Здравословословен режим на хранене - растеж? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121340)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Здравословословен режим на хранене - растеж?
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 2091 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 12 години и съм решила да водя здравословен начин на живот. Имам проблем с килограмите. Не искам да пазя диети от медицинска гледна точка. Имам само един въпрос: Ако се храня здравословно (без консумация на захарни и тестени изделия, газирани напитки, пържени храни) и спортувам, това би повлиало положително на развитието ми, нали? Няма как да ми навреди по някакъв начин, като се има впредвид, че все още нямам мензис?


Към модераторите: Моля, побликувайте запитването ми, защото смятям, че ще бъде полезно както за мен, така и за посетителите на този полезен сайт!

Благодария предварително на хората, които отделиха време да прочетат и коментират поста ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 0db8fa1b9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Полезни храни за отслабване : всички плодове и зеленчуци, растително хранене, месо (пилешко най-добре) и риба.

Вредни храни : сладки храни, газирани, тестени, храни за бързо хранене и колбаси. От животинските се дебелее, но не бива да се лишаваш от тях. Най-добре яж в малки количества.

Други полезни навици : Пий много, много вода! Спортувай! Ефективната тренировка е от 40 минути нагоре. Спи по минимум 8 часа на ден. Не пропускай хранения, защото така се натрупват мазнините в тялото ти и дебелееш повече. Пий колкото си искаш чайове (без захар) и фрешове. Не стой много пред компютъра и телевизора. Яж по малки количества през време!


*Logic girl*

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 14547533a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей миличка! ;) Аз не консумирам тестени изделия, пържени храни, от захарните изделия си консумирам черен шоколад и пълнозърнести бисквити сутрин. Газирано не пия, никога не съм пила, опитвала съм, но не ми харесва, така са ме възпитавали от дете, както и хляба. От колбасите от време на време си похапвам, но не прекалявам. Вкъщи се готви само на пара или се пече. Спортувам от дете, винаги се е държало на качествената храна и спорта в нас, тъй като баща ми е професионален спортист. На 24 години съм и съм в перфектно здраве, не помня кога съм боледувала, а ако съм боледувала от някакъв грип го изкарвам за 2-3 дена, не повече. Подбирай хубавата храна - плодове, много плодове, зеленчуци, чисто месо, риба, мед ( аз винаги консумирам 1 лъжица сутрин и вече 1-2 ). Поразрови се за някои полезни храни като нахут, елда. Много вода трябва да се консумираш. Може да си правиш фрешове със сезонни плодове и зеленчуци. Сега си правим фреш от цвекло и моркови, всяка сутрин по 1 чаша. Ако искаш имунно укрепител, най-подходящото сега е сок от бъз. Можеш сама да си го набереш и да си направиш сироп, ние така направихме с родителите ми. Но разбира се, хора сме, ако ти се дояде нещо, хапни си, просто не прекалявай с него и не го прави системно. Аз лично като опитам нещо пържено, хапвам и в един момент ми става лошо от мазното. За алкохола - не консумирам често, но когато ми се допие обикновено пия някакъв коктейл или бяло вино.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 19254c70e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Благодария на коментар №1, но Вие не отговорихте на въпроса ми. Информацията, която ми предоставихте е полезна, но не ми е нужна. Логично е, че щом съм решила да водя здравословен начин на живот съм проучила кои хранителни продукти са полезни за здравословното отслабване и поддържане на килограми. Спорта също е важен и ефикасен, когато се прилага в необходимите норми, и подходящото натоварване и интензивност на практикуваната тренировка, както Вие споменахте. Все пак благодария за проявената инициатива и загриженост от Ваша страна!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 19254c70e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодария и на коментар №2! Доста полезни съвети ми дадохте. До голяма степен отговорихте на въпроса ми.

Имам една молба към коментиращите: Бихте ли споделили някакви полезни и вкусни рецепти, които прилагате в ежедневието си? !

(коментар №3 също е от мен)

Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 14547533a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей отново! Номер 2 съм. Ами здравословното хранене е просто, тъй като храната, която се приготвя се прави простичко :) Обичам да си правя салата с нахут. Той се приготвя на принципа на боба, оставяш вечерта да се накисне и сутринта ще е готов и ще се свари за 15 минути. След като го приготвиш слагаш домат, лук (червен), магданоз и босилек. Овкусяваш със зехтин и лимон. Някой път вместо мюсли, можеш да консумираш елда, а можеш и да заместваш ориза с елда. Изключително полезна е. Броколи и карфиол ми е любимо, приготвям ги на пара и за консумация слагам сирене отгоре. Като дойде сезонът на тиквите, всяка вечер слагаме 1 тиква, нарязана във фурната. Не използваме захар. Нареждаме отгоре малко орехи и стафиди и след като се опече слагаме малко мед. Рибата печем на скара или фурна и само леко подправяме, понякога и във фолио. Мога много рецепти да ти пиша, но както ти казах всичко е простичко, колкото по-проста е приготвена храната, толкова по-здравословна е!

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 5c3da6231c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Здравословния начин на живот няма как да ти навреди на здравето, изключено е просто. Стига да си приемаш нужната доза въглехидрати, мазнини и белтъчини всичко ще бъде наред, защото ти все още си подрастваща и не е добра идея съвсем да изключиш нещо.

Както каза номер 2/5 здравословната храна е лесна за приготвяне. Аз лично най-много харесвам салатата от маруля и репички, приготвя се изключително лесно подправям я съвсем малко и пак е много вкусно. В интернет има доста предложения, на момента не се сещам достатъчно, но като цяло са интересни и лесни идеи. Неща, които ще ти е лесно да приготвиш стига някой да ти обясни как да работиш с печката ви.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 19254c70e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодария много №5! Майка ми попринцип мрази да готви и точно по тази причина напълнях (купуваше готови храни, fast food). Сама се научих да си правя някои здравословни гозби, но искам разнообразие, затова попитах за рецепти.

http://fitnesinstruktor.com/ (не правя реклама)

От този сайт си правя някои лесни ястия и десерти с помощта на баба. Искам да пробвам нещо ново и по-екзотично. Ако знаеш някоя рецепта, моля да я споделиш!

Извинявам се, ако ти досаждам!

Авторката

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 14547533a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 2/5 съм. Препоръчвам ти салата Табуле, тя се прави с булгур. Забелязала съм, че в Англия я предлагат с хумус, който също е много здравословен, но тук го намирам по-рядко. 4 връзки магданоз
1 лимон
50 гр.
300 гр. сурови белени домати
3 с. л. зехтин - може и по-малко
Сол
Булгурът го слагаш в завряла вода и го оставяш да ври около 15-20 минути, след това водата се отцежда. Сокът на лимона, зехтинът и солта ги смесваш в купа за салата и после ги омешваш Магданозът се нарязва на ситно при което се добавя към соса в купата. Ако оставиш магданоза повечко време салатата ще има много хубав вкус. После доматите се нарязват на ситно и прибавяш към магданоза.
Накрая се прибавяш булгурът. Може да прибавиш и чесън и лук.
Друго, което можеш да използваш е киноа. Него можеш да го сервираш с морски или рибни неща. Пък ако искаш нещо по-екстравагантно можеш да се пробваш и с някоя торта от моркови :) из интернет има много рецепти. Но както ти казах здравословните неща са простички, не се изисква много готвене. Гледай да приготвяш храната проста - на фурна, пара, задушена :) това е

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 7e0de873ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   "Ако се храня здравословно (без консумация на захарни и тестени изделия, газирани напитки, пържени храни) и спортувам, това би повлияло положително на развитието ми, нали? Няма как да ми навреди по някакъв начин, като се има впредвид, че все още нямам мензис? "
Ако изключиш напълно, които и да било храни е вредно за физическото ти израстване. А ако се лишаваш от нещо напр картофки, действа зле на детската психика.
Всяко лишаване от каквото и да било действа лошо на организма, както и всяко прекаляване. Няма им нищо лошо на пържените храни и захарните изделия, просто не прекалявай с тях.
Преди да се лишиш напълно от нещо провери какво съдържа то и с какво е заменено в дадения продукт. Например: Ако захарта е заменена с аспартам, което е отбелязано като Е951 или Е 962 по добре яж/пии това със захар. Повечето безалкохолни са подсладени с това опасно вещество.
Знай в 99% от случаите диетите, който ти предлагат са за вече възрастни хора ти имаш да растеш, а това се прави с хранене. Трябва да порасне не само тялото, а и мозъка грижи се за него той се храни с бавно разграждащи се въглехидрати /тестени изделия/.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker