Проблем с косата - Спешно Помощ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Проблем с косата - Спешно Помощ
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1870 пъти
Здравейте, днес се случи нещо много лошо, направо не мога да го осъзная още. На 14 съм и имам сестра на 5. Събуждам се към 11 да се оправям за училище и понеже спя на опашка (имам коса 1 педа под раменете) или поне имах... преди да си оправя леглото и да намеря кичур отрязана коса. Оказа се, че не е единствен.. хванах си опашката и почна да пада коса. Чак до главата ми бе рязала. Отидох на фризьор и ме подстригаха като момче.. Днес не съм ходила на училище, вероятно и утре няма да отида, не знам какво да правя - срам ме е.. 8 клас съм, пък и лицето ми е по-кръгло - нови хора, нови учители.. какво мнение ще изградят за мен? ! Говорих с майка ми за перука, но самата идея не ми харесва... ще ми отнеме години да порасне, защото ми расте бавно. Моля посъветвайте ме какво да правя, как да я накарам да расте по-бързо и междувременно как да излизам сред хора така? Ако не ми беше сестра, не беше на 5 и не я гледам от фъстък да съм я убила до сега

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7ba44a58cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Мисля, че си взела правилното решение, станалото- станало, но сестра ти има проблем явно и трябва да ходи на психолог! Предполагам, че става дума за болна ревност. ТИ ТРЯБВА ДА ИМАШ СОБСТВЕНА СТАЯ, в която тя да няма Достъп.
Иначе - вземи си шик шапки френски стил - каскети има едни, които ги носят мадамите от 60- те. Твоят прическа МАСОВО се е носила като израз на еманципация и свобода на жените през 60- те, началото на 70 - те. Виж стилове, намин на обличане, шапки от този период, а като порастне косата минаваш в стил 50- те, 20- те години. ЗАСЛУЖАВАШ сега вашите да те поглезят с нови дрехи дори, за да паснат на новата прическа. След само няколко месеца ще порасне, къдри или виж как да се оравиш в стил МАНГА.
ЗАДЪЛКИТЕЛНО НАСТОЯВАЙ сестра ти да говори с психолог, не е безобидно стореното и начина по който го е направила - тайно, планирано, в съня. Това говори за план, умисъл и някакъв проблем у нея.
Мили родители, обръщайте малко повече внимание на децата си и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ИМАТ ОТДЕЛНИ СТАИ СЛЕД 7-8 г. Възраст!!!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 53204893e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Няма да си съставят мнение за теб само заради прическата ти, спокойно. Направи си хубава прическа, а междувременно се храни с витаминозна храна за да ти расте. Сега зимата може и с шапка да пробваш.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 259bc5e8a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Много неприятна история, но погледни от хубава страна, така косата ти ще се освежи. Не е лошо да си с къса коса, виж в интернет, колко добре изглеждат холивудските звезди с къса коса. А и това ти е възрастта да променяш външния си вид. Недей да се ядосваш, а нацелувай и се скарай на малкия сладур.
Купи си хининова вода от аптеките, струва към 2 лева и засилва растежа на косата, а до тогава си прави луди прически с гелчета, лакове, пяна, отиващи на момиче 8 клас!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 7ba44a58cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Що за глупост, номер 3 - да нацелувала малкия насилник? Ами то утре и очите може да реши да избоде с ножицата - това дете ИМА проблем и е в много оПределяща и важна възраст, в която ТРябва да се вземат мерки. Плюшените играчки са за гушене, децата на тази възраст са за възпитаване и трябва да се взимат рано мерки, защото ще продължи терора и то още по-зле ще става. Авторката да настоява за своя ставя, малкото ако ще в хола да спи - то няма нужда от стая, но на възрастта на Авторката да!
Да се води на психолог и да се намерят първопричините, не да се подминава леко деянието и съвсем НЕ да се оправдава и да се разминава.
авторке, пълен игнор за сестра ти, докато не се извини и почне с поведение да показва, че съжалява - не се карай, не обръщай просто никакво внимание - сякаш не съществува, за да разбере, че с това поведение ще получи само игнор и никакво внимание дори като караници.
Грешката е, че много се занимавате с нея, глезите и може да си прави всичко - ходи ли на градина или предучилищна? Има нужда от структура в живота и ако я гледат баби, това трябва да се промени, а Авторката ПО ПРИНЦИП да спре да си играе на мамче с това дете, да си гледа учене и приятели, защото пак казвам - ако не се промените, утре ще ви избоде очите в сън, то има, е разбира, малка женичка е вече и не го подценявайте и не си мислете, че е плюшено мече - носи си отговорност за постъпките, планира стратегически дори и е по- умно това дете от колкото предполагате. Това дете с умисъл е станало през нощта, взело е ножица или е приготвило дори предварително и в съня е одрезал косата до корен - гушкайте го и утре ще ви заколи в съня ви, защото ревността и желанието за внимание в тази възраст прави децата малки чудовища - то иска внимание, а ако дори му се карате го насърчавате. Явно не можете да се справите с него - психолог
Сигурна съм, че не му е първото провинение, няма и последно да е, ако не се предприеме нещо сериозно.
Възможни причини са
А. Авторката е поела ролята на майката, ВЕДНАГА да спре да обръща внимание на детето да го гледа и да го обслужва както майка би го правила
Б. Бащата е обърнал внимание на Авторката, малкото ревнува и в момента е като влюбено в бащата - ако няма баща, то друг роднина или близък от мъжки пол е пбърнал внимание на Авторката
С. Иска да привлече внимание като цяло към себе си - често прави такива неща и или му се карате /ВНИМАНИЕ/, или му се разминава и дори се утешава....така стимулирате такова поведение !!!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 634c5503fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер 1, стига си крещяла с тези големи букви. Трябвало да има собствена стая, в която сестра и да няма достъп. Да бе, трябва ама живеем в България след 20 години преход и в най-голямата депресия в Европа след Втората световна война. Пак е добре, че децата са в отделна стая, а не в една с родителите си и не слушат всяка вечер какво правят в леглото.

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f097870d9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Нека бъде къса като момче уж , но й слагай пяна или нещо я стилизирай по як начин - виж в нета прически за къси коси и си избери . А в училище като идеш и те питат , кажи им че си решила да направиш промяна , че си искала нещо различно да опиташ , защото ти е омръзнало от дълга коса или нещо такова измисли . Не е нужно да си честна с всички относно това щом ще те засрами толкова . Аз ако бях на твое място щях да получа сигурно удар хаха , но съм преживяла нещо подобно преди години . Косата ми беше дълга до кръста , на пластове , най-късия беше до раменете , и като взеха да ме подстригват аз не гледам какво и колко режат и си стоя , отивам , поглеждам се в огледалото и майкооооооо косата ми до раменете .. от кръста до раменете , представяш ли си ?? Причерня ми за момент , защото цял живот си я бях пазила да е дълга и си я харесвах много и накрая това .. ужас .. и от тогава още не ми е станала до кръста ами си е до закопчалката на сутиена , което не е толкова зле , но още е жива мечтата ми да имам отново коса до кръста и сега се грижа за нея с надежда и цел да го постигна отново , ще трябва време , но мисля , че ще стане . А за теб - успокой се и не се притеснявай толкова , започни да й правиш маски , опитай да не ползваш преса (ако ти е с дължина която позволява преса) , грижи се за нея и имай търпение .. плюс това когато така си отрежеш косата (макар и не нарочно) , започва да ти расте по-бързо в началото и може дори да се сгъсти .. Нали си забелязала момчетата дето редовно се подстригват колко бързо им расте косата ? С правилните грижи и търпение ще ти порасне , спокойно :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9d9e1fea53
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Номер 1, що за глупост? Да води 5годивно дете на психолог? Само защото подстригало сестра си? По-скоро родителите би трябвало да се замислят как да ограничат достъпа на детето до ножове-ножици и др. опасни предмети. Сега прочетох и коментара ти под номер 4 и съм ужасена! Моето дете като малко се подстрига само. Резултатът беше трагичен. Никой не я е игнорирал, нито е имала проблем, нито е водена на психолог. Просто и беше ОБЯСНЕНО С НОРМАЛЕН ТОН! НЕ ни е избола очите и въобще, от тогава никога не е взимала ножици, освен за нейните си неща (апликации и т. н. ). Ще ме прощаваш, но за теб е по-наложителен психологът! Направо съм потресена и се моля за децата ти, ако имаш такива, да израстнат нормални, с майка като теб!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ac1e6ece64
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Малеее, аз имам брат, малко по-голям от сестра ти, и ако ми беше направил такова нещо, щях да го пречукам от бой и да му обръсна главата с машинка до голо.
Ето затова ненавиждам децата - свикват всичко да им се разминава, понеже са малки, и възрастните не могат да им се сърдят дълго, и научат ли, че винаги ще им се разминава, ти се качват на главата и почват да правят каквото си искат. Бой, заплахи и изнудване, и ще видиш колко бързо ще превъзпиташ дребното олигофренче, ще разбере кой командва парада.
А колкото до косата, отиваш на училище с гордо вдигната глава и най-очарователната си усмивка и си даваш вид, че точно това е бил търсеният резултат. Ако някой пита, казваш, че спонтанно си решила да експериментираш и резултата ти харесва. Даже може да си направиш и цветен кичур, ако е малко по-дълга (все пак не е първи номер, предполагам? ). И никой никога да не разбира за случката със сестра ти.
Междувременно се заеми сериозно с възпитанието на дребното чудовище и не оставяй да му се размине. Щото ако и се размине този път без последствия, следващия път може да реши и носа да ти отреже. Ако сестра ти има дълга коса, заведете я с майка ти на фризъор да я острижат нула номер - да види как те е накарала да се почувстваш. Мисля, че това е доста справедливо наказание.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: cf13eadae8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   1, ха-ха, и колко семейства могат да си го позволят това? Едно време като са живеели по 10 души в една стая (децата, родителите и бабите/дядовците) та какво, не са излизали хора от тях ли?
Глезотии!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0525e91854
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Направи си някоя къса модерна прическа и се зареди с търпение. Колкото до сестра ти, ами само на 5 е, как да и се сърдиш като на тази възраст дори не разбира какво точно е направила. Разбирам, че те боли за косата ти, ама помисли си, че можеше да е още по-зле. Ами ако сестра ти се беше наранила с тая ножица? Не дай Боже, можеше и око да си извади. За това гледай друг път да няма достъп до ножици и ножове, за да не стане нещо непоправимо, а косата ти, е тя ще порасне. Вярно ще отнеме време, обаче ако с фризьорката измислите нещо може и доста прилична къса прическа да се получи. Не знам, зависи си къде точно ти е рязала косата сестра ти. Дано да е на място, което да може да се скрие. Освен това си купи хининов шампоан. Май от него косата расте по-бързо.

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6f2330269b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Подкрепям н1, не е нормално това нещо и е съвсем различно да се фризираш сам и в съня, скришно да острижеш сестра си.
На 5 г. децата не са вече бебета, знаят какво е добро и лошо, то е знаело, че прави лошо, затова е работило скрито.
Изобщо не намирам, че е лукс да имат децата свои стаи, особрно с такава разлика. Моите деца имат собствени стаи, живеем в 21 век. Аз самата навремето страдах от тормоза на много по-голяма сестра и спях в хола ни. Голям е проблема за ревността между децата, а на 14 г освен това човек има нужда от лично пространство, вещи и живот. Ние имаме 3 деца и всяко си има стая, но ако нямахме пари, предпочитам да нямам толкова деца или само едно, но да се гледа както трябва. Определено това семейство има проблеми и всички грешите, ако мислите, че едно 5 г. дете е бебе и не разбира такива неща - сами подценявате децата си, докато не се събудите д някяква непоправима драма.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 9d9e1fea53
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Абе, разберете, че по-този начин детето иска просто да подражава на "големите". Какво психолози, какви стаи?! Номер 11, днес имаш-утре може и да нямаш. Какво става тогава? Изхвърляш си децата, или ги гледаш в една стая?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: a5196385d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Авторката: И друг път си е играла с ножици - подстригва куклите си и си изрязва някакви хартийки, но не мога да осъзная .. Как въобще и е хрумнало?!? Майка ми и баща ми казаха, че за сега няма как да я преместят от стаята, защото не можело да спи на дивана... Вече аз ще спя там, защото не мога да рискувам да ми извади очите (както пише горе), но да иде на лекар е прекалено. ....Не мога да се гледам в огледалото :Х много е къса (точно като момче), а аз съм с кръгло лице, имам по-големи бузи и сега съм като футболна топка

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker