Как да постъпя - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Как да постъпя
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1498 пъти
Здравейте аз съм майка на 32години имам син на 9 години. Та проблема е че той е много дебел 1. 35 52кг. Аз много искам да му помогна да отслабне, но проблема e , че баща му също е дебел близо 120кг, но за него не ме интересува. Но проблема е, че той работи само нощна и през деня са заедно с малкия. Карат ме като се прибера от работа да готвя по 3-4 ядене, за да имат за обяд. Примерно малкия яде едно пакетче супа на Маги което е три купи плюс 3-4филии и хляб и не му стига. Аз му казвам да спре да се тъпче. И той каза не се тъпча вчера ядох малко 4 парчета пица тоест една малка пица и три ролца от раци. Аз замълчах, но един ден като изяде една чиния мусака и каза, че иска още му отказах и мъжът ми каза сложи още на детето това че ти ядеш малко не означава, че и детето трябва сложи му. Тук е момента да кажа, че аз съм 1. 65 50кг и ям според мен нормално. Една вечер изяде 3 чинии мусака 2консерви с риба тон 3 паници супа на Маги и 6-7 филии това на мен ще ми стигне за 1 седмица вечерта го чух , че става да си вземе нещо за ядене сутринта като станах видях, че липсва 1 шоколад 1кутия с бисквити и един Lion. Скарах му се че само се тъпче, но баща му каза да го оставя на мира. Вече не знам какво да правя как да спра детето ми да яде толкова много моля помогнете ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: a059ec774a
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Детето е ваша отговорност като родители. Не знам кой пазарува, но как можеш да храниш детето си с такива боклуци? Спри да купуваш Маги, пълно е с малтодексин и др. БОКЛУЦИ, които те карат не само да се тъпчиш, а и са карценогенни - причиняват рак!
Спри с фаст фуда и сладките неща. По-добре готви ИСТИНСКА храна 1 ч. на ден, ДОСТАТАЧНО храна, не да се тъпчат с хляб.
Режи плодове, зеленчуци, прави таратори, крехки паржоли, стейк, пилешко, яйца, млечни продукти. Пица? Това може да е изключение, например като сте навън някъде, но НЕ Е ХРАНА. Ако толкова искат сладко- направи им ТИ нещо, поне химията ще спестиш.
Няма ген за дебелост, има нездравословна и обилна храна. Ходи на разходки с детето при всяка възможност, запиши го на спорт и в краен случай на санатариум отидете, за да се научите и двамата на здравословен начин на хранене.
Ти си слаба, само защото ядеш малко. Тези мъже имат нужда от големи порции и са с разширени стомаси вече- виж таблиците с калориите на хранителните продукти! Например можеш да направиш гръцка мусака, която е с тиквички и патладжани, а не с картофи. кога последно готви боб със свинско да кажем? Кога готви последно месо със зеленчуци, пилешко?
Ако нямаш време - ами вземи две пилета на грил, направи салата и таратор.
Не искам да те плаша, но който е с наднормено тегло като дете, най-вероятно ще се бори цял живот с него. Вие на детето му поволявате всичко и бас държа, че сладко сте му давали от най-ранна възраст, а плодовете и зеленчуците са чужди във вашия дом.
НАПРАВИ НЕЩО СПЕШНО!
За големите кореми готви големи порции.. месо и зеленчук БЕЗ КАРТОФИ И ОРИЗ, щом се тъпчат така с хляб. Постепенно вкарай пълнозърнест хляб, но ти няправиш ли достатачно месо, те хляб няма да ядат толкова. За мъжът ти преготви 250 гр. месо за порция, за момчето 200 гр. Месото засища бързо. Ако ти е скъпо - ами прави ястия с яйца, но боклуците, които купуваш са също скъпи. По-добре за тези пари вземи качествено месо, не кайма, а истинско месо и млечни продукти и ще се заситят бързо, което и за теб значи по-малко готвене и нерви.
Спри най-вече Магита боклуци да купуваш, а седни и направи една истинска пилешка супа с много месо и зеленчук. В началото може да не искат да я ядат, защото са привикнали на боклуците, но като им огладнее задника ще ядат!
Гледай само ти да пазаруваш и гадории не купувай. Който иска сладко и фаст фуд, ще трябва сам да си стане и да си ги набави, но мотивацията ще е ниска, ако ти у дома имаш вкусни гозби, плодове ...в началото и домашни сладкиши като намаляш постепенно честотата им!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d8365e0495
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ми той расте и не е редно да му намаляваш храната. Не е здравословно, нито пък ще постигнеш успех. Давай му същото количество, но по-скоро спри да го храниш с боклуци като Маги, Лайън и такива джънк фуд. Гледай да му даваш зеленуци, плодове, чисти варени меса (в краен случай печени, но без Magi) като риба, пиле, телешко, заешко, също и яйца и ядки. Спри свинското, агнешкото и всякакви тлъсти меса. Намали му солта, захарта и мазнините (сметана, олио, зехтин, майонеза, маргарин, краве масло). Вместо сладко му давай плодове или мед, можеш да приготвиш някакъв бърз десерт с мед например мед с орехи или с лимони, мед с мюсли и някакъв плод по избор. Друг хубав десерт е кисело мляко с някакви плодове - с пъпеш се комбинира добре, с ябълки, банан, портокал, зависи от предпочитанията му. Намали му и тестото. Дори и спагетите са за предпочитане пред пица и хляб, ако е хляб, поне да е пълнозърнест. Категорично спри пърженото.

Ако говориш английски тука ти предлагам схема на хранене за дете на неговата възраст.

http://www.caringforkids.cps.ca/handouts/healthy_eating_for_children

Освен това го запишете на спорт, който му харесва. Няма лошо да яде, стига да не са боклуци и стига да го изразходва изяденото. Даже по-добре да яде много и да го изразходва, отколкото да не яде.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a059ec774a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Споделям мнението на, но май за мазнините нещо не е разбрала

Healthy fats are also found in most vegetable oils, salad dressings, non-hydrogenated margarines, nut butters (e. g. peanut butter) and mayonnaise.

ТОЧНО обратното пише в препоръчания от НЕЯ текст - да не се ограничават нахаос мазнини, защото съдържат омега 3 като авторите препоръчват повечето растителни масла, дресинги за салата, НЕхидрогенирани маргарини, фъстъчено масло и майонеза!

Аз мога да фопълня, че много е полезна тлъстата риба като тон и сьомга. Мазнината засища и дава на храната добри вкусови качества. Мъжете на Авторката набиват най-вероятно хляб, защото не могат да се заситят с яденето й, което говори, че е бедно на мазнини и белтъци, но богато на въглехидрсти (пица, картофена мусака, сладки неща), а малтодексинът в Маги и тем подобни засилват апетита!
Нискомасленото хранене е отхвърлено вече, а в САЩ откакто консумират нискомаслени продукти са станали огромни. Например по-добре дай едно нормално кисело мляко на детето си, ще се засити и ще мирне.
Важно е и да не яде по-често от 3 пъти дневно, защото така винаги ще е гладен. 1 банан на ден е също добро решение, ако е гладен следобяд.
Имай винаги в хладилника извара, масло, кисело мляко, сирене, яйца, шунка.
Ако момчето обича риба тон - прави му салата с 1 консерва само, две консерви са МНОГО.
Това, че бащата е дебел не обрича сина му! Говори с мъжа ти, че не искаш детето то да страда от диабет и подигравки и да не ти се бърка в храненето му, а в противен случай търси дебелариум, защото сега е времето да спре да пълнее, а в пуберитета ще се издължи и няма да е дебел вече. Говори и с мъжа ти да отслабне поне с 20 кг., защото го заплашва диабет и сърдечни болести!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d8365e0495
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Относно мазнините най-добре да са от риба, защото са омега и са полезни. Млечните продукти също са полезни за децата, вкл. и тези с мазнини без сметана. Между другото ако не може без хляб, му прави домашен хляб, има си специални фурнички. Така хлябът е евтин и здравословен, стига брашното да е хубаво. Един познат смъкна 2 кила само от това. Всъщносг се пълнее повече от Е-тата на хляба, отколкото от самия него.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 514ef2f07f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Миличка разбирам те, но в момента нищо няма да промениш, просто защото дори и ти да не му даваш баща му ще му даде. Но изчакай да влезе в пубертета и когато види че момичетата си падат по ЗДРАВИ, ДОБРЕ ОФОРМЕНИ МОМЧЕТА С РАЗВИТИ МУСКУЛИ той сам ще се осъзнае какво си е причинил. Повярвай той лично ще си промени начина на живот, за да прилича на другите момчета (а и най-добрата промяна идва от самия теб, а не когато друг те кара)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker