Въпрос за хотели и транспорт в Малмьо и Копенхаген? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Въпрос за хотели и транспорт в Малмьо и Копенхаген?
преди: 9 месеца, 14 дни, прочетена 525 пъти
Здравейте догодина Евровизия ще е в Малмьо и реших да се поразходя до там и Копенхаген и по между другото да ги разгледам и двата града.

Не съм много по Евровизия, даже може и да не я посетя, но ми се ще да усетя как е Малмьо по нейно време. Единствената Евровизия, която ми се е запечатала е 2013-та, която също беше там. Освен това трябваше там или в Дания да уча, но... за съжаление изпуснах сроковете и отидох в една привидно подобна страна, която се окажа ужасно грешен избор.

Честно казано плаче ми се като се сетя, че може да сбъдна мечтата си да посетя Скандинавия и да ходя по онези улици, по които щях да ходя ако просто изчаках следващата учебна година. Едно такова сантиментално ми става, не знам защо. Знам само, че слушам скандинавска музика и там нещо ми харесва без причина. И сякаш ми се плаче и от яд, че така и не ги посетих дари на екскурзия, а минаха 10 години! Никога не ми е харесвала Нидерландия, отидох там само защото изпуснах сроковете за Дания и Швеция. Имам диплома от държава, в която няма да стъпя отново и това малко ме депресира, но било каквото било, не може да върнем времето, но може да отидем на местата, които ни влекат винаги! И може би затова ми се плаче, сърцето чувства, че за първи път го слушам!

Ето ги и въпросите ми:

1. Знаете ли добри и безопасни, но евтини хотели или хостели в Копенхаген или Малмьо? Говори се, че в Малмьо вече е опасно и има много имигранти и малко би ме било страх да нощувам в хостел там, но се надявам Копенхаген да е по-сигурен. Кой от двата града за нощуване бихте препоръчали?

2. Как става пътуването между двата - специални ли билети за влака се взимат и в двата града каква карта за градски транспорт е най-изгодна. Предполагам може да се плаща с дебитна карта Виза на ДСК от сметка, която се води в лева там и не ми трябва кеш?

3. Много ли е студено в периода от 7 до 11 май там, как да се обличам? Ще ми стигне ли зимно яке от България? Дебела ли шапка трябва да слагам?

4. Малко смешен въпрос, но в арените по време на канцерти и Евровизия свалят ли се зимните якета и палта, вътре топло ли е?

5. Как са мерките за сигурност, защото се чудя дали има опастност от тероризъм на едно такова събитие?

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 13 дни
hash: 54cd0ff054
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здравей. Швеция е по-евтина по отношение храна и настаняване от Дания. Особено в югозападната си част, която включва Малмьо.

Ще ти препоръчам следния хотел, който се намира в Лунд където живея аз. Лунд е доста близко до Малмьо. В този хотел съм спала, когато съм пътувала до града преди да започна да уча тук и е една от най-най евтините опции в района. Но е чисто, комфортно, има страхотна закуска и персоналът е изключително любезен. https://www. booking. com/hotel/se/hotel-lund. en-gb. html

Градчето също така е много спокойно и красиво. Университетски град е.

Транспортът в Швеция е доста уреден. От Лунд до Малмьо има регионален влак, който е доста начесто, а от Малмьо може да се хване влак до Копенхаген. С кола разстоянията са съвсем кратки, но предполагам бюджетът ти не позволява това.

 
  ...
преди: 9 месеца, 12 дни
hash: f9def22f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   1, благодаря, смяташ ли, че с организирана екскурция с туристическа агенция ще ми излезе доста по-евтино?

Видях цените и цялата екскурзия със самолетните билети и хотел така ще ми излезе най-много 1000 и нещо лева, а иначе само за хотела ще трябва да дам толкова.

Въпреки, че не знам дали вечерта ще имам енергия за Евровизия ако през деня от рано са ме юркали насам-натам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker