Малко помощ ^^ с боята за коса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Малко помощ ^^ с боята за коса
преди: 8 години, 5 месеца, прочетена 1589 пъти
Така.. Здравейте :) първо да помоля, който знае да коментира няма смисъл от хейт
.. в началото бях руса /естествен цвят/ но после от простотията реших да се боядисам кафява.. мина ми мерака да съм кафява и реших, че искам да съм черна, но майка ми беше категорично против и се направих няколко нюанса по светла от черно.. така, но един ден след случили се ужасни неща реших, че искам пълна промяна в себе си.. започнах от косата и подстригах я и реших, че искам да съм червена, и така си взех индийска кана/като преди това само с такава кана съм се боядисала, не с боя/взех си черен махагон, след няколко дни си взех води се изненадващо червен, след около две седмици пак с този.. после мина месец престраших се и си взех боя.. та сега продължавам с боята, но нищо не се получава.. корените са ми червени, косата надолу почти черна и на слънце е с червени оттенъци.. та въпроса ми е има ли някаква боя/като изключим първо да се изрусява косата/ с която мога да постигна хубаво светло и искрящо червено.. пробвах c Sayoss, защото като отида на фризьор ще искат да ме изрусяват.. та ако някой знае боя или нещо... ще съм много благодарна ^-^

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 5 месеца
hash: f2f544d270
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо, много е жалко, че по такъв екстремен начин си съсипваш косата - аз съм човек, който е ЗА боядисването и се боядисва от 15 г., но твоят проблем е, че не знаеш какво искаш и косата ти е вид опитна станция
За съжаление в твоя случай има само един начин да постигнеш ефектът, който искаш - обезцветяването.
Ти като естествено руса си имала възможност да се направиш изкрящо червена ако е нямало предишните експерименти, но в момента ти имаш прекалено много пигменти от предишните бои, за да хване червено.
Освен това е известен факт, че след къна никаква боя не хваща. Къната се лепи по повърхността на косъма и пречи на боята да проникне, да си стабилизира пигмента.
Твоята коса и без това отвсякъде е употребена - обезсветли се, но при фризьор.
Съвет от мен - намисли си ЕДИН цвят - отенъци до 3 нагоре и 3 надолу и се поддържай с него. Червеното има още един проблем - много е нестабилно и всеки месец се прави цялата коса. За сравнение - при русото правиш само корените. Най-лесно се поддържа светло русо, защото не си личи като падне пигмента, но пак трябва човек да има естествено светла коса, за да не са корените различен цвят. При червеното каквато и коса да имаш за основа значи всеки месец макс боя, но на естествено русо поне хваща и има резултат.
Благодари на майка си, че те е спасила от черното, защото то е мисия невъзможна, но ти като си сложила вече тлъмните цветове ще трябва или да се обезсветлиш, или да чакаш да ти израстне

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2bf533b31c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За да получиш хубав червен цвят първо косата трябва да се изсветли с няколко тона. Вземи си по-светъл цвят боя - примерно рижаво червено, такава боя има на Гарние, и се боядисай с нея. След един месец можеш да се боядисаш с цвят Амбър пак на Гарние, който е по-тъмно червен цвят. Но задължително - изсветляване. Това трябва да стане постепенно. Прекалено честата употреба на бои за коса може да доведе до кожни проблеми на главата, косопад. Ти се боядисваш много често и вместо да изпишеш вежди може да извадиш очи. Вероятно си тинейджърка и всеки ден ти се иска да изглеждаш различно. На първо време, преди да се боядисаш с червена боя, подхрани косата си с маски, защото вероятно е суха и увредена от честото мазане с химикали. Миозотис е добра маска за коса. Отвара от сухи листа на коприва от аптеката също върши работа за обливане на косата след къпане. По добре косата ти да е здрава и жизнена, отколкото суха, клечава и в желания цвят. Имай предвид, че от употребата на маски с масла боята пада по-бързо. Успех!

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 39b963084b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Обезцветяването действа само на боя, а ти си се къносвала... изчакай да израсте, друг начин с къната няма... Аз съм с черна къна от 10 години и не смятам да слагам друг цвят така ще съм си до края.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: b398a30957
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, това което си правила е доста глупаво. Но, аз съм правила същата грешка. Натурално косата ми е тъмно кестенява, но малка мечтаех да е червена и известно време се боядисвах червена, един ден нещо ми омръзна и се намацах с черно-ама най-черното черно което има. Според всички ми отиваше повече от червения цвят, но всеки път като видех дори картинка в Интернет на червенокоса жена нещо ме човъркаше отвътре и след месец отново посегнах към червената боя. И на мен така ми ставаше-в корените червено, а надолу много по-тъмен нюанс. Реших проблема с боя на евтерпа, която дава страхотен червен цвят за около две седмици след което започва да пада, но другото което прави е, че изрусява косата, заради което е толкова вредна, но боядисваща. Истината е, че докато не изрусиш дори и леко черната си коса няма как да се боядисаш в червено, а другия вариант е инатливо да се боядисваш в червено докато черното не се махне.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker