Сащ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Сащ
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 2536 пъти
Здравейте на всички. Искам да помоля хората, които СА или са БИЛИ в САЩ, ако може да дадат информация за няколко щата - в кой щат е най-добре, какво е заплащането, данъците, квартирите, храната и т. н. Ще съм много благодарен :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: af51c32d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Айде още един налапал въдицата!
Бил съм в САЩ (в Сан Франциско) и не искам и да чуя повече...

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: bbe91ab0fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво искаш да кажеш с това "Айде още един налапал въдицата"? Това, че ти не си успял не означава, че и другите не са успяли. Ама така е защо ли въобще питам... Българина само кусури намира и гледа да те разобеди.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: fdff7be10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Колко полезно, номер 1. Разбрах изключително много.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3c484d6e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   https://www.numbeo.com/cost-of-living/comparison.jsp

В този сайт можеш да сравниш почти всички градове по света какви са цените, наемите, храните, заплатите и т.н.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: af51c32d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Проф. Михаил Константинов:

- Какви са причините за тази обезпокоителна тенденция с българското население?

- Ето ви една причина, от маловажните. Представете си, че сте най-великата демокрация. Поради което печатате долари и други финансови боклуци и си купувате работна сила и в частност - мозъци. Явлението си има и наименование: изсмукване на мозъци. И откъде ги изсмуквате? Ами, откъдето можете, оттам ги изсмуквате. Като изсмучем мозъците от България, какво остава? Правилно, остава това, което виждаме. То и печатането на пари си има край, при това ужасен. Но още не е настъпил. Може пък да дочакаме да го видим.

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 3f2de5bfca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А ти каква специалност или професия имаш, та питаш за заплати?

И какво означава успял?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 0767c2c227
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Всеки щат е различен, като само някои си приличат. САЩ са все едно Европа. Разбира се, предимно англо-говорящи макар и силно испано-говоряща популация поради миграцията. От големите градове съм бил във Ню Йорк, Вегас, Чикаго. Минавал съм през щатовете Охайо, Айова и Минесота. Щатовете просто се различават едни от други по най-различни неща. Градовете пък са друг свят поради това че бизнес климата е различен. Всичко опира до място и индустрии. Не казваш със какво искаш да се занимаваш - няма как да ти се даде пряк отговор. Расизма си го има и хората си седят във обществата - бели, черни, хиспаник. Каквото искаш слушай по телевизията. Моят опит от САЩ ми хареса. Всеки обаче има различен и уникален опит така че дори и да ти се казва 'така стоят нещата там', това пак е лично мнение от всеки спрямо неговата си гледна точка и опит, както във моят случай. От българите които са ходили там, малко са тези които са ходили на почивка или по бизнес причини. Повечето или са отишли със зелена карта от лотарията, или са ходили покрай студентските програми. Лотарията пък сега е и във процес на спиране от Тръм, поради причината че определя влизането на хора току-така във САЩ като лишо нещо. Следователно, според Тръмп който влиза във САЩ за да живее и работи, трябва да влиза въз основа на меритокрация, базирана на умения и/или квалификации влагане на контрибуция във САЩ. Това е причината и да строи стена и да иска приемането само добри кадри от вън а не който си иска.

UK също искат да направят същото. Там също ходих и не ми харесва че всеки може да живее и работи там. Политиката на левите e че поради застаряващо население, нова работна сила от вън ще работи за пенсиите и системата. Също вярването че чрез обогатяване на системата със различни култури, по този начин ще се отворят нови, иновативни и/или различни бизнеси и ще развиват допълнително вътрешният консуматорски и де факто национален пазар. Това е лошо. Поне и те се усетиха че навлизането на AI ще обърне играта със пазара на труда в близките години и ще направят промяна. Българите които са там са шепа квалифицирани било то IT специалисти, банкери или медици. 90% са по полетата, туризма или някакви други неквалифицирани работи. Това важи за повечето чужденци. И аз съм ляв и отворен към толерантност но страната - това са хората във нея. Каквито са хората във нея, така изглежда и страната. Многото микс не се отрази добре нито на САЩ нито на UK.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 6f1c85a284
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Боже... Човекът е питал нещо напълно човешки, а коментарите са само хейт или са напълно безполезни. Повечето. Вероятно и моят е такъв, защото не съм компетентна по въпроса, но просто ми стана жал.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker