За стриите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

За стриите
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1327 пъти
Ще започна с това, че имам наистина доста стрии по тялото. Като казвам доста... имам предвид по всички части на тялото. На скоро попаднах на едно предаване по ТЛС "моето 300кг тяло" май се казваше, и останах потресена, че жена, която тежи около 300кг няма нито една стрия, дори по корема... а аз съм цялата покрита със стрии. Като дете бях дебела, сега съм си в нормата, но дори и сега - те не спират да се появяват. От около две години насам забелязвам, че през зимния сезон много ми се появяват стрии... Спрях да ям сладко, както и хамбургери, дюнери, защото след това започва адски да ме сърби кожата, появява се зачервяване и червена стрия, която след това придобива бял цвят. Знам, че новите стрии са червени, а старите са бели, а при мен сякаш е обратното.... и новите, и старите ми стрии са бели.
Има много пълни и дебели жени, които нямат моя проблем. А аз... цялата покрита със стрии... А на какво се дължи това, не мога да разбера?
Втория ми въпрос е, има ли смисъл от лазерни процедури, някой подлагал ли се е? Избледнява ли цветът им наистина?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 74d4e36937
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   На какво се дължи? - През по-голямата част от живота, в кожата се поддържа едно относително постоянство в обмяната й, което е гаранция за нейния еластилитет и здравина. Съществуват обаче, определени периоди, когато в организма възникват резки промени, към които той се адаптира. При кожата обаче, като един по-чувствителен орган, тези изменения проличават ясно.
За да обясня какъв е произходът на стриите, трябва да се върна към съединителните влакна, споменати по-горе. Тяхната функция е да придават якост и еластичност на тъканите. Синтезът им представлява многоетапен процес, който протича в специализирани за целта клетки. Когато в организма настъпят въпросните промени, тази продукция става дефицитна, а влакната постепенно се разреждат. Губейки опора на тези места, епидермисът изтънява и "пропада". Такива деформации наричаме стрии.

Предразполагащи към стрии фактори: бременност, растеж, рязко напълняване/отслабване, тренировки, депресия, синдромът на Кушинг, употреба на кортикостероиди.

Има ли смисъл от лазерни процедури? - Ефикасни са за стари и млади стрии, но личното ми мнение е, че не е нужно. Разбира се, всеки има право на личен избор, как да използва парите си, но аз намирам стриите за нещо съвсем естествено, дори очарователно. :)
-(П)S

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 0d81056fa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   И аз съм на вълна "стрии", но превантивно. Тоест, страх ме е да не ми се появят, тъй като съм бременна. Много изчетох по въпроса и много консултации проведох. Значи, ако стриите са червеникави, те могат да бъдат премахнати с лазер, че дори и с някои кремове и масла. Но ако са бели-няма отърване. Аз се мажа с кокосово масло на Икаров, пия и промишлени количества вода и за сега нямам стрии. Не знам при теб защо се появяват-по принцип ги свързват с резките промени в теглото. Ако дебелите жени, за които говориш, отслабнат, телата им ще станат като на зебри-бъди сигурна. Започни да се мажеш. Мисля, че можеш да премахнеш част от тях. Направи и консултация за лазер. И винаги търси повече от едно мнение.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: afe8a6bb1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Ако стриите са червено-лилави опитай с алое вера гел ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 60e913f6fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 - Мила, мазала съм се с какво ли не, но стриите ми не избледняха, а станаха още по-ярки и забележими на цвят. Мисля, че имам някаква алергия или непоносимост към някои храни.... дори към сезоните. През зимата кожата започва адски много да ме сърби и тогава е много чувствителна към стрии. Лятото също доста ми се появяват, от храната. Преди ядях много сладко, но се наложи да го спра, защото само от едно блокче шоколад кожата ми се зачервява на 1-2 места, започва да сърби и щипе и се образуват червени ивици, които след няколко часа остават бели стрии :-(. Не успях да разбера причината за появата им. На скоро реших да си хапна малко шоколад, хем да проверя дали проблема с зачервяването и сърбежа е отшумял, но не е. Дали имам непоносимост към шоколад, захар или някаква съставка? От бургерите, понякога ми става по същия начин.. но рядко.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 16fa732c30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Еми отговора е ясен - спри да се храниш нездравословно - шоколади, бургери, не знам си какво още. Храни се здравословно, мажи се с нужните неща и спортувай, пий много вода и всичко ще е наред.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker