Меланхолия в Кралството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Меланхолия в Кралството
преди: 3 години, 2 месеца, прочетена 1373 пъти
На 21 съм и от няколко години уча в Англия. Имам още 1 или 2 години до края на бакалавъра ми, а нямам представа къде искам да живея.
Най-голямата ми мечта е да работя нещо по това, което уча (но понеже е от арт сектора, възможностите са ограничени и различни) и макар да знам много хора, които са в индустрията и всеки да ми казва, че съм на прав път, все още не му виждам края.
От около година насам (началото на първият локдаун) пуша трева - нещо, с което не се гордея, но и с което не се срамувам, не пуша прекалено много, а в същото време имам чувството, че това само ми помага да се отпускам и прогресирам. На този етап с посоката, в която всичко върви, в главата ми се е загнездила идеята, че почти всичко е безсмислено, всеки труд, положен в това, което обичаш е безсмислен, когато направиш нещо за някого и се стараеш да бъдеш добър човек най-често вредиш на себе си, а като искаш на теб да ти е най-добре и не ти пука за останалите.. поне не оставаш разочарован.
Работя почасово и асолютно мразя работата си, а Англия ме вкара в депресия, меланхолия и "хипи" - заради времето, различни хора, различен начин на живот. Тук без какво изкарваш, живееш в клетка, магазините предлагат отвратителна храна (до степен, в която в локал магазинчето няма нищо нормално за ядене), работите не са постоянни и всичко се усеща различно. Най-вероятно в главата ми се въртят такива работи, понеже бях малък, когато живях в България, а сега аз съм главата на моето си малко семейство и всичко е много по-трудно. Най-вероятно звуча и като някой, който постоянно хленчи и се оплаква, но на прага между момче и мъж, трябва по някакъв начин да избутам към едно от двете и определено не бих искал да е първото, затова реших да пиша тук и да видя дали някой е минавал през такива неща :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 2 месеца
hash: b7110ab2f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Виж. Спомни си защо си там и каква е била целта ти!

Вложи усилия над изкувството и търси реализация. Нападни всяка една маркетингова агенция, говори със всички колеги, преподаватели, та дори и приятели дето си мислиш, че не са запознати.

Разбери какво и как трябва да се направи. За кое се плаща, кое се работи, ти къде и какво трябва да научиш.
Имаш ли цел, ще е по-лесно. Много по-лесно.

А иначе почни да изграждаш навици. Ставай по едно и също време, яж правилно, спортувай. Да, дори и да пушиш по 3-4 дръпки на ден, пак можеш да спортуваш. Едно бягане в парка е достатъчно. И не забравяй, да си почивавш. Недоспиването, особено редовното, е също толкова лошо колкото алкохолизма. Хем руши психиката, хем съзнанието.

Ако имаш нужда от помощ, пиши. Може да не съм експерт, но съм бил и в такава ситуация, а познавам и много хора, които са се измъкнали от този капан. И не си прави илюзия - капан е.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: 70257b8f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Какво толкова ви харесва тая Англия???? Пари да ми дават, нема да живея там. Изкарах 1 ден в Лондон и повече не повторих. Отврат, негри, индийци, араби, циганор колкото искаш. Нагли, нахални, смрад, боклуци, мръсотия колкото щеш. И самочувствие до небето. Все едно останалите са им длъжни.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c9330a26d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Човек, аз уих в Англия. Ще ти кажа само че от теб си зависи. Накои специалности няма значение къде се учат, те са с врати. Това са IT, архитектура и медицина от всякакъв вид. Други като Право са регионални и отраничени до региона. Учил право учи български закони. Реализация освен ако не е преквалифициране на местно ниво в чужбина ако са - няма. Изисква се и практика тъй като са професия която изисква стажантство на доброволни начела. Не е подсигурена практика. Други като твоята за Art също изискват контакти ако ще да е да са 'известни'. Разликата при теб е че твоята специалност (всъщност всички специалности, не само твоята, а включително тези в медицината, IT, правото и прочие) имат платформа за самоинициатива. Тоест да са самонаети. Сами да предлагат услуги. Ти като учиш Art твоята практика е директно академична. Не ти трябва дори контакти и реализация, защото специялността ти от самото начало е самоинициативна и базирана на твоите си умения в това да твориш. Това което учиш е креативност там и развитие на това си умение. След приключване, а не е задължително даже и да чакаш - правиш си свои проекти, свое портфолио. Това което правят в много от случаите хората е да използват и дигиталната среда за да правят пари. Ето на, едни свирят, правят музика - качват я във тик ток, качват я във ютюб за да се покаже, да се чуе музиката им. Правят пари от абонаменти да речем или въз основа на гледания. Това които можеш да направиш е да го направиш и ти. Качваш си видео на себе си как вършиш нещо. Сак го почваш, как го развиваш, как го завършваш и после крайният резултат. Изисква ти се визуализация, ефекти - това можеш да го направиш. Живеем в 21ви век и времената се менят постоянно, като говоря за пазара. Ей сега маса хора също им се трансформират работните позиции покрай Covid-а. Препоръчват навсякъде да се преквалифицират хората. Дигитализацията ще става все по-популярна. Твоята платформа е там.

Другото е след ковида, министерствата на културата във всяка страна всяка година имат бюджет. Имя различни програми по които можеш да кандидатстваш за себсидии. Има европейски себсидии също. В твоята ниша нещата стоят така. Сам човек е инициативен, сам човек си прави проекти, сам човек се проявава, сам човек се брандира, сам човек прави всичко. Това което го учиш не е конкретно за да си в някаква компания където работиш за някого, като например все едно в строителството където си работник изкарал някакви курсове и квалификации и практика и после да си има началник да му казва кое, къде и какво да построи по какъв начин спрямо приетите стандарти за структура. Твоето е обратното. Твоето е креативност и инициативност.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 2 месеца
hash: c9330a26d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От 3, писах от телефон но.. питай си даскалите как се реализира човек по това нещо и конкретно как правят пари хората от това нещо. Какви стратегии ползват за да се изхранват.

 
  ...
преди: 3 години, 2 месеца
hash: ddefc9958b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Стокхолм е по-слънчев дори зимата от Лондон. Не се шегувам, Норвежките планини спират океанските течения и облаци. По-добре слънчев и сух студ от по-мека, но адски влажна, облачна и веотрвита зима като в Англия и Холандия. Там и лятото е мрачно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker