Козметика за бала, моля за съвет. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121305)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Козметика за бала, моля за съвет.
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 3140 пъти
Здравейте!
Малко съм невежа в тази среда, тъй като единственият грим, който ползвам, е очна линия + коректор и спирала.
Мисля да си купя гримовете и сама да се гримирам за бала, но освен очна линия, ще имам нужда от руж, коректор, пудра, фон дьо тен и т. н. Искам да постигна свежа визия, без да прекалявам с грима, но не знам кои марки биха дали най-добър резултат.
Чудя се още, дали няма да е добре да заменя фон дьо тена с ББ-крем.
Моля някой, който е по-запознат с тези неща да ми препоръча нещо добро, защото не искам да изглеждам като панда.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 6c28de169f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По - евтино е да идеш на гримьор, а и щом не можеш да се гримираш и нямаш опит по - добре не опитвай.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 8c75637daf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм на 16 и се занимавам с гримове от 2 години вече мога да правя почти всякакъв вид грим. Само ще ти кажа не си експериментирай в къщи да се омацаш цялата за бала си. Това е твоя бал веднъж в живота не мисля че ще бъде толкова трудно да отделиш 25, 30 лева за грим. Послушай ме ще съжаляваш. Сигурна съм!


Дани

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 23e8463c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Е, ако кожата ти е чиста и така не виждам защо ти е фон дьо тен или бб крем.. За да не е наплластен грима не е толкова важна марката, колкото техниката. Например харесай си някой грим, гледай на интернет клипчета как се прави, после си купи продуктите, четките, не е задължително да са същата марка, както на клипа. Например пишеш на youtube „prom makeup“, „party makeup tuorial“ и ще ти излязат сума ти такива клипчета, аз така се научих да се гримирам всъщност.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: b96c69c993
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ББ е прекалено лек за такова събитие, при положение, че ще се снимнаш и т. н. Аз ще съм с Revlon Colorstay, ако искаш може да ги погледнеш. Ако искаш по - строга визия ти препоръчвам меденката на Флормар, нищо, че я водят сенки за очи. За руж, не мога да ти помогна и ще трябва да се разходиш по магазините. Вериги като Ивис и Елитис са добро място за търсене на козметика. За пудра ти препоръчвам най - обикновена бебешка, нищо че една от съставките е опасна. Коректор не ползвам, но съм чува, че I love stage на Есенс е добър.

До тези, които те тикат да ходиш на гримьор - не ви ли е хрумвало, че няма в градът ? или са некадърни? То ако ставаше с гримьор една ли щеше да е опряла до това сама да се гримира.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 0b798777c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От авторката: Не мисля, че е нужно да ходя на гримьор. Няма да си слагам сенки (съвсем малко, но е нещо, с което мога да се справя). Казах, че не искам да прекалявам с грима, а с очна линия боравя достатъчно добре, нося такава от години. Помолих ви за съвет относно марките, а не кой да ми прави грима, не знам защо никой не се съобрази с това и всички ме пратихте на гримьор.
В днешно време почти не виждам добри такива. Аз искам да изглеждам добре на бала, а не да приличам на ретро чалга звезда, което е постигнатият ефект при доста момичета, посетили гримьори. Щом съм решила да се гримирам сама, значи въпросът ми не е дали да отида при "професионалист", а от кои марки сте доволни.
И все пак, ако някой може да ми даде адекватен отговор, нека заповяда

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 2ad467d1fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Хаха номер 3 просто ме разби.. как да не е важна марката, ами ако авторката си вземе някакъв пълен боклук, който не и върши никакава работа? !?

Така, за бала имаш нужда от качествен и издръжлив грим, все пак цяла вечер.. не бих те съветвала да отиваш на гримьор, защото първо не е толкова сложно гримирането като цяло, второ ще ти излезе скъпо, а и грима може изобщо да не ти издръжи че ако се гримираш сама ще си купиш сумати хубава козметика за тези пари и малко отгоре, която можеш да ползваш при всекидневен или офциален грим.

Та, за бала не си купувай бб крем, тия от България и абсолютно всичко, което НЕ е Корейско, са прълни боклуци, издържат макс 3, 4 часа. Няма смисъл. Вземи си един фон дьо тен на Revlon Colourstay(ок. 20 лева; един от най- издръжливите фон дьо тени, невероятно покритие-пълно и не стои като маска, освен ако сложиш прекалено голямо количество; има за мазна, нормална и суха кожа) или Revlon Photoready(30-35 лева;този е специално за снимки, но покритието му не е толкова, колкото на първия, но пак е издръжлив). Никакви боклуци на Лореал, Мейбълин, Макс фактор, Есенс, а да не говорим за Буржуа.
На МАК също са хубави фон дьо тените, но са бая скъпи 50-60 някъде.

За коректор.. зависи какво искаш да прикриваш, защото ако си вземиш някой от гореспоменатите от мен фон дьо тени, няма да имаш никаква нужда от коректор но все пак:
Камуфлажния на арт деко(13-15 лева) или камуфлажния на Катрис(около 8 лева) биха ти свършили супер работа. Точно този тип коректори ти прикриват всичко и камуфлажен си ползвам даже и за под очите(уж не трябва, защото бил много суух.. ама не). Тези коректори обикновено са с пълно покритие.


Пудра.. ами ако си с мазна или смесена кожа окей, взимай си пудра, но ако си със суха по- добре недей. Ако не ти се омазнява Т- зоната няма смисъл просто, но ще ти препоръчам няколко- пудра Rimmel stay matte(11-12 лева) има и известно покритие, на Лореал минералната пудра с едно пухчето отгоре(25 лева)(тази е много хвалена, но не съм я изпробвала).

Сега ще пиша и за очна линия, не знам коя ползваш, но тези на Golden Rose(с дебела и тънката четчица) са просто уникални! Налагало ми се е и да спа с очна линия два вечера подред и познай- на третия ден от нанасянето й вече малко от към крайчето се беше поизтрила, нищо друго. Изобщо супер продукт, а аз колкото си търкам очите, представи си..

Червило? ! За червило не мога да ти препоръчам точно, но гледай да е дълготрайно, зависи от марката, но гледам са по- скъпи (15-17 лева, че даже и нагоре) и не съм си купувала никакво.. Виж и какво точно ти отива, според цвета на кожата ти..

Абе изобщо каквото и да си взимаш трябва да го пробваш първо на тестер.. и ако решиш да си взимаш фон дьо тените, които ти препоръчах, а и не само.. - внимателно избирай цвета! Не трябва да има никаква разлика между цвета на лицето ти и шията, както сигурно знаеш.
Има много уроци в интернет как да се гримираме сами за бал например, на български, на английски.. не е толкова трудно, само да научиш "триковете" и си готова.
Внимавай и какви цветове ще избереш, ако слагаш сенки(според цвета на кожата ти, очите и тоалета също)

Още предполагам ще ти трябват сенки, руж, основа за грим, база за сенки.. за тези неща може да потърсиш в интернет, защото такива продукти аз лично не използвам. Има добри предложения само се розрови..

Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 209283a192
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добър съвет от страна на номер 3,но съм съгласна с номер 1 отиди да ти направят грим не е толкова скъпо дори ще ти е на печалба,защото ако тръгнеш да купуваш четки и гримове и не знам си какви още щуротии,просто...ще отидат доста пари.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 98b752f9d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз също съм абитуриентка на 24 май мен ще ме гримира приятелката на брат ми (вкъщи) даже и тя ще ми прави прическата ( виждала съм я как прави и много ми харесва ) обаче ако нямаш много опит наистина по добре помоли някоя твоя позната или приятелка да те гримира, ако ти не можеш наистина не се цапай, защото не знаеш какво ще се получи накрая също така е важно грима ти да е според роклята (цвета) моята е черна къса и ще си сложа спирала, очна линия, перли (може би), и мисля че руж на мен не ми трябва толкова грим, защото попринцип моята кожа е чиста :) Успех ти пожелавам и да си изкараш супер :*

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 6a4809c441
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Най добре отиди на грим, защото ще те направят да изглеждаш добре и на снимките, а не само в огледалото.
марката е, много много важна. Евтините фон дьо тени ги забрави. Освен че ще си съсипеш кожата след 7-8 г. не са трайни, ако ти е мазна кожата ще блестиш на всички снимки. Аз ползвам ла рош посе 11номер когато има по специално събитие. Препоръчвам ти го. Продава се в аптеките, трийсетина лв е, но ще го ползваш много време, защото е икономичен. Ще останеш доволна. Има и други марки в beauty zone но са над 50 лв.
Руж може и по евтин но да е на известна марка, не китайски. Например макс фактор, голден роуз, ейвън и др.
Червило задължително от среден клас нагоре, защото евтините след кратко време се събират по гънките, изсъхват или изчезват. Марки: макс фактор(много добри за цената, си) диор, мак(пеофесионални гримове, продават се в the mall) bourjoa, kоито също, са, много добри за цената си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: d29cc8e632
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз на моя бал също като теб предпочетох да не ходя на професионален грим, защото исках да бъда по-естествена. Помолих сестра ми да ме гримира и се получи доста добре. Така и ти можеш да помолиш приятелка да ти помогне.
А относно самия грим - според мен нямаш нужда и от пудра, и от фон дьо тен, само излишно напластяване е. Аз винаги използвам само фон дьо тен и става съвсем добре. За коректора същото, освен ако кожата ти не е по-проблемна. Руж ползвам а Essence - не е скъп, но е хубав; фон дьо тен съм ползвала на Maybelline и на Ives Rocher - първия е малко по-евтин, но може би от вторият съм по-доволна. Въпреки че за фон дьо тена е най-важното да си купиш твоя цвят. Съветвам те да обърнеш по-голямо внимание на червилото - на мен лично това ми е любимия грим, защото става и за ежедневието, а в същото време придава завършеност. Стига съвети, дано да съм помогнала и хубаво изкарване на бала!

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: b289c0660f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Хубаво си решила сама да се гримираш.
За моя бал се доверих на професионален гримьор и искрено съжалявах. Сама щях да се гримирам много по-хубаво, но както и да е.
Не си споменала с какъв бюджет разполагаш и с каква кожа си - мазна, суха, смесена... , но не мисля, че ББ кремчето е добро решение. Лично аз използвам козметика на Инглот и ружовете на Катрис и съм безкрайно доволна.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 0b798777c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторката:
Благодаря на тези, които все пак ми предложиха марки и бяха изчерпателни, а не ме пратиха на гримьор. :)
Мога и сама да се справя с грима, не е кой знае каква философия, а като знам "професионалистките" какво правят...
Та така, мисля, че кожата ми е смесена, но клони към мазна и май направо си е такава.
Имах гел очна линия на Инглот и беше някакъв ужас да си я сложа, щото обърках ли я леко, засъхваше веднага и накрая съвсем се изсуши, а имах още от нея.
Ще имам нужда от фон дьо тен, защото кожата ми не е идеална, а и на снимки със светкавица неравният тен лъсва веднага.
Червило няма слагам, само безцветен балсам за устни.
Приятен 24-ти май и на вас, дори и да нямате бал. Все пак това е един много хубав празник! :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 5546cb1d4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Здравей! :)
Клиповете на bobismakeup съдържат много полезни съвети за това как и с какво трябва да се гримираме.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker