Искам да отслабна! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Искам да отслабна!
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 2281 пъти
Здравейте! Искам да отслабна много, килограмите, които съм вмомента много ми тежат, не се харесвам по никакъв начин, не се гледам в огледалото дори. Дрехи, когато се наложи да си купя си купувам, защото имам нужда от нещо, а не защото ми е харесало и се харесвам с него. Искам да сваля към 15кг и Ви моля за съвети. Какво мислите за 90 дневната диета? ж Някакви други предложения според вас? Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: fa96e51951
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Знам какво ти е и затова бих ти препоръчала няколко неща
1. спортувай, не казвам да правиш по 300 обиколки от 1 км, но умерено е добре 2. не яж чипсове, солети, сладкиши и т. н. Яж много плодове и зеленчуци и пий вода поне по 4 л. на ден :) Ще видиш, че след около 2 седмици ще има резултат и ти ще си доволна от постигнатото!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 5a1c4f7b5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лишения и спорт, който да не те изтощава, защото ще имаш и режим, различен от досегашния. Ако се опитваш до лятото да свалиш тези 15 кила, няма да стане лесно, а и няма да е здравословно и да задържиш резултата бързо, но с упоритост ще стане.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 63063045c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей! Искаш да отслабнеш тогава :
- спираш всякакви сладкиши
- тестяно и газирано
- всички чипсове и готови продукти
Просто яж естествена храна е доколкото е възможна де в България.. Риба, месо, зеленчуци, яйца, млечни продукти в умерени количества, плодове до 2 най -много и много вода. Зарежи 90 дневната диета, а спазвай добър режим от сорта РБД, Въглехидратна ротация, ВМ-НВД или НВД. Трябва да си в калориен дефицит и да спортуваш. Независимо какво ще е то. Аз ходя на фитнес и спазвам нещо от сорта на НВД и въглехидратната ротация. Можеш да си вземеш карта няма да сбъркаш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 500eed8c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   90 дневната е шит. Смъкваш 3 мес. (ако издържиш, което е съмнително), после за 2 седмици си ги връщаш с още 2-3 килца отгоре. Майката му е да се отслабва бавно с умерено хранене (просто ставай от масата леко гладна, имай предвид, че сигнала, че си се нахранила, пристига в мозъка със закъснение половин час, така че след половин час, ще се чувстваш сита) и повече движение (ако не спорт, то поне повече разходки), аз с един-два часа ежедневно ходене с мааалко по-висока скорост от нормалната, свалих 13 кг за около година. Ама повтарям, сваляй бавно - по 1-2 кг на месец. Организмът се стресира от бързо сваляне и после всячески се въпротивява - просто го възприема, все едно си попаднала някъде, където няма храна (от еволюционна гледна точка) и забавя разхода на енергия, докато отмине "кризата". А при първото нормално хапване всичко ти се лепи. За да може организмът да се застрахова/презапаси при евентуално нови кризи.

Това, което сега ни прави дебели, едно време ни е предпазвало от смърт в периоди на криза. Но тогава не е имало вафли и чипове за по 30ст, които всеки може да си купи и да се тъпче с тях. А за всяка една храна е трябва да се води битка, да се ловува, да се вървят километри. Съответно разхода на енергия е бил голям, а прихода оскъден. Затова огранизмът си е изградил защитен механизъм да пести енергия, особено при глад/диети. Тогава хората са били слаби, няма как, но сега храната е по-достъпна и лесна от всякога, а и най-голям боклук от всякога, има я в изобилие и без усилия. И сега тази способност на организма се превръща в наш враг.

Изхода е да се имитира начина на живот на предците, т. е. да се движиш (както те са търсели храна с часове, вървяли са, ловували са, бивли са се) и да се храниш с толкова колкото и те, а тогава храна е била доста по-оскъдна от сега. Ако те са били в движение ежедневно по няколко часа, за да търсят храна, ние сега при този начин на живот, сме в движение от дома до спирката, от спирката до работа и обратно и после до барчето за пием една бира, като след това се натъпчем обилно за вечеря с джънк. Е как да стане?

Чисто еволюционно не сме "създадени" за такъв начин на живот. Но "прогреса" изпреварва еволюцията значително.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 635cb413b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Здравей! И аз преди имах този проблем, но сега почти изчезна и се чувствам наистина по- добре, по- жизнена, по- радостна. Записах се на фитнес с моята приятелка и е много забавно, а и в същото време полезно. И ти казвам, че от тези диети в интернет просто не се постига решение с диета. Губене на време! Затова, когато се записах на фитнес попитах фитнес инструктора какво да ям, и какви упражнения да правя. И той ми каза какво да ям и сега ще го споделя с теб. Значи каза да ям риба, месо, зеленчуци, плодове, сирене и извара, и да пия много вода. И за упражненията ми каза леки упражнения да правя като клякания, надъи с гирички и т. н. Забравих да кажа, че съм на 15 години, и се захванах с спорта докато е време, защото наистина искам да отслабна. Вече втори месец ходя на фитнес и свалих около 9 килограма. Преди бях 70 килограма, а сега съм 61.
П. С. Някой, който е пробвал някакви упражнения и е имало ефект може ли да ми ги каже, защото искам да се стегна увисналата кожа по корема, дупето и вътрешната част на бедрата?
Фитнеса върши чудесна работа и не мисля да го спирам. Така, че се запиши ако искаш.
Моля ви кажете ми някакви упражнения, от които има ефект и за колко време сте видя ли ефекта.

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: a91e50bbe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз мисля, че трябва да спортуваш??? Мислех, че това е доста логично и трябва да е на първо място, а не веднага да говориш за диети.
Pr0cK

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: ff4e30e3a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако искаш трайни резултати, не спазвай диети, а промени начина си на хранене и спортувай. Наблягай на плодовете, зеленчуците, манджите, супите. Не яж пакетирана храна. Гледай до 12 часа на обяд да ядеш само плодове. Пий зелен чай (може с мед). Добре е да се пият минимум 2 литра вода на ден. Избягвай пържено, опитай се да ядеш безсолно. Старай се да отделяш минимум 30 минути за спорт на ден. Не вечеряй след 8 часа вечерта.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 88ceb78d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Тичането е супер яко и стяга най-много. Но ако искаш може да тренираш кардио, силови, аеробика става и в домашни условия. Мога да ти препоръчам НВД режим това е нисковъглехидратна диета и може да прочетеш повече за нея ако си решиш. Това трябва да ти стане начин за живот не просто режим за известно време. Пий много вода поне по 3 литра на ден.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 96c8ed054f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Вземи си формулата от интернет и си пресметни колко калории ти трябват за твоите килограми, и ръст на ден. Яж си нормално, но избягвай сладко и хляб, ако ядеш ги яж до обяд, вечерта яж мляко, пилешко, салата с малко сирене или нещо леко. Хватката е ако са ти нужни 2000 да приемаш 1800 или нещо от рода. Като правиш диета рязко дърпаш надолу, примерно ако са ти нужни 2000 ти ядеш там ябълки, аспержи и си поемаш само 1100 примерно , тялото минава в защитен режим, ти не издържаш натъпкваш се и връщаш - 6 пъти съм пробвал така и 6 пъти съм връщал. Въпроса е не да не ядеш,защото нищо няма да направиш и после пак ще връщаш. Ти от диетата ще смъкнеш рязко и пак ще върнеш защото след диетата ти ще минеш на нормалния си начин на живот.
Храни, които се смятат лесно. Кисело мляко 1.5 % е към 200кал, яйца- едно нормално е към 80кал цяло, на сирената им пише отзад калориите, месото - пилешкото не е много калорично ок 110 затова яж повече, може и свинско то е двойно по калорично (но основно без мазнина там от бут ли какво се води).
Проста сметка, да кажем сгъваш едно кисело мляко 200 2 яйца 160 150-200 гр сирене 300 300 гр пилешко 330 и така вкарвай и по някой плод ако те досърби за сладко(и ако са ти нужни 2000 кал от формулата махаш 15 процента) но до следобяд. Но си сметни калориите, това е на най-прост език и ходи повече, или тичай. Ако не намираш формулата дай си години, кила точен ръст( /- 2 см) и физическа активност ако имаш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: c45a70cafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ей, хора, не ви разбирам!!! Искате да отслабнете, окей. Ама защо всяка втора тема тук е "Искам да отслабна! ", "Как да отслабна? ". Вие самите знаете, че отговорът е един - спорт и нормален режим на хранене (здравословно хранене). Защо трябва да се пускат едни и същи теми след като сами знаете отговора на тоя вече банален въпрос. Извинявай, авторе, не те нападам, напротив... Радвам се, че навреме се осъзнаваш и си поставяш за цел да смъкнеш тези килограми, но нужно ли е всеки човек да пита как да отслабне след като отговорът е ясен? Не ние ще свалим килограмите ти, всичко зависи от самата/самия теб, това е въпрос на воля и издръжливост.
Колкото до въпроса ти: да, 90-дневната ще ти помогне, но не очаквай бързи и съществени резултати. Там е позволена консумацията на всеки вид храни, но в нормални или дори минимални количества. Резултатите ще проличат основно след месеци, когато организмът ти вече ще е привикнал на този режим. Това предизвиква и топенето на мазнините, защото организмът ти ще се снабдява с по-малко количество храна. И не забравяй - след всяка започната диета е нужно след третия месец от нея да направиш почивка!!!
Ако искаш бързи и съществени резултати нямаш друг избор, освен да започнеш строга, но даваща резултати диета, което пък не е препоръчително, защотото такава рязка промяна ще се отрази зле на организма ти. Затова, да, наблегни на 90-дневната, но я спазвай стриктно. Пожелавам ти успех, дано не си се засегнал/засегнала... Поздрави!

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3fc8347208
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   90 дневната диета е супер, ако ежедневието ти позволява да спазваш режима. Според мен би било чудесно да гарнираш с много любов и секс (ново гадже) - нямаш си на представа това по какъв положителен начин променя тялото, психиката и общото излъчване!
Редовно по малко физическа активност ВСЕКИ ДЕН, или поне с най-много 1-2 пропуснати дни седмично. И останалото - както пише №1.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 4e671f6822
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   НЕ! Диетите са луда работа. Влезни във фитнеса или спортувай на открито, а защо не и вкъщи. Но недей да спазваш диети, защото в момента в който спреш диетата, килограмите се връщат двойно!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 500eed8c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Само да кажа, че НВД е много опасна и би имала ефект само ако искаш временно да изчистиш въглехидратите за ден-два, но ако е продължителна е опасна за здравето и може да доведе до припадъци и депресии. Препоръчвам и то много силно високо мазнинно ниско въглехидратно хранене. Виж сайта на Милко Сланината и виж с това хранен какви резултати е постигнал http://lichentrenior. com/

Това хранене е точно за отслабване и стягване, а не за големи обемисти мускули. Колкото до водата по 2-4-20 литра (на кой колкото му харесва) на ден това е мит и съвременните инструктори, имайки предвид последните начуни изследвания, са на мнение, че водата води до често уриниране и до нищо повече. Организмът сам си знае кога и колко вода му е необходима и си ожаднява, за да ти даде сигнал. А и всеки организъм си е различен, няма точно количество колко да се пие - за един е добре половин литър, за друг 3. Но ако пиеш, без да ожадняваш, само ще пикаеш повече, но няма да отслабнеш повече. А и от личния си опит ти го гарантирам.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 88ceb78d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Номер 12 ако момичето наистина иска положителни резултати се нуждае и от диета. Но какво всъщност е това някой знае ли изобщо. За повечето хора диета означава да не се храниш, а това си е пълна глупост да измъчваш организма си. По-горе й предложих НВД режим, защото според мен това е най-доброто решение за цял живот даже. Просто се приемат белтъчини и мазнини, защото тялото има нужда от тях. Намалят се въглехидратите. И ако храненето го съчетаеш с тичане, тренировки, скачане или някакъв друг спорт, който ти харесва на теб ще е супер. Важното е да има движение. Нали сте забелязвали как изглеждат хората, които са на уж диета в която не се хапва почти нищо. Изглеждат по-зле дори. Като се ощипеш хващаш мазнини, а си мислиш, че си отслабнал.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 03072f6dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Благодаря на всички за съветите!
Номер 10... не съм се засегнала, даже напротив. Знам, че сам човек, ако не помогне на себе си- никой друг не може да му помогне.
Номер 5... Аз съм ходила преди на фитнес и смея да кажа, че упражненията горе-долу ги разбирам и съм наясно кое за какво е. Мой съвет е: Едно от най-хубавите упражнения е клек с лост(това упражнение е за дупе). Може да питаш във фитнеса да ти помажат, ако не знеаш как се прави. Друго много хубаво упражнение е клекове с гирички. Успех ти желая! :)

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: babd7f9e4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   По-добре недей. Аз я правих, когато имах малко килограми за сваляне. Станах 53 кг., но после си върнах излишните. Сега не ми пука какво число показва кантарът, просто гледам да се храня по-леко, да не преяждам, да не прекалявам с въглехидратите и т. н. Спряла съм да ям чипс, гризки, спрях да пия газирано.. Тренирам 4 пъти в седмицата, щото 5 ми идват в повече. Не следя колко тежа, а как изглежда тялото ми.
Освен това, самата диета е изготвена много грешно. Закуската ти е най-важното ядене, а един плод не е в състояние да ти даде нужното за деня. Този ден, в който ядеш само плодове, беше истинска мъка, да не говорим за водния. Не си споменала колко кг. си и колко си висока. Аз преди си мислех, че съм НАД нормата, но се оказа, че съм си точно в нея.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 8de5c5f52c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   А години и височина?

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 500eed8c6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Номер 14, стига си говорил глупости, че някой може да си върже. Чуваш ли се изобщо? НВД цял живот плюс спорт. Да припадне ли искаш? НВД се прави само временно, иначе ти пада захарта, лично съм виждал как колабират от нея и гледката не е приятна. Ако пък и се комбинира със спорт, още по-зле, той допълнитено смъква захарта. Да не говорим, че мускулите имат нужда от гликоген, за да се развият и възстановят и така да горят повече мазнини, като лишиш тялото си от въглехидрати, този организъм от къде да го извади този гликоген, дори и мозъка има нужда от глюкоза. До депресия ли ще е докараш.

Да намалиш бързите въглехидрати разбирам, ама изобщо без въглехидрати стига глупости. А перди и след тренировка, ти трябва точно бърз въглехидрат.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 03072f6dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   На 19години съм, 167см висока и тежа 67кг. Следя какво пишете и какви съвети ми давате. Благодаря ви искрено!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 96c8ed054f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   9ти съм. За човек с твоя ръст и кг ти трябват само за поддържане функциите на тялото 1509. 5(дори да лежиш по цял ден ти трябват толкова за дишане, мигане и всякакви такива). Предполагам си с заседнал начин на живот, умножи си това число по 1. 2 или ако тренираш малко от малко по 1. 375 така ще получиш крайните калории. 1509. 5 * 1. 2 са 1811, 4 ти трябват ако водиш заседнал начин на живот. Хората, които правят диети ядат малко и ако им трябват 1811 на ден за поддържане на теглото(при заседнал живот, примерно) те си набавят ПРИМЕРНО само 1000 и така за една седмица могат да смъкнат и 3-4 кг, но тялото преминава в защитен режим и после си връщаш килата ако ще и година да си спазвал диети. Хватката при теб е за да отслабваш да приемаш минимум 1500-1600 тоест около 15% по-малко отколкото са ти необходими. Примерно при теб са една моцарела(125гр), 2 яйца, 2 кисели млека, 500 грама пилешко. Ти можеш и шоколад да ядеш, и да седиш слаб ама ще останеш гладна щото един шоколад е ок 550 кал. пък и си се лепят в мазнини тия прости въглехидрати. Хубаво е да имаш някакъв въглехидрат, картофите не са калорични, плодовете са малко калорични. Примерно вместо 500 гр пилешко може 250 и 250 грама картофи. Има хора, които каквото ядат и го с***т, но това са с реактивни метаболизми. Позволявай си нещо сладко понякога, не прекалявай. Ако не спортуваш е хубаво да ходиш, това е най-добрата физическа активност. Това е общо взето, но каквато и диета да правиш върнеш ли се към стария си начин на живот(освен ако не спортуваш много) връщаш. А бобовите храни също не са калорични и съдържат растителни белтъчини и въглехидрати.

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: a91e50bbe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Говорите за норми... какви норми, всеки е различен. Ако се погледнеш в огледалото и подскочиш леко, ако ти се тресат сланините като на мечка преди зимен сън, най-вероятно са ти излишни, независимо какво се казва в тази ваша "норма"...
Pr0cK

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker