Разцепен анус - съвети? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Разцепен анус - съвети?
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 4623 пъти
Здравейте,

аз съм момче на 26 години и искам от сега да кажа, че не съм гей и никога не съм правил анален секс. Преди няколко години имах ужасен запек и в следствие на това при изхождането получих цепнатина в кожата на ануса. Разбрах го, защото прокърви и оставяше кървави следи по хартията. Не обърнах внимание на проблема, защото ми се стори нещо маловажно. В последствие обаче тази раничка започна да става все по-голяма и по-голяма, разрастна се към тестисите и сега ануса ми е деформиран, което води до проблеми с хигиената му.

Има ли лечение според вас? Много ме е срам да отида на лекар, пък камо ли да му покажа за какво става дума... съвети?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: bddd5723e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-добрият съвет, който всеки може да ти даде е просто да отидеш на доктор, защото докторът ще ти ПОМОГНЕ! Той НЯМА да ти се смее.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c7df16094f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че имаш външни хемороиди, ако не и някакъв вид доброкачествен тумор (за последното е малко вероятно). Има в аптеката едни кремчета, които са с апликатор - БЕЗ РЕЦЕПТА СА, не са вредни (с пчелно млечице и т. н. - вземи на немската фирма).
Тези кремчета с апликатор има как да се впръскат в самия анус и се улеснява самото изхождане, с което се дава възможност да ти зарастнат раните. Водят до облекчение веднага!

Иначе ти задължително трябва да промениш начина си на живот и на хранене както и да си поставиш някакъв срок, в които, ако нямаш подобрение да отидеш на лекар

1. ЗАБРАНЕНИ ХРАНИ - всички видове печива, бял хляб, ВСЯКАКЪВ ХЛЯБ (да, дори пълнозърнест, с фибри и т.н.), мюсли и всякакви неща, които дразнят, картофи, ориз, макаронени изделия, зрял боб (дразни), фаст фуд, закуски, сладки неща (черен шоколад е ОК в ограничени количества)

2. Вземи си прахчета с пробиотици и консумирай много кисело мляко, айрян таратор - БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ

3. Напитки - Пий най-малко 2, 5 литра вода, лято е! - СПРИ ГАЗИРАНИ НАПИТКИ И СОКОВЕ.
Кафе и чай са ОК, при билковия чай не прекалявай, има растения, които в прекалени дози водят до отравяне.

Алкохол умерено като по възможност бира

4. Храни се предимно с плодове, зеленчуци (БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ), качествено месо (по 200 гр. на хранене), РИБА, избягвай колбасите (с много сол са и са боклуци), яйца, мляко и млечни продукти задължително преди всичко кисело мляко
Ако се храниш по този начин ЗАДЪЛЖИТЕЛНО спазвай нещата от н. 1 - ти тогава запек няма как да имаш, което ще даде възможност на тъканите да зарастват, ще отслабнеш, ако имаш наднормено тегло, но най-вече консистенцията на изпражненията в рамките на 1-2 дни ще се нормализира.
ТЕСТ - яж царевица, зърната остават често в изпражненията - трябва да ги видиш в рамките на 1 до 3 дни, ако не се случи - веднага на лекар.

Не забравяй да ядеш достатачно месо и риба - за мъж ти трябва 1, 2 гр. белтък на 1 кг тегло, за да не разградиш мускулна маса при нисковъглехидратната диета.

5. Спри цигарите или поне ги намали - водят до стесняване на кръвоносните съдове и цялостно отслабване на имунна система и огранизма - акутно ОТРАВЯНЕ и избива на някъде, вземи си високо дозирани витамини, ако не можеш да спреш цигарите

6. Почни да се движиш повече - поне разходки ежедневно

7. Ако нямаш подобрение до 3-4 м. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО отиди на лекар.
Може би става дума за вътрешни хемороиди, които само оперативно се премахват, но може дори да става дума за вид тумор.
Виж (напипай), ако имаш вид образования, след като си се намазал с крема, който ти препоръчах се опитай с пръст да ги прибереш навътре в ануса. Ако не се получи и боли при сядане, каране на колело и така нататък както и ако не можеш да контролираш вече отходните си функции ВЕДНАГА потърси лекар ГАСТРОЕНТЕРОЛОГ, ХИРУРГ, ПРОКТОЛОГ.
Няма нищо гейско или ненормално в заболяването ти - това се случва на поне 1/3 от възрастните заради стила ни на живот. Лекарят това го е учил 10 г. и много добре ще разбере, че не си гей (там проблемите са други), но ти не можеш да водиш нормален живот с такъв проблем!!!
Ако се наложи операция, задължително потърси съвет на поне още 1 лекар.
Задължително дори след операция спазвай съветите ми, защото само така ще предотвратиш запека, което веднага би ти докарало същите проблеми дори след операция!
Преди да стигна до твоето състояние аз промених по този начин диетата си и живота си, четох много и при мен хемороидите се прибраха и нямам никакъв проблем от 1 г., чат-пат си позволявам хляб и дори дюнер, но не по-често от 1 път в седмицата и то, ако се чувствам добре. Всичко останало връща запека и проблемите.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: d123fd65d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Твоят aнус съвсем не е първият, който ще види лекaрят.
Не се лигaви кaто мaлко дете, a върви веднaгa. Виж докъде си се докaрaл от притеснение, a е можело още кaто е билa мaлкa рaничкa дa приключиш с този проблем.
Стaвaй от компa и бягaй нa лекaр!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 26eeed51e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Анусът трудно може да се "сцепи". 99% съм сигурен, че става въпрос за фисура. Знам, защото и аз имах същия проблем и стана по същия начин, който описваш. Когато отидох на лекар, не само не ми се смя, а дори ме изгледа, все едно съм егати непокиста, в смисъл, че е трябвало да отида много по-рано. Вече беше късно за лечение и трябваше лека операция, при която си тръгваш същия ден. Няма болка, няма нищо.

На лекар и адвокат всичко се показва и казва. Отиди час по-скоро, защото по-зле ще става. Докато е време, може да минеш по-леко. Това представлява раничка вътре в ануса. Тя обаче не може да зарастне, защото постоянно се дразни при свиването и разширяването на сфинктера при изхождане. С операция се прави един шев отвътре и си като нов. Е, 1-2 месеца ще понаболява при акане, ама няма как, пък и не е болка за умиране.

Иначе има бабешки рецепти със смрадлика, вариш и се подмиваш всеки ден. И без да ползваш тоалетна хартия, а само с измиване със смрадлика след изхождане (или поне с вода, а вечер със смрадлика). Но ако е в напреднала фаза няма да ти помогне, най-много да те облекчи временно.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 74579e7fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   трябва да отидеш на хирург, няма срамно, все пак са там за това... не го отлагай..

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: dab1517128
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   По-добре намери някой печен гей да те прегледа. От него няма от какво да те е срам пък и те имат богат опит с подобни преживявания така че може да ти дадат даже по-компетентен съвет от чич доктор.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 7c5a1856f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прави си чай от Бял равнец!!! Пие се по рецепта, купува се без рецепта от билкови аптеки - на ул. Поп Богомил в София например.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker