Искам коса! Перука? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Искам коса! Перука?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 6642 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 21г. Когато бях малка имах разкошна коса, дълга гъста и чулива. А тогава дори не си я харесвах, като се замисля колко глупава съм била.
Въпросът е че в близките няколко години косата ми много оредя и се оказа форма на алопеция. В момента косата ми е къса (почти не се връзва) и доста рядка отгоре и наистина супер много си личи.Скалпа ми се вижда и все едно имам пет косъма на кръст. А аз страдам адски много от това! Постоянно когато вървя по улиците или гледам други жени очите ми са в косите им! Тъжно ми е, много плача заради това (дори в момента не мога да се сдържа) и им завиждам страхотно. Знам колко грозно чувство е това,но просто не мога. Дори това не е всичко което ме натъжава. Навсякъде където изляза с компания, все някой ще направи забележка за косата ми и един вид че не се грижа за нея,а дори представа си нямат че това се държи на хормонален проблем който не зависи от мен Много болно ми става, едвам се сдържа да не се разрева,въпреки че и това съм правила. Понякога обеснявам причините и виждам съчувствието в очите им което ме кара да се чувствам още по-жалка. На някой дори не ми се обеснява. Но ми писна от всичките тези забележки, някой дори когато знаят, продължават да отбелязват лошото състояние или да ми казват колко съжаляват и това просто ми къса сърцето!
Студентка съм трета година и в момента съм ваканция до март, когато почва втория семестър. Поръчах си ето тази перука http://www.ebay.com/itm/Korean-style-Elegant-Lady-Girls-Long-Straight-natural-Dark-Brown-Black-full-wig-/280914250416?pt=US_CSA_MWA_Wigs_Extensions&var=580112129390&hash=item4167cb4ab0 и много,ужасно много искам да я нося. Проблемът е,че всички ще разберът, притеснявам се от това какво ще говорят за мен,от въпросите им, евентуални подигравки и всичко от сорта. На всеки ще му е ясно,че това не е моята коса и знаята моята каква е! Но истината е че и да ходя нормално, просто самочувствието ми е равно със земята. Дори на дъската един доклад не мога да изкарам. Предимно женски курс сме където повечето момичета имат коси като кукли. Не стига че са им гъсти, някой ходят и с удължения и прекрасни прически. Много ми е болно, моля посъветвайте ме. Благодаря ви за вниманието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 35af1b4818
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке, виж - перуката, която си поръчала за 17 долара е 100% от изкуствена коса и е по-скоро някакъв гек или за парти, не вярвам, че ще може да се носи в нормалния живот. Ако все пак е сполучлива, носи я първо сред хора, които не те познават - на улицата, при пазаруване, на дискотека. Виж как ще реагират.
Съветвам те обаче първо да потърсиш лечение на болестта си.
Ако е нелечимо, да събереш пари за перука от естествена коса - много са скъпи, но никой няма да разбере.
Другият ми съвет е да си избереш перука, която просто е реалистична и изглежда естествена. Да си европейка и да си поръчваш азиатска перука например не е добра идея, и африканска също. Избери коса, не такава, каквато си мечтаеш в най-лудите си мечти, а такава, каквато реално имат жените на улицата. Хубава коса с нормална дължина и ЕСТЕСТВЕН КОСЪМ.

Колкото до колежките, които ти се подигравали - защо се занимаваш с такива? Какво ти пука толкова от такива хора, не разбирам?
Няма перфектен човек, едни са дебели, други черни, бели... важното е да сме щастливи, а това с комплекси не се постига. Не си в училище, вече си жена. Никой от възрастните няма да тръгне да ти се смее или подиграва открито, бъди по-смела, но ако действително ще носиш перука - намери магазин, където ще можеш и да мериш, където ще ти е по мярка, ще е от естествен косъм и приготви поне 2 бона за такава перука...
А до тогава можеш и да носиш поръчаната, но най-важното е да се лекуваш - потърси компетентен лекар и си взимай лекарствата.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2a225170c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо ти е тази перука? Нали все пак имаш някаква коса? Но да речем, че все пак ти е комплекс - защо не избра някаква нормална прическа - по - къса, но гъста. Защо избра чак такава драстична промяна в прическата? Защо ти е толкова дълга и трудна перука, ако мога така да се изразя? Все едно от бяла да станеш мулатка, трудно.
Звучиш като тийнейджърка.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ee2672f618
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   От авторката:
За момента мога да си позволя също тази, за финансовите възможности с които разполагам.
http://stilbul.bg/bg/article/639/перука-vicky-long.html

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7067df07fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, мила.
Временно страдах от форма на алопеция ареата, и то когато бях 2-3 клас. Но се оправих. Потърси причината. Къде ли не ме водиха нашите - на ядрено-магнитен резонанс, на ирисова диагностика (една специалистка в Пловдив, работеше в апартамента си, но й нямам данните), даже на врачка, дерматолози отделно (мазали са ме с течен азот по редките петънца на скалпа), на еднокринолог и т. н. Пожелавам ти да разбереш причината, за да можеш да я елиминираш! Дотогава пък използвай перуки (желателно от естествен косъм, за естетика, а и синтетичните сигурно не са мн добра идея); екстеншъни или каквото си прецениш там. Можеш и да пробваш да обръснеш косата, за да се стимулира растежа. При мен така стана, едно лято просто ходех с шапки и гола глава, но после ми поникна коса. Успех.

П. П. Мазали са ме с Алпикорт, може би твърде тежка химия като за дете на 9-10, но има и натурални продукти, и то на съвсем достъпна цена. Най-много ми помогнаха лосиона на "Кокона" с коприва, както и този на "Билка", пак с коприва, но е под формата на спрей. Мажеш се с памучен тампон (като онези за махане на грим), напоен в съответната течност. Бяха ми правили и вода с извлек от татул, варени листа, нещо такова. Даже и с чесън са ми мазали скалпа. Да не забравяме и тривитаминола, но с него не трябва да се прекалява. Избери си!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 78f9d4ae09
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   аз съм момиче което горе-долу съм на твоето положение прости свикни с още-по къса коса -това е подстригвам се с машинка като момче

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6f2b603a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Алопецията при жени се лекува с естрогенни препарати и други препарати на хормонално ниво. Търсила ли сте професионална помощ от кожен лекар?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4bf76e67ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   и аз бих те посъветвал да се концентреираш върху лечение. Перуката не ми се струва оферта билатя за 17 или 1700$, а и до колкото знам косопада по принцип само отражение на по сериозни проблеми в организма и имунната система.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 35af1b4818
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторке, от номер 1 - на мен втората перука много повече ми хареса - естествена изглежда. Послушай хората, търси лечение!!! Да не ти дреме, какво мислили другите - аз също бих си обръснала косата иначе (знам за какво говориш, виждала съм такива жени) и бих почнала с хормонални и други препарати, докато не се реши проблемът.
Не ходи на скенери, азоти, лазери и врачки - довери се на лекарите и се зареди с търпение.
Перуката е решение, което ще ти позволи да се лекуваш под нея, но избери такава, която не се набива на очи.
Можеш да си вземеш и повече, за дискотека става корейската например - защо не?
И без това всички ще знаят, че носиш перука, защо да не е за удоволствие, коя жена не мечтае да си мени всеки ден прическата?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ee2672f618
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   От авторката:
Ще се концентрирам върху лечение, наистина държа повече на собствената си коса. Перуката която поръчах евентуално ще ползвам за излизане вечер по клубове а ще си потърся, къса с естествен косъм на по приемлива цена.
Но докато трае лечението, не знам вече как да понасям отношението на околните. Някой дори не са толкова груби, но винаги, винаги има коментари и забележки относно косата ми където и да отида. Дори на семейно събиране с роднини например се почва "Ама ти каква коса имаше тц тц защо така стана сега" и на мен ми става много болно. Да, чувствителна съм, това не мога да го променя така лесно, просто ми омръзна. Защо им е постоянно да коментират косата ми сякаш сама не знам, че имам проблем. Може би този ми яд ме докарва до това да взимам такива необмислени решения относно перуки, но просто никъде не срещам подкрепа. Вярно, майка ми ме подкрепя и би направила каквото се налага за мен, но дори в нейните очи виждам съжаление и че и е коти, разбираемо, но това и мен ме разстройва още повече. Не знам, може би ако другите не обръщаха толкова внимание на това, нямаше да го мисля и аз толкова. Или явно трябва да поработя над самочувствието си и да не се трогвам от чуждото мнение... не знам...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 35af1b4818
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Авторке, я стига - не се депресирай от селянска българска работа. Никой нормален човек няма да тръгне да се заяжда.
И аз имам такива роднини. Учих в чужбина и имах тежки изпити и дипломна работа, бях напълняла много, бях психясала - просто зле ми беше, а вместо да ме питат за това „как си, добре ли си“, те почнаха да ме ръчкат за килограмите, сякаш можеше да ги сваля за 1 мин - цяла Коледа така ме заяждаха. Селяни, които нищо в живота си не са постигнали тръгнали на мен да ми искат сметка! Другата коледа я прекарах с приятели, по-другата бях завършила и имах страхотна работа и тяло, дрехи, всичко - само колата ми като видяха и умряха от завист.
Днес ми ядат от ръцете, за да намажат покрай мен - но НЕ, когато имах нужда от тях ги нямаше, сега няма да им помагам - нито с пари, нито с връзки.
Мисли и ти така. Всяко нещо е временно. Ти си днес млада, образоваш се. Ако това ще те накара да се чувстваш добре - ами вземи си някаква перука. Най-вече се лекувай. Ще се излекуваш като другите, писали тук, но ще знаеш за винаги, кой човек ти желае доброто и кой злото! Един ден ще им докажеш, че са грешали.
...
Ако излезе сполучлива евтината перука от Ebay, поръчай повечко такива и ги ползвай за излизане и партита. Не се срамувай от това, че носиш перука, напротив - бъди trendsetter, със самочувствие и ТИ налагай модата. Ако те попитат, дали си с перука - разбира се, това е твоят стил. Не крий и от мъжете. Бъди фаталната жена - блондинка, брюнетка, червенокоса - според настроението.
Ще победиш враговете си с много сила, самочувствие и любов към себе си. Бъди преди всичко егоист.
„Обичай другите, както обичаш себе си“ е казано дори в Библията - време е да започнеш да обичаш себе си!!!

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c09d14af3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   А няма ли начин да се излекуваш? Иначе що се отнася до перуката, едва ли някой ще ти се подиграва, че носиш перука... а ако го направи, значи е много зле. Ако е необходимо, носи перуки, и ако може - започни лечение.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0c25eb9bbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   пич не ти трябва и аз съм плешив, бръсни нула номер и дум да те няма :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5475038f6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   и аз съм на 21 години, втори курс. Моята коса също е рядка, и най-вече отгоре, и на мен ми е доста кофти на моменти, но водя лечение в момента и се старая да не мисля затова. Съмнявам се моите колеги д не забелязват този мой проблем, но досега не са ми казвали, защото е близко до акъла, че ще се почувства зле. А твоите явно са някви злобни комплексари, не се занимавай с тях иначе ще ти разбият психиката. Силно те съветвам, знам какво е аз лично не бих издържала да ми се натяква само, по -добре бъди приятелка с 2 -3, кото да те подкрепят отколкото с вс и да си избиват комплексите на теб. Нз кой вид е твоята алопеция, но потърси лечение, повечето алопеции се лекуват, а ако си адрогенна, може да се подобри състоянието ти. Успех.
ПС : Аз понеже имам известен "опит" ти препоръчвам дерматоложката на ВМА, ако си от София, а именно Д-р Николова. ДОбър специалист е и е в час със нещата.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c09d14af3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Авторке, ако ти се подиграват или ти намекнат нещо за косата, защо направо не им кажеш, че си болна, та да спрат със тъпите си изказвания? Не знам какъв гадняр трябва да си, за да се подиграваш на някой за такова нещо. Толкова ли не им идва на акъла, че може да е болестно състояние, защото едва ли ти би искала да ти се случва това. Всъщност никой не иска. Друг път, когато чуеш подобни подмятания и въпроси - просто казваш какво ти е, и наблюдаваш реакцията "о колко съжалявам, каква тъпачка/тъпак съм".

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7b3471e4c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Тук някой каза, че бръсненето на косата стимулира разтежа й. Това са несериозни твърдения. Стимулира точно колкото да си изрежеш ноктите ги стимулира... Косата не е жива тъкан.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker