Армения или Азербейджан? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Армения или Азербейджан?
преди: 6 години, 8 месеца, прочетена 3664 пъти
Добър ден на всички. Направо към темата-обмислям да живея някъде отвъд Черно Море, както виждате в заглавието и съм набелязал Армения и Азербейджан. Моля, не ми казвайте нещо от сорта на ''ти луд ли си да живееш там и т. н... ''Избрах ги защото ми се струват сравнително по-спокойни и по-нормални отколкото България и по-точно София... Искам да отида на спокойствие завинаги от тази яма. Някой, който познава двете държави, нека изкаже мнението си, много ви благодаря!! (За протокола, знам руски и английски. )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 8 месеца
hash: 63354503f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За Армения само мога да кажа, че там не може да се живее. Аз съм израстнала покрай арменски бежанци, които дойдоха в нашия град през 90те, за да избягат от природни бедствия и военен конфликт. Става дума за един голям клан, които около 5 години ги подслонявахме различни съседи и децата им си играеха с нас - с две думи близки семейни приятели са ни, а на братовчедите са като братя. Та от тях знам, че винаги са искали да се върнат, че чичовците периодично ходят там да видят какво се случва и се връщат само с някоя баба в повече за гледане. Единият живя дори 3 години и пак се върна, взе още техни хора дори. Женят се само помежду си и са затворена общност. За приятелство е ОК, но само в семейството си имат пълно доверие. Дори на нас нямат пълно доверие и са ни завличали с пари. С две думи не можеш там да се интегрираш дори да искаш. Нещо подобно са на евреите в това отношение - няма начин да те допуснат до себе си. Като жена можеш да се омъжиш за мъж-арменец, но никой баща няма да ти даде там дъщеря си на теб и не става дума за религия да приемеш тяхния вид православие, а става дума за произход, което не можеш да промениш.
Арменците искат да си живеят в страната, но не могат, та ти ли - натрапникът? Има двама братя, които са ни специални приятели - единият вече се прости с идеята за Армения, устрои се у нас, но по-малкият искаше да се върне на всяка цена в родината си (там са родени), но не е успял до сега. Смятай. От тях знам, че битовите условия са много зле и не е сигурно. В Армения се говори арменски и по-младите вече руски не говорят.
Азербайджан е богата държава, имат много петрол и газ, но всичко отива за управляващата клика и е една от най-корумпираните страни изобщо. Не вярвай на статистики за престъпност, защото са фейк - там управлява диктатор. За тази държава знам само, че не искат чужденци. Кандидатствай за виза, но не вярвам да ти дадат, освен ако нямаш някакви изключителни способности - примерно да си инженер ценен или нещо такова.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2f3f03cb28
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, арменските бежанци не са ли от Турция повечето? Аз познавам две арменки - и двете са женени за българи. Освен по имената - по друго не може да се разбере, че са арменки. А пък автора на темата май е същия, който има още една тема за тези две държави, но беше включил и Иран. Азербейджан също е ислямска държава, не знам какво спокойствие очакваш да намериш там? В Армения има шанс да го намериш, но не съм запозната, а и ти не уточняваш какво точно искаш и търсиш.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: c91a857890
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Ми като ще е Армения или Азербайджан, по-добре си остани тук? Каза да не ти го казваме и аз няма да ти го кажа, но това не променя факта, че си луд.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 85a7d0a6aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   При положение, че двете държави са пред война и дори бяха във война през 90-те години, за какво спокойствие по-точно говориш?
В днешно време География не учите ли? Цял свят иска да се засели в Европа, а ти дори имаш късмета да си роден тук. Къде си тръгнал в обратната посока?

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: cb27b767fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2, номер 1 има предвид деветдесетте години на 20-ти век (тогава в България се преселиха цели семейства не само от Армения, но и от други руски републики), не става въпрос за турския геноцид. А за другото имате право, аз също недоумявам защо някои автори пускат няколко истории по един и същ свой проблем, а не си коментират в първата тема.

 
  ...


...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: a079889d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   Тази тема е поредната дебелашка шега. Не мисля, че трябва да я вземаме насериозно и дори да отговаряме. Всеки българин, който иска да емигрира от България търси по-добро място за живот, а Армения и Азербайджан определено не са такива страни, така че няма логика българин да иска да емигрира там. Както вече писах, това е поредната тема-бъзик. По същата логика, аз мога да пусна ей сега тема, че искам да емигрирам в спокойна държава и се двоумя между Туркменистан и Таджикистан, но и Киргизстан и Пакистан не ги изключвам. И вие какво, ще тръгнете да ми отговаряте колко съм неорентиран и тъп ли, при условие, че явно съм решил да се бъзикам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: ec22e3f180
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   4 - История ! Географията се занимава със съвесем различни проблеми.А и ако трръгнем да описваме геополитическата обстановка в последните 20 години, за всяка третостепенна страна, ще ни трябва да учим по 2-3 години това ...

И не, трябва да минат поне 15-20 години, за да бъде сложено нещо в учебниците по история, а малки войни има постоянно, така че, тези биват често пропускани. В момента, повечето под 20 години, не сзнаят кой е бил Садам Хюсеин, не защото са малоумни или нещо, а защото не се говори за това вече.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: f4ccf8054a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Пакистан е още по-добре.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 35c61d8a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторе, ти да не си бил връткан от магаре, че да искаш да ходиш там?

 
  ... горе^
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 57dbdae8aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ти сериозно ли? ! Като искаш спокйствие, избери Словакия или Хърватия! ... Армения и Азербайджан.. дано е шега

 
  ...

...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: b5cd63bf9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Армения разбира се. Все пак са православни християни. Азерите са мюсюлмани, но все пак имаше през 2016 година конфликт между двете държави заради Нагорни Карабах, който е под контрола на арменците. За икономическото им състояние не знам.

 
  ...
преди: 4 години, 4 месеца
hash: 28ba11e619
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   За азърбижанците не зная нищо, освен че са мюсюлмни.
Познавам три семейства арменци, които от повече от 20 години живеят в България. Все приказват че ще се връщат в Армения, но все тука седят. Не само това, но при тях надойдоха много от роднините им, поне 20тина човека. Заторена общност са и само с един от тях се позравяваме и понякога приказваме. От него знам че положението там не е никак добро и бедността е много по-голяма отколкото в БГ.
Веднъж ми каза; - Не ги слушай тези, те само приказват, но никой не иска да се връща там, защото живота в България е много по-добър и сигурен.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: abe7c5fcb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Аз познавам азерка, която живее в София. Не иска да се връща в Азербайджан, защото както казва тя на български език "много е гадно в Азербайджан". Бедност, корупция, рекет, простотия, расизъм спрямо чужденците и каквото се сетиш. Много ще ти е спокойно, освен ако не взимаш 400 евро заплата и си кротуваш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker