Искаме с гаджето да напуснем България!Къде ще препоръчате? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Искаме с гаджето да напуснем България!Къде ще препоръчате?
преди: 2 години, 6 месеца, прочетена 2763 пъти
Здравейте!
С приятеля ми обмислям да напуснем България за винаги гей двойка сме и ние е трудно да виреем в хомофобска страна като България:(
Той много настоява за Германия в Франкфурт, защото има предложение за работа той е лекар сърдечно съдов хирург, да бъдем точни, а аз съм ветеринарен лекар да в Германия медицинските професии за добре платени, но нещо не мисля, че това е моето място, аз се колебаех между Испания, Франция, Великобритания в частност Лондон.
Бил съм във всичките тези страни на обучения и много ми хареса.
Вие къде мислите, че гей двойка ще се чувства добре и щастливи без злобни реакции от трети лица и хулигански прояви?
От както съседите разбраха, че сме гей двойка искат да ни изгонят от кооперацията и няколко пъти ни нараняват колата и спукват гумите и. Вече стана хронология, не издържаме.
Какво мислите, коя страна ще е най-добрият избор за постоянно пребиваване?
Благодаря!


Моля темата да бъде публикувана!
Благодаря, за което!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 6 месеца
hash: e971e52d0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Аз живея в Германия от 7 години. С професиите, което имате ще имате много възможности.
Много е готино защотото хората не ти се бъркат в живота. Блока ни е 7 етажен и никой никога не ме е питал нищо лично. Съседите казват здравей, усмихват се и подминават. За първи път видях толкова спокойно всякакви двойки да живеят нормално и го намирам за много готино.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 8978caf8ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Вярно е ,че България е хомофобска държава,но ако си мислиш,че пък в Германия или другите държави е цвете за мирисане, значи живееш в илюзия. В Германия е пълно с нацисти. Не забравяй годините с Хитлер ( знам,че той не е немец) . Явно сте страхливи и не можете да се оправите със съседите си. Аз имам приятели гейове ,които се гримират и са известни в социалните мрежи и като някой ги обижда ги правят на 2 стотинки. Бягството само ще направи щастливи вашите съседи,но не е решение на проблема. Искате да им доставите удоволствие като се махнете ? Иначе от изброените от теб Испания и Великобритания са по-отворени към гейовете за сметка на Германия. А и щом и двамата имате висше образование , знаете че трябва да знаете идеален английски и в случая испански или немски.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 4906b9757d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Като българин, обичащ България искам да кажа само едно:

СРАМ МЕ Е!

Срам ме е от сънародниците ми, че се налага двама души с добро образование да напуснат страната по толкова гадна причина!

За щастие съм хетеросексуален и нямам този тип проблеми тук. Моя приятелка, хомосексуална, живее отлично в Лондон. Напусна по подобни причини.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 92ddb43009
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

4.   Според мен, най-добре би било да драснете за щати.
Там и без друго има една секта в която членовете ритуално се самоубиват, тъй че ще е много куул като станете членове.
Там с радост ще ви приемат даа, не се бавете.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 24cf72c89d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Не мога да повярвам , че сърдечен хирург и ветеринар нямат акъл сами да вземат решение, та трябва да питат в сподели. Доста инфантилно. Навсякъде по света по всякаква тема можеш да срещнеш отрицателно отношение. Като емигранти, веднага попадате в графата втора ръка хора с всички произтичащи от това проблеми. Така, че си свалете розовите очила, вземе решение и действайте. А България я оставете.
За протокола- жена съм и винаги , като такава, съм била дискриминирана. Последното, за което бих се сетила е, че България ми пречи.

 
  ...


...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 3048303c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Германия. Аз не съм ЛГБТ, но и аз искам да живея там след като завърша училище. На първо място защото харесвам Германия много повече отколкото бг.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 3048303c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Коментар 2 също има право. Всеки немец малко или много симпатизира на нацизма.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 9d025662c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   В Испания е абсолютно без значение сексуалната ви ориентация. Но заради професиите ви по-добре бихте били в Гермснив или Австрия.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: c182e6903b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За гей двойка Испания е добра държава, откъм климат също. За високи заплати обаче - Германия. Аз живея в Германия и животът като цяло ми харесва. Навсякъде са по-толерантни от България.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: c0835a57e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Испания. Категорично: позитивни и спокойни хора, хубава храна и климат, абсолютно gay friendly, а и никога няма да усетите, че някой ви третира втора ръка хора, само защото сте българи (както е в други западноевропейски държави).

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 2e8ebc8c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Франкфурт е много добра опция - не само заради заплащането, но и защото това е най-международният град в Германия. Според мен, няма да съжалявате, ако отидете. Навсякъде е по-добре отколкото при тесногърди бай ганьовци. И мен ме е срам от сънародниците.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: bcb57a4ccd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   11 спокойни са друг път. Хиперактивни наркомани. Португалия или Италия.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: bbe85b9c91
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ох, разбирам ви на 100% защото съм би, но на живо го крия(даже и в сайта, защото писах за "момче" в което съм влюбена за да не получа хейт защото в този сайт не малко хейт има към хора като нас). Аз лично бих избрала Лондон защото винаги съм обичала Лондон, а особено след като разбрах че са lgbt friendly се зарадвах. Надявам се нещата между вас да се получат.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 700ef814da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   И аз като Н. 5 ви се чудя, сърдечен хирург и ветеринарен лекар питат в сподели къде да емигрират. От двамата ви кой е по-активен във взаимоотношенията ви, ти ветеринарино или сърдечния хирург. Водещия във вашите отношения трябва да реши къде да емигрирате.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 64d59db07f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Едно е да идеш за няколко дни в някоя държава, друго е да живееш там. Вече 5 години съм в Лондон, гей съм и смея да твърдя, че в София няма хомофобия, а в Лондон е пълно с хомофобия на работното място. В София сигурно са ме коментирали колегите зад гърба, но в Лондон колега ми е казвал няколко пъти You are gay!.
Друг уж женен и жена му работеше с нас, постоянно се интересуваше от живота ми, имал ли съм някога жена в живота си и Are you gay? Причината според мен е, че в България всичко е скрито, докато в Лондон спокойно се целуват по улиците и хората се дразнят, но законите пазят гейовете. Тези хора си го изкарват после на гейовете по работните места.
Моят съвет е да отидете в Испания, защото повечето европейски гей курорти са там. Ситджес е гей градче и лятото на всеки 5 метра виждаш гей двойки, даже има някои двойки с деца. Близо е до Барселона, а самато Барселона преди се водеше като гей столицата на Европа. Баш гей сборище е Гран Канария, Маспаломас. Препоръчвам го с две ръце. Вечно лято е там. Супер е за всичко.
Вероятно се надувате или сте кофти хора, за да се държат така с вас съседите. В София под наем живеят в нашия блок лесбийки и преди няколко години си осиновиха момиченце. Никой нищо не им прави, даже съседка им храни котките, когато отсъстват за няколко дни. Бабичките тайно ги наричат "джендър семейството" и на малката "малката джендърка".
Причината да се държат така съседите е, че сте доктори, съдирате кожите на хората, нагли сте и ето ти причина да ви направят мизерии, уж заради това, че сте гейове. Причината е долнопробното държание на докторите в България!
На каквото сте си послали, на това ще си легнете!

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 62584a590b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Високо квалифицираните немци, най-вече лекари, напускат Германия и се установяват в Австрия, САЩ, Швейцария. Това е една от причините да има такъв недостиг на лекари.
Информирайте се какви безумни данъци, социални осигуровки ще плащате тук в Германия, после погледнете в Immobilienscout цените на наемите и жилищата.
Аз, ако зависеше само от мен, веднага бих се преместила във Виена, най-добрият град за живеене според много световни класации. Но е късно, за съжаление. Мъжът ми е немец, имаме изплатена къща, децата следват.
Всеки път като се прибера от Австрия, изпадам в депресия.
Плашам хиляди евро данъци и осигуровки, безумни такси, затънала съм до гуша в хартии и папки (по двете фирми), водя безумни телефонни разговори и писмени кореспонденции с институции и дори и след 20 години тук, не спирам да се учудвам на безумната бюрокрация.
Скоро една приятелка ме пита, верно ли в Германия пощаджиите работят по цял ден и разнасят писма. Според статистиката всеки ден пътуват около 4.000.000 писма от институции.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: fef3e11c8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Виена, Австрия.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 0625458cbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Къде да ви препоръчвам? Има си терминал за заминаващи - няма да ви пуснат в чужбина от друг.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 275d60cc3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Утидете в Германия чух ,че било хубаво и след две и аз заминавам.

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 3ba8131957
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Познавам гей във Франция, детска учителка е в Лион, половин милионен град.
Нямало хомофобия, грънци.
В страната на правата на човека, този се крие като мишка на работното си място и казва, че ако само заподозрят за сексуалната му ориентация, родителите буквално ще го линчуват и ще забранят на децата си (11 годишни) да влизат в часовете му.

 
  ...

...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: dc31d2be27
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   БРАЙТЪН - този град е гей столицата на Англия , има много гей двойки, ще се чувствате добре там .

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 97eca45e9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   До номер 17 цитирам дословно:
"От двамата ви кой е по-активен във взаимоотношенията ви, ти ветеринарино или сърдечния хирург."
Това ме потресен и съм вдигнал кръвно.
Как така,кой от нас е по активен равнопоставени сме във взаимоотношенията между нас.
Само в леглото играем на господар и роб;)
Благодаря ви за коментарите, решихме да заминем за Барселона, слънце и море!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: c959ef33ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   До 20
За твоя радост, има и още по-зле от Германия! :-)
Френската бюрокрация е начело на парада!
Още като дойдох тук, преди 30г, да следвам веднага след френската ми гимназия, ме хванаха за гушата…И така, до дупка, няма спасение и от данъци, и от бумащина всякаква…
Колкото повече стоиш тук, толкова по-трудно им свикваш на щуротиите! Статусът ми отдавна не е същият, но бюрокрацията е даже още по-зле!
Пощальоните и тук се разчекват, ха-ха!
Тук обаче е рай за лекари, защото има глад за тях…
Има невероятно търсене, огромна клиентела, яко бачкане, но и големи пари! Лошото е, че трябва да си завършил тук, чужди дипломи на лекари не се признават, държиш сериозни приравнителни изпити и пак не взимаш същите пари…
Според мен си струва да се опита, с изключителна дискретност и никакво парадиране на сексуална ориентираност, защото няма да се получи…
Прекалено компромиси станаха, но риск печели, риск губи!
Успех!

 
  ...
преди: 2 години, 6 месеца
hash: 94caf128ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   19 съм. На последното ми работно място реших да не се сприятелявам с колегите, и се държах доста резервирано и студено към всички. Правеше им впечатление, защото винаги отказвах да ида с тях на заведение след работа, уж съм уморен. Веднъж един колега насила ме заведе, но като видях, как една колежка и един колега си промениха физиономиите като ме видяха се направих на много уморен. Ние взаимно не се харесвахме, а не заради друго.
След като напуснах, разгледах фейсбуците им и о изненада. Първият ни шеф е омъжен (аз го разпознах, но той не ми пусна иширети), прекият ми началник се тагнал от гей бар в Ница. Пак мой шеф няколко месеца почти ежедневно ми казваше, че ме обича. Вероятно испанците имат още значения на думата. Та той постоянно се интересуваше от живота ми, а уж си има приятелка, а фейсбука му е пълен с гей приятели. Накоро ми писа и пита имам ли си вече гадже. Разкрих му се, и той като ме почна, защо не съм се отворил към тях, защо съм бил толкова студен с хората, те нямали нищо против и за какво съм се притеснявал да бъда себе си. Сега ни предстои среща в близкия месец, защото е много любопитен да ме види какъв съм всъщност.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 6 месеца
hash: d753963964
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Статията е пълна лъжа някой се бъзика с гей общността. Вишист, а пише
1. С приятеля ми обмислям да напуснем
2. в Франкфурт
3 ни нараняват колата
4. спукват гумите и.

 
  ...

...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 0a022d66e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Канада

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker