Евтини страни за живот - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Евтини страни за живот
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 3034 пъти
Здравейте!
Работя от вкъщи в продължение на 2-3 годинки като до сега се налагаше понякога да се срещам с наши партньори и затова трябваше да живея в София. От 2019г. това вече няма да бъде необходимо и не съм зависима от този град. Иска ми се да се възползвам.
Говорила съм с шефа си и той няма нищо против да работя от другия край на света стига да мога да работя, тоест да имам интернет и стига да не прекъсвам за повече от 2-3 дни без предупреждение.
Не взимам висока заплата - 1000-2000 лева. За 2 трябва реално много да се напъна и да работя наистина през цялото време, в което съм будна. Та по-скоро клоним към 1000-1500лв.
Има ли цивилизовани страни, в които бих могла да си покривам разходите с тези пари?
Иска ми се да попътувам в чужбина. Като цяло обмислям на този етап да обикалям провинциална България, има много малки градове, в които не съм била. Би трябвало там разходите ми да са по-малки спрямо тези в София. Но се интересувам от опции за чужбина. Някой ако има предложения, ще се радвам да сподели.
Важните елементи:
1. Ако отида някъде, искам да опозная чуждата култура. Реално на мен ми се иска и да поработя там, някъде почасово, да съм сред хора - да уча език, да комуникирам. Но важното е все пак да мога да се издържам само в българската заплата, за да не стане издънка.
2. Знам само английски език, свободно разговарям и пиша на него. Но други езици не зная - само немски съм учила, но в училище и не помня много.
3. Имам куче и котка, които трябва да ме придружават. Почти във всички страни знам че е трудно да се наеме жилище с дом. любимци, но въпросът е колко точно те ще оскъпят наема. В София с хазяина ми се уговорихме да не повиши наема, но му дадох 500лв над депозита да гарантирам че ако има щети от животните ще му бъдат покрити от тази сума. Дали ако му искам "препоръка", която да превеждам за там където ще ходя, ще ми помогне да бъда приета?
Предварително благодаря на тези, които ще напишат препоръките си! Нека отбележа, че изобщо не държа и дори бих предпочела да избегна, големите градове. Търся природа, хубави хора и нови (за мен) култури.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 202ca0d4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи какво разбираш под "цивилизована страна". Ето ти класацията на държавите според разходите за живот.

https://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings_by_country.jsp

По правило най-евтините държави са и най-малко цивилизовани. Междувпрочем България е една от най-евтините цивилизовани държави. По-евтини са Косово, Азербайджан, Украйна, Молдова, Армения, Казахстан, но не знам колко са цивилизовани по твоите критерии. Азербайджан според мен не е лош вариант, при положение че имаш доход независим от тяхната икономика. Не съм ходил, но съдейки по снимките в нета е доста по-чисто и подредено от България. Същото важи и за Казахстан.

Трябва да провериш въпроса с визите. В същия сайт можеш да видиш за всяка конкретна стока колко струва във всеки един град на тези държави, също и ниво на престъпност, трафик и други неща. Мисля, че те също са важни, особено престъпността. Имай предвид и климата.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d8046e13a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тайланд

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e72e8cde9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   С тези разходи ще си живееш охотно в някое малко градче дори и добре скроено селце в България, обмисляла ли си да се върнеш в родните си околности (зависи от кой край си), не казвам да се върнеш съвсем там където ''ти е хвърлен пъпа'' но в родните околности където си расла тъй като ще познаваш местността(аз например обожавам Южна България, Сандански, Кресна, с. долна Градешница) въпреки че не съм от там. Но в чужбина с 1500 BGN заплата и ако говорим за Европа това са 750 Евро, то само 1 жилище само за теб е поне 300-350 евра. Бих ти предложил да намериш уютно местенце в малко градче в БГ и започвай да пестиш за екскурзии щом обичаш да пътуваш, но да живееш извън БГ например в Великобритания с само толкова доход колкото казваш че получаваш възможно е но ще живееш много зле и ще трябва да се лишаваш, освен да намериш партньор с който да делите и живеете заедно. Успех.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 202ca0d4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сега се сетих и за Куба. Там работят за 20 долара на месец, Смятай за каква евтиния става въпрос.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d8046e13a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Кой ми е сложил 1-ница, нещо не е съгласен ли, какво? Тайланд ако не е евтина страна, не знам... Също има ниска престъпност, цивилизована страна е... какъв ти е проблемът, на тебе с единичката?

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 14832ba478
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Номер 5 брат, нищо против ТайланД, но товА е мноГО тъпа страна. Има много голямо ниво на престъпност. Няма култура, там предлагат преДимно хлебарки. Също така е замърсен въздУХАШ.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2fd3ce0cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Македония

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: bec1633762
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Полша - по-евтини са апартаментите и наемите в малките градове, от колкото у нас, но имат хубава инфраструктура. Сравни Жешов и Люблин с градове от техния размер в БГ като Русе и Пазарджик, много по-добре изглеждат.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0478e37fbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Благодаря на всички до то тук за мненията! Ще проуча предложените опции.

Номер 3, опция е, разбира се това с екскурзиите, но реално няма как за 7 дена да научиш кой знае какво за страната, местните хора, разбирания. За седмица ще видя забележителностите, ще разбера за историята им примерно нещичко, ще се запозная с до двама-трима местни колкото да не е без хич. А понеже на мен забележителностите не са ми толкова интересни колкото различните култури, смятам за уместен варианта, в който оставам за няколко месеца. Изобщо не иде реч да оставам завинаги някъде.

Номер 1, под цивилизовани разбирам примеливо ниво на престъпност (за да не е немислимо сама жена да излезе навън), среден стандарт на живот (за да не са озлобени хората) и... толкова всъщност.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 202ca0d4c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не съм убеден, че има зависимост между озлобеност и стандарт на живот.

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: cab64eddc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   В Испания можеш да си наемеш стая в споделен със съквартиранта апартамент и ще ти стига остатъка за приличен живот ако говорим за малки градчета/села. Можеш да пообиколиш океана, морето, островите...ще ти хареса. Само с английски по туристически места нямаш проблем, но във вътрешността ще ти трябва поне малко испански. Виж пример за наеми в:
idealista.es

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9c93151371
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Много си глупава. Първо - смяташ ли, че цял живот ще минава тоя номер с тая работа? Допускаш ли, че след 5г може да не може вече да се работи това? Второ - гледай да си вдигнеш дохода, а не да живееш на евтино място. Евтиното място не е комфортно за живот и лека полека ще вървиш надолу. А щом 1000лв за теб са смислени пари и то живеейки в София, значи наистина си зле с мисленето и схващанията за живота.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a100109bc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Португалия... за Европа е сравнително евтино, спокойно, красиво и цивилизовано място. Мисля, че може да се вместиш в бюджета, който имаш. Два пъти съм ходила и ми много ми хареса.
Хърватска донякъде.

Виетнам, Тайланд за Азия. И там съм ходила. Но там е друг свят и за европеец става за кратко-2-3 седмици, но задълго ще ти е трудно. Колкото и да е интересно в един момент ти се иска да хапнеш европейска храна и да се видиш с хора от твоята култура... иначе много натежава.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3f05ab4a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Тайланд

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker