Англия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Англия
преди: 1 година, 27 дни, прочетена 1436 пъти
В Англия съм от година и е ужасно, уча там, защото исках свобода и да израстна, но сега много съжалявам и не знам как да кажа на наще, че искам да се върна в България. Имам си приятел тук, но освен него нямам нищо. Нямам лоялни приятели, хората се държат зле с мен заради културните различия и мислят, че България е като село. За пръв път публикувам в такъв форум, но чувствам, че всичко отива на зле. Щях да живея на къща със сученици, но изведнъж решиха да ме заместят с техен човек - Англичанин. Не знам какво да правя, нямам роднини тук. Имам нужда от съвет (без груби коментари моля)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 26 дни
hash: 49f8f49281
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   В България няма да е по различно, но щом не ти се бори да успееш там си измисли причина и се пребирай.

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: e2f5035a53
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ако ти остава още 1 година от учението по-добре потърпи още малко да завършиш и тогава се върни, защото 1 година ще си пропиряла от времето си. Ако избереш да останеш там ще пропилееш още 1-2, но поне ще имаш образование и като се върнеш тук ще те гледат с други очи. Ти решаваш!

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: cfa1750e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Децата ми завършиха в Англия. Да, можеш да имаш проблеми от излизане от зоната на конфорт. Но ти имаш цел и големи ползи, ако имаш английска диплома. Няма да си вечно там, след като не ти харесва. Все пак, имаш и приятел. Поначало, приятелите след гимназията поизчезват и животът се случва по друг начин. Това са все неща, към които трябва да се адаптираш постепенно. Опитай да се мотивираш чрез положителните неща. Не забравяй, че сега има и безплатни комуникации, които помагат значително. Но, това е ситуация, която ти трябва да прецениш. Учене в Англия не трябва да бъде за сметка на психическото ти състояние. Ако се върнеш, ще се чувстваш гадно, родителите ти ще са разочаровани, по-късно сама ще разбереш, че английската диплома е по-ценна.
Сподели с родителите си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 26 дни
hash: f875fa6e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Отидох там след гимназията, за да уча бакалавърската си степен (випуск 2015) като вас, но след Брекзит се върнах в България за постоянно, защото ми ставаше прекалено. Не съжалявам, че съм учил там, но за съжаление в Обединеното кралство става все по-зле заради техните политици и расистки възгледи (и да, друг недостатък е, че се отнасят към българите като към лайна там, въпреки че работим за тяхната глупава страна, но мисля, че другите чужденци са третирани по подобен начин). Ако не можете да се справите с целия натиск там, нямате приятели, партньор или подкрепа, не можете
да се адаптиратe към тяхната система, тогава бих ви посъветвал да се върнете и да започнете отначало в България. Половината от хората, които познавах, които са учили там като мен, се върнаха и работят в България. Няма нищо лошо да се върнеш, ако не се чувстваш щастлив там.
Някои дори прекъснаха бакалавърската си степен и се върнаха да учат в България.
Ако някой, чете това, мисли да отиде във Великобритания, бих ви посъветвал да изберете нещо друго, защото от години (от 2013 г. ) са против българите и румънците, които идват там. Ще бъдеш спасен от цялото нещастие. За мое съжаление това започна, когато бях на половината от бакалавърската си степен и вече беше твърде късно да се откажа и го изкарах до край.

 
  ...
преди: 1 година, 26 дни
hash: f875fa6e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Отново е номер 4.
Забравих да кажа, че през 2010/2011 г., когато кандидатствах (използвах услугите на Интеграл, за да кандидатствам в британските университети) нямаше признаци, че не искат българите да идват там и нямаше знак, че искат да излязат от ЕС, но нещата се промениха много бързо и Обединеното кралство запада. Първо през 2013 г. Фараж направи тези кампании срещу българи и румънци, защото жълтите карти, за които трябваше да кандидатстваме, бяха спрени през 2014 г., след това беше референдумът в Шотландия и малко след това дойде Брекзит и Ковид... така че продължава да става все по-лошо. Те имат огромни проблеми. Но в началото, когато кандидатствах 2010/2011, все още не беше така. След Брекзит реших, че вече не си струва и поне бях завършил и имах избор да се върна, тъй като вече нищо не ме спираше. Много хора си тръгнаха след Брекзит или Ковид.
Освен това правят всичко възможно чужденците да напуснат. През цялото време ги саботират. Шансовете да се установятe там и да получатe британско гражданство са минимални.

 
  ...


...
преди: 1 година, 26 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Така са западните държави, а българчетата в страни като Словакия и Унгария бързо си намират приятели, само езикът им е проблем там.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 25 дни
hash: a0410101d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   И викаш, като се върнеш в бгто, ще цъфнеш и вържеш. В бгто ще имаш същите или ако същите други проблеми, мила. Лесно няма никъде. В бгто ще ревеш от селянията и беднотията.

 
  ...
преди: 1 година, 25 дни
hash: b4ecaf48f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Не се ли нагледахте на Харвардци, та да обеснявате как техните дипломи били "по-стойностни"? Пълна простотия. Влезни се разтърси в Ютюб колко безработни доктори (научна степен, не медици) има от там. Някои едва успяват да се класират да преподават Английски език в затънтени кътчета на Азия. Истината е, че там единствено може да завържеш социални контакти и имаш повече възможности за намиране на работа през тях след като завършиш - нищо повече. Образованието в световен мащаб е тотал-щета (и с цел). От друга страна, фактът че има не малък брой милионери (нямат повече от средно-гимназиално) показва, че трябва да си намериш подходяща ниша, която съвпада с интереса и способностите ти да предоставиш качествен продукт/услуга. Вече работата по фирми е трагедия и всеки гледа да се откъсне с фрийлансинг или сам(а) да си стартира някакъв бизнес (повечето се превръщат в лакомите работодатели, от които са бягали - уви).

 
  ...
преди: 1 година, 24 дни
hash: 89d241614e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Те затова съучениците ми които отидоха в чужбина се връщат в България всеки два месеца. Даже си спомням в 9 клас един съученик разказваше как брат му който учи в Англия искал да запише някаква онлайн магистратура в Британски университет. Аз не схващах защо би искъл, но очевидно е било по същата причина.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 21 дни
hash: 48ca199248
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   В Чужденеция винаги ти ще си излишното тяло. За това много българи сменят българските си имена със западни. От Павел става Пол. Те и пола бихи си сменили, само и само скапаните западняци да не ги дискриминират. Аз се гордея с името си и с произхода си и не ми дреме, че Пит и Франк не ме харесват. Имам си семейство другите не ме интересуват.











Чингис Хан-Скандинавеца

 
  ...

...
преди: 1 година, 21 дни
hash: 9d884b5fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От Авторката, имам още 2 години в Англия и имам гадже за което споменах в историята. Виждам, че има кампания против нас не знам каква е причината и това ме плаши, също така знам, че в България не е хубаво образованието и, че ще разочаровам нашите, но е по - хубаво да съм до семейството си вместо тук където постоямно ме събутират особено съучениците ми с които работя. Един от тях докато пътувах е казал, че моята работа е негова, което е лъжа и сега имам лоша оценка и никои не ми вярва. Не знам как да се оправя с расизма, не уча в Лондон, а в друг град затова няма толкова много чужденци. Наистина имам нужда от съвет, ако сте живеели в Англия как сте се справили с расизма и сте станали част от колектива, защото колкото ли да се упитвам не мога. Благодаря Ви за всички коментари, ще ги взема предвид.

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Мен в Чехия, Унгария и Словакия никой не ме е дескриминирал защото съм българин, нямат мнение за нас. Може би е хубаво, че няма много българи там, но имам чувството, че западняците ни мразят от по-преди нашите роми да отидат там.

И аз бях в Англия, 1 седмица живят при семейство в Лондон по езиков обмен и те ми казаха, че българите щели да им откраднат работата. Как се справих? Не съм стъпвал отново там, за пътуване в чужбина и евентуална емиграция предпочитам страни, където нямат лошо отношение към нас - Чехия, Словакия, Унгария, там ако някоя лелка в магазина е кисела към мен НЕ е защото съм българин, а се държи така и с местните. Докато в Англия, Германия и подобни мразят източно европейците.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 20 дни
hash: f875fa6e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Отново е номер 4.
Напълно те разбирам, защото и аз минах през това... и дори нямах гадже... Ако харесваш това, което учиш, завърши и си тръгвай (както съм виждал някои други българи да правят). Или си намери работа в друга страна, където нямат нищо против българите, или се върни в България... ако не издържаш, учи от разстояние в друг западен университет например. За мен лично беше наистина трудно да реша да се върна (защото след като се върнах много хора ме питат защо съм се върнал и може да си помислят, че е провал, но не ме интересува тяхното мнение, моето щастие и мир е по-важно и отидох там след гимназията и преди нямах житейски опит в чужбина), но животът ме принуди да се върна в България и 5 години след като напуснах (през 2017 г. след Брекзит) не съм погледнал назад и се чувствам много по-добре у дома. Великобритания не си струва за българина, пълна загуба на време според моя опит. Бих посъветвал по-младите изобщо да не ходят там за нищо на света (университет или работа). Когато отидох там в началото (2011 г. ) не беше толкова зле, но след 2013 става все по-зле заради тъпия Фараж и след това Брекзит.
Британците също са наистина тъпи, защото вярват на своите политици и нямат мнение, основано на реалния си житейски опит с чужденци. Ако не харесвате другите българи там, можете да се опитате да се сприятелите с другите чужденци.

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: f875fa6e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Защо не пробваш в топлите страни? Испания, Португалия, Италия, Южна Франция.. не съм ги чул да се оплакват от българи или да ни дискриминират (както Великобритания, Холандия и прочее)... Особено Италия. Чувал съм, че там имало по-малко българи. Мисля, че само страните от Северозападна Европа са много против България.

 
  ...
преди: 1 година, 20 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   14 в Гърция не ни обичат много, в Мадрид българите ги смятат за чистачки и берачи на портокали. В Северна Италия, където са парите и икономиката не ни харесват по лични впечатления, в Рим също не са супер радушни. В Южна Италия и Южна Испания наистина са доста добронамерени. В Португалия също.

Но там няма пари, в Прага и Братислава е пълно с италианци, испанци и португалци, които работят там, защото заплатите в техните страни са почти същите, а наемите много по-високи от колкото в Чехия и Словакия.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 20 дни
hash: f875fa6e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   от 14 до 15. Мисля, че всичко е в главата ти. Наскоро се върнах от почивка в Турция и Гърция и местните бяха много мили и гостоприемни към нас, когато разбраха, че сме български туристи. Още по-странно беше, че турците радушно ни приеха там, особено поради историята, която България има с тях. Мисля, че само западняците силно не ни харесват през последните години, защото неофашизмът, крайно дясната политика и расизмът са във възход там и те не искат да се развиваме добре, след като се присъединиихме към ЕС. Чувстват се застрашени предполагам. Но в сравнение с ужасното отношение към мен във Великобритания, Гърция и Турция бяха много мили и гостоприемни към нас, когато разбраха, че сме българи. Чак се очудих.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   16 на почивка е едно, съвсем друго е да работиш с тях, още повече на тяхна територия. Турците ни харесват да, приятно е с тях да се работи, но не и с гърци.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   16 едно е обслужващ персонал, магазинер и хотелиер като си турист, съвсем друго е как се отнася шеф или колега грък.
Турците са много по-различни от гърците спрямо нас, с тях е кеф да работиш. С гърци и сърби не искам да работя отново.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 19 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   За сравнение в Словакия и Чехия пък обслужването като цяло не е много добро и приятно, но като шефове и колеги според мен са много по-свестни от гърците и, колкото и да ме боли да го кажа, от българите. В България и Гърция шефовете са по-токсични.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: f875fa6e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От 14. Може и просто да не им казвате, че сте българи... освен ако не ви питат. Тъй като сме бели, все още можем да минем за британци хаха. Защо трябва да се тупаш в гърдите и да крещиш, че си българин, когато живееш в чужбина, а тe не знаят много за нас, освен негативните неща, които медиите пишат за България... Толкова ми е писнало когато работя в чужбина да им обяснявам, че това, което медиите и политиците говорят за нас, не е вярно и че има и свестни българи, които работят в чужбина.

 
  ...

...
преди: 1 година, 19 дни
hash: f875fa6e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   В другите страни от Източна Европа също ни приемат... Полша може би... Имам много приятели, които са поляци, литовци, словенци... но техните страни са почти на същото ниво като България... (не са богати и развити, не са страни от първия свят, не са запад). Не съм говорил с много гърци, но винаги, когато ги срещах, те изглеждаха студени, недружелюбни, дистанцирани или неутрални към България. Но никога не са се отнасяли с мен зле, защото съм българин. Дори не знам каква е драмата между България и Гърция (освен историята като с турците), все пак сме друго поколение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 19 дни
hash: f875fa6e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   И все пак, защо българите продължават да ходят във Великобритания, след като знаят за Фараж, Брекзит, че са правили срещу българи и румънци и Ковид? ... нещо, което няма логика.

 
  ...
преди: 1 година, 19 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   21 ами ето и ти имаш същите впечатления от гърците, често не знам какъв им е проблема.

 
  ...
преди: 1 година, 18 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   22 за пари ходят и понеже Великобритания се рекламира като добро място за учене и работа.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 17 дни
hash: cd415416f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   От Авторката към номер 14:
Не им казвам, че съм българка, но като чуят името ми се сещат от къде съм, а аз не съм лъжкиня да си измислям имена дори да излъжа ще ме хванат тъй като влизаме на лекции с ученически карти където пише името.

 
  ...

...
преди: 1 година, 17 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Великобритания - само на екскурзия да види човек Лондон някой музей, замък, някое китно селце и това е. Самото време там е ужасно непоносимо за нас българите, прекалено е облачно и влажно. Зимата постоянно духа вятър и пръска ситен дъжд и се усеща доста по-студено от колкото показва термометъра. Там много по-студено ми беше, от колкото в Прага, Будапеща и Виена през зимата, където са много по-ниски температурите, но някак е по-сухо и сякаш не духа чак толкова. Даже в Прага нямах отопление, къщата беше стара и въпреки това изкарах зимата, просто се завивах по-дебело.

 
  ...
преди: 1 година, 16 дни
hash: f875fa6e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Отново и номер 4 - В университета трябва да могат да те приемат. Там има и други чуждестранни студенти (полски, румънски и т. н. ), но ако не се чувствате добре там, завършете и се върнете. Доколкото си спомням там студентските години са по-кратки отколкото в България (до май/юни и започват средата на септември, зимната им ваканция сушo е дълга - 2-3 седмици). Там не учат много и образователната система не е много трудна като в България. Ако можете да си позволите да се откажете и да започнете отначало в друг университет или да се прехвърлите, направете го... Когато учех там, не можех да си позволя да го направя и трябваше да го завърша и да се върна известно време, след като завърших.... в смисъл не съм имала такива възможности като някои хора... Може да кажеш, че сте от Русия, тъй като имената ни са близки...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 дни
hash: 5b12ba45cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   От Авторката :
С руснаците също се държат зле заради войната в Украйна и в момента съм в България защото има лятна ваканция. Междодругото от когато Англия не са в ЕС има много по - малко чужденци и повечето са приятели с тяхната националност. Например има гръцки социален клуб в които се провеждат излизания. Също така не мога да се откажа и да се преместя в друг унивирситет в чужбина заради Визата ми, но съм благодарна, че написахте съвет и ако мога да попитам как се социализирахте в унивирситета ви в Англия? Как преодоляхте културните различия?

 
  ...
преди: 1 година, 4 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Щом имаш виза има ли как да се преместиш на Гибралтар, а да си учиш дистанционно? Гибралтар е английска задморска територия, но казват, че хората там били по-топли и добри. А и климатът е най-добрия в Европа - зимята е около плюс 10-20 градуса, лятото между 20 и 30. Няма нищо общо с адския студ в Северна Европа, нито адските жеги в другата част на Южна Европа.

 
  ...
преди: 1 година, 3 дни
hash: f875fa6e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   От номер 4 то авторката
Ами те, това са целяли с този Брексит... да си намалят европейските чужденци... предполам, че остават само такива които са ирландци или от други континенти... и тези европейци, които си изкараха уседналост или визи...
Ами никак не ги предолях... в началото ходих само с българи, после почнах полека лека да се социализирам с другите чужденци и с местните и се отдръпнах от българите там, защото много мрънкат за всичко... има определени народи, които са приятелски настроени към българите (поляци, литовци и тн. ) Трябва да си много толерантен към културните им различия. Да, повечето хора са срещу Русия заради войната, но останах с такова впечатление, че ги имат за нещо повече от българите и другите източно европейци, за което се заблуждават... има страх от тях явно просто защото са срещу Запада и както виждаш могат и войни да правят и затова има някакво уважение...
Ако не можеш да се местиш от унито, най-добре го завърши и тогава си тръгвай... аз се върнах през 2017ста и се чувствам много по-добре в България сега.

 
  ... горе^

...
преди: 11 месеца, 27 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Авторке, защо всичко това, което пишеш тук не им го кажеш на местните? Кажи им, че държанието им е ксенофобско и расистко.

 
  ...
преди: 11 месеца, 21 дни
hash: 787eb42059
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Живея в Лондон. Знам, че в провинцията има дискриминация, но не знаех че е толкова страшно. Ако е откъм бели англичани към източно европейци е разбираемо, защото ни завиждат. За интелекта, за гена, за емоционалния коефициент, за общата култура... за културата и възпитанието изобщо. Нещо което те нямат. Английските деца НЕ СЕ възпитават. Оставят ги да растат в саксии. Има купища филми за детска тежка престъпност, която се случва именно в провинцията.
В Лондон е точно обратното. Тук крещят анти расизъм и тн, но реапно черните са расистите. Наричат държавата, че е тяхна и се отнасят към източно европейците зле.
Тук даже е по зле, защото закона ги защитава.
Вчера например един черен на перона на гарата се изпика на релсите (нещо което можеш да видиш по няколко пъти на ден)! и после ми удари едно рамо, като минаваше покрай мен. На 5м наоколо нямаше никой, не като да нямаше място да мине. Нарочно се заяждат и те провокират. Постоянно го правят най вече на тротоара.
Т. е. ако при теб е дискриминативно, тук има и агресия.

Съвета ми е да останеш там докато можеш. Потърси българи с които да се събираш, за да издържиш до края. Хванала си се на хорото... така че... И после бегом за БГ.
Аз вече съм си купил апартамент у нас и си подготвям студиото от което ще работя. Още една година съм тук и аз и край.

Успех!

 
  ...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   32 и авторката, ами като сте тъпи да си избирате страни кочини като Англия, Испания и Германия кой ви е виновен? Масово българите в чужбина отиват в разнебитени кочини под формата на страни, защото на Ганка съседката синът й бил в Англия, Германия или Испания и там правил големи пари. А после рев и сополи колко е лошо там.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: f875fa6e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   до 33 - И аз бях там, за да уча, завърших и се върнах. Виждала съм как тези българи в Англия лъжат българите в България колко било добре там и ги подмамват да отидат и те там (докато правиха преговорите за Брексит и беше много несигурно какво ще стане)... да не е само той прецакан ама и някой друг да прецака, които не е ходил там.
Иначе да, много хора (предимно младите) се лъжат за запада... от медиите и от приятелите им които са там... докато не видиш и не се прецакаш ти самия, няма да повярваш, че не са по-добре от нас... а напротив... даже са по-зле последните години...
Моите познати в Англия ми казаха, че са си мислели, че ще е по-добре там... да, ама друг път.

 
  ...
преди: 11 месеца, 20 дни
hash: 84a384486b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   33, в изпраскването ти не фигурира Франция. Да не би случайно да намекваш (косвено), че там "цъфти та връзва"? Факт е, че там дискриминацията не е фактор, но не и национализма. Какво е хубаво там... малко се затруднявам, но някак си по манталитет са близичко до нас. И толкова.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 19 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   35, не и там е същата кочина. Аз съм френски възпитаник и пак никога не бих живял във Франция. От чужбина ми липсват само бившите соц страни в Централна Европа - Полша, Унгария, Словакия, Чехия, но и там не е за всеки. И все пак като климат и манталитет особено Унгария и Словакия са най-близко от по-северните държави. Евентуално Турция би се харесала на българин, но са с по-ниски заплати и от нас, т. е. там само на ваканция.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: c448dfa444
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Напоследък много закъсаха българите в Англия. В Лондон съвсем
Едва смогват да платят наем, сметки. Броят си стотинките и зимата зъзнат. С деца изнемогват и масово се прибират(тука ще цъфнат и вържат), но това е положението.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: b56a67da00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Към 37,
Аз съм българин в Англия с професия и съм сред топ10% по доходи в страната. Живея повече от добре. Наскоро и жилище ново строителство си купих. Да не говорим в множествено число моля. Това е хубавото на тази държава, че не ги бърка кой си и кого познаваш, а какво можеш и дали се развиваш като специалист.

 
  ...
преди: 11 месеца, 12 дни
hash: f875fa6e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   Номер 4 до 37
Да, точно така е...
Понякога съжалявам, че изобщо се хванах на хорото, голяма загуба на време и усилия... може би трябваше да уча в България по-скоро, но няма как да знаеш какво ще се случи... като се има предвид, че после българите в България очакват да останеш да работиш там след като си завършил и никога да не се върнеш... айде взех висше от там, натрупах опит и това е... но нямаше как да остана след брекзит и ковид... познавам и други, които се върнаха (с децата си даже).
Ако някои иска да ходи там или другаде, бих ви посъветвал да търсите някое по-надеждно място, което е ок с източноевропейците и проучвайте държавата преди да отидете, а не после да мрънкате... учете другите европейски езици, не наблягайте само на шибания английски...

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 11 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   Ами то с източноевропейците добре са само другите източно европейци - чехи, словаци, унгарци, поляци, но там заплатите не е да са много по-високи.

 
  ...

...
преди: 11 месеца, 3 дни
hash: 5b12ba45cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   От Авторката към номер 31 :
Ако им кажеш, че са расисти те направо те нападат физичиски виждала съм такива случей и ако им отвърнеш ти си виновния
А и с питанията защо съм в Англия, просто моята специалност там е доста добре развита и от години го планирам още преди Брексит
Друг често задаван въпрос е дали има българи в моя унивирситет ето го и отговора :
Има едно българче в унивирситета, но сме различни специалности и не се срещаме често.
Към коментиращите добросъвестни хора :
Наистина съм благодарна на всички хора, които споделиха опита си негативен или позитивен особено човека, който сподели, че е успял в Англия, радвам се на вашия успех и той ме мотивира, но имам въпрос към Вас номер 38 ако сте учили в Англия каква специалност сте били и как сте успели?
Поздрави на всички и съжалявам ако отговора е леко объркващ просто се опитвам да отговоря на всички
Бих се радвала ако тази тема остане актуална и получа още повече разкази за опита ви в чужбина.

 
  ...
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 6906795bc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Здравей,

Като човек, който е на острова и разбирайки те напълно, мога само да ти кажа, че и аз съм така, само дето нямам приятелка. Това, че търсиш хора и близост, приятели е напълно нормално. Върни се в България само, ако имаш добре подплатена работа. Всички тук сме свикнали на уреден стандарт на живот и няма да се помириш с 1500лв заплата в никакъв случай. Аз имам да уча още 2-3 години и стягам куфарите за България. Взех каквото можах от тази държава и смятам да го използвам в България, където е една идея по-лесно, защото винаги има на кого да разчиташ. В твоя случай, мисля, че си на път да вземеш съдбоносно решение, страх те от неизвестното и не знаеш какво решение да вземеш. Вземи това, което първо ти идва наум, срежи всички други мисли и действай по план. Вярвам, че си между два свята и се питаш къде се виждаш след години, с години съм се чудел къде да си купя жилище, в България или Англия, и тази мисъл ме тормозеше много, докато не дойде ден, в който не го направих. Да си честен със себе си първо е най-важно.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 99bfaf7231
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   12г в Англия и 12г пропиляни.... Да уредено е, да пари има и лесни пари има... Но това е!
Наркомани и всякаква друга паплач навсякъде из острова... Навсякъде срещаш студено държание, като не си местен.... И дори да се оплачеш реално нямаш доказателства това е тънка психологически игрА над теб. Работих с местни, когато свършим работа те си пият чай и пушат трева, а пък аз гледах нещо да правя щото просто не ми се стой, като пирон и ми излезна прякор чистача, добрия работник за бонуса този месец или ми предлагаха работа в други фирми пълно с паплач на ниска заплата.... Отиваш в община за помощ *о ама ние не може да ги помогнем* пазят си помощта за местните.... Гледаш го следващия след теб "разбиха ми вана и сега нямам инструменти за да работя* добре ето ви господине ваучер за отстъпка в магазина за инструменти....
Всичко си пазят за техните наркомани и цигани...

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: b996f27a11
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Какво правиш точно пък в Англия? Разбирам- Испания, Франция, Канада, Австралия, но Англия... сериозно? Имай повече самочувствие, вкус за държава и начин на живот!

От теб зависи как ще се пребориш с предразсъдъците, които срещаш... бъди рационална и прагматична- мисли в дългосрочен план!

 
  ...
преди: 9 месеца, 4 дни
hash: 8c1c03eb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Авторке и аз съм така. Боли ме когато в сивито ми седи името на страна, в която не бих отишъл и на екскурзия. Не е Англия, друга западна е.

Още по-рекламирана е, по изложенията за работа в чужбина е най-реклямераната страна след САЩ и Англия.

А направо ми се плаче като се сетя, че можех да уча в Дания или Швеция. Те също са студени народи, но като природа, като самото чувство, което имам за местата там са сто пъти за предпочитане. Която и друга страна да бях избрал щеше да е по-добре.

Аз като теб бях в страна, в която местните ме мразеха от пръв поглед, все едно съм им враг номер 1.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker