Ям нормално, тренирам здраво, а не отслабвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Ям нормално, тренирам здраво, а не отслабвам
преди: 10 години, 1 ден, прочетена 2516 пъти
Здравейте,

аз съм мъж на 28 години и от години се занимавам активно със спорт - джудо и самбо. Тренирам 3-4 дни в седмицата по час и половина тези спортове. Отделно от това ходя на фитнес или бягам на стадиона. Храня се нормално, не ям някакви огромни количества - не повече от приятелите ми, които имат нормална и дори атлетична физика. Не пия много алкохол (е, случва се и да обърна някоя бира, но в границите на нормалното), нито пък ям постоянно сладки неща. Газирани безалкохолни изобщо не пия.

Въпреки всичко написано по-горе имам проблем с килограмите - при ръст 179 см тежа 126 килограма, имам шкембе и задник, както и огромни бутове :( Може би тук е мястото да кажа, че работата ми е такава, че се налага да седя на стол по цял ден и почти да не се движа (програмист съм). Въпреки, че се движа редовно и тренирам здраво се чувствам отпаднал и уморен, а килограмите ми вместо да се стопяват вървят нагоре. Миналата година бях достигнал същото тегло както сега, но с големи усилия и режима на Дюкан успях да отслабна до 108 килограма. За съжаление след като спрях режима, които ужасно ме изтощи, за 1 година си възвърнах килограмите.

Посъветвайте ме какво да предприема? На какво се дължи проблема според вас?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 ден
hash: 151412fd94
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Какво значи „храня се нормално“?

Нищо не се губи в природата - ако поглъщаш повече калории от изразходенето, то ти ще дебелееш (няма да отслабваш).
Това е и „тайната“ на твоите приятели - просто не консумират повече калории от изразходеното, независимо от това какво ядат!

За да отслабнеш, ти задължително трябва да смъкнеш калориите на 1200 на ден. Разбира се, можеш тези калории да ги набавяш теоретично дори само от фастфуд (2 дюнера на ден да кажем), но тогава задължително ще разградиш мускулна маса и ще се разболееш заради недостиг на витамини.

Аз ти препоръчвам нисковъглехидратна диета (има доста в нета) като гледай да си набавяш към 0. 8 гр. протеини на 1 кг. тегло, за да отслабваш само мазнини. Ако не можеш с храна да си набавиш тези протеини, питай за някакво прахче протеини, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ДА Е МЛЕЧЕН ПРОТЕИНА и си прави шейкове преди и особено след тренировка във фитнеса, замени 2 от основните ядения с такива шейкове, ако имаш воля за това.

Защо не отслабваш от самбо-джудо?
Това е чиста кардио тренировка и ти просто хабиш известен бр. калории. Проблемът е, че не са толкова много, колкото си мислиш и явно след тренировка хапваш повече от изгореното. Цял час умерено бягане на пътеката ти трябват например, за да компенсираш едни 250-300 калории от един Сникърс.
Човек може да отслабва и без всякакво кардио, ако смъкне просто бр. консумирани калории. Кардиото не води до трупане на мускули, да подобрява кръвообращението, но си оставаш дебел, защото надценяваш изразходените калории.
Повечето дебели хора можеш да ги видиш точно по кардио уредите във фитнеса. Задължително след тренировка са толкова изгладнели и фрустрирани, че се награждават с въглехидрати и така консумират повече от изразходеното! Възможно е дори да дебелееш заради кардиото!

Фитнес - не тренирай много серии с малко тежести! Прави 3 серии по до 6-7 повторения, но задължително на максимално възможните за теб кг. Не тренирай по-често от 4 пъти в седмицата, мускулите се правят извън фитнеса!


По принцип ти си с доста голямо наднормено тегло.
Аз на твое място бих заменила 2 хранения на ден с протеинов шейк 1 хранене на ден с храна, богата на белтъчини и мазнини плодове и зеленчуци, айрян, таратор - такива неща, но задължително не повече от 1200 калории на ден и НЕ ПОВЕЧЕ независимо от спорта, дори бих спряла кардиото, ако не мога да не ям много след това.

Не са верни следните митове

- мазнините стават на мазнини в тялото
Глупости! Мазнините са важни за клетките! Ние съхраняваме излишното под формата на мазнини, но това става преди взичко заради прекалено много въглехидрати, които след запълване на въглехидратните резерви веднага отиват в подкожните депа и още по-лошо - затлъстяват органите (в коремната кухина се пълни с мастни депа). Няма смисъл да консумираш обработени, индустриални ниско маслени продукти.
Природно нискомаслени продукти са изварата, киселото мляко например...всичко останало е фраш със захар и други боклуци, за да има маса някаква и вкус.
Същото се отнася и за холестерола - мит е, че идва от храни като яйца и масло, точно обратното е! Хапвай яйца и масло, но внимавай с калориите! Хубаво е например при омлет с яйца той да е от 1 яйце с жълтък и 2-3 белтъка - вкусно и полезно!
НАМАЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СОЛТА, защото задържаш течности. Ако спреш направо солта ще отслабнеш веднага 4-5 кг. само от течности, а достатачно сол има в месото, рибата и таратора.

- хранене малко, но по често
Точно обратното е доказано при опити в САЩ - който се храни по малко и по често само си играе с нивото на кръвната захар и непрекъснато е гладен и яде. Храни се по 2-3 пъти на ден

- мога да ям колкото искам, ако спортувам
Повечето калории човек си изразходва заради самото съществуване и поддържане на функциите на органите си (1400 при една жена дори да лежи по цял ден), със спорт ще изразходваш едни 300-500 калории допълнително и то, ако доста се потрудиш, което е 1-2 сникърса

- имам нужда от въглехидрати за мозъка си
въглехидратите не са жизнено необходими, защото можеш да си ги произвеждаш сам, ако консумираш достатачно мазнини с белтъчините - задължително 1 лъжица висококачествен зехтин в шейка, предпочитай кисело мляко по БДС и т. н., но СПРИ с печива, картофи, хлябове (включително и пълнозърнести), ориз, макарони, фаст фуд.
Единствено кората на бъбреците има нужда от въглехидрати, но количествата са толкова малки, че ти ще си ги набавиш с плодовете имаш ги на склад ще си ги произведеш от белтъци, ако консумираш достатачно мазнини и ВОДА.
Мит е, че мозъкът се нуждае от въглехидрати. Докато привключиш обаче на нисковъглехидратен режим ще имаш главоболие до 3 дни. Задължнително много вода!
Веднъж седмично можеш да ядеш 1 порция спагети - така си набавяш всички необходими въглехидрати! Повече изобщо не са необходими.

-имам забавен метаболизъм
Не е вярно! Само 5% от населението имат такъв по рождение, но той оказва много малко влияние за наднорменото тегло. Не е и вярно, че спадал метаболизма при нехранене, напротив - при пълно гладуване дори се увеличава, защото преминаваш в модус „намери храна“ - т. е. ние носим гените на нашите пра-пра родители, а те не са лягали на слънце, когато са нямали какво да ядат докато пукнат от глад, а напротив - при глад ставаш по-активен, за да търсиш храна и да ловуваш, еуфорично става състоянието, дори подобно на взимането на амфетамини и това е причината да има зависими от глад хора (анорексици) - те са престрастени към тези физиологични вещества, които имаме само при глад.

Не се тъпши значи извън основните 2-3 хранения. Гладът ще премине като пиеш 1 вода, а при умерен глад дори ще можеш да мислиш по-бързо и по-ясно.

Ако ме послушаш поне за калориите, ти ще отслабваш. Има и изследване на професор, който намалил калориите до 1000 и ял няколко месеца само бисквити Орео и тем подобни глупости, но до 1000 калории... отслабнал, разбира се, но тази диета не е за препоръчване!!!

 
  ...
преди: 10 години, 1 ден
hash: 143ff230a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Добре де, как ги смяташ тези калории? Как може работещ човек да следи колко калории точно поема? За ниско въглехидратното хранене - ясно, спира хляба, вафлите, тортите, бирата и колата. Ама как докато е на работа да изчислява калории? Все пак хората нямаме брояч на устата и на задника...

 
  ...
преди: 10 години, 1 ден
hash: 00e7fdea16
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Проблемът е в професията.
Жена съм и откакто смених професията със заседнала качих 12 кг за една година (от 55 на 67, а съм едва 170см!!! ), без промяна в храненето.
Да не говорим за постоянния стрес, често не си доспивам, работя посред нощите и всичко това си носи последиците.
Няма как с няколко часа спорт седмично да компенсираш цял ден седене явно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 ден
hash: 3cfe0bfe1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Говоря ти от опит! Аз за 6 месеца от ръст 178 тегло 115 станах 80. Но аз по мм вреден начин, бях спрял всякакви тестени изделия, газирано и алкохол. На теб ще ти препоръчам една диета, напиши в google 90 дни разделно хранене, много помага. Избягвай газирано, майонеза ако можеш направо да я забравиш. Алкохол и него трябва да се избягва, важно е и начина на хранене (бавно за добре смилана храна). С бира корем не се маха, не напразно хората казват "бирено коремче". Аз тея кела като ги свалих, също и през това време тренирах, но разбрах, че без ядене не става и започнах да се храня и тренирам яко, сега съм 86 но натрупвам само мусколна маса. Аааа да без малко да забравя, недей да ядеш след 20 часа и не се тъпчи пред компа с вредни храни, забрави ги. В 90 дневното разделно хранене ще намериш още подробности. Пожелавам ти късмет и дано да съм успял да помогна.

 
  ...
преди: 10 години, 19 часа
hash: 151412fd94
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Номер 2 - да се смятат калории изобщо не е толкова трудно, когато човек не превръща храненето в най-важното в живота си и се храни нормално - 2-3 пъти на ден.
В интернет има таблици със съдържанието на основните хранителни продукти. Просто си го разпечатваш и слагаш в кухнята. Помага и готвенето на по-прости, но качествени ястия. Например по-добре да изяде човек 150 гр. сьомга на скара със салата, зеленчуци и плодове за десерт от това да приготвя 3 часа мусака да кажем.
Освен това при такова наднормено тегло като при Автора е съвсем възможно да замениш 2 от 3 хранения с 2 протеинови жейка, които си имат изчислени калории. Така можеш да се храниш и на работното място например. Ябълките и другите плодове също си имат точно изчислени калории и така нататък.
Просто човек не бива да се храни по 10 пъти на ден, което е ДОКАЗАНО нездравословно, защото непрекъснато се играе с нивата на инсулина и задстомашната жлеза се изтощава и може да се разболее.
Ние сме създадени, за да живеем в условия на недостиг на храна и сол. Тези две вещества ги използваме много пълно, защото само така са оцелели предците ни. Всички имаме оптимиран метаболизъм за условия на недостиг, а който е с наднормено тегло трябва да се върне към нормалното количество храна просто и няма как тялото му да не отслабне. Не може да се пълнее от въздуха, а оправдания много, ако човек не иска истински да постигне своя цел. Трябва да се намали и солта, за да се оттърве тялото от излишните течности. 1 гр. въгледхидратни резерви задържат 4 мл. течност. Който се храни предимно с въглехидрати има от 3 до 7 л. течности, които разнася със себе си ненужно. Пробвайте с т.н. „Японска диета“, която е нисковъглехидратна и най-вече изключва всякаква сол и ще се оттървете за 1 седмица от поне 5 кг. течности, ако преди не сте я правили де и имате наднормено тегло.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: eaa23ed4c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Номер 5, много интересни и задълбочени коментари.
На този етап и аз се боря с килограмите-висока съм 178см, 82 килограма. Не работя в момента и водя застоял начин на живот.
Огромният ми проблем е т. нар. "емоционално хранене''..
Както и да се храня, имам дългогодишен навик- ставам посред нощ и започвам да се тъпча, приблизително в един и същи час. Като болестно състояние е все едно. И е от години....
Номер 5, можеш ли да дадеш идея за т. нар. "протеинов шейк", в моя случай-при положение, че имам да свалям доста килограми, в какви часове мога да го консумирам?
И как мога да го приготвя?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker