Защо в чужбина кварталите и селата нямат магазини - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Защо в чужбина кварталите и селата нямат магазини
преди: 2 години, 11 месеца, прочетена 2534 пъти
Не съм бил кой знае колко в чужбина, но доколкото знам, там в кварталите масово няма магазинчета като при нас. Налагало се да пътуваш до някой хипермаркет през някоко квартала. наистина в Стрийт Вю виждам, че масово там кварталите са само къщи/блокове и почти няма магазини, барчета, ресторанти и тем подобни. И особено в САЩ било масово така. Чувал съм за хора, пътуващи десетки километри за едно пазаруване.

Каква е идеята на подобно градоустройво и удобно ли е според вас? Аз примерно съм си свикнал и за мен е голямо удобство тък в България да имам всичко го гъза си. Ако ще и в 3 през нощта да ми се допие бира, излизам по джапанки до денонощната будка и си купувам. И пак квартала ми е не е някакъв пренаселен, а е спокоен.

Предполагам идеята е просто да се прибереш, да си почиваш, да няма шум, трафик и т. н., но пък е малко тъпо за всяка простотия да трябва да биеш 20 км. Айде ако работиш в града ОК, ама ако си пенсионер?

Моя квартал е спокоен и пак има всичко. Ако ще и в 3 през нощта да ми се допие бира, излизам по джапанки до денонощната будка и си купувам. А техните дори не работят събота и неделя или до по-късно през седмицата. Трябва да бързаш изморен след работа да пазаруваш.

Ей го онзи ден правя ремонт. Предварително не знам какво ще ми потрябва. Почвам, разбирам какво ми трябва, отивам до кварталния строителен и си взимам. Ходих сигурно 5 пъти, ама все по джапанки. Ако трябваше да бия по 30 км за всяко нещо, щях да дам още пари за бензин и щях да изгубя 2 дни.

Или виждаме се инцидентно с някой приятел в квартала и хоп в близкото барче спонтанно удряме по една бира. А в Германия например нито има барчето под път и над път, нито двама немци просто ей така ще се видят случайно и ще се заприказват на по бира, нито барчетата изобщо се използват за убиване на време и социализация. Там се ползват по предназначение. Отиваш да речем, за да пиеш бира или кафе. Сядаш, пиеш, изпиваш за 15 мин, ставаш и си заминаваш. Точка.

Вечер се прибираш и се затваряш вкъщи. Не ти се занимава с никого. Това за мен е депресиращо, като имате предвид, че далеч не съм най-екстровертния тип. Обаче ми е драго, като ме види комшията във входа и ми каже "влез да ударим по една ракия". Там си чешем езиците 1-2 часа и всеки се прибира разтоварен. А в Германия дори и у майка си не можеш да отидеш на гости, ако не си резервираш намерението няколко месеца предварително.

Малко се отплеснах, но въпросът ми беше за кварталите. Вярно ли е наистина? Удобни ли са за живеене и каква е идеята в крайна сметка? Харесват ли ви подобни квартали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 11 месеца
hash: 777d349a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Дълго съм живял в чужбина, това е най-малкото. Като цяло в Западна Европа има остатъци от варварството и липса на човешко отношение, които личат от дребни неща - примерно, нямаш навеси на сградите, така като минаваш по улиците, ако нямаш чадър, си незащитен при всяка буря. Друго, магазините работят наистина до 4-5, след това затварят, а в неделя забрави да си купиш каквото и да е било освен от някой местен арабски магазин. Въобще, много често близостта ми до арабския квартал ме е спасявала да напазарувам в неделята, или пък да се подстрижа на нормална цена, или какво ли още не. Например, липсата на нормални кофи за боклук - ако искаш да хвърлиш боклук в Брюксел, имаш два дена да го направиш - в неделя и четвъртък в моя квартал, с бял чувал, който оставяш пред къщата на миналата вечер. Да не то казвам как ухае улицата от вечерта на събота до сутринта в неделя например... А ако искаш да изхвърлиш нещо извън този срок, по мастито - просто няма къде, трябва да го сгъваш по декоративните кофички по улиците. Има и изключения, но те са много малко. Това са само някои от нещата, за които се сещам. Същевременно има и хубави страни - трябва човек да опита, за да оцени какво има у дома.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 92e063db55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Има си магазини. САЩ и Канада не са единствената чужбина. Там където бях си има магазини във всеки квартал и кръчми като у нас. Работят и до късно, поне до 20-21.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6b6ae19fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   4, за коя държава говориш? Предполагам за някоя южна като Испания/Гърция.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 92e063db55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не, за Словакия.
А там и това го имаше:
Или виждаме се инцидентно с някой приятел в квартала и хоп в близкото барче спонтанно удряме по една бира.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6b6ae19fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   6, е, Словакия все пак са по-близки до нас. Аз говорех за западняците. Вярно, че не уточних и разбирам защо казваш, че чужбина не е само еди какво си, но когато не се уточни изрично, под чужбина в България обикновено се подразбира западния свят. Демек Западна Европа и САЩ/Канада. Не заради друго, ами защото рядко някой българин отива в Суринам или Намибия например. Не че приравнявам Словакия на тях, просто пример.

 
  ...


...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 92e063db55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   С други думи беше все едно съм в България, но не толкова застроено между панелките и с повече високи сгради от София. В същото време градът беше по-малък и постоянно срещах познати. Върнах се само заради нашите, те ми липсваха, но там направих доста приятелства.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 92e063db55
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   7 е да, запада е така. Освен всичко друго за тях сме втора категория хора, само за обслужване ставаме според тях. Дори да им знаеш езика и да имаш куп дипломи нищо не ти гарантира че ще си намериш що-годе свястна работа. В София работя в офис, за чий да хукна да мия чинии и да ме гърбят в Запада?! Единствено в Португалия българин може без местния език да си намери работа в офис в голяма фирма с мулти спорт карта и допълнително здравно осигуряване, също в Гърция и бившите соц като Чехия и Словакия. В западните почваш буквално от нулата - чистене, миене на чинии, шофиране с часове...

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 5c4d518ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А за доставка в дома не си ли чувал? Не се плаща допълнително, само което си поръчал. А иначе идеята е да няма шум, трафик на зареждащи камиони т.н. тези зони за живеене обикновено са скъпите.
Живея с два супермаркета на около 2- 3 мин. от мен, но се е случвало да звъня спешно да ми носят превръзки и от срам само си поръчах и две замразени пици.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 92e063db55
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   7 цялото това отиване е изначално грешно. Разбирам да си чистач и в БГ и да отидеш да чистиш в Англия, но не разбирам хора с дипломи дето работят такива неща. Ни език ще научат като хората, ни ще получат уважение. А парите които са пръснали за да следват ще са напразни.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 2ae527eedb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Прав си че няма магазинчета и има няколко причини
1. Малкото магазинче никога не може да достигне цените на големия маркет, защото той купува стока по на едро, а колкото по на едро толкова по голям процент отстъпка.
2. В Европа си длъжен, като работодател да осигуряваш работника си на цялата му заплата, а заплатите там са доста големи. Там никой работник няма да ти работи повече от вписаното в трудовия му договор време, няма да работи без почивка, няма да работи в празничен ден или ще си търси документално двойния надник. Когато е настинал ще се наложи да му наемат заместник. Най кратко казано там няма как работодателя да бъде робовладелец, като в България, защото имат държава.
3. Наемите и цените за покупка на помещение за магазин са големи. Трябва да имаш отчет и фактура дори за метлата с която метеш магазина.
А реалността е такава, навсякъде по света, ако всичко ти е съвсем точно и честно, печалбата ти идва само, ако имаш големи обороти, а малко магазинче няма как да има голям оборот.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 810cc40b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   До 5

В Дания хранителни магазини масово са от 07:00-22:00, като има няколко, които са до 06:00-20:00, както и до 23:00, а в Копенхаген има 2-3 денонощни, но тук говорим за хранителни вериги.
Кйоскове има много, дето работят до 03:00 а някой са и денонощни и все се намира нещо за ядене, най-често с поръчка.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 810cc40b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   "Дори да им знаеш езика и да имаш куп дипломи нищо не ти гарантира че ще си намериш що-годе свястна работа. В София работя в офис, за чий да хукна да мия чинии и да ме гърбят в Запада?!"

Ами не знам, на мен ми го гарантира. А и да ... за чий - не за твоя, определено.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 4406b02b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   От години живея в Англия. Живял съм в малки градчета, а от 2 години в Лондон.
Тук всеки е с кола или скутер, а има и удобен транспорт.
Хората просто палят колата и пазаруват за цяла седмица, не като в България ден за ден.
Но има и друго нещо.
В кварталите си има квартални магазинчета, които се държат от разни индийци и пакистанци.
Ако трябва да си купя нещо на бързо, просто отскачам при индийците. Дори на 5мин от мен има 3 малки магазинчета.
Англичаните се бъзикат, че на всеки ъгъл има по един индиец с магазинче.
Така че квартални магазинчета си има по кварталите.
Има и специални голи бетонни полета с магазини като Сайнсбъри, Лидъл, Алди и др. в които можеш да се разкарваш по цял ден.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: da9bdcbc9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   14 защо това заяждане? Много негативен човек си! Точно като за Дания.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: eba2855c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   16, ако забелязваш половината сайт е някакъв цитат и отдолу негов заядлив коментар. Хваща се за някакъв цитат, който го приема абсолюно буквално като машина и започва с някакъв негативен коментар. Но все пак е компютърджия, нормално е работи като алгоритъм, никакво разбиране и никаква емоция, а буквално дума по дума като гугъл транслейт. Бахти негативния заядлив тип. Чингис хан 2. Явно Скандинавия не им се отразява добре на българите. Чингис хан е същия боклук с мания за величие. Преди тях имаше пак един от Норвегия, ама му забравих името. Пак същия измекяр.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bb11c15585
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   От 11 години живея в Германия. 3 години в голям град- не ми хареса, много трафик, шум, чужденци и малки квартири. След това се преместихме на село- добри съседи, тишина, хубава градина и квартира. За съжаление ги продадоха и се преместихме в съседното градче, ама и там е супер спокойно, още по-хубава квартира и градина. Както автора споменава - наблизо няма магазини, но на никой това не му пречи, защото повечето в Германия имат добър стандарт на живот и без проблем могат да си позволят кола. А и да няма кола, обществения транспорт е също точен и добър или пък просто поръчваш и ти го носят в къщи. За нас е най-важно спокойствието и уюта, а пък като искаме да пием нещо вънка, отиваме с колата на хубави и луксозни места, а не в кварталната кръчма..

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d9b50a7f93
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Е как да няма. В селото в което живея в Германия има две големи вериги, магазини за дрехи, много фирми, ресторанти...
Това с пиенето с комшията, също го има, но в много по-интелигентен вариант. Има традиции, празници, кипи живот, но с граница. Няма брутално навлизане в личното пространство и звънене в 10 вечерта, дай пари на заем. Спортни групи, отбори, всяка седмица събирания. Не искам тази българска топлота и манталитет. Не случайно са топ икономика на Европа.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 816b2fb1dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Живея в средно голям скандинавски град във външен квартал. Прелича по-скоро на малко село близо до града. Нещо като Драгалевци на София. Имаме си мол с два супермаркета, магазин за текстил и домашни потреби, пицария, два фризьорски салона, книжарница, специализиран магазин за алкохол, магазин за детски играчки, зоо магазин, обущар, лекар, зъболекар. Строителен магазин? Айде нема нужда. Има си инустриялна зона на града, там са всички строителни мебелни и тем подобни магазина. Отделно си имаме в квартала заведение с билярд и дартс.Отделно поне пет заведения за бързо хранене. Имаме си спортна зала, две футболни игрища, едно с трева отворено и едно асфалтирано затворено. Аптека имаме, бензиностанция. Е ко ми трябва повече. Не знам в коя ,,чужбина,, си бил вероятно Месопотамия. А в България просто всичко е разхвърляно и всеки отваря и строи разни неща където му скимне. Няма ред.




Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6b6ae19fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Чингисе, защо е този назидателе тон във всеки твой коментар? Кому беше нужно това "Не знам в коя ,,чужбина,, си бил вероятно Месопотамия"? Нима няма чужбина с квартали без магазини? Или си бил във всички чужбини, че се заяждаш? Защо сте такива заядливци ти, онзи от Дания, който отговаря машинално и буквално като бот и бившия потребител тук Торбалан? И защо общото при всички вас е, че живеете в Скандинавия? Тази скандинавия защо така ви озлобява?

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: bc92516bcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   26, щото Скандинавия само на снимки са я гледали и им се иска да мръднат някъде по-далеч от Сърбия и Македония ама докато чака 30г му приятелка да му сготви вечер тей ше е

Наистина са от Скандинавия.

 
  ...

...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: d8587f4acd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   До 26

10 отговора изписах. Отговарям вибаги, когармто снетна, че нещо е грешно. Ако не то харесва, чесно е - спри да пишеш тук и толкова!
А за чингиса си прав - копелето не заслужава да диша.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 816b2fb1dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   26 Предполагам ти си и автора на темата. Темата е инфантилна и незряла, вероятно на човек, който не е мърдал от табелата на провинциалното си градче в бегето пълно с клекшопове и разни мобилни бутки наречени с елементарните имена, , Нон-Стоп, , Относно САЩ ще те изненадам, а може би и другите абуригени в темата, че в градове като Ню Йорк и Ел Ей, има хора, и то не малко, които през целия си живот не са излизали от квартала си и не са ходили до централната част на града. И знаеш ли защо? Защото там в кварталите си имат от птиче мляко, 24 часово химическо чистене, фризьор 24 часа, дискотеки и прочие. Има една песен на Тошо Колев, , Как ще ги стигнем американците, , пусни си я и ще разбереш запада колко е по напред от бегето. Когато кацнах за първи път след 12 години от както избягах от бегето в белия свят, и ни натъпкаха като спагети в атобусите до терминала имах усещането, че съм на почивка в Сомалия.





Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 6b6ae19fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   29, пак не пропусна да покажеш какъв боклук си.

 
  ...
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 92e063db55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Повече от Скандинавия харесвам жените им.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 11 месеца
hash: 810cc40b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   До 31

С две ръце подкрепям!

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 777d349a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Леле, комплексите са отровни. Човешката реалност е много условна. Който иска да види “от пиле мляко” - ще го види, който иска да види пустиня където я няма - ще я види. Но някой да си избива комплексите да казва колко сме били назад, на български - прав му път, нали е избягал вече?

Показателно е, че индийците, пакистанците, арабите - те са онези, които ще се хванат с малки магазинчета в Западна Европа. Където и да съм ходил е сходно. Явно че те са по-жизнените. А тази жизненост в градовете нас я има все още, дано не изчезне!

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6a8c96a0a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   В САЩ съм, зависи къде си. В средните щати има такава тенденция, защото имат площ бол, но малко население. Помага и фактът, че основният превоз наоколо е личният автомобил. А и някои хора предпочиат отдалечените квартали, защото доста места са неприветливи, ако схващаш намека (престъпление, расизъм, престрелки). Това обаче не важи за цяла Америка.

Чингизле, тази тенденция някои да не са напускали квартала си или родното градче я има и в Англия. Уловката е, че на Запад се подиграват на такива хора, а ти им се подпичкваш (но се дървиш на българите, подлого). Не че може да се очаква повече от озверял селски тошовец като теб, де. Карай си тротинетката, разнасяй си пиците и стига си ревал.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5d1c420c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Лилипути.
Помните ли преди години, колко модерно беше да четеш и да се усъвършенстваш за паранормалното, за рейки, за Дънов, за биополе и за Ванга?
Във всяка къща имаше Кики, и родителите поощряваха децата си да имат въображаем приятел вкъщи .
Просто ви казвам колко тъпа, невъобразимо тъпа е тази държава и хората в нея.
Как само ви промиват мозъците със всякакви и всевъзможни глупости а в момента и то с турски сериали и с просто абсурдни новини, как спасителят Череп ако спечели изборите и ще ви освободи от гнета.
Как търкате хартийки със стотинката и вярвате, че Черепа ще ви даде доброволно милионите си.
И като знам какви умници сте ми, ей сега ще наскачат с разни “факти” за защита на въприсния.
Няма разбира се как да разберат, че те и другите са същите.
Ами чекмеджето?
Нямам думи, само слабоумни могат да се хващат на толкова елементарни кукички.
Тука хора от други държави ви обясняват, вие обаче пак скачате.
Има един блогър обиколи около 180 държави на този свят ама не през оградата на 5 звездния хотел, посети такива невероятни дупки и клоаки, срещна всякакви хора, обичаи, наредби. В Най-изпадналите и мизерни
територии срещна и най-гнусните хора, нарече ги лилипути.
Не бъдете лилипути .
Хванете се о малкото ви останала гордост и чест ако имате такава или сте имали някога, или въобще знаете какво означава; защото идва голямата вода.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 777d349a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   35. , когато се обърнеш към някого по подобен начин, говориш преди всичко за образа, който си симизградил в себе си за другите. Твоят образ е на някакви неврастенични създаниица. Което е една много груба генерализация, свидетелстваща и за липса на чувствителност, освен за нужда от това “другите” в съзнанието ти да бъдат винаги лилипути. И не другите от “другите” , “бели” страни в които вероятно мислиш, че живееш, а “другите” които са били някога като теб, хипотетично, българи - да ги принизиш, за да истъкнеш себе си? Не вярвам на думите си, но дотам ме довеждат разсъжденията, четейки обръщението ти.

Същевременно, говориш и позитивно - “не бъдете лилипути” - тоест, предлагаш помощ на образа, който си изградил, не си го оставил “на майната му”, което говори че си млад (поне душевно) и че още цинизмът е далеч от теб.

Съжалявам че си позволих така да пиша, но генерализацията ти ме провокира. Аз откакто се върнах, се удивлявам да откривам постоянно някакви местни мъдреци, лилипути да бъдат, или Голиати - както щеш ги наречи, в някой трамвай, които са разрешили чрез живота си проблеми, които в Западна Европа хората ги е страх да се изправят с тях... Които не се плашат от трудностите, ами ги приемат в лице... Но да, и които се страхуват от човешкото мнение... Но да ти кажа, в някой трамвай в Белгия например съм се потрисал да видя чудесно изглеждащи млади хора, които навират новият си ай-фон, за да се покажат че го имат, че имат този “статус”. Притежанието на някаква вещ им дава обещание за човешка стойност. Стойност, която са изгубили не поради липсата на спа процедура, ами поради липсата на твърдост в моралните си избори. Ще видиш много по-често хора у нас, които избират достоен живот вместо лъскава опаковка на живот. Хора, които могат да те изслушат не заради желанието си да се видят като “полезни”, ами защото наистина мъките ти ги касаят някак. Хора, които биха жертвали нещо, в името на нещо възвишено. Ако това за теб не са ценности, ами предпочиташ подравнените тротоари - всичко се плаща на този свят. Както и фактът, че не може да имаш нещо много светло, без наблизо да има и силен мрак - лотосът цъфти в най-големите помии, знаеш... Истина е, че в България съм се удивлявал не само на позитивните страни у хората. Уверен съм, че и в други “неразвити “страни може да намериш много повече позитивни страни, “отвъд оградата на петзвездния хотел”, както е направил този твой блогър. Нека не ние да съдим кой е лилипут, и кой - голиат...

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: be8d7cfe81
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Първо от чужбина до чужбина има разлика и второ да, в жилищните квартали не всеки втори гараж е магазин за алкохол и цигари. Много ми е смешно това в България, допие ти се бира в 3 през нощта, хайде до денонощното, обаче не дай Боже да търсиш малко или памперси за бебето. 5 квартала ще обиколиш докато намериш денонощен магазин за хранителни стоки или аптека. В чужбина като ти се пие алкохол, минаваш след работа и си купуваш, а не се сещаш да стане 3 часа посред нощ. И да, оплюйте ме, но под нас има едно такова денонощно и ми писна да не мога да спя защото цяла нощ кварталните пиянки висят там и се разправят точно под прозореца ми. А аз съм на работа. Така, че да ви имам и "удобството"! Като ви се пие в 3 часа ходете на бар или си пийте у вас, а не крещете под прозореца ми.
И ето за това мястото на такива магазинчета НЕ е в жилищните квартали. А и изобщо за какво са ви? Няма да оцелеете до сутринта без бира ли?!
Виж, за малките бакалии съм съгласна. Не е забавно за 1 хляб да обикаляш до някой огромен супер и да губиш маса време по опашки на касата. Минаваш след работа, не в 3 часа през нощта, купуваш си хляба и се прибираш.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 82bcce17b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   34 Овчарче, ти никога не си излизал от тъпото си село и САЩ си го виждал само в Гугъл. Иначе щеше да знаеш, че на запад хората , които не напускат кварталите си, въобще не са тема на разговор сред другите, защото рядко някой се интересува от личния живот на друг, защото там всеки си има личен живот и не си губи времето да се занимава с чуждите, за разлика от вас беге лузерчета от квартал Банишора село София. Вие нямате личен живот и се занимавате с чуждите по цял ден. Преди беше пред соц панелката по цял ден, сега във фацето и инстаграм.Аз също около две години не бях ходил в централната част на града, защото си имам всичко в квартала и нямам спомени някой да ми се е подигравал. Айде сега бегай да си пуснеш Нешънъл Географик да гледаш пак малко за САЩ и Англия.




Чингис Хан

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 6a8c96a0a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   39, леле, щипнах някого по нервите. Не ти отне дълго да се върнеш на клавиатурата и да коментираш чуждото онлайн присъствие, майтапчо. Не позна, живея у Чичо Сам от бая време, не съм и планирал скорошно посещение в България. Нормално е да завиждаш и през крив макарон да си мечтаеш, но тук никой не ти ще породата посредствена. Не е Скандинавия, няма всеки Ахмед с динамит или селтак с комплекси да гушнат. Иначе ти си скърцай с жълтите зъбки и си мечтай. Колкото и съвременен жаргон като лузър и фаце да ползваш, пак ще си остнанеш реликва от тошовско време и плешив общак.

А и дръж биографията си за лична употреба, искрено не ме интересува колко време си просил под моста.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 777d349a26
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

41.   Не мога да разбера защо някой, който е живял в чужбина дадено време, започва да чувства необходимост да се обръща с “вие”ч сякаш говори от някакъв пиедестал на непосветените, на безкнижните... Говори само за своето състояние, и за нуждата да се види като някакъв месия. Чудно защо ли този човек си мисли, че другите му събратя не са останали в България не защото не могат, а защото не искат да живеят другаде.

Нека да се върнем обаче към малко по-ведрата дискусия. Съжалявам, ако някого обидих с думите си, мисля че е доста симпатично да споделяме куриози от битието си навън. Ето, например последния коментар на Чингиз Хан той споделя фактът, че никой не се интересува от другия в чужбина. Да, и аз това го забелязах, и в студентските ми години бях много щастлив пт този факт, който дава някаква свобода. Е, след като минаха студентските ми години, студена ми се видя, хладна, тази учтива незаинтересованост. Нездрава, нежива. За всяка уста има лъжица ( :

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 810cc40b1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   До 41

Просто хората рдко вярват на българи. Повечето там сме много опасни и все въртим някаква далавера.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: da9bdcbc9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   41 в София има същата хладина.

 
  ...

...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 5c12585026
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

44.   40 Не ми я хвали САЩ. Тази страна, където всеки с айкюто на кокошка , който не е осъждам може да си закупи легално огнестрелно оръжие и да те надупчи като прасе до като се разхождаш свободно на обществен път, нито може да бъде символ на свобода нито на стандарт на живот. Това второто поради причини, че в САЩ няма средна класа, има само бедни и богати също като в България. В САЩ родителите още при зачеването на детето започват да му спестяват пари за ,,Коледж,, за да може да се изучи, за да не му се налага да работи на две работи като общак и най-мизерния роб за да може да оцелява. Особенно пък в Тексас тия диви селяни там , само за отнето предимство може да изкара помпата и да ти пръсне черепа. Страна в, която има здравеопазване за бедни и богати. Страна в , в която ако си наемател на жилище нямаш право на пералня в него, а трябва да ходиш да се переш по обществени перални. Въобще там дискриминацията бедни богати е огромна. Мунчо отвори си Гугъла и погледни класациите за страните с най-добро качество на живот в цял свят, ще се изненадаш, че първите места се заемат от скандинавски страни, а любимата ти САЩ въобще я няма. Айде със здраве!





Чингис Хан

 
  ... горе^
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 85a8f3e501
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   Аз живея в САЩ - в предградие на Лос Анжелис - около 50 хил население. Около мен - на пешеходно разстояние има 4 супер-маркета, 4 аптеки, 3 големи универсални магазина и още поне 4 по-малки, един голям магазин за строителни материали и 2 по-малки, поне 10 ресторанта, 3-4 бара... сигурно пропускам нещо. Не знам до колко работят, ама все ще намериш нещо отворено 24 часа в денонощието - най-малкото - 5-те бензиностанции имат към тях магазини.

Иди в гугъл, избери си един град и търси, за да се убедиш сам.

Освен това - 20 км. не са голямо разстояние. Аз работя на 32 км от къщи.

 
  ...
преди: 2 години, 10 месеца
hash: 20b6100b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   До 44

Защото тръгна да сравняваш САЩ и скандинавските страни и и го изби на перални, само нека ти напомня, че в повечето стари апртаменти в скандинавските страни, нямаше право на пералня, не защото някой иска да ти е гадно, а защото като я пиуснеш и я усещат 5 други апартамента. Перални има "у мазята" най-често.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker