Защо българите основно емигрират толкова много в Германия и Испания? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Защо българите основно емигрират толкова много в Германия и Испания?
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1168 пъти
А не например в доста по-красивата от Германия, Австрия, като ще говорят на същия език или Италия, чиито език надали е много по-труден от испанския, да не кажа, че звучи много по-красиво и самата тя е по принцип по-богата страна и с повече история и поне същите красоти като Испания. Въпросът ми е защо точно Германия, а не Австрия и защо точно Испания, а не Италия?

Испанците от Мадрид които познавам са леко надути и злобни, тези от Андалусия са супер човечни, но там заплатите са по-ниски от колкото в Южна Италия, където хората също са много човечни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: ddbbb85bec
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

1.   Ами нарочно, защото са сбъркани хора... Защото тук заплатите са много високи, стандарта им е много добър и наистина искат да им е гадно. Ходят в тази мрачна и джендърска Германия на ниски заплати, високи данъци и мрачни лоши хора. Това са национални предатели.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 45c3bf7804
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Българите емигрират не заради красотите, а заради по-добрите икономически условия. Живял съм 3 години в Австрия, ходил съм и в Германия, не виждам кой знае каква разлика. В Австрия има доста българи, във Виена са около 20 хиляди, като се разхождаш по улиците не е рядкост да чуеш българска реч.
Италия в икономически план е доста зле, почти деиндустриялизирана страна, разчитаща почти изцяло на туризма. Имах колеги италианци дошли да бачкат в кол центрове в София, защото стандарта тук е малко по-добър.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a02f59974a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Испанците са подобни нас - импулсивни, по "живота" доста са шумни, социални т. н
В Германия е ред и дисциплина, но и много по- лесно от Австрия за работа, квартира, някакви социални контакти, макар и ограничени.
Италия вярно, че също е много красива, но не е вярно, че е по- богата от Испания, и двете страни са еднакво преебани от ЕС.
Аз съм в Испания вече 18 г. Била съм и в Германия - изобщо не е за мен, студено дори лятото, хората са като с перманентен запек, предлагаха ми заплата за собствени дизайни хаххахах. Това няма как да стане, че и с условие да ги правя на място, в офис и да не излизат от сградата дизай име ми.
Била съм и в Австрия- очарована съм от тази малка, приказна страна. Но ми е повече за туризмът, престояване съм и по два месеца там.
Испания си ми е на сърце, тук за 9ръв път се почувствах у дома. Разпознават непознати места, спомням си енергията и дори, а никога преди не бях идвала.
Италия- поне където съм ходила ми харесва много, била съм само два пъти и не успях твърде много да обиколя, но да, прекрасна е. Все пак оставам в Испания, където е моето у дома.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 81027cfb93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   В Германия сигурно намират по-лесно работа и квартира. Аз живея в Германия, докато следвах имаше една българка, която искаше да учи в Австрия и с месеци търсеше квартира, там не искаха българи, не знам защо. Тук също не ни е добро името за съжаление, но в Германия се напълни с всякакви чужденци последните години... И да, номер 1, за джендърска Германия си прав. Положението е страшно, но който не живее тук не знае още! Испания ми е любимата страна, но там ходя на почивка, избрах да живея в Германия, но един ден може и в Испания да отида. Защо не Италия? Не знам, каква е статистиката? Колко българи има там? За бюрокрацията в Италия съм чувала, че е ужасна!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 4cb76cbc56
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Испанският е най-красивият език на света! Испанския, който се говори в Мексико е Божествено сладък. Има разлики-в Испания завалват някои звуци, имат и 5 или 6 бяха.. -диалекта.
Като страна-предпочитам Италия, но любимият ми език е Испански. Италианският звучи красиво на песни-например песните на Тото Котуньо и на Ал Бано и Ромина, но иначе в разговорна реч-италианският определено е адски превзет език-заради интонацията, го казвам.
Германия е гадна и мрачна държава, предпочитам Полша.
Най-добре на Хавайските острови:)))

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3296af7b4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Защото в Германия има много своб.. работни места, също и в Испания. Италия имат безработица за тях си и трудно се намира работа. Ако и да са по- богати. Това го пише във всички италиански фейс групи( за българи в Италия). Предполагам е същото и в Австрия.. Малка и консервативна държава.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 412ace8293
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   1. Там им е излязъл късмета
2. Обикновено вече имат роднини/познати които им помагат да се уредят на работа

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b2325aa9bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Италия в момента е пред банкрут. Ще фалира цялата държава. Незнам как ЕС ще я спасва.. Проблемът на Италия е, че навсякъде са фамилни фирми. И не си ли от семейството не можеш да си намериш работа. Пък и каква работа във фалирала държава?
В Германия е обратното - хората работят много, стабилна е икономически. Австрия не иска българи, а и там е пълно с руснаци. Испания е прекрасна страна, спокойна, топла. И те бяха го закъсали икономически преди години, но явно са се стабилизирали.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e847535314
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Българите имат там, където имат при кого да отидат. Просто някой в миналото е провачил крак и след него са се довлачили една сюрия българи.

Давам ти конкретен пример. Едно време още в зората на демокрацията една Елка от Плевен се срещнала с един испанец и решили да се оженят. Тя отишла при него в едно малко испанско градче Тотана. Ходих там на гости на нашите преди няколко години и в района имаше стотици, може би и хиляди българи и всичко са дошли покрай нея. Просто тя дръпнала брат си, той една камара негови приятели, те още свои приятели и т. н. през годините.

Там, където е имало такива хора, провлачили крак, е нормално да има и много българи. Има значение и колко голяма е държавата. Защото една 9 млн Австрия например колко емигранти може да поеме? Нали тия емигранти трябва да спят някъде, да работят нещо и т. н. Няма как на 9 млн население да се изтърсят още 1 млн българи, 2 млн румънци, 10 млн индийци и т. н. Просто повечето биха се върнали, защото нито ще имат какво да работят, нито къде да спят.

Германия е голяма държава и спокойно може да поеме няколко милиона емигранти, да не кажа десетки милиони. А и имат икономика и би имало работа за всички.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5f51e0343a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   3 изобщо не мисля, че са подобни на нас, явно не си от София. В София хората повече приличат на тези в Словения и Словакия например, но са по-злобни като цяло.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5f51e0343a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   3 и 4 ама вие сериозно ли толкова харесвате Испания? Човек като мръдне от центъра на почти всичките им градове вижда големи блокове по 6-7-8-9 етажа тип ЕПК като тези в Люлин и Младост. Уж са по-добре поддържани, но са много грозни. И това в широк център, цялата страна е имала гражданска война, при която самите испанци са си разрушили почти всички градове. А в Португалия и Италия в повечето градове и в широкия център има стари сгради. Така е и в Чехия и Словакия, а там и панелките даже са по-хубави от тези грозни блокове в цвят охра тухли в Испания.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5f51e0343a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   8 изобщо не са се оправили, освен Мадрид и Барселона, другото са по-бедни от колкото ние в София. В Андалусия е красиво и там хората са наистина топли, за разлика от тези в Мадрид и Барселона, но там работа няма, мароканците постоянно крадат от къщите и целите са в решетки дори на втори и трети етаж. Едно английско семейство пенсионери го бяха убили при обир.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 41f04c64fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Н 11, 3 съм, 8 години живях в Мадрид и 10 вече на Майорка, обиколила съм почти цяла Испания (и почти цяла Европа). Не знам за къде говориш ти, ако си прекарвал малко време и си обикалял/а само около центровете на някои градове, може, но не си видял/а в такъв случай дори 10 % от Испания.
И на Майорка има иначе от блоковете, които споменаваш и какво?
Аз живея в зона cala Mayor- gardines de Marivent (виж зоната) знаеш ли колко слабо ме вълнува, че имало и големи блокове някъде по острова. В Мадрид живях на 10 мин. пеша от парка "Retiro". Като живееш някъде, дори и да си в някой от големите блокове, опознаваш красиви места, а в Испания красиви места да искаш.
Но не са само красивите места, които ме влюбиха в Испания, от първите часове буквално тук, усетих, че най- после съм на място, което мога да нарека - у дома. В България никога не съм се чувствала на мястото си. А не сме нито камъни да си тежи на мястото, нито дървета да пускаме корени където ни "посадят".

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: bb23ab5293
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Защото са основно глупави. То не, че и Австрия и Италия стават……. По-логично е да попиташ защо не емигрирват в Швеция, Норвегия, Дания, Нидерландия, които са в топ 5 най-добрите държави за живот в цял свят. Германия и Австрия са полицейски държави, в които основно на власт е полицията. Хората са стерилни и роботизирани. Преди 20 години когато заминавах за Скандинавието минах през Австрия и спрях пред едно заведение да си купя кафе, но след като видях табелата на вратата, , Забранено за чужденци, , им теглих една българска…… и пих кафе чак когато стигнах на Скандинавието. Испанците и Италианците са топли хора като нас, обичат веселбите и живота, но мързеливи мизерни и несериозни. Не случайно след 2007г. са почти на ръба на инономическия фалит. Ако имаш среща с испанец или италианец в 10:00 сутринта, очаквай го към 11:00 на обяд. На тях им дай само, , Фиеста, , за друго не ги търси.











Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 1c92a813a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Аз съм Номер 1 и подходих с много кофти ирония... Иначе няма как... Ще полудеем от тази действителност. Подходих с ирония и понеже темата е болна, буквално за милиони хора, предизвиква тежки емоции и затова ми дадоха минуси. Сигурен съм, че след като са изчели коментарът ми изцяло, са съжалили за минуса. Важното е човек да се чувства и да живее добре.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a85a8fd0f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Защото най-лесно се намира работа. Всичко останало е второстепенно.

До 16 - Ем ще знаеш, да не правиш така друг път...

И до:
"И това в широк център, цялата страна е имала гражданска война, при която самите испанци са си разрушили почти всички градове. " - Аааа, не, не и не! Без такива! Че то VW и Adidas са "нацистки марки" и нямаше да ги има, ако нацистите не ги бяха подкрепили яко с пари и поръчки, но какво от това? Нося Sportstar-ки от 2001-а насам и ще ги нося на погребеннието си, а VW Passat е една от най-здравите и икономични коли за размера и цената си, които съм карал. Моля те, не ставай като тея съвременните американци, които отчаяно се опитват, да изкарат всчико гадно, смотано, маловажно или зло... Така не се живее.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker