Пътуване до Европа с влак или автобус? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121394)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18579)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Пътуване до Европа с влак или автобус?
преди: 5 месеца, 1 ден, прочетена 427 пъти
Вярно ли е, че масово по автобусите не работят тоалетните и трябва да стискаш докато шофьорът благоволи да спре? Обмислям пътуване от София до Австрия с нощувки в Загреб Хърватия и Малибор Словения. От Загреб смятам вече да използвам влакове, защото там си има тоалетна и въобще са по-приятни и удобни от тесните седалки в автобусите. Има ли вариант да отида до Загреб само с влак? Единственият международен влак между България и Сърбия е София -Димитровград, но там има ремонти и не се знае как върви. Въобще срамота е, че на Балканите нямаме развита ЖП мрежа. Има начин и да отида до Австрия с влак през Видин, Румъния и Унгария, но влакът от София до Видин спира на всяка паланка.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 1b38d4a983
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Отиди със самолет. Януари билетите са на смешни цени.

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 часа
hash: cc0f464566
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Коментарът на номер 1 е точен.

 
  ...
преди: 5 месеца, 13 часа
hash: dd3662f56a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   1 в самолетите седалките са тесни като в автобус. Да, поне е бързо, но всеки който е летял знае какво унижение е по летищата - сваляш колани, вадиш зарядни и лаптопи, трябвало да си на летището поне час преди полета, вътре ако не ти допаднат хората но теб и те дразнят не можеш да се преместиш, не виждаш нищо от страните над които прелитат по пътя към дестинацията си. Въздухът е прекалено сух.

По-скоро между България и Словения ще отида с кола, ще я паркирам на паркинга на хотела и от там ще ходя из Словения, Австрия, може и до Будапеща да отскокна. А на връщане Загреб.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 1 час
hash: dd3662f56a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   В крайна сметка реших да взема влака от София до Букурещ, там ще сменя на експресния влак с преспиване Букурещ - Будапеща - Виена (ще си взема самостоятелен спално отделение, по-скъпо е, но с кола ще ми излезе същото, но не ми се спи с непознати) до Будапеща. Той пристига сутринта в Будапеща. Там ще разгледам града и може да преспя една нощ. От там ще взема най-бързия възможен влак до Виена, където ще стоя най-много нощи, от там ще отида за няколко нощи в Грац, от където през деня с влакове ще разглеждам няколко словенски града и Загреб. Връщането обратно пак ще е през Унгария и Румъния, защото в Сърбия има много ремонти и между Хърватия и Сърбия слизаш от влака ивървиш пеша покрай селски път за да минеш границата, което не е моето нещо.

Общо взето ми трябват поне 2 седмици отпуск, но си струва. Почти 4 дни ще са само за пътуването София-Будапеща и обратно на връщане, но си струва човек да види поне една част и от Румъния, както и да мине през Карпатите с влак.

С кола през Карпатите пътят е бавен и труден, а през Сърбия не си струва, защото сърбите ни правят много номера. Несъмнено е по-бързо, но аз реших, че за мен не е гоненето на срокове, за мен пътят е по-важен от дестинацията и предпочитам да се движа с по-малка скорост. Да, по принцип и с кола може да си спират навсякъде, дори има повече свобода, но не си струва риска да се минава през Сърбия. А самата Сърбия не ми е интересна с нищо.

 
  ...
преди: 4 месеца, 26 дни
hash: dd3662f56a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Живея близо до летището и ми писна от самолети. Така ни тровят и никой нищо не казва, пък карат хората да купуват електрически коли. Истината е, че Грета беше права.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: dd3662f56a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Грета наистина беше права, самолетите тровят много повече от колите.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker