Премахване на бенки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Премахване на бенки
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 27843 пъти
Има ли някой тук, който си е премахвал бенки? Аз имам сериозен проблем с тях, постоянно ми излизат нови. Имам доста бенки, особено по лицето, и са плоски, други леко надигнати.

Чела съм за плоските, че са ракови образувания... и трябва да се премахнат. Интересува ме как става отстраняването на плоските бенки? С лазер или скалпел? Остават ли белези? Ако да, какви - дълбоки или петна? Зарастват ли, ако ги мажем с мехлем или някакво мазило за белези?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 64dba312ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей.
На мен са ми махали бенки - бяха релефни и останаха малки белези, които постепенно се скриха. Работата е там, че ако остане дори една едничка миниатюрна точица, след време пак се появяват. На мен ми се появиха впоследствие по време на бременността, но след като родих някои (повечето) от тях изчезнаха.
На мен ми ги маха д-р Троянова, работи в медицински център "Сейнт Тома" на бул. "Цар Борис III".
Махна ми ги с ток, много боли да те предупредя. Работи със здравната каса, но само за самото посещение. Процедурата си я плащаш и преди 5 години струваше 80 лева.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c5431c949f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз миналият месец си махнах 3 бенки 2 на врата доста големи и едната много тъмна, и другата ми беше под гърдата и се жулеше от сутиена. Понеже съм малка (21) не ми махна всичките които исках, целия ми корем е пълен с бенки и от много време исках да ги махна, но моята кожа образува много бенки и лекаря ми каза да не се излагам на слънце. Защото ще продължат да излизат.

При мен процедурата протече горе долу добре, първо ми сложи упойка после ги изряза със скалпел и после ги обгори с една машина, запечата ги. Даде ми един син спирт и ми каза да се мажа по 1-2 на ден. УЖАСНО боли от тоя спирт. Все едно наново ме горят. Тази под гърдата ми беше голяма с диаметър 18 мм и ряза по на дълбоко и като ме запечата станах все едно съм жигосана. 2 седмици се мазах с тоя спирт и всеки път по 5 мин се присвивах от болка на земята, сега вече се мажа с разни кремове от около седмица и нещо. Започнах да се мажа с вишневски за по бързо зарастване, ама много гадно мирише тоя крем. Сега са червени-виждат се, Лекаря каза че зарастват за 3 месеца.

Аз ходих в Хасково, че е близо до мен и на всяка бенка по 50 лв ми взе. Зависи от размера на бенката най-големите с по 60 лева. Не е за препоръчване на лицето, защото ще е ужасно грозно 3 месеца с дупка или следи от изгаряния, самата процедура не боли заради упойката, но след това идват мъките. Но трай бабо за хубост. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c3bb3cee77
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   Наскоро си премахнах огромна бенка, по-скоро брадавица, колкото бобче, беше на главата ми ( в окосмената част). Честно казано, не ми пречеше кой знае колко, но няколко пъти ми я разкървавиха, докато бях на фризьор и аз реших да я махна. Отидох при лекар-дерматолог и той прецени, че не е опасна и може да се отстрани. Използва лазер. Стуваше ми 50 лв.

Ако все пак решиш да отстраняваш бенка, независимо на коя част от тялото, отиди при лекар. Има доста козметични студия, които предлагат тази услуга, но трябва да знаеш дали там има лекар, с който да се консултираш.
Няма страшно, не се плаши с рак, отиди при личния и искай направление за дерматолог. Той ще прецени какво да прави и може ли да ги махне безопасно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: bdb5951acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кожен лекар!!!!!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0541175991
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер 2, би ли казала къде точно в Хасково премахват бенки?
Аз имам две плоски които искам да махна ама те не са големи... колко ще ми излезе и с какво махат плоските? Лазер или скалпел??? Ще ми остани ли белег ако се мажа с мехлеми??? :(

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ed39146594
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Бенките СА ракови образувания! Иначе казано тумори. Само че доброкачествени. Затова ЗАДЪЛЖИТЕЛНО най-напред консултация с дерматолог, по-добре няколко, и за предпочитане операцията да се извърши в болница, а не в разни козметични студиа.

Нямам личен опит, но майка ми преди време искаше да си махне една бенка на лицето, махнаха й я, в началото белега си личеше малко, след време избледня. Но за около година-две бенката се появи отново, дори малко по-голяма от преди това. А уж бяха махнали всичко без остатък. Операцията беше впрочем в ракова болница в София. След това повече не е правила опити да си маха никакви бенки - включително и тая дето порасна пак, така си стои, нито е грозно нито нищо.

Моят съвет е ако не ви пречат МНОГО да не ги барате - има вероятност да стане по-зле.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0541175991
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

7.   Кубрат, би ли казал каква е била бенката на майка ти, смисъл плоска/релефна? И какво представляваше белега - петно или като дупка?

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b77ad01940
гласове:
1 2 3 4 5
  (35 гласа)

8.   Номер 7, ами не съм сигурен кое наричаш плоска и кое релефна бенка. Не беше от най-плоските, които са като петна и като си плъзнеш пръста отгоре не усещаш никакъв релеф. Не беше и от истински релефните, дето са като "бабунка". Имаше много лек релеф, едва доловим.

Белегът в началото беше като дупка, защото операцията беше със скалпел. Може би трябва да добавя, че става дума за преди 10-12 години, тогава нямаше лазери и такива неща, може сега техниката да е по-напреднала. След няколко седмици раната зарастна и дупката се запълни, така че остана само петно, което беше малко по-бледо от останалата кожа. След още няколко месеца и петното почти се изравни по цвят с кожата, пак се виждаше, но само ако много отблизо се вгледаш, и то при добра светлина. Мина около половин-една година и бенката се появи пак, все на същото място, изпод белега. Най-напред точица, с времето започна да расте и за около година порасна малко по-голяма от предишните размери. Стана точно както си беше, леко релефна, същия цвят, същата форма, но малко по-голяма. Повече не я е барала, така си стои и до днес.

Кубрат

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 81af05ff54
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   Дъщеря ми си махна една бемка на брадичката с ЧЕСЪН. Да, с обикновен чесън. Сега си маха и втора, която е на бузата-тя е по голяма и я третира по дълго, но и тя като гледам ще падне, защото е станала по малка, свила се е и изсъхнала и лека полека ще се излющи и тя.
Какво се прави? Разрязва се скелитка чесън, намазва се кожата около бемката предварително с вазелин(за да я предпази от сока на чесъна)след това слага парченцето чесън върху бемката и се залепва с тиксо върху кожата. Така се спи една нощ. На сутринта се може да се забърше и посипе със сулфатиацол(прах за рани), който е антисептичен. И така след няколко дена бемката става като лека полека изсъхва, става като коричка, свива се и пада. Ако бемката е по голяма и дълбока може да се повтори това още 1-2 пъти.
Ето как тоя естествен природен продукт може да помогне. Знаех, че го наричат естествен антибиотик, най- добро средство за изчистване на вътрешни паразити и т. н., но не съм предполагала, че става и за махане на бемки.
Пробвайте!


Жани

 
  ... горе^
преди: 11 години, 25 дни
hash: 7f584fffc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, наистина ли става с чесън? Искам да пробвам, защото имам две на лицето (бузата).. Но все пак искам да знам и, дали е безопасно...

 
  ...

...
преди: 11 години, 22 дни
hash: e2594014d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   С чесън? Не бях чувала такова нещо до сега. Не е ли опасно?

 
  ...
преди: 11 години, 19 дни
hash: d28fa596f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Преди години баща ми си махна една голяма бемка на бузата. Отиде при един билкар и с едно намазване с някакъв мехлем падна. За един ден се съсухри и падна като коричка, без рязане, без доктори и подобни. Този билкар го няма вече, но можете да питате някой друг или някой, който разбира от хомеопатия. Факт е, че бемките се изгарят с намазване без оперативна намеса и без лазер. Подозирам и, че с чесън ще стане, но трябва повече упоритост.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 11 години, 19 дни
hash: 7dc3419a7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Според мнението на лекари, бенките може да са опасни, заради това преди лечения и самолечения трябва задължителна консултация с дерматолог!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 9989a221ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

14.   Ето ви и видео- премахване на бенки с чесън:

http://www.youtube.com/watch?v=5yHaIUGXm4s


А ето ви и с ябълков оцет:

http://www.youtube.com/watch?v=SzQyb99aKBk



Жани

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3531847460
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Добре де, всеки казва за бенките, че колкото има над кожата, толкова и под повърхноста. И обикновенно когато е със скалпел, доктора изрязва и това под кожата. А с лазер и чесън пада ли това под кожата или само външно видимото?

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3d8d68fbf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Изключително много ги мразя. Гледам да се пазя от слънцето. Слава богу за сега не ми излизат. Толкова са грозни и противни, че не мога да ги гледам. Имам за сега само две, които ги имам от както се помня и адски много ги мразя и ще пробвам пак метода с чесъна и ябълковия оцет и така трябва да престои поне няколко дни, за да има някакъв ефект. Между другото има и други методи, но много не им вярвам. ''8 начина за премахване на бенки без операция'' за който иска в домашни условия и без да дава пари.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 97f2f53d26
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Здравейте :) бих искала да попитам дали с чесъна е безопасно, защото някъде бях чела, че има опасност от рак? имам две големи бенки на лицето, по корема имам две големи и доста малки, да не говорим, че по ръцете ми и на краката ми са навсякъде и честно казано ме е срам да се обличам по къс ръкав и по къси панталонки, а съм само на 17 години :( благодаря ви предварително :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: dbc6508268
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Аз съм пробвала с чесън. Действа ,но се изисква повече време. В момента третирам една бенка и има ефект.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: 419d0fcd12
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   След като махнете с чесън, после пак появяват ли се?

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 9dd64bad62
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Моля ви не игнорирайте този коментар много искам да си махна 3 бенки на лицето много са ми противни и на всичкото отгоре са релефни. Методът за който споменахте (този с чесъна ) безопасен ли е тъй като съм 12 годишна и ме е страх :-( благодаря предварително

 
  ...

...
преди: 8 години, 3 месеца
hash: e3627d423e
гласове:
1 2 3 4 5
  (27 гласа)

24.   Моля ви не игнорирайте този коментар много искам да си махна 1 бенки на лицето много ми е противна. Методът за който споменахте (този с чесъна или оцета ) безопасен ли е тъй като съм 14 годишна и ме е страх благодаря предварително.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: 0ff50b341b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   С мляко от смокиня, мед и ябълков оцет. Меда не вреди на кожата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker