Вие посещавате ли места в чужбина преди да емигрирате или учите там? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121403)
 Любов и изневяра (29759)
 Секс и интимност (14391)
 Тинейджърски (21907)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18582)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Вие посещавате ли места в чужбина преди да емигрирате или учите там?
преди: 7 месеца, 19 дни, прочетена 705 пъти
Аз посетих германия за втори път, този път Бавария и... не я почувствах като моето място. За 3 нощувки и 4 дни най-хубавото нещо е, че успях да посетя Залцбург. Там като вървях по улиците се чувствах доста по-приятно. Над Германия ми се стори и че дори когато самолетът беше още над нея енергията е една такава неприятна, тежка за мен. Хората като цяло са резервирани. Те и австрийците са такива, но са някак по-човечни, по-хубава енергия има Австрия като цяло.

Та се питам вие посещавате ли като туристи един град преди да емигрирате там? Замислих се, че ако сега избирах университет в чужбина и бях посетил градчето, където учих никога нямаше да избера да отида там. Вярно, едно е като турист, друго е да живееш. Често градове, които ни се струват хубави като туристи не ни харесват за по-дълго време. НО: Определено смятам, че определени места отблъскват още от първия ден. Така стана с мен в Дрезден и сега в Бавария - бях в Мюнхен, но пообиколих и други градове там.

Чудно ми е как има хора, които ей така решават да отидат някъде без дори на екскурзия да са стъпвали там, да видят дали мястото им допада, чисто като излъчване и енергия да речем? Това за мен е риск и води до масовото недоволство у българите в чужбина.

Аз преди да стъпя в Германия имах почти само добри впечатления от немците като хора, защото в чужбина се държат по-добре. Но веднъж стъпил на тяхна земя ми се видяха като хора-роботи, без емоции и чувства. В Мюнхен издържах само по половин час колкото да заснема старата част, дори на Октоберфест не отидох, защото направо ми призляваше от тежката негативна енергия на този град и от грубото държание на хората. А в Залцбург беше съвсем различно. Аз така навремето като трябваше да следвам в чужбина се подведох и отидох в държава, където не бях стъпвал и като турист и естествено се разочаровах тотално. Сега вече реших, че е по-добре да отидеш за няколко дни или седмица и да видиш как се чувстваш. Да, може някой град, който ти допада като турист да те разочарова за живот, но такива, които органически не можеш да понасяш веднага ще отпаднат. Няма и като турист да се върна в Германия вече, но в Австрия да.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 19 дни
hash: d5a616920f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Добре, че не си останал вечерта в Мюнхен да видиш как свободно се разхождат плъхове и мишки вкл. по центъра. А сравнението със Залцбург... абсурд! Видя ли старата част на Залцбург, може и да се влюбиш в нея.
Иначе аз живея в Испания. Без да съм я виждала, знаех, че е тук! Знаех, че искам и мястото ми е в Испания.
И така и се почувствах (най- после) у дома като дойдох. Единственият ми стрес в първият ден беше, че имаха празник в центъра на Мадрид имаше няколко милиона души и ме хвана клаустрофобия. Но на следващия ден вече малко по- спокойно се разходих и се чувствах у дома си все едно винаги съм живяла в тази страна и така вече 19- та година.

 
  ...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: c56f48c0bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Как реши, че германците са роботи, без чувства и емоции?

 
  ...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 9429af4553
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не и много съжалявам

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 64a25cf532
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Аз не, беше на сляпо всичко. Но не съм и имала кой знае какви очаквания или претенции. Иначе познавам едно момиче, което отиде като турист първо и й хареса, отиде да учи там и иска да остане...
Имаше много българи, който като отидоха там да учат, не им хареса и почнаха да се оплакват и се върнаха... но има такива, който им хареса и се опитват да останат.
Да, съгласна съм, всичко е риск печели, риск губи. Но никой не може да те задължи да останеш ако не ти харесва след време... това си е твоя живот. Трябва да си щастлив все пак и да имаш подходяща среда.
Всичко опира до пари и финансови възможности дали ще могат първо да отидат като туристи и след това да имигрират...

 
  ...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 1af10ca06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   5 да така е, тези няколко дни ми излязоха 400 лева само за хотела, отделно билети за влакове, защото пътувах доста. Но храната специално в Германия в супера е на достъпни цени. Аз така вече правя - пазарувам в суперите и се возя на влакове и градски транспорт за да усетя какво е да живее човек сред съответния народ. Ами сред австрийците някак по-леко се чувствам. Ходейки по улиците на Залцбург си казах "Ето тук бих живял, доста приятно е". Както казах в Мюнхен и половин час надали има престоя ми, направо ми се догади в стомаха от лошата енергия там. И как знам, че са роботи - във Виена и Залцбург при разминаване все поне някоя ще ти хвърли бърз поглед както правим и у нас, в Герамния зорлем те игнорират, сакаш не те виждат. Дори трябва да им правиш забележка да си махат куфарите, сами не се сещат и си живеят въобще в един балон. Там най-много съм виждал млади хора със слушалки в ушите, повече и от колкото в София, дори по малките градчета. В Австрия доста по-малко са със слушалки и един австриец дори си дръпна куфарите без да му казвам, сам се усети, че минавам и ще ми пречат и се извини даже.

Но пък по-добре да изхабиш пари за екскурзии, от колкото да се набутам на работа в Германия и после да рева като някои из форумите, че не ми харесва страната, но работата ми е там и няма как да се махна. Това е масово срещано.

1, аз пък нямам интуиция явно, защото не знам предварително коя страна или град ще ми допадне. Щото на снимки Пловдив ми е по-красив от Бургас, но на живо повече ми допада Бургас като енергия така да се каже. Залцбург на живо ми грабва сърцето, много готина енергия, но на снимки понеже сградите са в пастелни тонове не ме грабва, не излиза хубаво на фотографии, той е град, който оценяваш на живо. Докато Мюнхен и особено Аугсбург са с по-наситени цветове на сградите и на снимки повече ми допадаха, но не и на живо.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 1af10ca06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Само да кажа как го правя - само няколко дни. Ползвам градски транспорт и пазарувам от супермаркети, както бих правил ако живея там за постоянно. В един автобус, трамвай, тролей, влак, метро или супермаркет веднага можеш да усетиш дали с местните можеш да се чувстваш що-годе нормално, добре или взаимно сте си несимпатични като цяло.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: 1af10ca06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Да, свързано е с пари, но не смятате ли, че да отидеш да учиш или работиш в страна, която само на картинка си виждал е почти толкова рисковано като това да стъпиш в брак с човек, който си виждал само на снимка? !

Да, не е толкова сериозно, но наистина има места, на които цялото си същество крещи "Тук не е за теб, махни се! ". Аз в такава държава учих, всякаква храна там за мен беше като отрова за тялото ми, странно главоболие. Обективно е добра страна, но просто не е моето.

Да, има страни които са по-добре като туризъм от колкото за живот като Турция, но пък има и такива като Германия за мен, която само за 4 дни я прецених, че не мога да я изтърпя като среда. И съответно сега няма да се хабя да кандидатствам за работа там. А много кандидатстват просто защото много българи точно в Германия работят. Чули там нещо, не са стъпвали в Дойчланд, но пращат сивитата до посредници да ходят да работят там. А после рев и сополи, че местните са студени, не ги уважават и т. н. Това дали ще се погаждаш с един народ за 3-4 дни да се разбере ако човек посети 2-3 пъти супермаркет и се повози на влак или автобус.

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: 2e071fc974
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз не бях идвал в САЩ, преди да дойда. Просто дойдох да работя с нагласата, че ако не успея или не ми хареса - просто ще се върна без да съм загубил нещо съществено.

Моите впечатления от Германия и Австрия са точно обратните, но реално погледнато ти си бил там само за няколко дни, през които е много трудно да усетиш нещо. Такива хора си срещнал за 3-те дена - това не значи, че всички са такива.

Залцбург е хубаво място. Предполагам си от малък град, щом мислиш, че ще ти хареса да живееш там. Още си спомням как едно момиче в Старбъкс ме попита дали ми харесва и аз казах "А, на кой не би му харесало", а тя отговори "на тези, които сме родени тук". Казах и, че я разбирам и затова съм емигрирал в Америка - аз също съм от малък град :)

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: 30f8f7df6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   9 не, от София съм и Мюнхен ми се видя пълна лудница.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: 1af10ca06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   9 да, нищо не си изгубил освен доста пари за билет. Явно си от богато семейство.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 2e071fc974
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   11, аз дойдох през 90-те. Тогава почти нямаше богати семейства, но за сметка на това бедните бяхме по-бедни :)
Събрах пари на заем от роднини, колкото да изкарам един месец. Имах уговорена работа, имах и двупосочен билет. Даже си взех неплатена отпуска от завода, в който работех.

Абе - щура работа. Сега едва ли някой тръгва така.

Авторе, ако си от София - Залцбург ще ти омръзне на 3-я месец, ако не и по-рано. :)
В Мюнхен съм ходил на гости за няколко дена на сестрата на тогавашното ми гадже и не ми направи лошо впечатление, но вероятно съм го сравнявал с Лос Анжелис. :)


Н. 9

 
  ...
преди: 7 месеца, 16 дни
hash: 1af10ca06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   12 ясно. Но за града - като му отеснее човек има пътуване из съседните градове и държави. В Европа поне е лесно. Аз като живях в по-малкият от София град Бърно често си пътувах наоколо, че даже и в Австрия и Словакия на туризъм.

Градове лудници като Прага и Виена ми идват по-добре на малки дози. Тя и София е лудница понякога, в центъра не стъпвам. Не ми и харесва да живея в град с метро.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 10 дни
hash: 1af10ca06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Винаги така се прави.

 
  ...
преди: 6 месеца, 4 дни
hash: 8d6dfe3d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравейте, все още съм в Атина като турист. Акрополът и това, че е град хем с планина, хем с море и пясъчни плажове ми хареса. Но е пълно лудница, не се виждам тук. Само от 3 дни съм тук и вече ми се прибира. Храната вкусна, времето е 25-27 градуса, още лято. Но прекалена претъпкана е, не само с туристи и местните са много. В метрото никога не можеш да си намериш място за сядане дори извън час пик. Дори София ми е голяма и престъпната. Дойдох тук защото една уж много добра ясновидка ми каза, че ще живея в Атина. Е, прати ме за зелен хайвер. От един кол център в Атина ме бяха одобрили да започна отказах. 1000 Евро заплата бруто, чисто 800 Евро, като извадя наем поне 400 Евро и ми остават по-малко, от колкото взимам в София. За хаоса и стреса да не говорим - карат като луди, хвърчат мотори, коли минават на червено, видях дрогирани да лежат по земята, един човек беше нападнат и лежеше ранен. Прекрасен град да посетиш заради акропола, но не и да живееш в него. Прекалено много бетон и хора.

 
  ...
преди: 6 месеца, 3 дни
hash: b9815385a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз лично, да. Но много хора не избират дестинация в чужбина, защото много им харесва, а просто защото там имат връзки за работа. Аз съм в Испания и определено се чувствам прекрасно. Била съм в Централна Европа, наистина са малко по-различни нравите и не всеки може да се приспособи. Но имам познати в Германия и в Швейцария които са много доволни.

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 1af10ca06a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Предстои ми да посетя Словения, Унгария, Хърватия да ги видя що за стока са. Бях в Германия и Гърция тази година. Ами не ми харесаха като места за живот, номер 15 е мой пост и откровено си е вярно. Особено Германия и немците са супер капути.

Бях в Словакия и Чехия и много ми харесаха, особено Словакия като манталитет е добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker