Как аз победих акнето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121546)
 Любов и изневяра (29806)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21916)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как аз победих акнето
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 5182 пъти
Здравейте, аз съм момче на 17 г. и вече от близо 6-7 години се боря със акнето. И преди около 3-4 месеца успях да го докарам да максимум 1 пъпка по лицето.
Разбрах че доста фактори влияят в/у предизвикването на пъпки. Честото седене пред компютъра, яденето на много сладко и млечни продукти, голямо количество пот която остава неизмита дълго време са главните фактори поради които на мен лично ми излизат пъпки (За всеки отделен индивид има различни фактори които му влияят).
Макар из целият интернет да пише че са митове това изобщо не е така, защото в моментът в който хапна малко шоколад или ям нещо със много захар след около 3-4 часа ми се появява голяма пъпка.
Аз лекувам новопоявилите се пъпки по следният начин (поне при мен работи) : Ако пъпката е много голяма и има връх я изстисквам... това може да доведе до временно ( за около 1 ден или по-малко) зачервяване и подуване, но поне ще може да изчезне много по-бързо. След като я изстискам слагам около 2 ч. л. вода в чаша слагам 2-3 хапчета ацетизал (което е много близко до аспирин ако не е точно аспирин) който може да се намери във всяка аптека за по-малко от 2 лв. и размесвам водата с хапчетата докато не стане на рядка каша. След което със клеча за уши нанасям обилно количество (не обичам да пестя) от сместа в/у пъпката и периметъра около нея.
Това работи учудващо добре... не при всички пъпки става бързо, но на мен ми е изчезвала пъпка (сравнително голяма) за около 2 часа с този метод.
Други методи които съм пробвал и вършат работа са : паста за зъби в/у пъпката (не бива да стои много дълго защото ще изгори кожата), маска от домат (препоръчително е да е пресен и да има сравнително доста сок по него), леден компрес в/у пъпката (аз слагам намокрена кърпа във фризера докато не започне да хваща скреж и я притискам силно към пъпката след изтискване) този метод също е много бърз но може да остане временен белег.
Аз съм получавал доста белези от пъпките и разбрах че може просто да си направиш рана вместо пъпка (по-бързо зараства и когато хваща коричка белегът изчезва)... иначе щяхме целите да сме в белези от падания и ожулвания още от малки.
За запушени пори (които също могат да са фактор за акне) сипвам гореща вода във тенджера, покривам главата си със кърпа и се надвисвам над тенджерата за да отпуша порите, след което със морска сол или със грис за качамак разтривам лицето си и ако остане някъде изстискам черните точки, след което мокря лицето си с ледена вода за 1-2 минути и го мажа със лосион от алое вера (ако не можете да откриете опитайте с крем здраве или какъвто и да е противо-бактериален продукт.
Дано да съм ви помогнал с нещо.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2f069563df
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Честито - просто си израстнал пуберитета!
Иначе ако имаш белези от акнето задължително лятото ползвай слънчезащите крем за лице крем за избелване на кожата на лицето и премахване на белези от акне (има в аптеката и на Garnier в дрогериите - работят на принципа на много голямо съдържание на витамин С).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker