Пак гадните пъпки и черни точки.... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Пак гадните пъпки и черни точки....
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 2002 пъти
Здравейте, първо, ще съм благодарна на редакторите да публикуват този мой проблем, защото за мен е много сериозно и важно.
Момиче на 14 съм и се притеснявам и стеснявам от това, че имам доста пъпки по лицето и най-вече на челото.. Ужасно е да гледам как другите ми съученички имат много по-гладка кожа от моята, много ми е неловко.
Ще ви помоля да ми кажете ефективна домашна рецепта за премахване на пъпки и черни точки, по възможност да не е парна баня..Пробвах с лимон, с мед също, но нищо не се маха.. Ще съм безкрайно благодарна да ми помогнете да се справя с всичко това. :( :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: ab784bca98
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Маска с кисело мляко и хума. Разбъркваш 1 чаена лъжичка кисело мляко и малко хума, за да стане смес. Мажеш се през 1 ден всяка вечер като се прибереш (за да си почистваш кожата след деня), седиш така 15-20 минути докато изсъхне, измиваш. След малко се мажеш с Acne out - червеното шишенце. Така 1 месец някъде пък може и по-малко, зависи от кожата ти и какво положение си и много неща. Но най-напред започни да се храниш здравословно. Забрави или поне избягвай възможно най-много мазните храни, тестените, шоколадовите и сладките неща, наблъскани със захар. Няма как (е, има де, но тези хора са си такива просто ) да се храниш нездравословно с боклуци и да искаш хубава кожа било то на лицето или тялото, или хубаво тяло и коса и всичко, абе храни се здравословно, полезно е за всичко. Но за пъпките прави и това което ти написах с хумата и Акне аут. Успех :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ed73025e2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти добре си се сетила да питаш, да беше потърсила в интернет. Има толкова много теми и коментари свързани с това. Аз съм на 18 години, имам пъпки от 14 годишен и през лицето ми е минала всякаква химия, от лимоните до скъпите лекарства от други държави. И нищо не помогна, целият проблем идва отвътре и просто трябва да се изчака. Пих антибиотици и сякаш малко поизчезнаха, но пак си имам. Предполагам си комплексирана и ти провалят годините, но просто няма спасение. Ти поне си момиче и може да си сложиш фДТ, гледай да е от скъпичките, че да не влоши повече състоянието. И винаги си почиствай лицето с тоалетно мляко, преди да използваш каквито и да е било лекарства. Купи си тоалетно мляко с краставици, защото ти избелява кожата и ако имаш някакви кратери на лицето ти, ще се виждат по-малко. След това се мажи със салицилов спирт хлорнитромицин (8 капсули). Потърси в интернет. Нищо друго няма да ти помогне, хигиената му е майката. Ако няма промяна, консултирай се с личния за провитозачатъчни за регулиране на хормоните.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ab784bca98
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Номер 1 съм отново. Маската с хума си я прави през ден, а иначе всеки ден като се прибереш вечерта задължително се почистваш от грима, след което от мръсотиите, събрани през деня. Може да го правиш със салицилов спирт или да си измиваш лицето със сапун - антибактериален, аз ползвам Safeguard от няколко години, а в дните, в които си правиш маската с хума - тя е достатъчна, няма нужда тогава от сапун или спирт. Т. е. един ден с хумата, другия със спирт/сапун и така редуваш. Защото само спирта пък изсушава кожата. Аз от скоро си правя това с хумата и черните ми точки почти ги няма в сравнение с преди, все ме дразнеха и слагах фон дьо тен заради тях. На мен са ми на носа. Сега пак слагам фдт де, но просто, за да ми изглежда по-хубава кожата, по-загладена. И без грим не ме е срам да съм, както повечето момичета. Просто се старая да имам естествено хубава кожа и с гримовете само да подчертавам красота и определени черти, а не да се мацам с тях, за да прикрия нещо. Имам няколко малки пъпчици, но мен ми бяха излезнали от една алергия към някакъв салам дето бяхме взели вкъщи и реших да го опитам - Народен Хамбрургски (сигурно защото е наблъскан със сланина и разни боклуци, знам си ги че са некачествени, но само да решиш да опиташ и кво става.. ). Сега като си се храня здравословно, ще ми стане пак по-хубава кожата. Хумата действа много хубаво и на кожата, и на косата. Да добавя - когато ти се появи гнойна пъпка, а не от тези обикновените - никога не стискай! Първо почистваш мястото около нея и нея със спирт или ракия, след което мажеш Йодасепт на мехлем върху пъпката само (с една клечица за уши) и стоиш възможно най-дълго така (някой ден ако си цял ден вкъщи примерно или колкото и да е време, в което си вкъщи се намазваш и стоиш, за да действа), след което вече като трябва да излизаш или нещо да трябва вече да се почистиш пак със спирт или ракия, може след това само с вода да си ободриш лицето. Аз така правя. Може да трябват 2-3 дни да мине, може повече, а може и по-малко, зависи си колко голяма и набрала е пъпката. Това се отнася и за тези, които те болят като пипнеш, но гледаш, че още не е излезнала добре на повърхността. Тях също с Йодасепт по описания начин, защото това пак са гнойни пъпки, но още са подкожни и като ги намажеш с Йодасепт излизат на повърхността и като си ги лекуваш няколко дни така изчезват без да ти остават белези или нещо. Просто бъди малко търпелива, прави всички подходящи неща за лечението - правилно хранене, маската с хума, да се мажеш с Акне аут вечер след като си почистиш лицето, както и салициловия спирт и Йодасепт в някои случаи. Ако се сетя още нещо, ще ти пиша, но това мисля, че е основното. Дано съм помогнала. Успехче :))
- момиче, 19

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: c9dbc645e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   и аз мисля, че киселото мляко помага, само гледай да не е с много масленост. Не използвай тежки кремове, които да запушват порите много. И да, защо не ти помага парната баня, много ли зачервява лицето то. Пробвай с напарена върху парната баня кърпа, ако може да има в отварата лайка и смрадлика(тетра) и после я постави на лицето си, да отвори хубаво порите, после мини с лосион за мазна кожа или някакви почистващи ексфолииращи частици, например кайсииеви трици и после завърши процедурата със тоник за лице, за да се посвият порите. А добре е да идеш сама или с родител на дерматолог, за да ти предпише нещо за самите пъпки. Скоро след пубертета, ако се поддържаш често и внимателно, няма да имаш този проблем. Другите ти съученички ги остави. При мен беше така-аз имах малко пъпки край устата на 14-15 години, съученичките ми нямаха. После за около 2-3 години ми минаха нацяло, а те се изпъпчиха тъкмо за бала :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ad7c958051
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Здравей! :) Аз съм момиче, също на 14 години и страдам доста от този проблем. Пробвала съм какво ли не, но гледам да не прекалявам, защото съм все още малка и не искам да изтощя прекалено кожата си. Преди може би месец прочетох някъде из интернет за един метод, който премахва черните точки и прави кожата много гладка и мека. Разбира се като прочетох какво се прави не повярвах, но нищо не ми пречеше да пробвам. Методът е следния: Върху половин, туко-що отрязан лимон, капваш 3-4 капки мед и разтриваш лицето си с него, като наблягаш на зоните с повече черни точки. Изчакваш 15 мин и изплакваш с хладка вода.
Повярвай ми, няма да съжеляваш!
А за пъпките ще ти препоръчам масло от чаено дърво. Продава се в аптеките. Няколко капки върху едно тампонче и разтриваш пъпките с него. Може малко да те щипе, но резултата си заслужава. Избягвай само зоната на очите!
Дано да съм ти била полезна. :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 52693b1c10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Маска, приготвена от кисело мляко, мед и аспирин.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 33a56a0eb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не яж полуфабрикати, снаксове, захари, всичко което е с Е-та, оцветители, и т. н., изкуствени храни. Така би следвало да се изчистиш, но имай в предвид, че ако започнеш днес - резултата ще е видим след най-малко месец, месец и половина.

:)

От потърпевша

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 70d816a57e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Силициловият спирт е решението ;) имах същия проблем, обаче ми казаха за него и за 3-5 дни кожата ми стана като порцелан! Значи отиваш в аптеката, купуваш си силицилов спирт 2% и заедно с него хлорнитромицин (по 10 капсулки е в кутията, ти разтвори само пет от тях в спирта като изсипеш прахчетата от капсулите ) :) Мажи се всяка вечер преди лягане с памук докато не се махнат. На мен лично много ми помогна!
Успех

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e8f7b5b826
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мило момиче, никога, ама никога не слагай никакъв спирт по лицето си! Резултатът е само временен, но после нещата се влошават.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker