Вода за животните - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121367)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6480)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вода за животните
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 2075 пъти
Свърши сезонът на дъждовете и сега ни мъчат почти рекордни жеги. В много квартали бездомните животни и птици нямат достъп до вода. Направете добро като поставите купичка или изрязана пластмасова бутилка с вода пред блока си или в градинката. Животните също страдат от горещината. Нека сме човечни....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: c3a5500d53
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Аз слагам вода и храна за бездомните животни от доста години.

Радвам се, че има добри хора!

И аз се обръщам към вас, мили хора, слагайте изрязани шишета от минерална вода пред блока си за животинчетата, които нямат дом и стопани.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 466912a3fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

2.   Надявам се да не ми бъде изтрито и моето мнение по въпроса. А то е:
Оставете природата на мира ако я обичате!
И птиците и животните ще си намерят храна и вода.
А по специално кучетата, за които намеква автора (макар да не ги споменава директно, ама това "без стопани" разкрива) са много, дори прекалено много и не трябва да бъдат нито хранени, нито поени. Ако бъдат по-слаби и изнемощели, ще бъде по-безопасно за хората, така бъдете "по-човечни".
Аз ще посъветвам автора да остави една такава паничка с храна или вода някъде в Западна Европа, така че да го видят поне 5 души и после да разправя какво се е случило- каква глоба е платил.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ed4ce82cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Надявам се коментарът ми да бъде добавен, за да поучи някои хора.
Номер 3,
Мисля, че точно заради такива хора, които не помагат на бездомните животни, те (особено кучетата) стават агресивни и нападат хората. А такива като теб да се поставят на мястото на животинчетата, които се борят да оцелеят с оскъдната храна и вода. Да, вярно е, че има прекалено много бездомни животни, скитащи по улиците, но това е работа на специални работници, които ги кастрират. Наскоро четох във вестника, че пет малки, бездомни и гладни котенца отишли до едни момчета за храна, а те ги измъчвали и им изболи очите. Така че предпочитам да се грижим за бездомните животинки, отколкото да стават такива неща, защото ако те не са били гладни това е нямало да се случи.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a59c0e2efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Леле, само не ми казвай, номер 2, че понеже така правят в Западна Европа, това е много "цивилизовано" (а дори не искам да използвам тази дума, тъй като днешната цивилизация е гнусна- войни, убийства, разврат, кражби, лицемерие, егоизъм).... Да те глобят, защото си помогнал на живо същество в беда, ... не знам как да го тълкувам. А ако си чак такъв защитник на човеците, преди малко гледах експеримент как преоблечен като клошар човек пада на земята и никой не идва да му помогне, а го подминават с часове, ... после повтарят експеримента, но с мъж облечен с костюм и вратовръзка- избиха се да тичат и да го питат дали е добре... Та и животните- понеже едно-две са били агресивни ( и то не се знае по какви причини), дай сега да отритваме всички останали. Не става дума само за кучета, има и котки, таралежи, и всякакви други животни из парковете и градинките покрай блоковете. Птиците също. Нали не мислиш, че трябва да съм глобена понеже през зимата правя хранилки за синигерчетата??? Много е страшно, когато хора като теб разсъждават по този начин- егоистично и злобно е.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: cd48c75293
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 2, а да ти е хрумвало, че бездомните кучета стават най-агресивни точно защото са гладни. А това, че са много, ами много са, ама по наша вина. Мигар не познаваш хора, които са си взели куче, гледа ли са го няколко месеца, решили са, че не им се занимава и са то изгонили? И после защо имало бездомни. А това куче като излезе на улицата, ако не е кастрирано, ще се размножава и накрая вие гоните едно, то става родител на двайсет. И после ревете, че имало бездомни кучета. А кой си изхвърля кучетата когато го мързи да ги гледа? Ами човекът. Така, че сами сме си виновни. е съм някоя луда, че да напълня дома си с кучета и котки, пределно ми е ясно, че е невъзможно, но поне мога да се опитам по някакъв начин да направя живота на тези животни малко по-лек. В крайна сметка те нямат вина, че някой ги е изгонил или че са се родили на улицата. Те просто се опитват да оцелеят.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 466912a3fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Аз съм номер 2 и отговарям на кучелюбите:
Нали авторът е казал нещо (да се поят кучетата), аз казвам да не се поят и точка. Какво сега- ще броим кой колко ще каже ли?
Не приемам да се обобщава, че "човекът" бил виновен да има бездомни животни. Аз не съм виновен!
Иначе всеки се бори за оцеляване - идете да храните и сърните в гората, недейте да цапате града! Много е лесно да се сложи паничка с остатъци на 50м. от къщи и вече съвестта е чиста - запазени са ви първите места в Рая може би. Но не чистите след кучетата- те нали не са ваши. А кучетата стават все повече и повече и вече нормалните хора се борят за оцеляване.
Аз бих призовал ако някой види паничка с вода - да полее с нея някое цвете или дърво и да я хвърли в близкия контейнер.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 6d51f11993
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Номер 5, заради клипчета които си гледала ти отричаш цялата съвременна човешка цивилизация.
Гледай нещо по-жизнерадостно:)
Да ви уведомя само, че за бездомните животинки в Бг си има съответните служби да се грижат за тях.
Случайно знам, че в един от големите градове в Бг приютът за кучета е с климатици.
Хората ходят там и си вземат кученца да си ги гледат в къщи.
Или се обаждат там, ако видят гладни и нещастни животни.
Което е за предпочитане пред аматьорски самоинициативи.
Между другото, номер 5, ти сигурна ли си, че храниш синигерчетата правилно?
Аз например моите папагали ги водя на ветеринарен лекар и той ми казва с какво да ги храня.

Y D

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a59c0e2efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   То се знае, че захване ли се тема за животните винаги се стига до безкрайна полемика и спорове. Всичко това е ненужно. Който иска- храни и пои, който не иска- не. Точка. Никъде не виждам авторът да е споменал кучета, както се твърди. В града не живеят само кучета. Както и да е. Въпрос на личен избор е и една паничка вода няма да застраши живота на "нормалните хора, които се борят за оцеляването си". А как ви се струва това, че скоро излезе новина за малките момченца, които палят със запалки бебета-котета??? Това нормално ли е? Та мен повече хора са ме заразявали с вируси и бактерии, ако и това е причина да не се грижим за жиовтните. Изобщо темата е неизчерпаема и няма смисъл да се дискутира. Призивът е да се остави малко вода някъде. Нищо страшно няма.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 360034b7b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А който не иска да има изобщо кофички с храна, панички с вода, кокали във вестници, кашони с черги какво да прави? Къде да иде да живее? Не можем всички да емигрираме. Искаме чисти градове!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 225ee206c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Трябва да има големи глоби за действието, оставане на храна и вода в чинийки по улиците. Така не само че не помагате на животните, но и пречите на хората. Като оставим това че спомагате за прираста на уличните животни, можем да кажем, че пречите на самите тях.
1. Храната оставена на улицата се разваля, вмирисва наоколо, разболява стомасите на животни, които са хапнали от нея.
2. Не всяка храна е полезна за всяко животно.
3. Когато приучиш животното, че на даденото място се оставя храна, то спира да търси и забравя как да се грижи само за себе си. когато в даден момент не оставиш храна, защото си на почивка, животното страда.
4 На тоя със синигерчетата мога да кажа, че със сигурност не храни синигерчетата с правилната храна. Хлебните трохи са вредни за птиците. Когато слагаш храна на птиците, била тя и вид зърна, те спират да летят достатъчно продължително в търсене на храна /лишаваш ги от гимнастиката/, съответно им отслабва мускулатурата и биват по лесни плячка за враговете си /котки/, спират да търсят разнообразна храна, мушички и др /лишаваш ги от важни за организма им вещества/ от там приръста на мушиците се увеличава и т. н.
Природата си знае работата тя отглежда всички видове животни милиони години, те не са живи заради вас и без вас няма да умрат. Като се намесвате в работата на природата влияете на цялата околна среда. Колкото и голяма жега да е през август, няма увеличение на трупове на мъртви от жажда улични животни и котки, така че природата в квартала ви не зависи от вашата чаша вода, само замърсявате квартала си с тъпите чашки и кофички.

 
  ...

...
преди: 8 години, 16 дни
hash: cc9fbdebcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Номер 11, страшно ме успокои!
Все повече изпадам в депресия като гледам големи кучета в центъра на Варна, как оцеляват без вода! Да, наистина, като се замисля, си прав, че те намират отнякъде-в центъра на Варна има няколко шадравана и сладководно езеро... Но.. Утре ще им оставя изрязана дамаджана с вода.
Била съм в много държави, животните не са виновни, че ги оставят да умират по улиците от жажда! Защо общинарите и депутатите разрешават
да се пускат животни по улиците да се мъчат, докато умрат или някой психопат им направи нещо? Докога питам аз???
Защо в Германия и Англия с игла да търсиш, не можеш бездомна котка да намериш, та камо ли куче? Искам да емигрирам най-вече заради този болен проблем, защото не издържам повече да гледам страдащи животинки по улиците..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker