Бокс - късно ли е за мен или все още има шанс - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124105)
 Любов и изневяра (30553)
 Секс и интимност (14648)
 Тинейджърски (22057)
 Семейство (6723)
 Здраве (9759)
 Спорт и красота (4767)
 На работното място (3341)
 Образование (7430)
 В чужбина (1703)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19267)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Бокс - късно ли е за мен или все още има шанс
преди: 3 месеца, 17 дни, прочетена 443 пъти
Здравейте на всички четящи!

Както виждате от заглавието имам желанието да започна кариера в този спорт. Идва въпроса обаче дали има шанс да стартирам кариера във това, или съм закъснял понеже скоро време ще направя 18 години, а догодина ще бъда и абитуриент, изпити и не съм сигурен дали ще мога да бъда изцяло постоянен. Чувал съм за историите на различни хора започнали на 18, 19 дори и 20 години и пак са преуспяли в бокса като един от тях е Антъни Джошуа, който е започнал на 18/19 години. Имам желанието и хъса, наясно съм със травмите, които мога да получа и съм готов да поема риска. Ще се радвам да получа мнения от хора, които се занимават с този спорт, както и от хората стартирали на късна възраст да разкажат как са се развили нещата при тях след това.

Лек ден на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 259c8d29fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   На теория е възможно и да си следващия Антъни Джошуа, но статистически шанса не е чак толкова голям. Защото от милиони боксьори по света двама-трима са такива.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: fbebd8f655
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Аз самият започнах да тренирам на 24 г.
В началото бях много зле, но за 1 година постигнах прилично ниво, далеч от аматьорския или професионалния бокс, разбира се. Но тук говоря за мен! При теб е много вероятно да е друго, всеки човек е индивидуален.

Според мен ако ти е вродено и си талантлив изобщо не е късно, даже е супер, вече си започнал да се изграждаш и ще претърпиш голяма метаморфоза. Намери най-добрата зала, потренирай 6 месеца и ако си добър, треньора сам ще те подкани да започнеш кариера в бокса.
Така че, действай, пробвай, няма как да ти кажем ние.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: f479549290
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Тука повечето хора ще ти отговорят негативно, почти съм сигурен. Но аз ще ти кажа, въобще недей да го мислиш ами започни. Ти сам ще прецениш дали ще си заслужава, дали ще го правиш и т. н. Не е късно, но трябва да започнеш веднага а не да умуваш. Действай и сам си прецени. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: de1ca32928
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Боксът е най-опасният спорт, един мой приятел е глух с едното ухо след удар в главата, по-добре проучи рисковете преди да решиш, че искаш да се занимаваш с бокс като кариера - освен ако не искаш да ставаш треньор, де.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 2f97b95252
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Тренирай си за кеф и за здраве..

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: a645e8d55f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз започнах на 29. Хич не ти е късно.

Не зная, дали можеш да станеш професионален боксьор, но прочети разни биографии - сигурно има някой топ боксьор, който да е започнал кариерата си късно.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 259c8d29fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Няма лошо да си тренираш за кеф, ако ще да си и на 70. Ама да тръгнеш да правиш кариера, нещо не си го представям тепърва на 18. Не че е невъзможно и няма такива примери, но точно ти едва ли си от някокото души на света с таланта на Джошуа.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 5a8141bc5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Тренирах дълги години. Започнах на 11 годишна възраст и така до 25 години. Имам множество медали, но един ден просто сложих край. Бяхме на състезание извън България, аз не участвах, но отидох да подкрепя мой приятел, който уважавах. Всичко искам да почертая, че беше наред с него, преди да отидем там, но допусна много силен удар в главата, който директно го прати в кома. Излезна от там и от тогава е човек, който всеедно никога не съм познавал. Луд е най-малкото, което мога да кажа за него, а беше уникален човек. Сега ходи навсякъде сам из града и никой не го еб*ва за човек, то и действията му са неадекватни.
След тази случка сложих край на кариерата ми и не мисля да продължа някога.

Оги

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: b1fd3df899
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Боксът е най- ужасният "спорт"! Избери си нещо друго, момче! Не се занимавай с глупости!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 14bfe3238d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Това преписване на стара тема ли е? Имаше я преди няколко месеца.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: 00b20489a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Не гледай "напарфюмираните" състезания. Боксът не е спорт, убийствено е, виж им само физионамиите. Тренирай са изхвърлиш стреса, зад "успешните" имена си крие много болка, травми и излишно насилие. Някак много "летиш", затова ако искаш да си здрав, тренирай, но не се "млати" с никой. Иначе и на 60 можеш да започнеш, всичко друго е предрасъдъци. Но травмите в бокса за жестоки, удар в главата може да ти коства живота. Не подценявай рисковете!

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 7105e6b68b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Автор първото нещо, което трябва да направиш е ДА НЕ слушаш горните съвети, защото повечето са от хора, които нямат никакъв опит в бокса и си личи.

Аз имам 10 години стаж с прекъсване бокс и започнах на 17. Преди това съм тренирал малко и други бойни спортове.

Конкретно към въпроса ти - не, не е късно да станеш боксьор. Непобеденият Роки Марчиано става Профи боксьор на 23, сегашният шампион по ММА Алекс Перейра започва да тренира ММА на 27-28 години!

Ключовото тук е дали въобще си спортист човек, занимавал ли си се със спортове преди и дали ти се отдава. Миналата година правих спаринги с момче на 1-18 години, който за 1 година тренировки по бокс започна да ходи по аматьорски състезания и да печели медали.

Ключовото е да ти се отдава! Имаш ли талант хайде не за 1, но за 2 години тренировки може да влезеш в топ форма.

Имай предвид, че тренировките по бокс са много изтощителни и на повечето момчета просто не им издуржа психиката да тренира постоянно. Над 90% от хората, които отиват да тренират бокс се отказват преди първата година. Просто им идва "прекалено".

Въпреки това глупостите за изпадане в кома и т. ню от тренировка ти гарантирам, че са точно това - глупости. Правил съм спаринги с над 300 души и съм гледал хиляди други да си правят спаринги - досега никой не е влизал директно в болница от тренировка.

Повечето пъти "травмите" са максимум пукната устна, разкървавен нос или насинено око. И това то говоря, че се случва рядко. Защото на тренировки се играе с 14 унции ръкавици, които предпазват! Само че хора дето не са стъпвали на тренировка няма как да го знаят.

С 14 унция ръкавица е доста трудно да ти направят някаква сериозна травма, на състезание ръкавиците са 8 или 10 унции, тоест по-малки са, удара влиза на по-малка площ и стават повече аркади и нокдауни. За състезание умишлено им слагат по-малките ръкавици, за да е по-атрактивно.

Също така може да си вземеш и каска, ако те е страх от ударите в главата - тя също редуцира ударите, въпреки че аз за толкова години съм слагал каска може би не повече от общо 5 пъти!

Боксът е страхотен спорт въпросът е да ти се отдава, както и да си готов да издържиш физическото и психическото натоварване. За да станеш състезател трябва да тренираш поне 4 пъти седмично

Успех

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 8adc8eafd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Много смешно ми става, като почнат разни хора да дават за пример как Антъни Джошуа примерно бил започнал на 20. Все едно да имаш таланта на такъв боксьор е нещо супер обичайно хахаха. Всеки втори Сульо в споделито има таланта на Джошуа, разбииш ли. Ами пичове, нали се сещате, че такива като него са единици в цял свят и надали точно вие сте от тези единици. То ако ставаше така, всеки втори ганьовец щеше да е световен шампион.

 
  ...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 6d3942469d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хора като Джошуа са изключения от правилото. Другите 99, 9% са започнали от детска възраст, като само малцина от тях са станали големи шампиони.
Съжалявам, че ти го казвам, но трябва някой да те върне на земята.
Тренирай си за кеф и умения, но за профи бокс едва ли ще станат работите. Ако преди това си тренирал някакъв спорт и имаш добра кондиция ще ти е плюс, но пак не очаквай нещо кой знае какво.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker