Разбитите очаквания - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Разбитите очаквания
преди: 4 години, 5 месеца, прочетена 2756 пъти
Здравейте драги читатели. Безброй много от нас са тръгнали по чуждите държави за да гонят своето поприще, развитие и оцеляване. Всеки е тръгнал с едни очаквания, които в последствие, я се оправдаят, я не. Аз съм от тези, които тръгнаха с космически очаквания, но след седмица тези очаквания изтекоха в канала. Всичко това е проста заради езиковата бариера. Заминах за страна, без да знам и думичка от езика, а хората там просто са прекалено горди за да заменят собственият си език с английски, когато има чужденец в тяхно присъствие. И така се чувствам като тотален аутсайдер. Всичко друго може да е наред, условията, възможностите, но това чувство да си чужд е ужасно. Това води до депресия, отчаяние и непрекъснато безспокойство, 24 часа в денонощието, дори и на сън. Убедил съм се, че единственият начин нещата да се променят поне малко е да науча езика. Наясно съм, че никога няма да бъда част от тях, но поне ако участвам в разговорите съм убеден, че нещата ще стоят другояче. Знам, че е строго индивидуално и има безброй фактори, но това как се случи при вас? Колко време мина докато започнахте да усвоявате базово езика, и най-вече как преодоляхте и как се справихте с този дяволски начален период? Да се откажа не е вариант, ни борбата е безмилостно жестока и ме унищожава. Нямам нито самочувствие, нито увереност, което драстично влошава качеството на работата ми и не води до нищо добро, като просто ме обрича. Благодаря, че отделихте време да прочетете тези редове и се надявам наистина да намеря някаква подкрепа и съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 години, 5 месеца
hash: 6c4a3612b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, напълно те разбирам. При мен отне около 2 години, но не съм имала късмета да се запиша на курс,сама си се научих доколкото може човек сам за толкова кратко време да се научи. Убийствено е и ако нямаш човек до себе си, е още по-лошо.
Моят съвет към теб е да забравиш как се чувстваш и да се отдадеш на работа с малко повече концентрация и спорт нещата бавно се нареждат.Стига това да ти е целта, искаш ли да успееш,ще го направиш. Работих на три смени,нямах време да се наям, да си напазарувам, а за зъболекарски час си вземах болничен.Бях вглъбена в работата, с високо вдигната глава,нищо че всичко беше наопаки,едва ли някой е разбрал. За мен колегите говореха,че съм била надута и дори агресивна, но някак си ми беше все тая. Просто работа. Времето и работата лекуват всичко. Дай им време. И така ден след ден някак си повече и повече започнах да разбирам езика им. Хората са празни и нямат ценности,те са пионки на системата. И да горди са, но са празни.Не ставай един от тях. Бъди себе си и знай,че искаш ли и полагаш ли усилия,ще успееш.
Бъди уверен, те са зомбита, нямат идентичност.
Продължавам напред,още не съм научила езика перфектно, но вече глава на никого не свеждам. Винаги ще има голяма конкуренция,завист,празнота,зависи само от теб до колко ще ги чувстваш.
Давай смело напред, спортувай винаги помага дори и сили да нямаш.
Поздрави от сива Германия.
Хубав ден

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 1c6f917cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе ти какво очакваш? Отиваш в чужбина, а не знаеш езика? В чужбина се отива с език, с квалификации, курсове, с един куп неща с който си по-добър от местния. Поне такава беше моята стратегия и съм повече от доволен от кариерата и парите, които правя.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9ea15f8c08
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Не се отчайвай и понярвай ми, ако визироме Германия, където чужденките са болшинство вече, смесените бракове масови и то вече второ, трето поколение. Хората са много по-отворени и надживял много неща, но когато не говориш езикът не очаквай да го разбереш. От тук идва първият проблем и многото легенди от бъргари за това колко са лоши и студени чужденците. Просто почвай да учиш, не разчитай само на курсове, да си напишеш домашното и да станат чудеса. Ежедневно учене не само материалът от курса, но и от интернет изобилие от уроци, ютюб.... само желание. Не се затваряй в българска общност, ние учим и продължаваме да учим, част сме от местният спортен клуб, не пропускаме възможност за срещи и излизания просто на по бира, кафе и така стъпка по стъпка се чувстваме по-добре. Няма как да фиксираш срок, просто учиш и надграждаш постоянно, до това колко искаш да знаеш и до къде да стигнеш. Не обвинявай, че английският не е навсякъде, те и не го знаят толкова масово. Просто учи. Хората уважават това, че полагаш усилия и учиш. Да манталитет е различен безспорно, разговорите са много по общи, никой не задълбава в лични неща, политически теми, битовизми, любопитство и.... отношенията са по-дистанцирани, но по открити и неангажиращи. Ти трябва да се нагодиш, а не средата към теб.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 99ea524cb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Години, бацка. Години трябват. Език, когато не знаеш и думичка, се учи с години. Особено за да можеш да участваш в разговори с носители на същия.

А ти как смяташ, че ако отидеш в Български офис/завод и вземеш произволен колектив, хората там ще са склонни да говорят с чужденец на английски ли?

Стига сънища, а слез малко на земята. Хората са си в държавата, нормално е да говорят на собствения си език. Не е до гордост въобще.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7686745df8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   A защо трябва да те приемат като част от тях?

Аз съм Българин, живя в чужда страна, като нито културата, нито разбиранията на хората съвпадат с моите, но това не ми пречи. Нито на отношенията, било то приятелски, било то сексуални или каквито и да е, нито на битието.

За език - трябва ти. Без него нищо не става. Амбицирай се, полагай усилия, заливай се от медия под всякаква форма на езика. От това да знаеш още един език само ще спечелиш.


Като отмине тая шокова депресия, ще видиш, че наистина е много благо там - където има повечко пари и по-малко базов стрес. :)




Братан.

 
  ...


...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 427c008af7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако говориш за немците, то е редно да си сложиш надпис на тениската "говорете английски в Германия, защото САЩ ви направи държава след втората световна война". Трябва поне малко уважение да имат. На страна която те подпомогна икономически от руините и после ти събори Берлинската стена и дължиш езикът и в територията си. Немският трябва да е втори след английският там. Подобно е и с французите защото ако не беше САЩ, те сега щяха да говорят на немски. Каква гордост, какви пет лева? Нали искат да правят мултикултуризъм. Ми да е и в езикът такъв. В ЕС като официални езици са изброени езиците на страните членки. Вярно Англия вече не е член, но това не играе роля на фона на историята която изброих. Значи в Канада и Белгия могат да се говорят няколко езика като официални, а в тия и то с тяхната история, не може. Айде бе.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5f5189b733
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   2013 заминах за немско говоряща държава знайки само английски и то на ниво FCE. Изкарах 7 месечен курс по немски език и после положих изпит, който взех с максимален брой точки и започнах работа по спецялността ми 2 месеца по-късно. Имах различни моменти в някои можех да кажа повече от колкото разбирам, в други разбирах почти всичко, но не можех да намеря вярните думи, за да отговоря. Имах и един много смешен период от време в който разбирах със закъснение, когато ме попита някой нещо, не зацепвах нито дума от казаното, а след около 1-2 минути знаех какво ме е попитал, но беше вече късно да отговоря, доста смешна история. В началото, когато се опитах да кажа нещо на немски ми идваха английски думи. Имам и уникално смешни случки, когато примерно попитах една жена продавачка в магазин за пчели в консерва, имах в предвид боб в консерва. Общо взето грешки се правят и трябва време, трябва да опиташ да си сред месни, защото много от българите се събират само с българи и не научават езика на държавата в която живеят.
Ако ти не се чувстваш, като равен и хората около теб няма да се държат с теб като с равен. Просто бъди позитивен, ще стане, трябва време и усилия. Аз тръгнах с нагласата, че в чужбина си имат зостатъчно хора, които са учили същото като мен и никой не ми е длъжен за нещо, така нямаше разочарования, а и една седмица е твърде малко време, за да добиеш точна представа за мястото на което си попаднал, можепда има и нещо като "културен шок".
Кога се почувствах истински интегрирана? Когато получих първата си заплата, в момента трудно бих се върнала н България, защото работа, коята искам да работя в родината ми не може да ми осигури достоен живот и изхранване.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: b000a9dd83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Най доброто което можеш да направиш е да си викнеш приятелите там или да си идваш често. Сам винаги е тъпотия.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 7a2c284694
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Е, защо пък да не си част от тях? От кое ще си част ако не от тях?
Езика, разбира се трябва да го научиш ако искаш да останеш в тази страна. Колко бързо ще го научиш зависи и от теб, но най-вече - как ще подходиш по въпроса. Моят съвет е - намери си курсове и не си въобразявай, че просто така от въздуха ще ти дойде.
Курсовете имат и друго предимство - ще се запознаеш с хора, които са на твоето дередже и ще създадеш приятелства.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0598af2990
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   "А ти как смяташ, че ако отидеш в Български офис/завод и вземеш произволен колектив, хората там ще са склонни да говорят с чужденец на английски ли? "

Подбрани са, защото са имали английски на ниво C1 и по-високо. Ако откажат да комуникират с колегите си и се отнасят лошо с тях, това е предпоставка, да бъдат заменени. Пробвай да минеш с това отношение в MS или друга голяма компания, която оперира в странта, дори и да е местна. След 3 дена ще поговорят учтиво с теб и ще ти обеснят, че повече работа в тая индустрия няма да си намериш, ако я караш така.

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 36f8f255fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мене всички по света са длъжни да знаят и да говорят на английски.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 36f8f255fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 10

В Европа има много езици. Аз съм на мнение, че не е длъжно човек да учи всеки език. Ако в дадената фирма има интелигенти хора и изискват от служителите да знаят английски те ще могат да говорят на английски. За мен е безсмислено да се учи друг език различен от този.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 36f8f255fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До 4

Аз съм виждал българи на улицата говорещи на английски.
За работа в офис или в държавна институция трябва да е задължително хората да говорят на английски.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9f7757fb1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Само в България българите се стареам да подадем г*з на чужденците, като говорим езика им (или поне английски);
Наблюдавам следното: ако аз отида в Англия - трябва да знам английски, за да се оправя. Ако англичанин дойде тук - пак АЗ трябва да знам английски, за да може ТОЙ да се оправи тук.... спокойно може да заменим Англия с която държава си поискаме... и това е нормално: всеки човек (с изключение на 99% от българите) си уважава държавата и езика - като си отишъл там ще говориш на неговия език, и толкова.
До сега не съм видял обява в Германия например, в която да пише - "задължително владеене на английски/или друг не-немски език". Всъщност, никъде освен в България не съм видял - при кандидатстване за работа да се изисква да знаеш чужд език. Хората са на принципа - "ти си дошъл в държавата ми, така че ще говориш езика ми". Точка. Това е напълно нормално. И напълно в реда на нещата.
В Англия си? Ще говориш английски. В Германия си? Ще говориш немски. В Италия - италиански и т.н. и т.н.
Това е положението. Още веднъж - това, че българина масово не си уважава езика, и учи чужди езици, за да може да им е по-лесно на чужденците тук не означава, че чужденците ще направят същото за нас :)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 3c12ac9b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторе, аз съм от 5 години в Англия. Заминах с едно базово, или малко над базовото ниво на английски език.
В никакъв случай не ме разбирай като хейтър, а точно обратното. Целта ми е да ти помогна.
Не знам какво социализиране очакваш щом не знаеш език. Езикът е нещото което използваме всекидневно. На ден изговаряме по хиляди думи. Езикът е главното ни средство за комуникация. Просто без да владееш поне на разговорно ниво езикът в държавата в която си, не очаквай някакво светло бъдеще.
Другите неща са образованието и квалификациите. Ако ги нямаш, много вероятно е да не си намериш свястна работа.
Как да ти го кажа... Никой не ти е длъжен. Никой не е длъжен да се съобразява с теб, да учи твоят език и никой не е длъжен да ти помага или да те развива. Ти си този, който трябва да поеме инициативата.
Същото е и с ромите в България. Като едвам говориш български, като си без образование и квалификации, много ясно, че ще чистиш улиците или тоалетните. Просто никой не ти е виновен за положението в което си се вкарал.
Представи си, отиваш на интервю за работа. Едвам говориш езика, нямаш нужното образование. Другият кандидат владее перфектно езика, има всички квалификации. Естествено, че ще изберат него, и за това никой не ти е виновен. Виновен си единствено ти, защото на времето не си залягал над учебниците.
На твое място веднага се записвам на езиков курс. Също така има много онлайн платформи за самообучение. Интернета не е само за гледане на порно. Ако всеки ден отделяш поне по 30мин. в учене на език, то след година ще си на много по-добро ниво.
Успех ти пожелавам.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 84f5906b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Хора, много зависи от държавата и компанията. Някъде е задължително да се говори английски, докато другаде е предимно на местния език. И все пак ако човек ще живее дългосрочно в дадена страна, трудно ще мине без местния език, така че в интерес на автора е бързо да понаучи поне на базово ниво.
14, то и аз съм виждала българи на улицата, които говорят английски, но я иди в Испания или Италия и се пробвай на английски на улицата:-) Ще ти е трудно, освен ако нямаш късмет.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 5526535d57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Работя в чужбина от 16 години и не говоря местния език. В сферата на финансите ти трябва единствено добър английски. Повечето млади хора в столиците говорят английски, също и продавачите в магазините. Естествено, ако си се забутал в малък град е друго. Аз лично не чувствам изолация или дискриминация. Просто трябва да си подбереш правилната компания и да си малко над нещата. Няма как да очакваш хората да са като в България, да им звъннеш за кафе и те веднага да се съгласят. Манталитета в Централна и Западна Европа е различен.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 37fba3cc48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   15, и аз много пъти съм се питал защо винаги ние трябва да говорим езика на другия, но не и те нашия. Отивам в Англия аз говоря английски, англичанин идва в България, пак аз му говоря на английски, защо?

Работих за руснаци няколко години в България. Значи за няколко години нито един руснак не си направи труда да научи и 2 думи на български и очакваха всички други да им говорят на руски и наемаха само такива с руски, по възможност от руски произход. Добре, ама ако аз отида в Русия да правя бизнес, дали руснаците ще ми говорят на български? Във всяка държава си има официален език и е прието поне в официална среда да се говори на него. Редно е, щом си отишъл там, ако не да знаеш езика, то поне да се помъчиш малко от малко, поне от кумова срама да го научиш, а не демонстративно да си шляпаш на твоя си език, пък който разбрал, разбрал. Аз пък длъжен ли сън да знам всички езици на света, в случай че някой занзибарец примерно е решил да дойде в България?

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9f7757fb1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   15 до 19: Освен всичко, българският език е ОФИЦИАЛЕН език в Европейския съюз!!!
Което означава, че имаме пълното си право - когато един чужденец, гражданин на ЕС дойде у нас - да изискваме от него ТОЙ да говори български, а не ние - неговият език.
Тук не говорим за инцидентно говорене на английски примерно (да кажем, някой ме пиопита "как да стигна до еди-къде-си" на английски). Става въпрос за това, че някак си е насадено, че ТРЯБВА да знаем поне английски, за да "се оправяме" с чужденците, дори когато те са в България.

Та, автора да не се учудва: той явно е с нагласата, че когато чужденец дойде в България - всеки трябва да говори езика му /или поне английски/, за да може чужденецът да се чувства комфортно. Очаквал е същото и от другата страна: че когато той отиде в не-англоговоряща страна, и знае английски - и другите ще му проговорят на английски... да, ама не. Хората са си в правото - никой не е длъжен да знае чужд език в собствената си държава!

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9f7757fb1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Друго натякване:
"Той е клиент, за това - трябва да говорим езика му".
ДА, ама аз като отида в една Гърция например, и съм клиент - никой не ми говори на български, мръщят се като им говориш английски и не те разбират в 90% от случаите.

"Той е клиент на фирмата, и трябва да говориш на английски с него" - ОК, и аз имам фирма, и купувам авточасто от Англия и Германия. Клиент съм им, ама.... странно: никой не ми пише или говори на български :)

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 84f5906b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   19, то не че трябва, но ако ме пита някой нещо на английски, трябва ли да се правя на неразбрала само защото съм в България? В други страни съм изпадала в ситуация да не разбират английски, но хората се опитват да обясняват с ръце, с крака и накрая взмеш, че ги разбереш. До желание да помогнеш на човека е, все пак никой не може да знае всички езици. Между другото, като отивам в някоя държава, винаго гледам да понауча 10-20 думи, колкото да попитам нещо елементарно или поне да предразположа хората, че съм положила усилия :-) Е, не навсякъде ми се получава, но това е друга тема:-)
А руснаците са друга бира, те смятат, че всички са длъжни да им говорят и разбират езика...

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 9f7757fb1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   22: не говорим за "някой ако ме попита", за друго става въпрос: авторът е отишъл да живее и работи в друга държава без да знае езика, и се чуди защо се чувства изолиран. Не е инцидентно посещение - по работа или на почивка.

НО! Принципно погледнато -да, означава че никой не е длъжен да го разбере чужденеца, ако пита.
Ти казваш - "отивам в други страни и не разбират АНГЛИЙСКИ", е ти си българка - говори им на български?

Пример от скоро за още по-промит мозък:
Командирован при нас младеж - майка българка и баща турчин. Преместили се да живеят преди 10 години в Германия. Младежът категорично отказа да говори български или турски, защото, цитирам "аз вече съм немец". Едиственото нещо, което каза на български беше - "ако говорите с мен - нека е на немски, аз вече съм немец и не говоря други езици". Не, че не знае, а не говори.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: eac754c788
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Номер 15, а случайно да си чувал, че английският е официален световен език? Всеки трябва да го знае, ако иска да комуникира с чужденци или в чужда държава.

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: e2ca4e0135
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Хайде стига се жалвайте ! Малките народи трябва да учат езиците на големите. В цял свят е така. Мързеливци !!

 
  ... горе^
преди: 4 години, 5 месеца
hash: ba394c1285
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Авторе здравей :)
В Дания живеех известно време,
Започнах работа-високо квалифицирана, като още преди да отида няколко пъти поставих въпроса във фирмата, ок ли ще е, че не знам датски. Те ме уверяваха, че няма никакъв проблем, че ще използвам предимно английски и вторият ми чужд език. Е отидох и познай-ада!! Върша си работата, оправям се доста добре даже, ама около мен всички колеги на датски си говорят. Нормално, това си е техния език. Отиваме на обяд-те си говорят пак на датски. Много гадно и изолиращо. И нека не се заблуждаваме как лесно се учел език като си вчее на 30 години, като си до 7 вечерта на работа и едва намираш сили да се прибереш и да вечеряш. Не е като в училище с 2 думи. И не става За 2 месеца!
Моят съвет ще е малко краен, но за твое добро-или се върни в Бг или замини за държава, където знаеш езика-Англия, Щатите, Канада, Австралия и тн. Успех!

 
  ...

...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 84f5906b62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   да, 23, прав си за автора, без местния език ще му е много трудно. Аз писах по-скоро по принцип трябва ли и защо да говорим езика на другите.
Ако в някоя страна не разбират английски, мислиш ли, че ще разберат български, че да им говоря ;-) Просто хората се опитват да ти помогнат, дори са ме водили, ако са в същата посока. Рядко съм срещнала високомерно отношение защото не разбирам езика, по-скоро хората са любезни и готови да те упътят. Е, това с уговорката, че съм там за няколко дни, ако трябва да живея там, няма как да разчитам на любезни минувачи :-)

 
  ...
преди: 4 години, 5 месеца
hash: 0598af2990
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   До 26

Съжалявам! Явно си попаднал в много кофти среда.
Да се прибираш в 19:00 и да си толкова уморен, че да можеш сам да се наядеш, определено не е нещо, което свързвам с типичната "работа-високо квалифицирана", освен ако не живееш на 40 километра и не въртиш педалите от вас до работа и обратно.
Днес съм болен и си седя вкъщи, но попринцип до към 16:15 вече съм се прибрал, ако не мина през магазина. Да, живея доста близо до работа, но попринцип повечето си тръгваме към 16:00, защото псоледния час винаги е " Vi ses! - Vi ses! " и разни тъпи лафове, които бяха забавни, когато бях стажант, ама вече са ми писнали. Работното ни време е от 09:00 до 16:30, но имаме досата почивки и почти всеки ден ще имам one-on-one за половин час с някого, което в 9 от 10 пъти се оказва седянка, но аз лично го броя за почивка. И това е на повечето места. Просто си бил в кофти среда.
Колкто за езика - ако се включваш в разговорите по-често, повечето автоматично започват на английски. Поне при мен беше така. Сега посещавам уроци, но намирам за по-лесно, да си говоря със всички на английски, защото нивото им на английски е високо. Дори с 9-10 годишни деца може да си говоря на английски. Започнах с уроците, защото взе да ме хвща срам, да съм там от 3 години, а всеки ден 5-6 човека на моята маса, да си говорят на английски.
А баш "ад" да е било, малко пресилено, но все пак не ти знам ситуацията.
А колкото до датския - не мисля, че има по труден европейски език, за научаване Работата при датския е, че първо е невъзможен за чуване, освен ако не прекаращ половин година сред датско-говорятящи, второ, че самото произношение изисква, да говориш по-коренно различен начин (гърлени звуци, различно движение на езика, всички букви са различни не само от българския, а и от английския), а последното е, че докато граматиката е сравнително лесна, то езика е пренаситен с хиляди малки изключения, които можеш да научиш, само ако постоянно комуникирш на него, освен ако нямаш невероятна памет.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 4 месеца
hash: bc246b857a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Много странни разсъждения тук. Какхочасваге някой да знае в чужбина български, за да ви е добре на вас. Има основни езици, английски, немски, френски, испански, руски и италиански в по-малко степен всичко оставало са просто езици. Все хо често се налага турски и арабски, но те очаквайте българския език да е топ желан. Ние сме малка държава. Отиваш някъде и почнашэда учиш това е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker