С туристическа агенция често е по-евтино - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124193)
 Любов и изневяра (30577)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3347)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19285)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

С туристическа агенция често е по-евтино
преди: 1 месец, 17 дни, прочетена 499 пъти
Има оферти за екскурзия до Солун, Метеора, Вергиния за 256 лева. С туристическа агенция. Аз обаче изпуснах срока и ще ходя сам с Юнион Ивкони до Солун. Само хотелът ми е 94 лева и то всъщност е легло в обща стая в хостел. Хотелите са от 110 лева нагоре, има и по 500 лева на нощ сега за 6-ти септември. Билетите за автобуса отиване и връщане са ми общо 80 лева. Ако взема автобуси до Метеора и Вергиния и като сложа закуските (защото офертата на агенцията е 2 нощувки със закуски) излиза, че ще платя повече от колкото с агенцията. А имайте предвид, че аз ще седя само 1 нощувка. Ако бях резервирал две нощувки по 94 лева, това са 188 лева.

Тоест 188+80 лева автобусни билети София - Солун и обратно = 268 лева само за да посетя Солун и да спя два пъти, без да включвам закуските и билетите до Метеора и Вергиния.

А с агенцията две нощувки със закуски, плюс посещение на Солун, Метеора и Вергиния е 256 лева. И не се налага да ползваш обществен и градски транспорт в държава, където не знаеш езика, а си те разкарват с автобус на фирмата.

И после пак ми разправяйте колко евтино било да си самоорганизираш всичко. За цените на хотелите в Солун да не говоря, тези гърци полудяха, цените на много хотели са по-скъпи от колкото в Копенхаген.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 16 дни
hash: 470ac0577f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ти да не си от туристическа агенция и да си рекламираш бизнеса? :-)) Не ми се рови из Букинг и Airbnb, за да ти намеря хотели/места за настаняване на добри цени.
За да струва толкова евтино екскурзията, смятай къде на майната си ще те настанят и колко ще си в Солун. Най-вероятно ще спят в някое село около Солун, ще минат веднъж с автобус през него и това ще им е. Ся ако си пенсионер, дето не знае дума чужд език и не може да се оправи сам, екскурзията е супер. Във всички други случаи нямаш нужда, можеш спокойно да се разхождаш и разглеждаш колкото ти душа иска, без да се съобразяваш с други.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 10f9fbc228
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   В грешка си, приятелю, сега отварям букинга, набирам дестинация Солун и какво да видя - високо оценен хостел за 30 лв, високо оценен апартамент за 67 лв. Билетите - София - Солун : 16. 72 лв, Солун - София - 24. 90 лв, т. е. за малко над 100 лева излиза цялата екскурзия за една нощувка.

 
  ...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: dc2542ed10
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Със сигурност за навсякъде може да си намериш опции за пътуване по-евтино, отколкото организираните екскурзии. За всяка точка от планетата! Дали имаш нужните знания, за да го направиш, вече е друг въпрос. Също така дали ще можеш да си изкараш добре, а не в стрес, пак е друг въпрос.
Големите туристически агенции със сигурност получават хубави отстъпки за всичко. Все пак често водят клиенти на едни и същи места. Но те си имат и своите разходи като фирми, което значи, че целта им е максимум да са що-годе равни на това, което можеш сам да си организираш, а даже в повечето случаи си имат по-солидна надценка. Те се издържат от клиентите си в крайна сметка, не съществуват да им правят хубаво от добро сърце.
Разбира се, за много хора е чудесно да ги използват, защото нямат никаква грижа за това да планират пътуването си - всичко им е готово. Но за целта трябва да имаш пари. Като търсиш по-бюджетно решение, да отидеш сам или със свои близки самоорганизирано, си е най-доброто решение винаги. Вие решавате къде и колко да изхарчите в крайна сметка.
В началото на годината ходих до Италия с приятели. За 5 дена съм изхарчила под 1000лв, вече не помня колко, но гарантирам, че не бяха повече. Обиколихме няколко града, спахме на чудесно място, посетихме вулкана Етна и се отбихме до няколко музея. Няма екскурзия в чужбина, която да съм видяла и като си включиш всички предлагани екскурзии, които ти допадат, да не ти излезе поне 300лв. на ден.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 223ace214d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   1 ами Солун реално няма много за гледане - точно за първия ден следобеда видях кулата, Свети Димитър, римските останки, основния площад, още една-две други църкви и хвърлих един тегел по централния площад и по морето. Реално няма много за разгледане, един ден му стига, даже съжалих, че не си хванах вечерния рейс, а трябваше да преспивам.

3 Ама сложи Вергиния и Метеора и автобусите до и от там и сумата набъбва. Този апартамент и хотел сигурно са на такива цени без закуски. И още нещо - като пътуваш самоорганизирано ти се падат някакви случайни гастарбайтери по автобусите и се връщаш със съвсем различни хора, а не с тези, с които си заминал. Къде къде по-хубаво е да си с хората от твоята си група, с които си заминал. И на всичкото отгоре на няколко човека Ю. Ивкони ни бяха продали билети за места, които не съществуват в автобуса, просто тези номера липсвата, та се наложи да седнем където има свободно. Така стана и на връщане с Фликс Бус - пак липсващ номер ми се падна, а за капак автобусът преди да отиде на Централна автогара спря да зарежда и се бави 20 минути. Това с тур агенция няма шанс да се случи толкова често.

4 и за Скандинавия гледах - по-евтино е с агенция, от колкото сам. А и ако е сам надали ще мога да се впиша в същия бюджет за да разгледам не само Копенхаген, а и другите места. Само влакът между два от градовете е 21 евро. Така няколко пъти по 21 евро излиза по-евтино да те разкарват с туристическия автобус.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 630e7aa515
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Пътувала съм много и с организана екскурзия и сама.
Да, с екскурзия е по-евтино, пък и виждаш повече неща, защото хората си имат договор със съответния обект и няма нужда да чакаш на опашка 2-3 часа, обаче с организираната екскурзия си ограничен от към време и от към места (примерно във Венеция исках да посетя къщата на Вероника Франко, а тя не беше включена в официалната програма и така и не отидох, защото в определен час трябваше да тръгнем групово за хотела). Така, че ако имаш възможност и желание посещавай дадено място 2 пъти (първо организирано за да видиш всички най-известни места за кратко време, а после сам за да видиш всичко, което искаш). Другият вариант, но е скъп, е да идеш някъде за по-дълго и тогава няма нужда да тичаш като луд (както обикновено става на организираната екскурзия, за да видиш всичко важно в рамките на 3 дни).
Така бях в Барселона, бях там цял месец и сама решавах кога ще си почивам, кога ще ходя да видя Саграда фамилия, кога ще ходя да пазарувам и колко къщи на Гауди ще обиколя него ден. Обаче, не във всички градове имам роднини... :(, нито пък печеля достатъчно, че да плащам за хотели със седмици.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 867c29b3a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Нямало включена закуска, затова били толкова евтини горецитираните нощувки, ахахаха. Бах тая закуска, дето прави 65 лева разлика :)

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 232faa8172
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   От моя опит мога да споделя, че с агенция е по-изгодно особено ако искаш по-качествен хотел например. Защото за група има големи отстъпки. Сметнах за последното място, на което ходих, че ако бяхме отишли самостоятелно със сигурност щеше да е по-скъпо. Това за по-евтиното сами важи ако ще ходиш на по- как да го кажа, долнопробно или скромно място за настаняване. Бяхме на страхотно място и агенцията се грижеше за всичко. Доволни останахме. Всеки си преценя, както се казва. Аз предпочитам да ми е красиво и комфортно. А и винаги попадаме на приятни екскурзоводи. Когато имам възможност си го позволявам, когато нямам си стоя вкъщи.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: a8d6751232
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Може да коментират хора, които имат опит с пътуването с агенции, това е смислено и изгражда реална представа за нещата, други коментари са без смисъл.

 
  ...
преди: 29 дни, 19 часа
hash: 223ace214d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   9 аз имам опит с пътуването с агенция, както и сам. Даже по-често пътувам сам. Определено е по-хубаво организирано. Не да се чудиш на непознато място кой автобус или влак да вземеш. И да видиш по спирките насред нищото съвсем сам.

За сравнение като живеех в Словакия ходих до Чехия организирано. Организиран транспорт с автобус до замъците, екскурзовод обяснява историята на замъка и т. н. Връщат те с автобуса обратно в града, където живееш.

И в самолет е по-хубаво да си с хората от групата, вместо да ти се паднат случайни.

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 17 часа
hash: 5f40d1f424
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Връщам се от едноседмична почивка в Гърция. Цялото удоволствие ми излезе под 600 лева с пътя, нощувките, храната, глезотиите и подаръците. Спирах където искам и когато исках. Ядох каквото искам и където искам (за справка на автора: закуската беше превъзходна и изцяло по мой вкус). Обикалях където искам и когато искам. Спах където искам и колкото искам. Споделях времето си с когото искам и както си искам. Не ми се е налагало да ме подмятат като куфар по чуждо разписание и да ме дундуркат като малко детенце, да търпя неприятни компании и чужди идеи за добро изкарване. И на всичкото отгоре ми излезе по-евтино. Винаги излиза по-евтино самоорганизирано. Стига, разбира се, да не те мързи да се поровиш малко и да не те е страх да се гмурнеш в пътешествието и да носиш отговорност за себе си. Повечето хора са си инертни куфари - по манталитет и призвание. Все си търсят бавачки да ги разтоварят от всякакви грижи и отговорности. Разбирам ги, да пътуват както го усещат, но хайде да не вменяват някакви измислици-премислици, че с агенция било по-евтино. По-скъпо е. Винаги. Дори в единичините случаи, когато чисто нетно е по-евтино. Така де, по-добре да платиш 5 лева за истинска краставица, отколкото 4, 99 за пластмасов имитиращ продукт от супермаркета. Ако ме разбирате за кое "по-евтино" говоря...

 
  ...

...
преди: 26 дни, 18 часа
hash: 470ac0577f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Ама разбира се, че е по-добре да си организираш сам нещата. Особено пък за Европа няма никакъв проблем, освен ако си от Горно Нанадолнище и не знаеш дума английски / местен език. Няма да се съобразяваш с група, гледаш колкото и каквото ти харесва, ядеш когато и каквото решиш, като ти писне да обикаляш, сядаш и почиваш.
Ама по-евтино било :-) Те защото агенциите се занимават с благотворителност :-)

 
  ...
преди: 26 дни, 14 часа
hash: 223ace214d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   11 и 12 говорите пълни щуротии. В Солун нощувките когато бях заради фестивала бяха по 500-1000 лева по хотелите. Добре, че намерих приличен хостел за 90 лева на вечер, но пак ми се видя много за такъв град. И ако бях ползвал транспорт до Метеора щях още повече да се охарча. А екскурзията с автобус до Солун, Метеора, Вергина и още едно градче излиза на сащите пари. Просто използват хотели на доста по-добра цена в едно крайморско градче на юг от Солун и там явно имат голяма отстъпка.

За Дания и Швеция организирана екскурзия също е по-евтина. Само ако отида за тези пари от агенцията ще трябва да спя в мизерни хостели без закуска и като сложа транспорта между няколко града и между двете държави ще платя реално повече от колкото да се оставя на агенцията.

Както 8 споменава с агенция можеш да спиш в по-качествен хотел и обикновено закуските са включени. Сам за да докараш сходен бюджет не ти мърда евтиния хотел без закуска или дори хостел. Вече си ценя комфорта.

 
  ... горе^
преди: 25 дни, 18 часа
hash: 470ac0577f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Да, в определени периоди, примерно заради фестивал може да са вдигнали цените, но по принцип не е така. ОК, ти като искаш ходи с още 30 пенсионери на екскурзия, няма лошо.
btw, има доста групи за пътешествия, където човек може да намери доста съвети и опит за пътувания, дестинации, забележителности и т. н.

 
  ...
преди: 23 дни, 22 часа
hash: a6b00adf2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Авторе, тези небивалици ги обяснявай на "куфарите", дето и до контейнера за боклук сигурно ходят с екскурзовод, да не би да се минат някъде по пътя...

И стига вече с тези закуски, че ставаш банален. Небивалата глупост за "качествените хотели" пък направо няма смисъл да се коментира. Не знам себе си ли опитваш да убеждаваш нещо, другите ли, но определено не ти се получава особено. Пробвай с пуснеш още 10 подобни теми и да обясниш по-подробно за закуските и може да ти се получи накрая.

 
  ...
преди: 23 дни, 19 часа
hash: 223ace214d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   15 вие само ходещите саможивци постоянно обиждате другите. Били куфари и т. н. Темата е за хора, ползващи агенции. Не за злобни подмятания на хора тип онези надути хипстъри от сайта Магеланци дето обикалят като гламави.

 
  ... горе^

...
преди: 23 дни, 19 часа
hash: 232faa8172
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   15 и другите като теб, искам да ви кажа, че много добре се справяме и сами в чужбина. И чужди езици знаем. Няма нужда да се обиждаме. Само, че за разлика от вас можем да си позволим някой да се погрижи за нас. С групата се социализираме, запознавам се с нови хора и си прекарваме супер. Ти си обикаляй сам като куче или там, с който се мъкнеш. И си повтаряй колко ти е добре и изгодно. Наскоро бях на море в чужбина с агенция. Имаше допълнителни екскурзии за близките забележителности. Никой не те задължава за нищо. Ако искаш си стоиш на плажа, ако искаш с тях, ако не сам. Такива като теб предпочитат 20 дена на каравана, пред 7 дни лукс. Ами съжалявам, аз избирам качество пред количество. Не ми се прави, че сам ходиш само в 5-звездни места хаха сигурно.

 
  ...
преди: 19 дни, 23 часа
hash: 223ace214d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   17 остави го него и другите като него. Ако му е приятно да виси с чесове за влака примерно или някъде из италианските села насред нищото да го пече слънцето, защото автобусът между градчетата не е дошъл така да е. Аз не желая да си късам нервите във време за почивка и екскурзия и да изпитвам стрес дали ще се прибера изобщо или някъде ще се изгубя насред нищото. Не, че не съм се оправял в чужбина, но просто ми вдига стреса. Наскоро ходих сам с влака до Търново, ами съжалих, защото на връщане закъсня с цели 2 часа. Ако бях с организирана екскурзия дори до там щях само за ден да видя толкова, колкото видях сам за 2 дни и щяха да ме ескортират навсякъде. И не тъпачката кондукторка между Търново и Горната да ме овиква, а щях да си ходя навсякъде с туристическия автобус.

 
  ...
преди: 19 дни, 21 часа
hash: cbfbc23e12
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   До 16 - Изчаквай, да видиш реакцията им към хора, които казват "че не обичат да пътуват често"!

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 28 мин.
hash: ff7f0891d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Сега гледам автобусни екскурзии Будапеща, Виена, Братислава за 330 лв. Аз ако отида сам само бензинът ще ми е толкова и то само до Белград и обратно... или самолетния билет до Виена и обратно ще е толкова. А в тези 330 лева е включен автобуса и хотелите. Дори като се сложат едни 100 лева отгоре доплащане за допълнителните екскурзии пак излиза по-евтино от колкото ако резервирам сам. Ползва се хотел в Будапеща най-малкото. А сам ако пак съм базиран в Будапеща само за влака до Виена и обратно ще пръсна куп пари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker