Как да съм спокоен преди състезанието? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как да съм спокоен преди състезанието?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 2959 пъти
Здравейте, пиша ви тук защото искам малко помощ, тази вечер пътувам за София на състезание по лека атлетика възможно е проблема ми да ви се види незначителен но става въпрос за нещо със голямо значение за мен, тренирам от 5 години и имам някой друг успех но тази година е със огромно значение за мен, чувствам се подготвен и готов за нещо голямо но има някакъв глас в мене които ми казва че ме е страх и че не съм готов да го направя, принципно съм много силен характер но когато дойде ред за голямо състезание изпадам в паника и не мога да покажа най-доброто от себе си, опитвам се да не мисля да се абстрахирам от всичко но не се получава, знам че не може просто така да ми се помогне но бих искал да ми дадете съвет как да не мисля за това и да съм спокоен. Това е знам че хората имат далеч по големи проблеми но в този момент се чувствам несигурен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 4c272ca2e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Позната история, аз навремето (13-14 годишен) имах същите страхове, исках автобуса да се счупи по пътя, хем да имам оправдание, хем да не се сблъскам с трудностите. На самото състезание не давах всичко на което съм способен... до един мач. Бях посрещач и капитан на отбора, и в 1 гейм обърках всичко което може да се обърка, май само сервизите ми влизаха. Тренера ме дръпна настрана и вика: Ще играеш ли, или да почвам с шамарите? От гледна точка на психологията не много ефективен метод. Но се замислих че по зле неможе да стане и трябва да почна да се забавлявам и да не обръщам внимание на никои. И се случи чудото, оттогава ми падна страха, останалото е статистика:). Оттогава съм участвал на много по-големи състезания (и на най-големия спортен форум), давам си каквото мога ДДС. Всичко е вътре в теб!

Най-трудното изкуство е да си господар сам на себе си!

Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 35dc6ec863
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Поеми дълбоко въздух, вдишвай и издишвай няколко пъти. После направи някаква лека гимнастика. Като загрееш тренирай за състезанието. Кажи си "Аз мога, аз съм най - добрият, не съм хвърлил 5 години на вятъра. Ще има покажа кой съм и какво мога". Като убедиш себе си, че си най - добрият, победата е наполовина спечелена. Остава само да се докажеш на терена. По време на състезанието си мисли, че на финалната линия те чака любим човек и колкото по - бързо стигнеш, толкова по - дълго ще бъдете заедно. Или си мисли, че нещо страшно те гони и трябва да избягаш, за да се спасиш. По принцип валериана успокоява, но не знам дали не е забранена субстанция.
~*Отхвърлената*~

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e4fa13a295
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Напълно ми е познато. Като бях на 13 години и аз ходех на републикански по лека атлетика и те разбирам. И се паникяосвах..... то това за мен си е вид страх де..тоя адреналин дето си го събрал го изразходвай на ''ринга'' хххах :) УСПЕХ, ще се справиш.

Мене тренера ме надъхваше като праих обиколките, тичаше до мене и крещеше. Казваше ми, че нямам спортна злоба. Не можех да се ядосам достатъчно, мамка му. Но пък си имам и някой друг успех, личен да го кажем. Сега тренирам друго и имам също успехи.
Маги, 16 год.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 дни
hash: 44e47a6cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само и единствено самовнушение - прави чудеса, както в положителен аспект, така и в отрицателен за съжаление. Трябва да си набиеш до степен да си вярваш сляпо, колко си спокоен и колко ще е ок всичко и т.н.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker