Въпрос за пътуване до Южна Корея/Виетнам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Въпрос за пътуване до Южна Корея/Виетнам
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 519 пъти
Здравейте. Момиче на 21 съм. От много време културата на източно азиатските страни ми е много интересна и имам желание да си направя пътуване, около 10 дни, до Южна Корея и/или Виетнам. Всякаква информация ако някой вече е ходил относно цени, безопасност и други ще ми е полезна. Мисля да пътувам сама. Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: a7766d3f27
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Здрасти, момиче на 21 :)

Ходил съм и в двете държави. Корея ми е любимата страна в Азия. Красива периода и безспорно най-добрите паркове в света. Корейците рядко говорят английски. Ще е трудна комуникацията, но ще се оправиш, всичко е доста уредено и интуитивно. Метро, градски транспорт и междуградски влакове се ползват лесно. Храната им е малко странна за европейския вкус. Ако си вегетарианка, ще срещнеш трудности да се изхранваш. Като цяло е скъпо, специално храната е доста скъпа, нощувки се намират и евтини примерно през airbnb. Препоръчвам ти Сеул и Бусан. Остров Джеджу го хвалят много, но аз там не съм ходил и не мога да ти го препоръчам от първо лице. Идеалната държава за соло пътуващ, безопасна също така. Препоръчвам.

Във Виетнам е доста по-евтино, но и доста по-мърляво и хаотично. В градовете е ужас за пешеходеца, тротоарите ги ползват да си паркират скутерите, пресичането на улица е истинско предизвикателство. Има улични кучета, голяма навалица, не е и толкова безопасно, но местните гледат със страхопочитание на европейците и едва ли ще имаш някакви неприятни случки. Ще се срещнеш трудности с придвижването - на къси разстояние може да ползваш Grab такси. За предпочитане е южната част, Хо Ши Мин Сити, остров Фу Куок; или централната част - Ня Чанг, Да Лат, Да Нанг. Не говорят много английски, особено на север. Евтина и вкусна улична храна, много се яде месо и морски дарове, хигиената не е на много голяма висота.

Определено бих ти препоръчал Корея. Виетнам не е много за сама пътуваща. Аз съм го обиколил целия, но имах приятелка виетнамка и беше лесно, обаче сам не си представях как ще стане в този хаос. Отделно 10 дни са крайно недостатъчни дори само за едната държава. Ако искаш да комбинираш, може да вмъкнеш Хонконг за няколко дни.

Забравих и за времето. Като цяло по време на нашето лято там е дъждовен сезон, по-отчетливо във Виетнам. За Корея мисля, че наша пролет и наша есен са най-подходящи откъм климатични условия.

Това е като цяло. Ако имаш някакви въпроси, задавай смело :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker