Работа в Германия без ваксина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Работа в Германия без ваксина?
преди: 2 години, 29 дни, прочетена 1500 пъти
Здравейте, от скоро живея в германия, висшист съм и съм работила преди в Германия без проблем, но откакто наложиха това с ваксините не мога да си намеря работа. Не искам да се ваксинирам, но като ида на интервю и като го кажа, ме гледат все едно съм извънземно. Някой работи ли нещо без ваксина...тук не визирам работа като, чистач или майстор на скеле и зидария.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 29 дни
hash: e68095ab2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Споко, завистливите и лицемерите са тук, във Франция!
Нищичко не е останало за Германия, със сигурност!:-))
Аз просто разчистих около себе си и контактувам с подбрани хора! Иначе не бих могла да вирея тук от толкова години!

 
  ...
преди: 2 години, 29 дни
hash: 4cbd284a3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Работя в Германия и никой от семейството ми, не е ваксиниран. Шефовете ми немци също. Каква ваксина? Вече не ни и тестват в работата. Работим на по 2 места. Не е проблема ваксината! Не си само ти неваксиниран. Проблем е ако си в болница, старчески дом където има законови изисквания. При нас преди 2 месеца имаше интервюта, идват си на интервю, тест си направиха и няма драма.
Ако желаеш разкажи повече, ниво на език, опит и бих те ориинтирала.
Да си намериш в Германия работа директно е много трудно, без препоръка от някой, затова има посреднически фирми, които ще ти намеря работа. За целта отиваш и поставяш ясни критерии, за заплащане и работно време, ако не го направиш те хвърлят на най-ниската ставка и почваш да недоволстваш. Отвори нета и си извади всички посреднически фирми в желания от теб радиус, принтера си св-то и почваш да ги обикаляш, където може те приемат веднага, където не записваш си час. Ако изпращаш св по имейл я ти се обадят, я не. Ако ти се обадят, след седмица ти дават час след още една и е само губене на време. Регистрираш се в бюрото по труда,, дори и да нямаш прово на обезщетение, така ти текат здравни и социални осигуровки. Ако имаш семейство и си в брак можеш да ги осигуряваш здравно. Изгледах няколко видеа, подготви се за разговора. Въпросите са стандартни, първия имаш ли кола и работа ще си намериш.

 
  ...
преди: 2 години, 28 дни
hash: 64a8f62dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   А ти защо Казваш ако не те пита никой?! По закон това влиза в "лична информация" и нямат право да ти я искат!
Да го д@хат...
Също живея в чужбина, останах без предната ми работа заради надъхани около шефа, накрая върза и той и започна леко да ме притиска.
Резнах ги на момента! Бившият шеф тройно набоден почина около два месеца след третата. Още двама души (точно от "надъханите") си отидоха, едната по нова година, а друг малко след това).

 
  ... горе^
преди: 2 години, 27 дни
hash: fad708f973
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Примерът с чистачката е доста неуместен. Аз лично не знам някоя неваксинирана чистачка да работи нито фирмено, нито в частен дом. Моята е с три ваксини. Съседката изгони чистачката си още миналата година по този повод. Строителство – мъжът ми (немец) има такава фирма и при обявени 2 работни места, не ни е минавало през ум да назначим неваксиниран. Да, имаше качествен кандидат, неваксиниран и това се оказа определящо за да не бъде назначен. Естествено, че никой не иска да назначава хора, които да му разнасят вируси. Моля модератора да публикува това, за да е наясно дамата, че макар и квалифицирана и образована почти няма шанс да си намери работа. На моята работа, в университета, абсолютно всички сме ваксинирани.

 
  ...
преди: 2 години, 27 дни
hash: 3bf5972e47
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   4, а вие госпожо Ваксинирана не разнасяте ли вируси? Странно щото "на моята работа" се разболяха и "разнасяха вируси" и тримата ваксинирани и с бутер дори. Заразиха и други покрай олигофренията си да се мислят за безсмъртни. Тъй, че не знам в кой университет работите ( и като каква, щото може и да сте портиер или чистачка там ), ама не "блестите" с интелект и критично мислене.

 
  ...


...
преди: 2 години, 25 дни
hash: db5f53c9e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   точно служителка от такава посредническа фирма ми
каза,че не мога да работя като „помощтник в
кухня", защото не съм ваксинирана. Понеже щели да ни
пращат на различни институции и сред тях можело да
има детски градини или домове за възрастни хора,
затова не можело. Номер 2 в коя част на Германия
живеете?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 25 дни
hash: bce19435cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   4 Глупости. Точно ваксинираните разнасяхте заразите. Мен ме тестват всеки ден, колеги идващи кихащи и кашлящи и никой не ги тества. И да Госпожо хиляди ниваксинирани чистачки, работят без проблем!!! Вие се изкарвате много знаеща, но закона е ясен, задължителна ваксинация в Германия НЯМА!!!В момента текат предупрежденията и съответно отговори на служителите от старчески домове и болници и тези хора още работят. Решение няма, защото тези сектори и без това са бедстващи и още около 20 000 ако освободят именно неваксинираните как ще оцелеят.
И заблуда е, че разнасят вирусите неваксинираните. Вируса се пренася от всеки и масата ваксинирани го караха и по 2 пъти. Аз се разболях от Корона преди около месеца и го минах, като обикновен грип с повече главоболие и без никакви лекарства. Слушайте по цял ден Глупости и фалшиви новини, доказани холивудски сценки,, съсипваайте си психиката, защото идиоти вменяват черни сценарий за липса на чували, което естествено не се сбъдна.

 
  ...
преди: 2 години, 23 дни
hash: 5abb2b2413
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз живея в южна Германия, но това няма значение. Прочете внимателно поста ми, не се хващайте за първата фирма и кой какво ви казал. В старчески домове да питат дали доставчиците са ваксинирани, но пак казвам вие се хващате за тази възможност, а има толкова алтернативи. Търсете решението. С какво ниво на немски език сте? Може ли да се справите с елементарен разговор?

За целта отиваш и поставяш ясни критерии, за заплащане и работно време, ако не го направиш те хвърлят на най-ниската ставка и почваш да недоволстваш. Отвори нета и си извади всички посреднически фирми в желания от теб радиус, принтера си св-то и почваш да ги обикаляш, където може те приемат веднага, където не записваш си час.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker