В чужбина с автобус - да или не? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

В чужбина с автобус - да или не?
преди: 17 дни, 8 часа, прочетена 253 пъти
Здравейте, писнало ми е от самолети, ограничения за багаж и течности и т. н. Искам да отида на екскурзия в чужбина с автобус.

Дилемата ми е дали да използвам туристическа агенция или да отида с автобус на някоя от транспортните фирми тип Ивконита, Фликсове и т. н.?

Не ме интересуват парите (макар, че за Австрия с агенция е по-евтино, защото просто ще се използва техния автобус, а ако сам си организираш нещата влаковите билети в Австрия са си скъпи).

Интересува ме Фликс Бусове, Юнион Ивкони и подобни фирми как са спрямо туристическите агенции по международните им линии? И какви са другите пътници? Някой тук беше написал, че в автобусите до Централна и Западна Европа са предимно гастарбайтери, така ли е? Предполагам при това положение те мъкнат много багаж и автобусите са претъпкани? Чух и, че в една доста известна фирма давали стекове с цигари да прекарват през Калотина, което ми се стори трагикомично.

Дали не е по-добре да съм с агенция, мисля си, че там ще сме по-малко хора в автобуса? Някой пътувал ли е и по двата начина да сравни плюсове и минуси?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 16 дни, 10 часа
hash: effefaf1cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Вярно е, че когато е без агенция, пътуват предимно... да не казвам какви. Колкото до ЕКСУРЗИЯ (не почивка) масово се минава всичко на тъгъдък, за да могат да се минат максимален брой забележителности за най-кртко време и оставаш без крака. Ако разстоянието е голямо, примерно до Западна Европе, самолетът е за предпочитане. Пътвувал съм 3 дни до Испания с автобус и не бих повторил. Ставаш на гъз и 3 дни почти не спиш. За по-кратки разстояния примерно до Истанбул, автобусът е за предпочитане, защото иначе чакаш по летища и в крайна сметки ти излиза по-дълго пътуването. Зависи си и от къде точно си. Ако си от София, е по-удобно със самолет, защото летището ти е близо. Ако обаче си от другия край на България и трябва да биеш път до София, за да хванеш самолет, а в същото време имаш автобус директно от твоя град, по-добре с автобус.

Абе като цяло всичко си има своите плюсове и минуси и според ситуацията трябва да прецениш кое е по-малкото зло.

 
  ...
преди: 16 дни, 9 часа
hash: fbc35c291d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Автобусите са неудобен транспорт за дълги разстояния. Отделно и в автобуса са натикани на малко пространство много седалки за много хора.

 
  ...
преди: 16 дни, 7 часа
hash: 08b2ae2430
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ползвай агенция, може и хотела да е по- евтин

 
  ... горе^
преди: 16 дни, 5 часа
hash: a2c32815de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Един път само пътувах двупосочно с автобус Испания- България-Испания, защото синът ми много искаше.
Никога не бих повторила.
Освен пълният автобус с миришещи на пот, дремещи и пърдящи в съня си по седалките, бяхме свидетели на просташки разговори на висок глас. Краката ми изтръпнаха и се подуха, няма накъде да се обърна и ги изпъна малко.
Почивката за тоалетна 15 мин. и като се съберат 2 автобуса-няма време даже за тоалетна, или поне да се освежи малко човек.
Този автобус беше пълен с работници в Испания именно.
Според мен пробвай с бус към агенция, все ще е по- добре.
Пък и ще си сам, няма да имаш изнервено ете на главата си, нито смърдащи и пърдящи сънародници... да се надяваме.

 
  ...
преди: 16 дни, 5 часа
hash: 17da1de6f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Агенциите потвърждават пътуването след една определена бройка туристи, докато автобусите на Ивкони специално за Румъния и Гърция са празни, пътувам често. Предполагам, че и за останалите държави не се пълнят. Със затоплянето на времето ще се раздвижат нещата, но обикновено не се пълнят на 100%. Не те занимава никой, не си в група с останалите, разполагаш се както искаш в автобуса, можеш да заемеш и няколко седалки без проблем и да имаш място и за спане. На мен ми е приятно.

 
  ...


...
преди: 15 дни, 20 часа
hash: 00cc1002e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Веднъж ще допуснеш грешката да пътуваш с Фликсбус или Ивкони до някъде на почивка и няма да повториш, и ще припкаш към летището с удоволствие следващия път. Гарантирам го на 100% от личен опит.
Един приятелски съвет - отвори страницата на FlixBus в TrustPilot например и ще разбереш за какво говоря.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 11 часа
hash: f1956053dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   6 ама з и със самолет да летя пак ще пътувам с тур агенция, защото предполагам е по-добре да си заобиколен от други туристи от твоята група в самолета, от колкото да си съвсем сам сред гастарбайтери. Вярно е, че тези автобусни мутренски фирми са отвратителни, май ако ще съм с автобус ще е с туристическа агенция.

Не знам как ще са празни автобусите на тези фирми, като аз празен автобус не съм виждал дори в делничен ден. За справка отидох до Румъния в делничен ден с влака и чак до Русе беше съвсем празно моето купе. В делничен ден от София до Русе поне автобусите са пълни на макс.

Летището не ми е близо, Централна Гара ми е по-удобна, но уви вече няма влакове през Сърбия за Централна Европа.

 
  ...
преди: 15 дни, 8 часа
hash: e639461715
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Никога не бих отишла на екскурзия с автобус, освен ако не е примерно до Истанбул или Кавала или Букурещ, т. е. да се пътува в рамките на ден. Пътувала съм с нощни преходи преди години, няма да повторя. Не можеш да спиш като хората, краката ти се подуват, схващаш се на тясното пространство, отделно като добавиш разни смърдящи и викащи индивиди, положението е трагично.
Не бих си го причинила заради някакви ограничения за багаж и течности. Колко пък багаж ще носиш за седмица примерно? И колко е трудно да си купиш 1 вода за 2 евро от летището?

 
  ...
преди: 14 дни, 10 часа
hash: f1956053dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   8 до Будапеща също е само ден. Тръгваш сутринта от София и вечерта си в Будапеща и си спиш там.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 10 часа
hash: f1956053dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   8 искам да донеса храна от Централна Европа, която няма как да я пренеса в ръчен багаж в самолета. Неща като пастети, полуфабрикати от супермаркет, душ гелове също не позволяват да се носят в ръчен багаж, нито дезодоранти. Много скъпо излиза да си купя храна от летището, 4 лева за бутилка дето в супермаркета е 1 лев макс. И освен това ако съм с чекиран багаж освен ръчен билетите скачат на цена толкова, че наистина много по-евтино ще излезе да отида с автобус на тур агенция. Все пак Будапеща се взема за един ден.

 
  ...

...
преди: 14 дни, 9 часа
hash: f1956053dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Има и предимство за агенцията, че при отмяна на полет или разваляне на автобуса май са длъжни да осигурят алтернативен транспорт. Ако сам си букна всичко както досега много трудно ще се оправя ако автобусът реши да ме зареже насред Сърбия примерно. Ето сега в Дубай има блокирани хора заради отменени полети, но тези, които сами са си букнали билетите няма да им бъде осигурен хотел, докато някои агенции осигуряват.

 
  ...
преди: 13 дни, 21 часа
hash: f1956053dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Екскурзия със самостоятелна организация - само на място където поне веднъж сме ходили. Иначе забрави... да се чудя къде е тоалетната айде няма нужда.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker