Сваляне на килограми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Сваляне на килограми
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2153 пъти
Здравейте на всички. Пише Ви едно 14 годишно момиче. Понеже, вече както разбрахте, искам да сваля килограми. Имам да свалям около 25-30 кг, знам, че са ужасно много, но поради причини за 1 години ги качих, и понеже ме мързеше да ги свалям, се натрупаха. Попитах, моята лична лекарка как мога да ги сваля, каза ми само без диети. Нямам много опит и затова, ще питам вас. Как точно да ги сваля, за никъде не бързам, някъде до лятото ще ги сваля ли?
Благодаря, че прочетохте историята ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 66a02e94b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И бях като теб, но се взех в ръце. И искам да ти кажа, че лекарката ти е права - не спазвай никакви диети (90 дневна, японска, etc. ). Ще ти кажа как аз свалих и продължавам да свалям по около 700гр-1кг на седмица:
1. В училище на голямото междучасие си взимам ябълка от кафенето (важно е за организма да закусва, но не тежка храна).
2. Спрях всякакви "удоволствия" като бисквитки, шоколад, чипс и т. н. Ако много ги обичаш, можеш да си ги позволяваш веднъж на две седмици (аз правя така - на всеки втори петък си взимам по един чипс).
3. Има три варианта относно вечерята
-Не вечеряш
-Вечеряш някакви плодове/салата (аз лично си беля мандарини)
-Вечеряш нещо по - тежко, но задължително преди 17:30!
4. Пиеш много вода - по 2 литра на ден минимум
5. Спиш поне 8 часа вечер
6. Яж разнообразно (аз лично не го правя, защото съм на квартира в друг град и си нося храна от вкъщи, но е препоръчително).
7. Избягвай стреса

Аз лично наскоро започнах диета. Бях 73. 3 килограма като започнах, а сега съм 65. 2 и продължавам да свалям. Помни - номерът не е в това да спазваш някаква диета, а в това да се грижиш за организма си. И още нещо - не спортувам. Не знам дали обичаш спорта - ако да, давай смело! Но аз не го харесвам особено и пропускам. Мисълта ми е да не се притесняваш. Пак има ефект дори без спорт.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: cbad737835
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Макар, че лекарката ти е предложила без диети не мога да се сдържа да ти предложа 90 дневната диета. Можеш да свалиш между 5-25 килограма за 3 три месеца. И ако го съчетаеш със спорт още по добре -фитнес, разходки и т. н. потърси в гугъл тази диета. И даже не е изобщо ограничителна. Аз бях 63 килограма, започнах я, за един месец свалих 4 килограма без спорт. Втория още 3, но после вече ми писна да я спазвам и я спрях. Скоро пък ще започвам фитнес. Така че успех, каквото и да решиш :)

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 62d10e7165
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   2, хайде не си позволявай такива съвети, моля! След 90 дневната си докарах остра бъбречна недостатъчност. Това е младо/малко момиче. След като лекарката и и е казала БЕЗ диети, ти, в качеството си на каква се произнасяш?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 91f58e0093
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1 е много прав, но все пак идва момента, че не може изведнъж от обилно хранене да се премине на високи ограничения относно храната. Най-добре бавно по стъпки променяй хранителния си режим, а не на веднъж, защото съм опитвал така и резултатът ми беше такъв, че отидох и изядох така 2 дюнера.
Относно храната в училище. Не знам как е при другите училища, но лично при мен имаш избор да си носиш храна, да си купуваш пици/тостери или да идеш до Триумфа :D Аз лично избирам последния и от там си купувам "Зърненки" и една ябълка. Съответно имам едно шишенце с вода което естествено презареждам. И така закуся вкъщи готвено търпя съвсем лек глад, защото естествено едни зърненки не могат да ме нахранят и след това като се прибера пак хапвам. Идеята е да не се случат вариантите:
1. Да гладуваш по време на училище и като се прибереш да ядеш масивно количество храна.
2. Да ядеш вредни храни (пици, тостери и etc. ) по време на училище.

Има още огромни количества информация, които могат да се кажат по темата, така че ако те вълнува както и предполагам сподели.

За сега да ти дам един стимул. Вредните храни и особено мазните могат да ти покачат драстично холестерола което може да ти докара проблеми на ранна възраст като високо кръвно и много други. Също така, ако прекаляваш със сладки изделия съдържащи доста захар кръвната ти захар може доста да се покачи и ако продължиш да се стигне до диабет.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: cbad737835
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Номер 3, не на всеки действа така диетата. Ти ако си се ограничавала прекалено много, може да е от това. И изобщо грешно да си я правила. Усети ли, че има нещо нередно веднага я спира разбира се.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 31182a239d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пий вода 1. 5-2 литра на ден, зелен чай, разделно хранене, спортувай или най-малкото ходи пеш поне 1 час на ден, изкачвай стълбите вместо асансьор, не вечеряй по-късно от 18-19. 00 часа. Яж плодове вместо сладки неща, без газирании натурални сокове, без тестени неща. Яж/ пий лимон/ прясно изцеден лимонов сок и т. н.
Успех

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 62d10e7165
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Н 5, а ти гарантираш как точно ще подейства конкретната диета на това дете ли?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 37d0a76b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Лекарката ти е права - не трябва да почваш разни диети, които УЖ ти гарантират много свалени кг за кратко време - появява се йо-йо ефектът и може да свалиш 5 кг, а после ще качиш 6-7, както и кожата ти ще се разтегне бързо и ще получиш стрии, които си остават, затова е много хубаво, че не бързаш със свалянето. Трябва да се сваля бавно и равномерно, което се равнява на трайно.
1. Като начало спри да ядеш сладки неща - вафли, бисквити, чипсове, шоколади и т. н.. Когато наистина много ти се прияде сладко, хапвай МАЛКО черен шоколад или МАЛКО фъстъчено масло или тахан, а също може и кисело мляко с канела вътре и ябълка нарязана. С тези неща замествай всички сладки и вредни неща, които си свикнала да ядеш и сега ще спреш. Помни, че ако искаш трайни резултати, трябва да промениш хранителните си навици за постоянно, а не само за определен период от време, защото иначе отново ще си върнеш свалените кг и положените усилия ще отидат на вятъра.
2. Друго, което да направиш - замени хляба с пълнозърнест/ръжен. Аз си купувам от този на Вита и ям 1 филийка, максимум 2 на ден и то на обяд.
3. Спри да ядеш пържени храни (пържени картофи, пилешки хапки и т. н. ) и такива с много мазнини. Когато ти е нужно да използваш мазнина - може за бъркани яйца примерно или пък като си правиш салата, вместо олио се научи да използваш зехтин екстра върджин. В началото ми беше особен вкуса му понеже си бях свикнала винаги с олио, но сега много ми харесва и ми е странно олиото пък хаха.
4. Яж най-вече храни, които са сурови или ако използваш обработка - да бъдат печени, варени или задушени.. БЕЗ пържено. Започни да ядеш варени яйца, риба, пилешко, повече плодове и зеленчуци, но не прекалявай с плодовете, защото те все пак са сладки, макар не като тези другите неща, мюсли, извара вместо сирене, не прекалявай с млечните продукти и още много неща има, но в момента не ми идва всичко на ума.
5. Храни се 4-5 пъти на ден в нормални количества, без да преяждаш - сутрин, преди обед, обяд, следобяд, вечер. За междинните хранения можеш да изяждаш някой плод или по една шепичка ядки - орехи, леблебия, бадеми и т. н. , но не прекалявай и с тях, защото и те са калорични.
6. Гледай вечерята да ти е лека, но засищаща, като например варени яйца и някоя салата примерно, за да може да те държи докато да заспиш, а не да заспиваш гладна и освирепяла от глад.
Пий много вода.
7. Забрави за газираните неща, сокове (освен ако не е домашно изстискан фреш), пуншове, степчета и т. н. Само вода и чай (зелен), когато искаш да подсладиш, използвай мед или стевия.
8. Започни да правиш упражнения. В началото няма да ти е лесно, но ден след ден ще имаш напредък и след време ще се радваш колко далеч си стигнала. Виж една страничка във Фейсбук - "Да постигнем мечтаното тяло". Там има отделен албум с упражнения. Може да започнеш да правиш тези 30-day challenge или които си избереш, те са за вкъщи, аз сега правя упражнения от там и се чувствам много добре. Но не се преуморявай, давай максимума от себе си, но не чак колкото да вземеш да припадаш и т. н.
Какво друго? Не знам вече. Направи си профил или просто влез и гледай много неща има полезни в сайта BB-Team. Ако си направиш дневник, дори има много хора, които ще ти отговорят и ще ти дадат полезни съвети. Това е засега от мен. Пожелавам ти успех.

sunny

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 37d0a76b47
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И да добавя - когато правиш упражнения , гледай да си яла 2 часа преди това и не яж 2 часа след края на упражненията .
И чай можеш всякакъв да пиеш , но за препоръчване е зелен .

sunny

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b44724fff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Може да не изпълнява напълно 90 дневната,но има толкова много неща с които тя може да помогне на свалянето на килограми и по-здравословно хранене. http://xn--90-8kcailcfd3a4cc3e.com/

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ff9b455097
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Много благодаря на всички.Ще се вслушам в съветите ви .
Авторката :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker