Образование? Нацяло се обърках! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121338)
 Любов и изневяра (29743)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3185)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Образование? Нацяло се обърках!
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 2041 пъти
Здравейте,
Този месец са ми матурите. До тук добре, подготвен съм и не се притеснявам. Проблемът е там, че харесвам 2 различни сфери - ИТ сферата и медицина. Харесал съм си ПУ и Медицински колеж Пловдив (тъй като нямах възможност да се подготвя за медициснки университет). Ето как стоят нещата:
Двете са коренно различни, знам. Искам да уча в медицински колеж, но не знам дали след това има реализация. В ПУ пък специалността с компютри я избрах, понеже обичам да се занимавам в свободното време с ИТ, а и е една много доходоносна сфера. Няма какво да се залъгваме, всеки учи, за да работи добре заплатена работа.
Не знам обаче какво да правя, ще подам документи и за двете учебни заведения, но ако ме приемат и в двете? Кое да избера? Така или иначе след завършване на университета съм плаирал и да изкарам курса на СофтУни в София за софтуерен инженер, но все пак...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 037fe7abaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Наистина това са две много различни сфери. Ами просто е - вземаш един лист, една химикалка, начертаваш си полета " " и "-", и ги наслагваш. Лесно е, а и в много случаи ми е помагало, когато се е налагало да правя избор. Е, при теб е малко по-различно - малко или много си на кръстопът, а от избора, който ще направиш ще се определи живота ти. Но все пак ако съм на твое място бих избрал ИТ сферата - отговорността е по-малка, а заплатата по-голяма. Но пък медицината е за хора, които я чувстват като призвание, но пък пътя там е доста по-труден. Слушай интуицията си. Повечето пъти тя не бърка.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: b94cfa54f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз лично те съветвам да избереш медицина, защото в моемнта има невероятен недостиг за медици. Не само в Бг, а и изобщо в световен мащаб. Така че без работа никога няма да останеш, отделно можеш да си практикуваш и на частно и да си изкарваш добри пари. А можеш и да заминеш в чужбина без никакъв проблем, сега масово всички завършили медицина заминават, а там става въпрос за съвсм други заплати.

Колкото до ИТ сферата можеш да я научиш и работиш без да си учил в университет. В нета и книгите има толкова материал, че с повече желание можеш да постигнеш много повече от повечето завършили университет. Лично имам познати, които без да са учили в университет, го работят, при това са доста добри. Даже някои работят нещо друго, а това го работят на свободна практика като допълнителен доход. Има си такива сайтове за фрийланс. Работят по проекти за чужденци и си докарват доста добри странични доходи, даже биха могли да си напуснат работите и да се издъжат само с това.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: a5aa8cacbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   "Няма какво да се залъгваме, всеки учи, за да работи добре заплатена работа. " – По-добре избери информационните технологии.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 6320d69131
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   не учи ИТ, аз уча Компютърни системи и технологии в Бургас ВХТи и мн съжелявам, че се записах тази специалност. Много тъпи работи учим дето няма да ни потрябват УСПЕХ!!! (студентка 3-ти курс)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9e8f714fd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Какво точно мислиш да кандидатстваш МК Пловдив?

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: d8b99a94f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Каквото и да избереш гладен няма да останеш. Меко казано. Като цяло с ИТ можеш повече да се издигнеш, но и медицината не е никак зле. Особено анестезиология и хирургия. Много е ученето обаче. А и ти сам каза, че в свободното си време се занимаваш с ИТ, следователно имаш някаква основа, докато медицината ще е нещо съвсем ново за теб. Както си прецениш. Постоянство му е майката. Успех ти пожелавам!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 1488127c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ПУ???? Нееее, по дяволите, това е пародия на университет!!! В Пловдив - област има само три "качествени" института - ТУ филиала, УХТ и медицинския точка!!!!!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 31dcc9725e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   --- Автор ----

Много смислени коментари, благодаря.
Номер 5: Мисля рехабилитатор.
Номер 7: Още няколко души ми го казаха това, но защо? Моля да споделиш мнение? И под "медицинския" имаш ли впредвид и Медицински колеж, тъй като са партньори с МУ Пловдив?

Както казаха Номер 1 и 2, май наистина ше е добре да ги съчетая двете. В колежа се учи 3 години (професионален бакалавър), а по принцип бакалавърът в университетите е 4 години. Ами примерно ако четвъртата година изкарам курса в СофтУни засофтуерен инженер...?

Много сложно стана.
Номер 1: Ще направя това с "плюс" и "минус", та да видим какво ще се получи.

Ще очаквам коментарите ви, ако имате някакви препоръки, съвети и т. н.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker