ми е да изчакаш още няколко години и да отидеш на козметик.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: f8dfd3ec3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   На тези години може да не ги махаш. Пробвай с крем депилатор, може в някоя верига магазини да ги откриеш.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: efe11b7077
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не си жена, а си дете. Отиди на козметик. По-точно помоли някой близък да те заведе. Моята дъщеря е на 11 и я водя на кола-маска заради окосмяване под мишниците. Самобръсначка е най-лошият вариант в перспектива

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 56fd70aad9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Не си почти жена, а дърт перверзник!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 16913df1ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Върви на кола маска, ако можеш. Боли, но е търпимо, с времето ще намалее болката, а и космите Няма нищо срамно! Козметичките са виждали какво ли не. Ж27 съм и съжалявам, че на твоите години не отидох на козметик, а започнах да се бръсна. Нямам голям опит с бръсненето, на мен също не ми се получаваше, но използвах пяна за бръснене, нови самобръсначки и отмивах с вода, след това не съм използвала нещо специално. Късмет!

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 35ed3a632d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Модераторчето да се научи да одобрява хора, които са директни в изказванията си и казват това, което мислят! В случая, аз казах, че тая тема не е писана от малолетно момиче, а от чичакис, който блъска злобарки на такива момичета из фейсбук (това с фейсбук не го бях написал, но е същото). Недей да пресяваш коментарите на хора, които си “цедят” мненията на 100% (тоест директни са). Доста пъти пиша неща, в които съм напълно директен и открит и когато вляза в темата, не си виждам коментара! Ще съм ти малко по-благодарен ако се стегнеш повечко!

Гаро

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: b7d3f0aa40
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Под душа -> Мокра кожа и област, която ще бръснеш -> Сапун докато образува пяна където ще бръснеш -> Със самобръсначката минаваш по кожата в посока на косъма няколко пъти като натискаш леко (Леко! ) и взимаш пяната, заедно с косъмчетата. Трябва да усещаш леко да те "драска" самобръсначката - казвам го като насока колко да е натискането. Ако са по-дълги космите, е хубаво първо да се скъсят с ножичка или тример и после горните процедури. В повечето случаи е хубаво да се движи напред-назад самобръсначката, като движението назад е за да освободиш ножчетата от косъмчета и да не се задръстват. На няколко минавания прокарваш бръснача под струята вода, за да го измиеш от косъмчета или почукваш самобръсначката на мивката примерно, за да се освободи от косъмчетата, които водата не е отнесла. Ползвай нова самобръсначка (ако са еднократни) за всяко бръснене. Дори да не е еднократна, на няколко пъти я сменяй, защото хем се затъпява/възглавничките се изтъркват, хем понякога може и от влагата да започне да има петънца ръжда и 100% не искаш да се порежеш с тях (и без да текне кръв, бръсненето прави микро ранички и затова е хубаво да се ползва продукт за дезинфекция и успокоение на кожата, за да не влизат микроби, които правят онези пъпчици след бръснене).
В обобщение - под душа със сапун или без водата от душа с пяна за бръснене, взимаш пяната заедно с космите със бриснача, почистваш го от време на време, а олиото или подобни продукти - след бръсненето. Нова самобръсначка всеки път!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: ac41661e8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Аз те съветвам да си купиш тример. Това е машинка за бръснене, но не е толкова голяма като тези за брада или за крака, а е по-малка и е много по-лесно да се борави с нея, дори да ти е за първи път няма да имаш проблем. Обикновено я продават с още един наконечник, малък (примерно за вежди) и едно приспособление за регулиране на дължината на косъма. Ако не използваш приспособлението ще те обръсне много късо, почти гладко. Предимството е че за разлика от обикновените самобръсначки, тримера не дразни кожата. Не боли, няма опасност от порязване нито пък има сърбеж следващите дни. Няма нужда нито от гелове, нито пяна нито кремове. Трябва да избягваш да ползваш такива препарати в интимната зона защото може да раздразнят кожата или още по-лошо, да ти докарат някакво смущение от типа на вагинална инфекция. Вагината има определен тип ph, киселинност, която служи точно за бариера за да предпазва от микроорганизми. Головете за душ, олиа и подобни продукти не са пригодени за интимната зона и имат различно ph, Обикновено много по-алкално. Ако ги ползваш, променяш нормалното ph на зоната и я излагаш на инфекции.
Самобръсначките са за крака и подчинили, а за интимната зона най-добре тример. Кола маска ми се струва ненужно мъчение имайки предвид твоите години. Да не говорим че е травмиращо за кожата, а козметичката ако няма много опит, може да те изгори. Освен това не е евтина услуга, за да се поддържаш трябва през 3 седмици да ходиш в салона.
Аз съм с много окосмяване и се минавам с тример от години. Преди това беше мъчение защото го правех със самобръсначка.

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 9b7a72ae61
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Какъв балсам за коса препоръчва коментар знаеш ли какво може да си докараш отдолу.... Само интимен сапун, който гинеколозите отричат да се ползва.

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 09ee89fba8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Благодаря на всички, които ми описаха подробно какво да направя! Благодаря за съветите! Тример и лазерна епилация не мога да си позволя, защото трябва да искам пари от татко, а ще ме е срам да кажа за какво е. Засега ще е със самобръсначка. А на тези, които смятат, че не съм момиче и лъжа няма какво да кажа.

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: b4b1314664
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Аз съм опитвала и срещу посоката на космите, става по-гладко. Случва ми се обаче да се порежа, но мен не ме боли толкова. Можеш да кажеш на баща ти, че ти трябват пари за, , женски работи'' и той ще те разбере без да те разпитва.
Съжалявам, че нямаш майка. Аз на 15 загубих баща си и знам какво е с един родител. Успех!

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 164da2528a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Мило дете и защо ти е на 12 г. да започваш да се бръснеш интимно?

Съпругата ми е над 40 и само 1-2 пъти леко се е обезкосмявала, а през другото време си е с косми, естествена. И това не й е никакъв проблем!
На мен като мъж също не ме дразни и не ми пречи.

А при теб, не виждам защо въобще трябва да го правиш?
И то от толкова малка!
Бъди си естествена и не се занимавай с такива неща, това е моят съвет към теб!

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 5427ce9df7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Номер 20 отговарям на предпоследното ти изречение на твоя коментар, а именно:- "И то от толкова малка".
Тя не е толкова малка, напротив тя е доооста по-голяма от съпругата ти, но тук се представя за 12 годишна. Не и е за пръв път да се представя за момиченце.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker