Ще помогне ли дерматологът? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Ще помогне ли дерматологът?
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 3135 пъти
Здравейте,

Аз съм на 15, момче и имам проблем с акнето от вече близо 4 години и просто ще се побъркам още малко, ако не намеря решение за този проблем. В началото акнето ми беше повече, носех дълга коса, която не ми отиваше изобщо, но все пак не я махах, защото ми закриваше част от гадните пъпки на челото, както и да е вече от няколко месеца си ходя с прическа, която ми стой прилично и се харесвам с нея, но проблема с акнето така и не изчезна. Трябва да кажа, че не е чак толкова много, въпреки, че го има не е както преди.. Пробвал съм какво ли не, нищо не ми помогна така, че кожата да ми е такава каквато искам да е.. Хигиена? За това не ми се говори просто съм чел толкова неща да си мия лицето по 2 до 3 пъти на ден сутрин и вечер, да се мажа с кремове, да ям здравословно, да не си пипам лицето... Всичко съм пробвал и да помогна, но пак имам пъпки и ми се струва, че тъкмо, когато една изчезне се появява друга и направо ми смазва самочувствието, вече ме е срам да изляза така всички около мен с чисти хубави лица, аз съм като бурен.. Най-вече имам черни точици и не съм сигурен на български как да го кажа, но на английски ги наричат ''blemishes'', нещо като ефект след пъпката, белег, който остава след като пъпката изчезне, челото ми е просто цялото в така наречените 'blemishes/белези' и по някой път направо ме е срам да се погледна в огледалото.. Исках да попитам, ако някой от вас е имал такъв проблем и е посетил дерматолог, знам че е около 30 лева прегледа, парите не са ми проблем стига да ми помогне да изчезнат НАПЪЛНО! Търпелив съм, принципно, но вече 4 години това тъпо акне ми смазва самочувствието и направо не знам какво да правя вече. Та въпроса ми е помагат ли наистина дерматолозите, и ако някой ме насочи към добър дерматолог в района на София, аз съм от Перник, но дядо ми и баба ми живеят в София така, че това не ми е проблем.. Благодаря предварително на тези, които благоволят да помогнат!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 83416e8d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами, да върви на дерматолог. След като не изстискваш и не чоплиш пъпките и черните точки, спазваш добра хигиена, внимаваш какво ядеш и въпреки всичко проблемът си остава, най-добре иди на лекар, защото понякога причината е вътрешна (примерно хормони). Добрата новина е, че това няма да трае вечно, лошата е, че тия гадости ще изчезнат чак като минеш 20, но поне до тогава лекарят може да ти помогне да ги намалиш значително. Сестра ми имаше същия проблем и лекарят и беше предписал някакви специални кремове, които наистина и помогнаха доста. За това върви и дано ти помогнат, че наистина е доста гадно.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 41535ff1d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Белези след акне остават, когато чоплиш прекалено много пъпката. На всички тук препоръчвам лосиона Акне Аут Актив, който ми изчисти лицето на 90% за 2-3 седмици, но действа докато го ползваш. Ходих на козметици и дерматолози, но бяха пари, хвърлени на вятъра. Имай предвид, че в тази възраст, хората без акне са много малко. Винаги ще ти излизат по 2-3 пъпки, въпросът е да не са повече.
Друго, което ползвам, е магнезиево мляко (чисто, без разни овкусители, около 5-6лв. в аптеките). Предназначението му е за "нередовен стомах", но действа страхотно на хора с мазна и склонна към акне кожа. Потърси milk of magnesia в youtube и ще видиш много клипчета, които обясняват подробно какво и защо. Нанася се с памучен тампон на лицето след дневния крем, матира много добре кожата и намалява отделянето на себум, който води до лъщене и поява на пъпки.

Успех! :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 92431dc2bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   И аз имах същия проблем. Опитах всичко възможно, кремове, хранителни добавки. Без ефект. Накрая отидох на дерматоложка. Вече нямам никакви пъпки. Лицето ми е съвсем чисто. Лекарката, на която дължа това е д-р Лиляна Маркова, познавам и много други хора, на които е помогнала.
Кабинетът е на ул. Фритьоф Нансен №15. Понеделник, вторник и четвъртък - от 12. 00 до 15. 00 часа
Сряда и петък - от 8. 30 до 11. 30 часа. Отиваш на място, не се записва предварително час. Докторката е много възрастна и един месец работи, един-не. Ако успееш да я намериш, най-вероятно ще те излекува и ще забравиш за акнето.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c6cf541d7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Зинерит е по-добър от Акне аут . Преди бях с акне аут , действаше ми , но спря , а и много изсушаваше кожата ми . Сега ползвам Зинерит и съм доволна .

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker