Окосмено момиче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Окосмено момиче
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2580 пъти
Здравейте!
Прочетох няколко теми за окосмяването при момичетата, но реших да пусна още една за нови коментари.
Аз съм момиче на 14 години с проблем – много окосмена съм. Имам дебели и груби черни вежди, дълга и гъста черна коса, косми по цялото тяло, мустачета... Нямам проблеми с теглото (45 кг на 1, 65 съм). Нито се смятам за особено непривлекателна (имало е момчето, които са ме харесвали), но смятам, че окосмяването е най-големият ми проблем. Пускам косата си да скрие веждите и не се разголвам да се виждат космите по тялото ми, но доста съм се комплексирала от това.
Майка ми е консервативна и няма да ми даде нито да си оправя веждите, нито да се обръсна. Аз съм една от малкото в гимназията, която още не се е бръснала. А миналото лято на плажа (живея в морски град)... просто след като чух какво говореха за мене едни деца, ме беше срам да отида повече на плаж (ходих най-много 10 пъти).
Знам, че това е от хормоните, веднага ще кажете – пинсета, фотоепилация, кола маска, да отида на козметик. Опитах се да говоря с майка ми, но заради нейните консервативни идеали нищо не стана. А аз я слушам. На мустачикте си слагах перхидрол, но са много тъмни и не помага особено. Срам ме е, децата на тази възраст са жестоки и ми се подиграват (още отпреди са ми викали момчетата: "Тарзан. ", "Грозните вежди", "Защо не се обръснеш? ! ", "Мустак" и прочие) и така ме нараняват. Иначе спортувам, нямам пъпки, но тези косми – ме побъркват. Знам, че съм суетна, както казва майка ми, не трябва да мисля за толкова незначителен проблем, но не ми е приятно съучениците ми се гаврят с мен. :(
Да говоря ли с майка ми отново и какво да правя?
Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 11250c967f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трябва да си оправиш поне лицето - майка ти няма после да ти плаща психолозите и цял живот ще си живееш с комплексите заради подобна глупост. Помисли малко - какво ще ти направи, ако си махнеш космите? Ще те изгони ли? Хората си правят татуси и пирсинги - ти за едни косми се страхуваш. Бие ли те? От какво те е страх?
Спести си малко пари и отиди на козметик да ти оправи веждите и лицето. Веждите после можеш ти да си поддържаш с пинсета, а лицето можеш да си обезкосмяваш със специални кола-маски за лице.
Не мисля, че при теб както се описа е от хормоните. Най-вероятно е генетично. Имат такъв ген арабските жени, което по време на турското робство е дошло и при нас - затова и тези хора са измислили епилацията. Аз например съм светъл човек и почти нямам косми - мога да пообръсна нещо, растат и много бавно едни мижави и тук там - бръсненето е ОК, но познавам доста хора с проблема ти - ЗДРАВИ МОМИЧЕТА и всички се обезкосмяват, а майка ти да си гледа работата. Не смятам, че за теб бръсненето е подходящо. То е за жените с по-малко окосмяване. За под мишниците е ОК да кажем, но останалите косми ще трябва да ги махкаш с кола маска. Експериментирай, защото сега е момента, а като порастнеш ще можеш да се оправяш

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c0b4e7e591
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От авторката до №1: Благодаря за коментара!
Започнах да спестявам пари за козметичка, но когато тя разбра, каза че ще си похарча парите за глупости, че съм още малка и така. Една приятелка ми предложи да ми оформи веждите (без изтъняване) и ще отида някой уикенд пред нея. Ще оставя майка ми пред свършен факт, няма да ме набие затова.
Майка ми е наистина закостеняла жена, която не приема новото. Днес отново засегнах темата и казах, че смятам да си епилирам ръцете (в часовете по ФВС не играя с тениска, макар вече да е топло), но тя ми каза, че ще ми позволи само да ги мажа с перхидрол. Дали ще има ефект?
А за въпроса от какво ме е страх – как ще ме погледне с огорчение и отново ще каже, че съм суетна (а аз се старая да не бъда такава). Казва ми, че някой деца гладуват и са болни, а аз се оплаквам от едни косми (не засягам често темата).
Ще се опитам да поговоря отново с нея, да й кажа какво мисля и как се чувствам... дано да помогне!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 11250c967f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Виж, на теб ти пука как ще те погледнала майка ти, а на нея очевадно не ? пука как се чувстваш ти. Научи се да живееш преди всичко заради себе си, не за да се харесаш на другите. Ако се харесваш космата - бъди космата, но ако не ти харесва и не се чувстваш комфортно - какво чакаш?
Косми освен това растат - не си си отрязала едното ухо да кажем.
Перхидролът, ако при нежните косми на лицето не помага, как мислиш, че ще помогне при телесните косми?
Кола маска и готово.
Имаш добронамерена приятелка - нека ти помогне поне с лицето. А да дадеш 20 лв. за козметик в твоя случай не е харчене пари за глупости - ТВОИТЕ пари от джобни можеш и по закон да ги харчиш за каквото искаш - някои си купуват чипс или цигари, ти пък ги даваш за козметик. Е и?
Ако имах дъщеря като теб аз самата бих я завела на козметик, вместо да я гледам как се мъчи.
На теб ти пука майка ти как ще те гледала, а на нея не ? пука ти как се чувстваш?
Космите освен това са си твои.
Аз на твое място бих се обезкосмила с кеф. Какъв ти е рискът - да чакаш 1 седмица за ново окосмяване? Ти шегуваш ли се? Ако едни косми не можеш да маниш не те мисля как ще си боядисаш косата или ще си намериш приятел. Сигурно ще те е страх майка ти как ще гледа. Купи ? слънчеви очила за рождения ден и си гледай живота, защото майка ти нейния си го е уредила, а ти тепърва ще се изграждаш като личност и имаш нужда от самочувствие.
Да, била съм свидетелка на момичета като теб с мостаци като на поп и така и не можех да разбера защо стоят така.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: db7dd0f77a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз на твоите години изобщо не съм се консултирала с майка минотносно космите. Тялото си е твое, на теб ти се подихрават, не на майка ти, нали? И какво лошо има в това малко да се приведеш в приличен вид? Суетата в рамките на нормално изглеждащ човек си е ок. Махни си космите с кола маска. А перходтола според майка ти не е суета, но коламаската вече е. Интересна логика. Отивай да си махнеш междувеждието, не да ти се смеят. В кой век живеем? Космите са отблъскващи.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 608d0b99ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   :) аз не мога да дам съвет... мога да напияа нещо какво си мисля... Вивдал съм в един вестник три сестри от индия които целите са в косми, нещо баща им бил такъв, не си спомням. Почвам да си мисля за... маймуните - те пък целите са в косми - а много хора са много по-зле от маймуни.. освен това има и мъже с всякакви дефекти видими и още по-зле невидими. Едно време май повече се е ценяло... Не е била чак такава разголеността:) Имало е и жени които нарочно се маскирват като мъже но това веюе с други цели. Аз лично за голчмо съжаление сега в момента както виждам нещата, от един период нататък поюнах много да се блазня от женските сексуалнопривличащи форми, което не е итолкова ненормално, но нещо се губи когато това надделее. Сигурно реалността е такава - момчетата харесват определени външни неща, ма сега колко ми изглежда това... не съвсем цялата истина. Живота е шарен - момчета също търпят подигравки, всъщност човек си е такъв какъвто си е и това какво прави с себе си нищо не променя. Малко момчета го знаят а дори и да го знаят на теория... Но времето всичко лекува.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fb87d2541d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравей,

Доста по - голяма съм от теб. Но и аз го имам комплекса, заради космите. Не са черни и дебели и тн., но аз си ги виждам и не са ми приятни. Може би съм много суетна, както си писала, не знам.
Направи ми впечатление, че майка ти ти е дала за пример гладуващите и болни деца и го е сравнила в с твоя проблем, който поставен така изглежда нищожен. Което ме кара да мисля, че жената е приятна и умее да се поставя на мястото на другите. Но ти определено ще си навредиш и на психиката, ако щеш, ако не вземеш мерки, за да се почувстваш по-добре. На тази възраст доста неща, които дори сега не осъзнаваш, дават отражение след години на мислене, самооценка и тн.
Обясни на майка ти, как се чувстваш и и кажи, че ще се обезкосмиш, за да се чувстваш и изглеждаш добре. Че това не е излишна суета, а в твоя случай - необходимост. Събери си пари, ако тя не ти даде за козметик. А ръцете недей да ги бръснеш, като цяло, ако можеш да си позволиш по-добре всичко махай на кола или в краен случай епилатор ( от него се получават много подкожни косми). Космите на лицето, остави го тоя перхидрол, има например обезцветяващ крем за лице на Личия ( за космите на лицето, че скоро видях, че имало и за кожата на лицето.... ). Надявам се да почувстваш по-добре и да знаеш много досадна работа си е почистването на косми, но няма как :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 83d7a93dc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мило дете,
децата могата да са много ама много гадни! Обидите ще те комплексират завинаги! Не събирай пари за козметик, а за епилатор - по 40 - 50 лв са на Браун, хубави са, можеш и по интернет да си вземеш, а ако потърсиш в продавалник има и хубави 2ра употреба за 20-30 лв.
Аз живях с майка си също, която първо, че е възрастна (3то дете съм, с 2ма много големи братя), второ тя самата почти няма косми. Аз обаче явно приличам на тате и имах. Тя също не ми даваше, щели да станат повече, щели да задебелеят повече, черни щели да станат ала бала - глупости. Махнах ги без да и кажа и така около няколко месеца докато й казах и тя вече нямаше какво да направи и просто мрънка малко но дотам. Имах и приятелка, на която майка й казваше, че ако си оскубе веждите ще й поникне брада! Е, извика ме, оскубах й ги и майка й остана като забита след като "брадата" не се появи. Действай!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 0f913b256b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Обясни на майка си ,че ти се подиграват и никой на твоята възраст не ходи така . Също така ти действително не си малка за обезкосмяване . Аз в 6 клас почнах да си обезкосмявам краката и подмишниците . Мустачките и веждите почнах като бях колкото теб . Другите тогава на моята възраст бяха почнали и по-рано , но аз не , защото още нямах нужда . Започни да се грижиш за себе си . Пък ако не стане по добрия начин , като идеш на кола маска и се прибереш , при свършен факт майка ти какво може да направи ? Ще ти вика и ще й мине накрая , защото вече си го направила и няма какво да направи .
Мен баща ми още ми мрънка задето съм си махала мустака , а съм почти на 21 вече (правя го 1-2 пъти месечно и всичко ходя на кола маска , не се бръсна - триъгълник , крака , мустак , веждите сама си ги оправям с пинсета) . Щели да станат като на мъж , да приличам на мъж след няколко години и т.н. и му казвам да види жените , които са по-възрастни и не са като мъже , по простата причина , че жените нямат толкова тестостерон като мъжете и няма как примерно естествено да почне на една жена да й расте брада , мустак - толкова тъмен и плътен като на мъжете , или мускулите на ръцете да кажем да й стават като на мъжете . Това може да стане , но ако приемаш някакви хормони или имаш хормонален проблем . А при чисто здрава жена няма как да започне да прилича на мъж .
Не е хубаво направо да идеш и при свършен факт да й кажеш , но ако колкото и да говориш с нея и да й обясняваш как се чувстваш заради това тя не разбира , не виждам друг начин . Защо пък заради нейното мислене ти да страдаш и теб да ти се подиграват ?

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c0b4e7e591
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторката: Благодаря на всички за съветите! Прави сте, това си е моето тяло, в което не се чувствам добре (заради космите). Ще си купя епилатор и сама ще се епилирам.
Вече веждите ми са оправени (благодарение на момичето) и майка ми не мрънка много. Надявам се да е така за епилирането!
Благодаря ви отново! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 005c774173
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тази майка не ти мисли доброто.. тази майка изобщо не мисли май. е Задължително махни мустаците с фотоепилация или кола маска, краката и ръцете също трябва да обезкосмиш.. останалите части от тялото може да пробваш с кислородна вода.

 
  ...

...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 4a7c868c89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До номер 6 - напротив. Сравняването на проблема на авторката с болните и гладните деца изобщо не значи, че майка и може да се поставя на мястото на другите, напротив. По този начин се опитва да омаловажи проблема на авторката, като го накара да изглежда глупав и нищожен в сравнение с този на останалите. И по този начин тя да спре да се оплаква и да я занимава. Дори учителката ми по психология даде този пример, когато учихме за взаимотношенията на децата и възрастните.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: a3b2e57ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Скъпо дете,

Искам да ти кажа, че и аз съм минала през това.
Когато бях на твоята възраст, в училище съучениците ме побъркваха-направиха живота ми ад. Мразех се, мразех и тях, мразех и гадните косми.
За това си купих самобръсначка и се епилирах сама-мишници, ръце и крака.
Веждите ми бяха огромни, но ги оправих като станах на 16-17.
Естествено бяха скандали - и майка ми и баща ми- как ще обуя чорапогащник? Всеки ден ли съм щяла да се "щавя" сега? Какви били тези прищявки?
Единствено съжалявам, че си "пипнах" ръцете, защото аз буквално имах мъхчета, а после пораснаха по-големи космите.
После преминах на "крем-депилатоар"= има ефекта на бръснача, но е по-щадящо за кожата.
След това минах на епилатор - нашите ми купиха, когато бях на 17. От него се получаваха големи червени петна по краката ми.
Когато станах на 21 започнах да ходя на козметик и открих кола маската- боли много, поне в началото, но определено е по-добре от другите до сега изброени процедури.
Съветвам те да действаш, защото това влияе на самочувствието ти. Промени това, което искаш!
Да, растат по-големи и по-черни, но само ако ги махаш с бръснач.
По-нататък като тръгнеш на кола маска и то при професионалист ще видиш, че има разлика.
Съветвам те да ходиш при специалист (да, по-скъпо е), но си заслужава. Могат да се получат страхотни алергии, зачерявания и т. н. ако го правиш сама или при приятелка.

Успех!
`Sun

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: a15bf968cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   То май приключи темата, но аз научих нещо ново - че някои момичета се притесняват от външния си вид... Не бъдете сигурни, че това е ваш проблем, заслугата за това е в нас - момчетата, които сме създали тази атмосфера. Аз също съм участвал и може би и сега в това, но виждам за какво става въпрос и не ми харесва. След това споделяне, имам вече друг поглед върху всички "красавици" по тв, интернет, реклами и по улиците...
Но разбирам защо е така...
Коло интересно...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker