Черни точки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121291)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14371)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Черни точки
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2675 пъти
Здравейте,
аз съм момиче на 16 години. Обръщам се към вас, защото вече не знам какво да правя. Проблемът започна, когато бях 5 клас и нормално, защото навлизах в пубертета, но с годините проблема стана по-голям. Пъпки вече имам и това не мога да променя, но имам ужасно много черни точки по лицето(в зоната на носа и около него). Наистина са прекалено много. Правих какво ли не-маски с мед, с кафе, сода, морска сол, много неща. Използвах продукти на Гарниер за тези неща, но не няма абсолютно никакъв ефект. Бих се радвала, ако ми дадете някой съвет, някоя маска. Каквото и да е. Толкова неща изпробвах, но не нищо не ми помага, дори няма и подобрение. Помогнете ми, моля ви.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: a7fa79e34e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей!
И аз имам този проблем от тинейджърка. И сега въпреки, че съм на 25 години кожата ми е мазна, с черни точки и разширени пори. Пробвала съм всичко. Продукти на Гарниер, Нивеа, разни рецепти, маски, хума, розова вода. Нищо не помага.
Накрая отидох на козметик. Първо ми прави почистване на лицето, масаж, маска. Процедурата е около 1 час. Понеже кожата ми е мазна, отделя повече себум, след почистването ходя и на йонофореза, която извлича себума и го изкарва на повърхността на кожата. Хем ми е почистена кожата, хем не се омазнява. По принцип, козметичката ми каза, че трябва всеки месец трябва да ги правя, но аз ходя на месец и половина два. Вярно всичко това излиза доста скъпичко - почистването е 30 лева, а йонофорезата са 5 процедури по 15 лева. Излиза около 100 лева. Но ако ходиш на 2 месеца, все едно по 50 лева на месец. Ти си ученичка и не знам дали ще имаш тази възможност, защото времената са трудни. Но има ефект при мен. А нещо домашно мога да ти препоръчам.
Първо си направи парна баня на лицето с лайка за 10-15 минути. Слагаш вода да заври и като е готова изсипваш 2 с. л. изсушена лайка/продава се в аптеките, една кутийка струва около 1 лев/. Надвесваш се над съда с лайката, но през това време, трябва да е още на котлона и да ври, така че да вдига пара. Слагаш си една кърпа, на главата отзад, така че парата да не излиза на вън. Стоиш така около 10-15 минути, за да може да ти се разширят порите. След това с една марличка, много внимателно започваш да почистваш порите, с изтискване. После си почистваш лицето с някакъв подходящ продукт гел, пяна. След това си направи маска с хума и розова вода /от аптеката струват около 3 лева общо/ 2 с. л. хума ги смесваш с розова вода, така че да стане като маска. Стоиш докато хумата изсъхне и побелее /хумата има стягящ ефект, а розовата вода противовъплалителен/ Измиваш се със студена вода. Накрая се намазваш с крем за твоя тип кожа. Това трябва да се прави на около 1 седмица и отнема около 1 час. Надявам се съм била полезна.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1452b383f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   използвай продуктите на ейвън

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: deeffb5414
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Вземи си лентички за премахване на черни точки. Има ги в големите магазини и в ДМ. Ползвай ги след душ или парна баня - помагат. Друго нещо което много ми помага на мен е аспирина - смесвам 1-2 таблетки с малко вода или мед и ексфолирам цялото лице. Хумата също помага.
Успех :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6a045ea367
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Авторката:
Благодаря ви номер 1, 2, 3. То други няма де, но бих се радвала да се напишат още коментари по тази тема :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 28ae70bd85
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Първо и моного важно забравяш за всякакво стискане и чоплене. Знам и аз понякога се изкушавам да изтискам някоя пъпка, но става по-зле.
Второ: ХИГИЕНА! Избираш си добър продукт за почистване на мазна кожа и го ползваш и сутрин и вечер и едва след това се гримираш. НИКОГА, ама НИКОГА не се гримирай без да си си почистила лицето преди това и НИКОГА не си лягай с грим. Това разбира се, ако ползваш грим, но и да не ползваш въздухът е достатъчно мръсен, така че почистването сутрин и вечер е задължително.
Трето: Парната баня с лайка действа добре. Купуваш си малко изсушена лайка от билковата аптека, слагаш 2-3 лъжици в тенджера с вода, загряваш я на котлона, след това се навеждаш над парата, най-добре завита с кърпа (внимавай да не изгориш кърпата) и стоиш така максимално дълго. Да, не е супер приятно, но парата изчиства порите, а лайката има лек лечебен ефект. А и не е скъпо. Ако го правиш 1-2 пъти седмично ще е доста по-добре.
Четвърто: Ако въпреки всичко изброено до тук нямаш подобрение тогава иди на козметик или дори на кожен лекар. Понякога прекомерното омазняване се дължи на хормонален дисбаланс, но това само лекар може да го установи и да ти предпише подходящо лечение.
Успех и запомни, каквото и да правиш трябва си постоянство. Това с миенето на кожата с подходящ препарат съм го превърнала в ежедневен ритуал точно както и миенето на зъбите. И има ефект, обаче не става за ден или два.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e9765c4d6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   разбий белтък от яице и го смеси с сода бикарбонат много
помага за изчистване на лицето от пъпки и черни точки :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 725d59028c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще ти кажа какво използвам аз :
Много е просто и лесно - ПАСТА ЗА ЗЪБИ -намазваш в/у лицето и стоиш примерно 2 часа и след това измиваш.
Вече 2 пъти правя това и нямам след 1 изчезват а след 2 не се появяват кожата е мека и чиста. Пробвай ще се убедиш сама !

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker